Závody mužů (kon.) | Závody žen (kon.)
konec
Závody žen

Pátek 03.08.2012, 13:00Olympijské hry - Jachting
Sledujte:
     
    Příjemný zbytek dne a někdy u jachtingu zase na počtenou! (17:37:49)
     
    Van Ackerová je v cíli a v celkovm pořadí se ujímá vedení, protože Irka Annalise Murphyová končí až desátá a bude na Van Ackerovou ztrácet bod! Holanďanka Bouwmeesterová skončila třetí a na stejné pozici je i celkově. Veronika Fenclová nakonec dojela jako šestá.
     
    Opět změna na dalším mezičase. Cíl už je doslova za humny a Veronika Fenclová poskočila na páté místo. Stále vede Van Ackerová, naopak Murphyová je nyní až desátá! V tuto chvíli by se vedení v celkovém pořadí ujala právě Van Ackerová!
     
    V tuto chvíli jsou na tom Van Ackerová a Murphyová úplně stejně. Tento olympijský závod bude ještě v dalších dnech nesmírně napínavý. Zezadu se navíc přiblížila Holanďanka Bouwmeesterová, která teď jede velmi dobře.
     
    Jenže další mezičas všechno zpřeházel! Van Ackerová pokračuje ve výborném výkonu a už vede! Murphyová naopak ztratila dvě pozice a je devátá. Fenclová poklesla na šesté místo za Bouwmeesterovou z Holandska a Eliasovou z Mexika.
     
    Už jsme daleko za polovinou závodu a Fenclová drží fenomenální čtvrté místo. V čele stále Finka Multalaová, Van Ackerová drhá a Číňanka Fu Lilia třetí. Murphyová pochopila, že by ji v případě proapdáku mohl hrozit propad také v celkovém pořadí a už je sedmá!
     
    V čele tentokrát Finka Multalaová, Fenclová stále čtvrtá, ale Murphyová už devátá. V tuto chvíli by průběžně opět vedla.
     
    Fenclová klesla na čtvté místo, v čele teď hodně překvapivě Litevka Gintare Scheidtová. Van Ackerová druhá, Murphyová dvanáctá.
     
    Veronika Fenclová na dalším mezičase poskočila na druhé místo, Murphyová je až třináctá a vede Belgičan Van Ackerová! V případě, že by tato jízda skončila takto, by se na první průběžné místo posunula právě Van Ackerová.
     
    Vedoucí Irka Annalise Murphyová je zatím až dvanáctá!
     
    Na prvním mezičase je v čele Alison Youngová, druhá je Belgičanka Van Ackerová, Veronika Fenclová je zatím na čtvrtém místě.
     
    Už se jede osmý závod kategorie Finn. Poslední závod dnenšího ženského programu.
     
    Sedmý závod ženské kategorie Finn je v cíli. Z vítězství se nakonec skutečně radovala Číňanka Xu Lijia, druhá za ní však dojela Irka Murphyová, která tak ještě navýšila svůj náskok na čele průběžného pořadí. Veronika Fenclová dokončila závod jako sedmnáctá. Za malou chvíli začne osmá jízda ženského Finnu.
     
    Britky nakonec zvítězily ve druhé regatě závodu 470 a na čele jsou i v celkovém pořadí. Holanďanky nakonec poskočily alespoň na deváté místo a celkově jsou šesté. Druhé místo po dvou jízdách drží Nový Zéland, třetí je pak Izrael.
     
    Stále se nemění nic. V závodě Laser Radial, akorát náskok Číňanky na Murphyovou už je trochu nižší.
     
    Holanďanky se v kategorii 470 posunuly alespoň na dvanácté místo, ale celkově i ve druhé jízdě vědou Britky. Už jen pár metrů chybí do cíle.
     
    Druhé místo zatím celkově drží Belgičanka Van Ackerová, která je zatím až třináctá v této jízdě.
     
    Jachtařky jsou zhruba v polovině závodu, Murphyová už zasotává za Číňankou výrazným rozdílem sedmnácti vteřin, Fenclová poskočila na devatenácté místo.
     
    No a Číňanka Xu Lilia už vede před Murphyovou o sedm vteřin, což ale Irku v konečném pořadí určitě nijak ohrožovat nebude. Fenclová se propadla až na 23. místo. Opět nevydařená jízda české jachtařky.

    Radek Barkman

    bahis siteleri