Závody mužů (kon.) | Závody žen (kon.)
konec
Závody mužů

Pátek 03.08.2012, 13:00Olympijské hry - Jachting
Sledujte:
     
    Poslední mužský závod dnešního programu už je v cíli! Nový Zéland nakonec v kategorii 49er svůj náskok udržel a jeho posádka si tak upevnila druhé místo. Ztrátu na vedoucí Australany nakonec snížila jen nepatrně, protože duo Outteridge a Jensen nakonec zabralo a skončilo čtvrté. Třetí v celkovém pořadí už jsou Finové, kteří využili kolapsu Britů. Ti tentokrát dojeli až jako dvacátí. (17:20:36)
     
    Blížíme se do cíle, Britové zaostávají a na třetím místě jsou už v průběžném pořadí Finové, kteří jsou třetí také v této jedenácté jízdě. Tu zatím vedou Novozélanďané, kteří jsou celkově druzí za Austrálií. Australané zatím kontrolují závod ze šesté pozice.
     
    Velké problémy s obtočením se kolem bójky měli Poláci Przybytek a Kolodziński, ale nakonec to zvládli a projeli mezičasem jako čtvrtí.
     
    Na druhé místo se posunuli Francouzi, Španělé klesli na třetí. Australané kontrolují situaci z pátého místa nyní.
     
    Závodníci se i dnes musí prát s rozbouřeným mořem. Vlny znepříjemňují život oběma členům posádky.
     
    Jedenáctá jízda je v plném proudu. Na prvním místě plachtí Nový Zéland, druhé je Španělsko a třetí Austrálie.
     
    Jedenáctá jízda bude vůbec poslední, kterou v rámci dnešního mužského programu uvidíme.
     
    Celkové pořadí po 10 jízdách: 1. Austrálie, 2. Nový Zéland, 3. Velká Británie. Nathan Outteridge a Ian Jensen jsou nesmírně blízko olympijskému zlatu.
     
    V desáté se naopak z nejrychlejšího času po projetí cílem radovali Němci před Novým Zélandem a Itálií.
     
    Pojďme se ještě alespoň informativně podívat na kategorii 49er. Zde už jsou odjety jízdy číslo 9 a 10. Tu devátou vyhráli Finové před posádkou Spojených států amerických a Německa.
     
    No a odjeto mají také mužské dvojice v kategorii Star! Nejrychlejší čas předvedli Britové Percy a Simpson, kteří vedou také celkově! Druzí jsou Poláci a na třetím místě Brazilci! V celkovém pořadí je za britskou posádkou na druhém místě ta brazilská, třetí jsou Švédové. Poláci s obrovskou ztrátou čtvrtí.
     
    Osmý závod mužského Laseru je právě v cíli! Vyhrál ho Australan Tom Slingsby před druhým Singapurcem Colinem Chengem a třetím Argentincem Fogliou Costou.

    V celkovém pořadí se tak Slingsby ujal pětibodového vedení před Kypřanem Pavlosem Kontidesem a třetím Tonci Stipanovičem z Chorvatska.
     
    Závodníci v Laseru peláší do cíle! Slingsby ještě navýšil náskok na Chenga a Fogliu Costu. Kontides těsně před cílem stále sedmý!
     
    V Laseru se nám ale dějí věci panečku! Slingsby předjel nejenom Chenga, ale i Argentince Fogliu Costu, Kypřan Kontides se naopak propadl až na sedmé místo, takže se rozdíl mezi oběma borci soupeřícími o zlato ještě navýšil.
     
    Viktor Teplý je nyní sedmatřicátý.
     
    Za polovinou závodu už jsou jachtaři v kategorii Laser. Stále vede Singapurec Cheng, Australan Slingsby je teď třetí a stále živí svou naději, že by se po tomto závodě mohl posunout do čela průběžného pořadí před Kypřana Pavlose Kontidese.
     
    Desátý závoduž jedou rovněž mužské dvojice v kategorii Star. Vedou jasní lídři závodu Britové Percy a Simpson, kteří jsou nesmírně blízko zaslouženému olympijskému zlatu. Druzí tentokrát Poláci Kusznierewicz a Zycki, kteří jsou celkově čtvrtí. Souboj o stříbro zatím vyznívá lépe pro Brazilce. Ti totiž vedou nad Švédskem i v této jízdě a mohli by tak opět navýšit svůj náskok. Seveřané ztrácí na Jihoameričany dvanáct vteřin.
     
    Maier nakonec dokončil tuto jízdu jako patnáctý.
     
    Ke svému konci zdárně dospěla také desátá jízda v rámci kategorie Finn. Vyhrál ji Brit Ainslee před Holanďanem Postmou a třetím Hoghem-Christensenem z Dánska! V celkovém pořadí tak Brit ztrácí na Dána už pouze dva body! Postma je díky dvěma skvělým pátečním závodům celkově už třetí!

    Radek Barkman

    bahis siteleri