Celodenní přehled tenisových zápasů (kon.) | Celodenní přehled tenisových zápasů (kon.)
konec
Celodenní přehled tenisových zápasů

Pondělí 30.07.2012, 12:30Olympijské hry
Sledujte:
     
    S konstatování, že mezi šestnáct nejlepších hráček dnes postoupila česká medailová naděje Petra Kvitová a že přes nástrahy prvního kola prošel také deblový pár Hlaváčková / Hradecká, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (22:16:57)
     
    Dohrávat svůj duel budou zítra také Medina Garriguesová a Parra-Santonjaová. Španělské dívky do zápasu proti Pennettaové se Schiavoneovou nastoupí za stavu 3:2.
     
    Ještě vám dlužíme jeden konečný výsledek, a sice:


    Llagostearová Vivesová, Martinezová Sanchézová (ESP) - Peng, Zheng (CHN) 4:6, 2:6.

     
    Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem dohrají svou čtyřhru až zítra. Zápas byl kvůli tmě přerušen za stavu 1:1 ve třetím setu.
     
    Švýcaři byli na kurtu poměrně dlouho, nakonec se jim to ale vyplatilo. Nišikori se Soedou v turnaji končí. Utkání skončilo 6:7, 6:4 a 6:4 ve prospěch Federera s Wawrinkou.
     
    Duel našich tenistů byl přerušen, stejně jako zápas Medinaová Garriguesová / Parra - Santonjaová - Pennettaová / Schiavoneová. Hraje se pouze na "dvojce", kde vedou Federer s Wawrinkou 5:4 ve třetím setu a zakrátko budou podávat na vítězství.
     
    Na kurtu jsou stále také Roger Federer se Stanislasem Wawrinkou. Také tady rozhoduje třetí sada, ve které mají Švýcaři navrch, když vedou 3:1. Připomenu, že soupeřem je japonské duo Nišikori / Soeda.
     
    Výborně! Tomáš Berdych s Radkem Štěpánekm vyhráli důležitý tiebrak 7:5 a zajistili si tak vstupenku do třetího setu!
     
    Naši jdou do zkrácené hry. Držme palce!
     
    Caroline Wozniacká je po setech 6:4, 3:6 a 6:3 ve třetím kole.
     
    Berdych se Štěpánkem vedou v druhém setu 6:5 a při nejhorším si pojistili tiebreak. Nyní budou Italové podávat pod tlakem na udržení se v druhé sadě.
     
    Další výsledky deblu:


    Kas, Petzschner (GER) - Davyděnko, Južnyj (RUS) 5:7, 5:7

    Čilič, Dodig (CRO) - Cabal, Giraldo (COL) 6:3, 6:4


    Goergesová, Groenefeldová (GER) - Baltachaová, Keothavongová (GBR) 6:3, 6:1

    A. Radwaňská, U. Radwaňská (POL) - Cibulková, Hantuchová (SVK) 6:2, 6:1

     
    Slovenský pár Martin Kližan / Lukáš Lacko v Londýně dohrál. Slováci nezvládli souboj s favorizovaným srbským duem Tipsarevič / Zimonjič.
     
    Češi si zatím drží ve druhé sadě svůj servis a vedou 3:2.
     
    Berdych se Štěpánkem budou muset otáčet. Italové vyhráli první sadu 6:4 a s našima to nevypadá vůbec dobře.
     
    Nizozemci Haase s Rojerem podlehly Indům Paesovi s Vardhanem 1:2 na sety.
     
    V posledním hraném zápasu ženské dvouhry bude muset o vítězce rozhodnout třetí set. Wickmayerová totiž před chvílí srovnala na 1:1. Ve finálovém dějství už ale Belgičanka opět prohrává, a sice 0:3.
     
    Další průběžné výsledky deblových zápasu:


    Tipsarevič, Zimonjič (SRB) - Kližan, Lacko (SVK) 6:3, 2:2*

    Nišikori, Soeda (JPN) - Federer, Wawrinka (SUI) *4:5

    Kas, Petzschner (GER) - Davyděnko, Južnyj (RUS) *4:4

    Čilič, Dodig (CRO) - Cabal, Giraldo (COL) *5:3


    Hvězdička signalizuje, který pár je zrovna na servisu.

     
    Registrujeme dnešní poslední českou účast. Před malou chvílí totiž začal mač mezi Čechy a Italy. V modročerveném odění do zápasu nastoupili Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem. Znepříjemnit život se jim pokusí Daniele Bracciali a Andreas Seppi. Oba páry se se již letos střetly v rámci Davis cupu a lépe si tenkrát vedli Češi. Zatím ale mají naši tenisté problémy, když prohrávají 1:2 a jsou o brejk pozadu.
     
    Spolupráce s názvem Nestor / Pospisil dnes fungovala na jedničku. Kanaďané si poradili s Rumuny Tecauem a Ungurem a zasáhnou tak do dalších bojů.
     
    V akci je po sestrách Williamsových také další sourozenecká dvojice. Polky Agnieszka a Uršula Radwaňské zatím vedou nad Cibulkovou s Hantuchovou 4:2. Dále je rozehrán španělsko-čínský souboj, kdy na jedné straně dvorce stojí Llagosteraová Vivesová s Martinezovou Sanchézovou a na té druhé dvojice Peng / Zheng. Tento zápas je zatím "v plenkách", Číňanky vedou 2:1.
     
    Kirilenková s Petrovovu se po výsledku 6:3 a 6:2 přiblížily medailové vidině. Naprosto totožným výsledkem zvitězily také Serena a Venus Williamsový z USA.
     
    Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká dokázala v prvním setu svou belgickou sokyni udolat. Ve druhé sadě ale půvabná blondýnka tahá za kratší konec lana a prohrává 2:4.
     
    Dosud nejdelší utkání dnešního programu mají za sebou španělští borci David Ferrer s Felicianem Lopezem. Ti zvládli lépe maraton třetího setu a po tuhém boji jej vyhráli 11:9.
     
    Svůj mečbol právě proměnil Gilles Simon z Francie a uzavřel tak program dnešní mužské dvouhry. (6:3, 6:3)
     
    A Pennettaová už to má také za sebou. Po vyrovnané první sadě v té druhé na travnatém wimbledonském dvorci jasně dominovala a svou bulharskou soupeřku v ní zničila 6:1.
     
    Sázkařům udělala radost Kim Clijstersová, která vyhrála dvouhru proti Suarezové Navarrové dvakrát 6:3. Gem od postupu je také Flavia Pennettaová.
     
    3:6 a 1:3 - aktuální skóre, které platí pro oba souběžně hrané deblové zápasy žen. V tom jednom vedou sestry Williamsovy nad Cirsteaovou s Halepovou, v tom druhém zase Kirilenková a Petrovová nad Švědovovou s Voskobojevovou.
     
    Dánka Wozniacká to nebude mít v souboji s Belgičankou Wickmayerovou vůbec jednoduché. Zatím vede tenistka z Belgie 3:2. Wozniacká to na velkých akcích příliš neumí a doby, kdy byla světovou jedničkou, jsou již minulostí. V tomto zápase je však podle odborníků přeci jen výraznou favoritkou.
     
    Bookmakeři sázkových kancelářív souboji Simona s Dimitrovem mírně favorizovali druhého jmenovaného. Bulhar s pověstným bekhendem ale tahá od začátku utkání za kratší konec a prohrává už 3:6 a 0:2.
     
    V tuto chvíli se tak hrají pouze dva zápasy ženské čtyřhry. A v obou případech jsou ve hře páry, které si dělají zálusk na olympijské zlato. Kirilenková s Petrovovou zatím nedávají Švedovové s Voskobojevovou šanci a vedou 5:1. Daleko od krádeže setu nejsou ani sestry Williamsovy, které vedou nad Cirsteaovou s Halepovou 4:3 a mají k dispozici servis.
     
    Ve třech setech zvítězily také Slovinky Klepačová se Srebotnikovou. Druhá jmenovaná je mimochodem na běžných turnajích stálou deblovou partnerkou české deblistky Květy Peschkeové.
     
    Přinášíme skvělou zprávu z kurtu číslo 7. Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou zdolaly Babosovou a Szavayovou 6:2 ve třetím setu a obě děvčata tak budeme moct v deblovém turnaji sledovat i nadále. Holky děkujem!
     
    Kanaďané Nestor s Pospisilem vyhráli úvodní sadu v deblovém souboji s rumunským párem Tecau / Ungur poměrem 6:3. Haase s Rojerem zatím bojuje s Indy Paesem a Vardhanem nerozhodně 3:3.
     
    Melzer, Peaya - Ferrer, F. Lopez 3:6, 6:3, *4:5.
     
    Hlaváčková s Hradeckou jsou blízko blizoučko úspěšnému završení svého dnešního působení. Nad Maďarkami mají ve třetím setu náskok tří her a vedou 5:2.
     
    Juan Martin del Potro je poté, co zdolal 6:3 a 7:6 Itala Seppiho, ve třetím kole. V tom mu bude soupeřem vítěz souboje Simon - Dimitrov. A právě tito aktéři obstarají dnes vůbec poslední duel mužského singlu.
     
    V první sadě si vede zatím na jedničku belgická legenda Kim Clijstersová, která vede 5:3 nad Suarezovou Navarrovou ze Španělska a za malý moment bude podávat na vítězství v prvním dějství. To souboj Italky Pennettaové s Bulharkou Pironkovovou je o poznání vyrovnanější. Za stavu 3:2 pro Pironkovovou se hraje při podání Pennettaové shoda.
     
    Pro dnešek má odpracováno také Ana Ivanovičová. Ta z turnaje vyřadila domácí hráčku Elenu Baltachaovou díky výhře 6:4 a 7:6.
     
    Konečné deblové výsledky:


    Novak Djokovič, Viktor Troicki (SRB) - Johan Brunström, Robert Lindstedt (SWE) 6:7, 3:6

    Alexander Bury, Max Mirnyj (BLR) - Rohan Bopanna, Máheš Bupátí (IND) 6:7, 7:6, 6:8.

     
    Deblistky Hlaváčková s Hradeckou hrají s Babosovou a Szavayovou 1:1 na sety. Tak že by tíha situace dolehla také na tato česká děvčata? Stav ve třetí sadě je rovněž 1:1.
     
    Malek Jaziri dotáhl první set s americkým bombarďákem Johnem Isnerem až do tiebreaku. V tom ale prohrál a následně úplně odpadl. Jedenáctý tenista světa tak po výsledku 7:6 a 6:2 postupuje dále.
     
    Tipsarevič otočil nepříznivě se vyvíjející zápas s Němcem Petzschnerem a nakonec dokázal zvítězit 3:6, 6:3 a 6:4.
     
    V zápase mezi Mullerem a Istominem rozhodoval také třetí set. Po dvou tiebreacích si v koncovce rozhodující sady vedl lépe Denis Istomin, který ji vyhrál 7:5. Na olympiádě pokračuje také Steve Darcis z Belgie. Po výhře nad Berdychem dnes odskákal formu belgického tenisty Santiago Giraldo z Kolumbie, který svému soupeři podlehl 7:6, 4:6 a 4:6.
     
    Je to tam! Kvitová postupuje mezi šestnáct nejlepších poté, co poráží Číňanku Peng 7:5, 2:6 a 6:1.
     
    Nejlepší tenistka České republiky se rozehrála ke skvělému výkonu a za stavu 5:0 je už jen pouhý krůček od vítězství.
     
    Petra je blízko osmifinále. V rozhodujícím setu vede 3:0 a má k dispozici podání! Skvěle si vedou také Hlaváčková s Hradeckou, které vedou 3:2 a mají servis.
     
    Ferrer s Lopezem vyhráli první sadu.
     
    Další průběžné výslekdy z deblu, přičemž hvězdička značí, který pár je na podání:


    Melzer, Peya (AUT) - Ferrer, F. Lopez (ESP) 3:5*

    Djokovič, Troicki (SRB) - Brunstrom, Lindstedt (SWE) 6:7, 0:0*

    Čaknašviliová, Tatišviliová (GEO) - Klepačová, Srebotniková (SLO) 6:7, 1:0*

     
    Čekalo se, že skvělý běloruský deblista Max Mirnyj doplatí na absenci druhého kvalitního tenisty z této země. Zatím si však v páru s Burym nevede špatně a svádějí s ostřílenými deblisty Bupátím a Bopannou rovnocenný souboj. Aktuální výsledek: 6:7, 7:6 a 2:1 z pohledu Bělorusů. Na podání jsou Indové.
     
    Petra Kvitová prohrála druhý set 2:6 a rozhodnout bude muset skutečně až třetí sada. Tak držme všichni pěsti!
     
    Skvěle si v prvním kole čtyřhry vedou Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Českým deblistkám se letos na trávě daří a svou formu si přivezly také zde do Londýna. První set zápasu proti maďarskému duu Babosová / Szavayová skončil hladkým výsledkem 6:1. Snad se bude našim děvčatům dařit i v sadě druhé.
     
    Posledním mužským singlem, o kterém jsme se ještě nezmínili, je souboj vytáhlého Juana Martina del Potra s Italem Seppim. Argentinec zatím plní úlohu favorita a vede 4:2.
     
    Kvitová prohrává 2:5 a vypadá to, že také taky půjdeme do třetí sady.
     
    Velkým favoritem, a to jak vzrůstem, tak především tenisovým umem, je dnes John Isner. Ten dosud neztratil podání, což ale platí také o jeho soupeři, kterým je Malek Jaziri z Tuniska. Aktuální stav je 6:5 pro Američana.
     
    Pojďme se podívat na další průběžné výsledky. Domácí hráčka Elena Baltachaová zatím odvážně vzdoruje sbrské favoritce Aně Ivanovičové a hraje s ní v prvním setu 4:4. Mužských zápasů je rozehráno více. Hlavní zbraní Mullera i Istomina je podání, což se v tomto vzájemném souboji dokolane projevuje. První dvě sady skončily tiebreakem, v té třetí je stav nerozhodný 1:1. Přemožitel Tomáše Berdycha Steve Darcis před chvílí srovnal na 1:1 na sety v souboji s Kolumbijcem Giraldem a také tady bude o postupujícím rozhodovat až finálová sada. Tu budou muset absolvovat s největší pravděpodobností také Philipp Petzschner s Janko Tipsarevičem. Němec vyhrál první set 6:3, nyní však prohrává 3:5 a 0:30 ve druhém.
     
    Turnajová šestka Petra Kvitová bude muset i ve druhé sadě dotahovat. Peng vede 3:1 a má blízko k zisku svého čtvrtého gemu, když disponuje dvěma gemboly.
     
    Ruska Zvonarjevová letos neprožívá povedenou sezónu. Na olympiáde se jí ale zatím daří. Dnešní výhra 6:3 a 6:3 nad Italkou Schiavoneovou to pouze dokazuje.
     
    Výborně! Petra vítězí v prvním setu 7:5.
     
    Petra Kvitová se již vzpamatovala z ospalého úvodu zápasu a v tuto chvíli podává na výhru v prvním setu! Stav je 6:5 pro rodačku z Bílovce.
     
    Roger Federer je po svém triumfu nad Francouzem Benneteauem už ve třetím kole! A vyhrál, jak jinak, než dvakrát 6:2.
     
    Watsonová zdolala Solerovou Espinosaovou dvakrát 6:2. Naprosto totožným výsledkem porazil také Nicolas Almagro Alexe Bogomolova z Ruska.
     
    Přichází smutná zpráva. Lucie Šafářová podle osmnáctileté Lauře Robsonové 6:7 a 4:6 a v turnaji končí. Trochu to vypadá, že čeští tenisté přijeli do Londýna pouze na výlet.
     
    Federer s Almagrem jsou jediný gem od postupu do dalšího kola.
     
    Velká favoritka na zlato v podobě Američanky Sereny Williamsové se Polkou Uršulou Radwaňskou zaskočit nenechala a vyhrála 6:2 a 6:3. Skvěle si dnes vedla také sympatická Slovenka Daniela Hantuchová, který po výhře 6:3 v prvním setu nadělila Cornetové z Francie v tom druhém dokonce kanára!
     
    Už tak trochu tradině pomalý start do zápasu prožívá Petra Kvitová, která prohrává s Číňankou Peng 1:3. Na podání je hráčka z Asie.
     
    Také druhý set mezi Lucií Šafářovou a Laurou Robsonovou je velice vyrovnaný. Jasně to dokumentuje současný stav 4:4. Nutno ale zmínit, že Češka před chvilkou neproměnila ani jeden ze tří brejkbolů.
     
    Nakročeno do druhého kola má domácí tenistka Heather Watsonová, která vede nad Solerovou Espinosaovou už 6:2 a 4:1.
     
    Roger Federer vyhrál první set nad Francouzem Benneteauem 6:2. Stejným výsledkem zdolal také Nicolas Almagro Alexe Bogomolova. Prvosetovou bitvu Mullera s Istominem musela naopak rozsoudit zkrácená hra, ve které si lépe vedl Lucemburčan.
     
    Blízko postupu je druhá ze sester Williamsových. Serena vede nad Uršulou Radwaňskou 6:2 a 4:2 a vypadá to, že překvapení se konat nebude. Dobře má utkáná rozehráno také Slovenka Hantuchová. Ta vede nad Cornetovou z Francie 6:3 a 2:0.
     
    Marcos Baghdatis dokázal otočit duel s Japoncem Soedou a pokračuje v turnaji. Skončil také zápas Venus Williamsové, která Italce Erraniové povolila pouhé čtyři gemy.
     
    Lucka po skvělé stíhací jízdě bohužel prohráva v tiebreaku a prohrává tak 0:1 na sety.
     
    Šafářová jde do tiebreaku!
     
    Venus Williamsová zdolala v prvním setu finalistku letošního French Open Saru Erraniovou z Itálie 6:3.
     
    Šafářová je stále ve hře o první sadu. Nyní bude česká hráčka opět podávat na udržení se v prvním setu. Bývalá partnerka Tomáše Berdycha disponovala dokonce brejkbolem na 6:5, ten ale nevyužila a tímto výsledkem tak naopak vede britská soupeřka.
     
    Dalším ze včera načatých zápasů je souboj Marcose Baghdatise s Go Soedou. O postupujícím rozhodne finálová sada, ve které má již temperamentní Kypřan brejk k dobru. Rozehrána je také další várka zápasů. Muller bojuje v zápase dvou servismanů s Istominem. V ženské části turnaje jsou k vidění kromě Šafářové s Robsonovou také tyto zápasy:


    Erraniová - V. Williamsová

    Hantuchová - Cornetová

    S. Williamsová - U. Radwaňská

    Solerová Espinosaová - Watsonová

    Schiavoneová - Zvonarjevová

     
    Sabine Lisická otočila po prohrané první sadě duel s Ons Jabeurovou a zvítězila 4:6, 6:0 a 7:5.
     
    Blaž Kavčič splnil roli favorita a zdolal poměrně neznámého Inda Višnu Vardhana 6:3 a 6:2.
     
    Lucie Šafářová prohrávala v první sadě s Robsonovou už 1:5, poté však třiadvacátá hráčka světového žebříčku přestala kazit a dokázala se dotáhnout na 4:5. Nyní bude Češka podávat na udržení se v prvním setu. Utkání se hraje před dobrou kulisou, diváci se předhánějí v hlasitém podporování svých favoritek.
     
    Napínavá bitva mezi Felicianem Lopezem a Dmitrijem Tursunovem je u konce. Španěl zvítězil ve třetím setu 9:7. Postoupila také ženská nasazená jednička Běloruska Azarenková, která se po ztraceném podání hned v úvodu třetího setu zvedla a šesti gemy v řadě dotáhla duel do zdárného konce.
     
    Velice rychlou "šichtu" si odbyla Ruska Maria Kirilenková. Ta nejprve nadělila Kolumbijce Marinové kanára a ve druhém setu jí za stavu 1:1 soupeřka zápas vzdala. Z postupu se raduje také další Ruska Naďa Petrovová, která zdolala Čínaňku Zheng 6:4 a 7:6.
     
    Snad se povede lépe alespoň Lucii Šafářové. Ta právě rozehrála svůj mač s domácí Laurou Robsonovou.
     
    Českým tenistům se v Londýně vůbec nedaří. Z turnaje právě vypadl také Radek Štěpánek, který podlehl Nikolaji Davyděnkovi z Ruska 4:6 a 3:6. Teď se musí dát Štěpánek rychle dokupy a zkoncentrovat se na čtyřhru, ve které dnes nastoupí společně s Tomášem Berdychem proti italskému páru Bracciali / Seppi.
     
    Azarenková ztratila hned v úvodu třetího setu své podání a možná se nám rýsuje olympijská senzace!
     
    Radek Štěpánek bude za stavu 3:5 ve druhé sadě podávat na udržení se v zápase.
     
    Varvara Lepčenková podle očekávání zvládla svou dohrávku s Cepedeovou z Paragvaje a po výsledku 7:5, 6:7 a 6:2 je ve druhém kole.
     
    Dramatickou koncovku zápasu slibuje duel Tursunov - Lopez. Stav je 4:4 ve finálovém setu. Připomínám, že tiebreak se v rozhodující sadě nehraje.
     
    Světová jednička Victoria Azarenková jde v souboji s Rumunkou Beguovou do třetího setu. Ten si zahraje ve své dohrávce také Sabine Lisická, která po překvapivě prohraném prvním setu s Tunisankou Ons Jabeurovou zabrala a ve druhé sadě jí nadělila kanára.
     
    Je znám další konečný výsledek. Na kurtu číslo 1 zvítězil Argentinec Juan Monaco nad belgickým talentem Davidem Goffinem 6:4 a 6:1.
     
    Čistou hrou zakončil svůj souboj s letos nevýrazným Ukrajincem Stachovským australský "klokan" Lleyton Hewitt (6:3, 4:6, 6:3).
     
    Radek Stěpánek ztratil svůj servis a osud utkání již nemá ve svých rukou. Davyděnka dělí od vítězství za stavu 4:6 a 2:4 už jen dva vyhrané gemy.
     
    Svůj mečbol právě proměnil také Andy Roddick, který vítězí nad Slovákem Kližanem 7:5 a 6:4. Na Martina Kližana dnes čeká ještě deblové vystoupení po boku Lukáše Lacka.
     
    Gem, set a mač. Marin Čilič zdolal Rakušana Melzera a v turnaji tak pokračuje i nadále.
     
    Ke své dohrávce již nastoupil český tenista Radek Štěpánek! Věřme, že si dnes karvinský rodák povede lépe, než tomu bylo včera, kdy se ze zisku první sady radoval Rus Davyděnko. Ve druhém setu je stav zatím vyrovnaný, a sice 2:2.
     
    Jednotlivé konečné výsledky pro vás aktualizujeme také v rozpisu v pravé části obrazovky.
     
    Běloruska Azarenková dokázala za pětadvacet minut ovládnout první set výsledkem 6:1. V tom druhém se ale zatím překvapivě trápí. Beguová v něm vede 4:1.
     
    Martin Kližan zatím drží ve druhé sadě s Američanem Roddickem krok. Za stavu 2:3 podává slovenský hráč na srovnání. Nutno ale říci, že Kližan musem ve druhém dějství odvracet už pět brejkbolů!
     
    V případě Hewitta se Stachovským bude muset o postupujícím rozhodnout finálový set. Ten bude dost možná na programu i v zápase mezi Rusem Tursunovem a Španělem Felicianem Lopezem. "Dima" vyhrál první sadu v tiebreaku, v té druhé ale prohráva 1:4.
     
    V bitvě mezi Marinem Čiličem a Jürgenem Melzerem musela o vítězi první sady rozhodnout až zkrácená hra. Tu zvládl lépe Chorvat a poté, co již sebral ve druhém setu Rakušanovi jeho servis, je tak jednou nohou v dalším kole.
     
    V mužském singlu mají pro dnešek odpracováno Milos Raonič a Richard Gasquet. Kanaďan si poradil ve dvou setech s Japoncem Item, Francouz zase zdolal Nizozemce Haaseho.
     
    V dalším kole je kromě Kerberové také Kanaďanka Wozniaková, která si suverénním způsobem poradila s Novozélanďankou Erakovičovou 6:2 a 6:1. Před pár vteřinami skončilo také střetnutí mezi Španělkou Martinezovou Sanchézovou a Polonou Hercogovou. Slovinka si ve druhém setu vedla o něco lépe, než v dějství prvním. Na španělskou favoritku to ale nestačilo a podlehla jí 2:6 a 4:6.
     
    Je znám dnešní první konečný výsledek a bohužel se týká Petry Cetkovské. Ta svůj zápas za stavu 1:6 a 0:3 pro zranění vzdala. Do dalšího kola tak postupuje naprosto snadným způsobem Němka Kerberová.
     
    Slovák Martin Kližan nezvládl koncovku úvodní sady a podlehl Andymu Roddickovi 5:7. První set má za sebou také Australan Hewitt a vyhrál jej 6:3.
     
    Wozniaková s Martinezovou Sanchézovou vedou 1:0 na sety. Svůj duel mezitím rozehrála také Běloruska Azarenková, která již Beguové sebrala servis a vede 2:0.
     
    Cetkovská prohrála první sadu 1:6. V té druhé už má manko tří her a za stavu 1:6 a 0:3 to vypadá, že singlová část pro Češku za pár okamžiků skončí.
     
    Richard Gasquet vyhrál úvodní sadu nad Nizozemcem Haasem v poměru 6:3. Stejný výsledek právě zaznamenal také Milos Raonič. Blízko k vedení 1:0 na sety je také Lleyton Hewitt, který vede 5:3. Naopak Jürgen Melzer v souboji s Čiličem zabral a vrátil si zpět ztracené podání.
     
    Česká tenistka Petra Cetkovská se zatím bohužel vůbec nechytá a prohrává již 1:5. Blízko k zisku setu mají Wozniaková s Martinezovou Sanchezovou. Od toho cíle je dělí pouhý gem.
     
    Petra Cetkovská bohužel ztratila hned své první podání a následně prohrála po shodě i druhý gem zápasu. Zatím tak někdejší přítelkyně Marcose Baghdatise tahá v souboji s Němkou Kerberovou za kratší konec.
     
    Pohled na ženskou část ukazuje, že dobrý start zaznamenaly především Kanaďanka Wozniaková, která vede v souboji s Erakovičovou už 3:0. Stejným výsledkem vede také Španělka Martinezová Sanchezová nad Hercogovou ze Slovinska.
     
    Brejk zaznamenal také Francouz Gasquet v souboji s Nizozemcem Haasem a vede rovněž 3:1. O podání právě přišel i Ukrajinec Stachovskij v duelu s Australanem Hewittem.
     
    Kanaďan Raonič již dokázal připravit Ita o jeho servis a vede v první sadě 3:1. Stejným výsledkem vede také Chorvat Čilič, jehož soupeřem je přítel Ivety Benešové Rakušan Melzer.
     
    Počasí je dnes k tenistům schovívavější a některé ze zápasů tak byly právě rozehrány. Na některých dvorcích se ještě tenisté rozehrávají. Důležitou zprávou je především ale fakt, že se po včerejším deštivém dni HRAJE!
     
    Aktuální předpověď počasí hovoří o tom, že by dnes déšť do hry příliš zasáhnout neměl. Doufejme, že se zdejší meteorologové nebudou mýlit a že se dočkáme napínavých bitev.
     
    Na centrálním dvorci a na "jedničce" se začne v 13 hodin. Na největších dvorcích se představí v první várce:


    Victoria Azarenková (BLR) - Irina Camelia Beguová (ROU)

    David Goffin (BEL) – Juan Monaco (ARG)

     
    První dávka zápasů začíná ve 12:30 hodin našeho času. Vše je však závislé na počasí, které je v Anglii skutečně pověstné svou proměnlivostí. Z kraje pondělního programu se tedy jako první představí tito hráči a hráčky:


    Andy Roddick (USA) – Martin Kližan (SVK)

    Maria José Martinézová Sanchézová (ESP) – Polona Hercogová (SLO)

    Dmitrij Tursunov (RUS) – Feliciano Lopez (ESP)

    Petra Cetkovská (CZE) – Angelique Kerberová (GER)

    Marin Čilič (CRO) – Jürgen Melzer (AUT)

    Richard Gasquet (FRA) - Robin Haase (NED)

    Tacuma Ito (JPN) - Milos Raonic (CAN)

    Jie Zheng (CHN) – Naďa Petrovová (RUS)

    Lleyton Hewitt (AUS) – Sergej Stachovskij (UKR)

    Marina Erakovičová (NZL) - Aleksandra Wozniaková (CAN)


     
    Ztělesněnými lákadly budou v pondělí mimo jiné také třeba Roger Federer, Serena či Venus Williamsovy, Victoria Azarenková, nebo třeba Juan Martin del Potro.
     
    Ze slovenských "sousedů" se ve wimbledonském areálu představí Martin Kližan, který svede bitvu s americkým ranařem Roddickem. Kližan se představí také ve čtyřhře, kde se společně s krajanem Lukášem Lackem pokusí překvapit favorizovaný srbský pár Tipsarevič / Zimonjič. Podobný program bude mít také Daniela Hantuchová. Ta se nejprve utká v rámci singlu s Francouzkou Cornetovou a pak po boku Dominiky Cibulkové nastoupí do deblu, ve kterém bude soupeřit se svými velkými kamarádkami, a sice sestrami Radwaňskými z Polska.
     
    Českým tenisovým fanouškům se dnes představí poměrně početné zastoupení tenistů. Kromě již zmíněné dohrávky Radka Štěpánka zasáhnou do hry také Petra Cetkovská, která změří síly s Němkou Kerberovou. Domácí naději Robsonovou pak prověří Lucie Šafářová. Žhavou kandidátkou na medaili je Petra Kvitová, která se olympijskému úspěchu může přiblížit výhrou nad Číňankou Peng. Obrovskými favoritkami budou deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Naše děvčata by si s maďarským párem, který tvoří Babosová se Szavayovou, měla bez problému poradit. V rámci mužské čtyřhry se pak utká Tomáš Berdych a Radek Štěpánek s italským duem Bracciali, Seppi. Tento pár již oba borci letos zdolali v rámci Davisova poháru.
     
    Utkání mezi Američankou Lepčenkovou a Cepedeovou z Paragvaje byl přerušen po druhé sadě. Možné překvapení se pak rýsuje v souboji Lisické s Jabeurovou. Tenistka z Tuniska započne duel gembolem na 5:3 v prvním setu.
     
    Hned u několika zápasů došlo samozřejmě k tomu, že byly díky nepřízni počasí dohrány až do svého konce. Jedná se především o duel Radka Štěpánka s ruským matadorem Nikolajem Davyděnkem. Český tenista bohužel prohrál první sadu, v té druhé vede 1:0, avšak podávat bude soupeř. Rozehráno je také klání mezi Japoncem Soedou a Kypřanem Baghdatisem. Také zde si zatím vede lépe outsider utkání. Japonec zahájí zápas za stavu 7:6 a 2:3.
     
    Pokud počasí dovolí, odstartuje dnešní program téměř na všech dvorcích ve 12:30 hodin našeho času. Výjimkou bude centrální kurt a kurt číslo 1. Zde se začne o půlhodinu později.
     
    Urodil se také jeden deblový výsledek. Číňanky Li a Zheng splnily svou roli mírných favoritek a postoupily do další fáze turnaje na úkor Dulkoové a Suarezové z Argentiny.
     
    Ženských výsledků nabídla neděle ještě o něco méně. Pod zatahovací střechou se na centrálním dvorci představila světová dvojka Agnieszka Radwaňská. Polská hráčka však svůj souboj s Němkou Goergesovou nezvládla, přestože měla ve finálním dějství brejk k dobru. Bez sebemenšího zaváhání naopak prošla do druhého kola Ruska Šarapovová, která povolila Peerové z Izralele pouhé dvě hry. Svou formu na travnatém povrchu potvrdila Kazaška Švedovová, která se před časem blýskla v rámci grandslamového Wimbledonu tzv. "zlatým setem". V dalším kole je také mladičká Maďarka Babosová či Tatišviliová z Gruzie.
     
    Pojďme si shrnout, co se stihlo udát během včerejšího deštivého dne. K radosti domácího publika postoupil do dalšího kola zdejší miláček Andy Murray, který si poradil ve dvou setech se Švýcarem Wawrinkou. O mnoho více se natrápil další z adeptů na medaili - Francouz Tsonga. Ten musel otáčet velice vyrovnaný duel s Brazilcem Belluccim (6:7, 6:4, 6:4). Ve dvou sadách poté vyhráli Španěl Ferrer, Fin Nieminen a také Japonec Nišikori, jehož bitvu s Australanem Tomičem rozsoudily dvě zkrácené hry. Posledním tenistou, který včera stihl dohrát svůj singlový zápas, je Novak Djokovič. Srbská hvězda ztratila první set v tiebreaku, následující dvě sady ale dokázala dovést do vítězného konce a raduje se tak z postupu do dalšího kola.
     
    Hezký pondělní den. Včerejší počasí tenisu nepřálo. Program druhého hracího dne narušil vytrvalý déšť a tak se většina nedělního programu přesunula na dnešek, kdy jsou na programu zápasy prvního i druhého kola. Rozpis utkání na jednotlivých kurtech si můžete prohlédnout v pravé části obrazovky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Filip Lefenda

    bahis siteleri