Leverkusen – Bayern 2:0 (kon.) | Hamburg – Stuttgart 0:4 (kon.) | Hannover – Augsburg 2:2 (kon.)
Freiburg – Schalke 2:1 (kon.) | Kaiserslautern – Wolfsburg 0:0 (kon.) | Hertha – W. Brémy 1:0 (kon.)
Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
2:1 (1:0)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 03.03.2012, 18:30 • Signal-Iduna-Park • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90
    Poslední střídání zápasu. Ze hřiště odešel Grosskreutz, na chvilku jde na plac Owomoyela.
     
    80
    Mainz naposledy střídá. S výsledkem se bude snažit něco udělat Ujah, který nahrazuje Choupo-Motinga.
     
    79
    Odchází i autor druhé dortmundské branky Kagawa. Do hry jde da Silva.
     
    76
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Branku vstřelil SHINJI KAGAWA. Perišič se protáhl do vápna, poté přenechal míč Piszczekovi a ten zprava poslal balón na volného Kagawu. Ten nikým nehlídán usměrnil míč přesně pod břevno, Wetklo neměl šanci tohle chytit. A Dortmund tak ihned odpověděl!
     
    74
    A Dortmund může začít pořádně mrzet, co neproměnil. Centr z pravé strany si dobře zpracoval ve vápně Szalai, kterého domácí obrana nedůrazně bránila. Nakonec ještě míč předal lépe postavenému MOHAMEDOVI ZIDANOVI, který z první propálil gólmana Weidenfellera.
     
    72
    Domácí poprvé střídají. Za potlesku odchází autor jediného gólu Blaszczykowski, nahradit ho přišel Perišič.
     
    67
    Dortmund prokletí asi prostě nezlomí! Teď Kagawovi chyběl jeden jediný krok, aby střílel ze stoprocentní pozice. Nakonec se mu pod nohy vrhá skluzem gólman Wetklo.
     
    66
    Uffff! Tohle si museli říci v celém Dortmundu. Zidan vyslal přihrávku napravo na úplně volného Szalaie. Ten nikým nehlídán nakonec ztroskotal na Weidenfellerovi. A navíc se nacházel v těsném ofsajdu.
     
    60
    Po pár přihrávkách se míč dostal do šestnáctky k volnému Lewandowskému. Ten tvrdě vypálil, jenže Wetklo zase stál na dobrém místě a střelu polapil.
     
    59
    Kouč Mainzu Thomas Tuchel sahá ke dvojtému střídání. Fathiho nahrazuje Szalai, Baumgartlinger zase Polanskiho.
     
    59
    Pěkná navštívenka z levačky Schmelzera! Míč skončil v boční síti, chyběly centimetry k tomu, aby střela skončila v bráně. I když on by jí asi Wetklo polapil.
     
    57
    Hrubici gólmana Wetkla mohl potrestat Kagawa! Wetklo zazmatkoval, špatně rozehrál a ztratil míč. Kagawa ho tedy přebral a měl z dálky trefit prázdnou branku. Nepodařilo se. Lob skončil pouze nad bránou.
     
    52
    Dortmund teď svého soupeře opravdu zatlačil. Lewandowski dostal krásnou přihrávku a už už se chystal střílet. Za pět minut dvanáct zatáhl za záchrannou brzdu Noveski a v poslední chvíli domácímu forvardovi znemožnil střílet.
     
    50
    A za dalších pár sekund měl Dortmund další tutovku! Kagawa napodobil Pelého, prošel kolem několika protihráčů, jenže zapomněl střílet. To za něj nakonec udělal Blaszczykowski, ovšem pálil z úhlu. Takže Wetklo neměl moc problémů polapit jeho pokus.
     
    50
    Dortmund mohl navýšit náskok! Kagawa poslal milimetrovou kolmici do šestnáctky na nabíhajícího Lewandowskiho, ten se ale nekoukl, kde brankář Wetklo stojí. A trefil pouze ta místa, kde stál.
     
    26
    Nakonec Dortmund potřeboval na vstřelení gólu dvacet pět minut. Gündogan se ocitl sám v šestnácte, snažil se obhodit si dva protihráče, jenže nakonec míč ztratil. JAKUB BLASZCYKOWSKI se ale k odraženému balónu dostal, napálil ho vší silou a vymetl pavouky v šibenici v bráně Wetkla.
     
    21
    Mainz v první větší možnosti! Caliguri si narazil na jeden dotek se Zidanem, nakonec z úhlu vypálil, ovšem hodně nad.
     
    9
    Domácí celek v obrovské šanci! Piszczek dostal od Lewandowskiho přihrávku do šestnáctky, pravý bek se pak u tyčky pokusil o střelu, na kterou se chtěl ještě dotáhnout Gündogan. Jenže obtěžován Zabavníkem nakonec neuspěl. Přitom kdyby míč tečoval, střílel by do prázdné branky. Takhle Piszczekův pokus skončil jen v zámezí.

    Viktor Sandev

    Branky: 26. Blaszczykowski, 76. Kagawa - 74. Zidan


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Hummels, Schmelzer - Blaszczykowski (72. Perišič), Gündogan, Kagawa (79. da Silva), Bender, Grosskreutz (90. Owomoyela) - Lewandowski.
    Na lavičce: Langerak, Santana, Löwe, Barrios.
    Trenér: Jürgen Klopp.

    1. FSV Mohuč 05: Wetklo - Zabavník, Bungert, Noveski, Fathi (59. Szalai) - Caligiuri, Polanski (59. Baumgartlinger), Soto, N. Müller - Choupo-Moting (80. Ujah), Zidan.
    Na lavičce: H. Müller, Stieber, Yunus, Allagui.
    Trenér: Thomas Tuchel.

    Rozhodčí: Peter Gagelmann

    Diváci: 80.500
    bahis siteleri