Mönchengladbach – Hamburg 2:2 (kon.) | Stuttgart – Hoffenheim 0:3 (kon.) | Hannover – Norimberk 4:1 (kon.)
Freiburg – W. Brémy 1:2 (kon.) | Augsburg – Leverkusen 1:3 (kon.)
konec
Hannover 96
4:1 (2:0)
1. FC Norimberk
Středa 26.09.2012, 20:00 • AWD-Arena, Hannover • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše. Přeji dobrou noc a na počtenou. (21:56:06)
     
    Hannover se díky dnešní vysoké výhře posunul na třetí místo, kde je s deseti body a díky lepšímu skóre. Nürnberg se propadl na devátou pozici.
     
    TOMÁŠ PEKHART se stejně jako celý Nürnberg dnes příliš neprosadil. Za řeč stojí pouze hlavička z osmnácté minuty, kdy český reprezentant mířil k pravé tyči a jeho pokus výborně zlikvidoval brankář Zieler.
     
    Hannover dnes utkání jednoznačně ovládl a po velkých individuálních chybách Nürnbergu rozstřílel svého soupeře 4:1. Dvě branky vstřelil útočník domácích Ya Konan. Čestný úspěch hostů zaznamenal v 73. minutě Chandler.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Tak ještě jedna žlutá karta, kterou vidí Javier Pinola (NUR), to už bude ale z dnešního utkání vše.
     
    88
    Hannover čeká o víkendu utkání proti Hamburgeru SV a příští čtvrtek pak bude hostit v Evropské lize na svém hřišti španělské Levante. Nürnberg doma nastoupí o víkendu proti Stuttgartu.
     
    87
    ...Skrytá hlavička z chumlu těl od Eggimanna letěla pouze vedle brány, přesto to bylo velmi nebezpečné.
     
    86
    Brankář Zieler musel ven z brány, aby zasáhl proti standardce Husztiho, bude to rohový kop...
     
    84
    Pokud se vrátí Mame Diouf do své bývalé formy, bude Hannover ještě nebezpečnější a produktivnější než doposud, proto byl i takový ohlas z tribun při jeho nástupu na hřiště.
     
    82
    Velký okamžik pro domácí fanoušky. Jednak odchází střelec dvou branek Didier Ya Konan, jednak ho střídá také útočník Mame Diouf, který zažívá návrat po dlouhodobém zranění.
     
    81
    Timo Gebhart (NUR) zastavil unikajícího Larse Stindla, i když dobře věděl, že míč nemůže mít. Po zásluze tedy žlutá karta.
     
    81
    ...Centr na přední tyč se s úspěchem nesetkal a byl odvrácen do bezpečí z pohledu hráčů Nürnbergu.
     
    80
    ...Husztiho centr nebyl vůbec špatný a hosté ho museli odvrátit na rohový kop...
     
    79
    Standardka pro domácí tým...
     
    78
    Vskutku teď není příliš o čem referovat, utkání už se totiž tak trochu z povinnosti dohrává. I když hosté ještě jeví nějakou snahu, v hlavách je současné skóre hluboko zakořeněno.
     
    76
    Polter se zlobí, žádal si rohový kop. Místo toho však přichází rychlý brejk domácích. Ya Konan nahrával už před bránu, kde však nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, což bylo pro Nürnberg rozhodně štěstí.
     
    74
    Vstřelená branka je sice pěkná věc, ale ne když vám k remíze chybí ještě tři zásahy. Hannover se nemusí vůbec bát, náskok má stále dostatečný. Navíc branka to díky chybě brankáře byla náhodná.
     
    73
    Nürnberg právě vstřelil branku!

    Tak i Nürnberg se dočkal berličky v podobě gólu. TIMOTHY CHANDLER napřáhl zpoza vápna a brankáři Zielerovi prošel míč mezi prsty do sítě, tady se může domácí brankář pěkně červenat.
     
    71
    Ani v útoku se dnes Nürnbergu nedaří. Je to pro něj takový zápas blbec. Hodně velkou diskuzi bude mít ale trenér Hecking hlavně s obránci.
     
    70
    Další rychlý útok domácích, s kterým si teď hosté dokázali poradit. Ale Ya Konan si určitě říká, že takový hattrick by rozhodně nebyl špatný.
     
    69
    Hannover se momentálně dostal čtyřmi vstřelenými góly na čtrnáct vstřelených branek, stejný počin zaznamenal i Frankfurt, který hrál své utkání již včera. Nejvíce branek zatím nastřílel suverénní Bayern München - 17.
     
    68
    Domácí mají nahráno a trenér Slomka tak může šetřit klíčové hráče a stahuje ze hřiště Jana Schlaudraffa, kterého na trávníku nahradí Mohammed Abdellaoue.
     
    66
    Domácí jsou samozřejmě ve velké pohodě, o vítězství se bát rozhodně nemusejí, navíc by možná rádi přidali i pátý kousek do sítě Nürnbergu.
     
    65
    Pro Nürnberg začíná zavánět výsledek ostudou. Hannover už v letošní sezóně takový výsledek zažil, když nadělil čtyři góly v derby Wolfsburgu.
     
    64
    Hannover právě vstřelil branku!

    Nürnberg si rozhodl vydat cestou velkého rizika a nyní za to pyká. Hannover se dostal do přečíslení tři na jednoho. DIDIER YA KONAN dostal přihrávku do jasné šance a se zakončením si poradil chladnokrevně a poslal míč pod tělem brankáře Schäfera do sítě.
     
    62
    Gebhart se snažil prosadit individuálně, ale vycházelo mu to pouze chvíli, následně pak o míč přišel.
     
    60
    Hosté nyní trochu přitlačili na pilu. Ale ke střele se nedostali, Kiyotake už měl napřáhnuto, ale jeho pokus zpoza vápna byl zblokovaný.
     
    58
    Na hřišti probíhá marná snaha Nürnbergu a snížení skóre, ovšem Pekhart si naběhl na přihrávku za obranu do ofsajdu. AWD-Arenou zatím obíhá mexická vlna.
     
    57
    Poslední střídání Nürnbergu. Ze hry odchází Per Nilsson, který byl namočený u dvou inkasovaných gólů a na zápas určitě nebude vzpomínat v nejlepším. Na trávníku ho nahradí Markus Feulner.
     
    57
    Polter dostal přihrávku do malého vápna, byl však zády k bráně a v těsném kontaktu jak s obráncem, tak i brankářem. Nakonec se mu přes tyto obtíže nepovedlo zakončit.
     
    56
    ...centr po rohovém kopu musel vyboxovat brankář Zieler do bezpečí.
     
    55
    Polter se nyní dobře prosazoval po levém křídle a dokázal vybojovat rohový kop...
     
    54
    Pro samotné utkání je ale škoda, že stav je takový, jaký je. Zápas totiž pozbývá jakéhokoliv dramatu.
     
    53
    Fanoušci Hannoveru můžou vesele oslavovat a hru už si pouze užívat, nepřijde mi, že Nürnberg se ještě dokáže vrátit do zápasu. Vlastní chyby ho hodně srazily dolů.
     
    52
    Hannover právě vstřelil branku!

    Rozhodnuto? Ya Konan zinscenoval vlastní představení po další velké chybě hostující obrany a opět v tom byl namočený Nilsson, který ale tentokrát dostal mizernou přihrávku. DIDIER YA KONAN mu vzal míč, na hranici vápna si poradil i s vybíhajícím brankářem Schäferem a míč poslal do prázdné brány.
     
    51
    Trenér Nürnbergu Veh je hodně zadumaný, má být rozhodně proč. Pro zajímavost uvedu, že právě Veh působil v Hannoveru, kde odkoučoval rekordní počet 101 zápasů.
     
    50
    Teď už se chvíli zdálo, že by Nürnberg mohl poslal míč do vápna, celou akci však hosté zbytečně vrátili zpět a přišli o míč.
     
    49
    Ya Konan si chtěl narazit s Cherundolem, tomu však kombinace na jeden dotek nevyšla.
     
    48
    Hosté začali druhou polovinu aktivně, ale jejich převaha se zatím týká pouze držení míče. Hannover se do napadání příliš nežene a vyčkává.
     
    47
    Pinola se pokusil o střelu zhruba z dvaceti metrů, skákavý pokus byl však značně nepřesný, a tak nemusel brankář Zieler zasahovat.
     
    46
    ...další změnou je pak odchod Alexandra Essweina a příchod Sebastiana Poltera.
     
    46
    Hned dvě střídání si o přestávce připravil trenér hostů Hecking. Do hry tak nastupuje Timo Gebhart, který nahrazuje Roberta Maka...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Domácí mají po první půli velmi příjemný náskok v podobě dvou branek. První se sice dostali do šance hosté, ale Pekhartovu hlavičku po rohovém kopu dobře zlikvidoval brankáře Zieler. Pak už přišel na řadu Hannover. Nejprve zakončoval ve 21. minutě krásnou kombinační akci do šibenice Stindl a v 29. minutě pak využil velkou hrubku obránce Nilssona Huszti.
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Rozhodčí se rozhodl nastavit rovnou tři minuty navíc, ale bylo to hlavně díky dlouhému ošetřování Andreasena, který nakonec musel střídat. Hosté zahrávali rohový kop, který sice skončil na hlavě Pekharta, ale ten byl dobře strážený a tísněn dokázal hlavou akorát vrátit míč na penaltu, kde byli jen hráči Hannoveru.
     
    45
    Nürnberg si sice mohl blahopřát, že držel poměrně dlouho dobu míč, ale tento fakt byl hostům nyní málo platný, protože Hannver dobře pokrýval jakýkoliv náznak o nějakou nebezpečnější akci. Držení míče je tedy sice pěkná věc, ale pokud se nedostanete k brance soupeře, tak je to pak naprosto k ničemu.
     
    43
    Ya Konan (HAN) chtěl vystřihnout nůžky, ale málem si spletl míč s hlavou protihráče, kterému pěkně přistříhl účes. Bylo to samozřejmě neúmyslné, ale Ya Konan vidí žlutou kartu. Pro domácí už třetí.
     
    43
    Rychlá akce Hannoveru, kterou chtěl Huszti dál rozvinout přihrávkou do vápna, míč však tentokrát dobře zastavil Nilsson, který udělal velkou hrubku u druhé branky.
     
    42
    Následující standardka Nürnbergu, kterou zahrával Kiyotako, však vrásky domácím hráčům nenadělala ani náhodou. Na druhé straně pak útok Hannoveru zastaven po doteku rukou.
     
    41
    Další žlutý zákrok a opět na straně Hannoveru, tentokrát se provinil střídající Manuel Schmiedebach (HAN).
     
    40
    Rýsoval se rychlý protiútok Nürnbergu, který zastavil za cenu žluté karty Karim Haggui (HAN).
     
    39
    ...Husztiho centr mířil zhruba někam před penaltu, kde ho však hostující obrana dokázala odhlavičkovat.
     
    38
    Tak teď bychom mohli vidět zajímavou situaci poté, co Mak fauloval Rausche, standardní situace kousek od rohového praporku...
     
    37
    Tomáš Pekhart se k míči příliš nedostává a může mu to trochu připomínat reprezentaci. Jedinou výjimkou jsou standardní situace. Hannover si ho ale také velmi dobře střeží.
     
    36
    Na hřišti se toho nyní moc neděje, oba týmy se střídají v držení míče. Ale dostat se k vápnu je zapeklitý problém.
     
    35
    Hannover měl zatím problémy jen s rohovými kopy, po které se také urodila jediná šance Nürnbergu v podání Pekharta. Jinak hrají domácí naprosto v klidu a od vstřelených gólů to platí dvojnásob.
     
    34
    Alexander Esswein se dva metry před vápnem otočil s míčem a následně vypálil. Jeho přízemní střela však neměla dostatečnou razanci a pouze lehce proletěla kolem levé tyče, přičemž brankář Zieler celou situaci jistil.
     
    33
    Huszti fauloval a nabízela se tak standardka pro Nürnberg, se kterou si však domácí bez větších problémů poradili.
     
    32
    Rohový kop Husztiho k žádnému ohrožení branky Nürnbergu nevedl.
     
    31
    Přihrávka za obranu na Ya Konana, kterého ale včas dokázal zpacifikovat Timothy Chandler.
     
    30
    Tak bod se nyní jeví pro hosty jako celkem vzdálená věc, ale vzpomeňme na včerejší zápas Dortmundu ve Frankfurtu. Tam také Borussia vedla 2:0 a zápas nakonec skončil 3:3.
     
    29
    Hannover právě vstřelil branku!

    Fatální chyba Pera Nilssona, kterému na levé straně ze svého pohledu uzmul míč SZABOLCS HUSZTI a mířil sám na brankáře Schäfera. Maďarský reprezentant si počkal na vhodnou chvíli a pak zamířil neomylně ke vzdálenější pravé tyči, od které se míč odrazil do brány.
     
    28
    Zieler vyhání své obránce dopředu a následovat tedy bude dlouhý výkop až na polovinu soupeře, který ale nakonec neskončil úplně ideálně a míč se po odrazu odkutálel do zámezí.
     
    27
    Hannover po vstřelené brance v poklidu kontroluje hru a i když jsou u míče zrovna hosté, nedělají svým útoky domácím moc velké potíže.
     
    26
    da Silva Pinto už je však znovu na hřišti a zkusí to, stále ale nevypadá příliš dobře, uvidíme v následujících minutách.
     
    25
    Sergio da Silva Pinto nyní leží na trávníku a má evidentně nějaké problémy s krkem, možná nějaký blok. Každopádně další vynucené střídání už by byl pro domácí znatelný problém.
     
    24
    Centr Hannoveru do vápna z pravé strany, po kterém musel vystartovat Schäfer a vyboxovat míč do bezpečí.
     
    23
    Trenér hostů Hecking toužil z tohoto zápasu alespoň po bodu. To teď budou muset jeho svěřenci ale pořádně zabrat.
     
    22
    Tak ani po třiatřicáté neskončí utkání Hannoveru s Nürnbergem bezbrankovou remízu. Pro atraktivitu dnešního utkání jedině dobře.
     
    21
    Hannover právě vstřelil branku!

    Parádní akce domácích. Schlaudraff zatáhl míč po pravém křídle, odkud posílal pas do vápna na volného Husztiho. Ten přiťukl proti noze nabíhajícímu LARSI STINDLOVI, který posléze vymetl šibenici.
     
    20
    Ya Konan se ocitl v další ofsajdové pozici, tentokrát to však bylo více než jednoznačné. Ya Konan byl v postavení mimo hru dobré dva metry.
     
    19
    ...Třetí roh v krátkém časovém sledu už žádnou šanci nepřinesl. Hosté však domácím v předchozích chvílích pořádně zatopili.
     
    18
    ...A už z toho byla velká šance. Míč se ocitl na hlavě Tomáše Pekharta, který hlavičkoval k pravé tyči, kde byl však včas brankář Zieler...
     
    17
    ...rohový kpo skončil po hlavičce hostů na dalším rohu...
     
    16
    První rohový kop utkání, který vybojovali hráči Nürnbergu, Tomáš Pekhart v pohotovosti...
     
    15
    Tomáš Pekhart staví se spoluhráči zeď, Hannover totiž bude zahrávat přímý kop. Rozehrál ho Huszti, ale jeho pokus nebyl přesný.
     
    14
    Domácí jsou teď více aktivní a nyní přišel dobrý centr z levé strany do vápna, po kterém se opět natahoval Ya Konen, chybělo velmi málo.
     
    13
    Ya Konan dostal dobrou kolmici a už se řítil sám na brankáře, zastavil ho však zvednutý praporek pomezní sudího - ofsajd. Bylo to ale opravdu těsné.
     
    12
    Hraje se převážně ve středu hřiště, na dostřel brány se ani jeden, ani druhý tým ještě pořádně nedostal.
     
    11
    Po delší prodlevě se opět hraje, stále čekáme na nějakou zajímavější akci, která by zatím rozproudila hru.
     
    10
    Ze hry tedy už v desáté minutě musí nuceně Leon Andreasen a na hřišti ho nahradí Manuel Schmiedebach.
     
    9
    Nakonec Andreasen nosítka nemusel využít a kráčí ke střídačce za pomoci lékařského týmu Hannoveru, ale bude se střídat to je jasné.
     
    8
    Delší chvíli se nehraje, protože zranění Andreasena vyžaduje dlouhé ošetření a dokonce i nosítka.
     
    7
    Hosté kontrolují míč a rozvážně kombinují na své polovině, což ukončila jedna přímá prudká přihrávka. Pak však přišel střet Andreasena s Kiyotakem holeň na holeň a Andreasen s bolestivou grimasou ulehl na trávník..
     
    6
    Přes Ya Konana šla zajímavá akce, sám hráče však poté nedokázal přesně posunout míč na pravé křídlo.
     
    4
    Zatím se soupeři oťukávají. Domácí nastupují v červených dresech, hosté pak v bílých trikotech.
     
    3
    I v Hannoveru panuje výborná atmosféra, což je pro Bundesligu v posledních letech samozřejmostí.
     
    2
    32 utkání spolu sehrály oba týmy a ani jeden z nich neskončil bezbrankovou remízou a nějaké góly bychom tak dnes neměli být určitě ochuzeni.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    V Hannoveru už je již vše připraveno ke hře, za chvíli se začne. Souboj tabulkových sousedů bude určitě sám o sobě nesmírně zajímavý.
     
    Adam Hloušek sice pro zranění Nürnbergu chybí, v základní sestavě na hrotu útoku však nastoupí český reprezentační útočník TOMÁŠ PEKHART, který v letošním ligovém ročníku vstřelil doposud jednu branku.
     
    ABSENCE - Hannoveru budou chybět Pander a Schulz, oba mají svalové problémy. Nürnberg postrádá Adama Hlouška a Mendlera, oba se po zranění dostávají do tréninku.
     
    ROZHODČÍ: Siebert - Häcker, Seidel - Winkmann.
     
    LAVIČKA NÜRNBERG Stephan (GK), Antonio, Plattenhardt, Frantz, Feulner, Gebhart, Polter.
     
    LAVIČKA HANNOVER Miller (GK), Felipe, Sakai, Schmiedebach, Nikci, M. Diouf, Abdellaoue.
     
    SESTAVA NÜRNBERG (4 - 2 - 3 - 1) Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Balitsch, Simons - Mak, Kiyotake, Esswein - Pekhart.
    Trenér: Hecking.
     
    SESTAVA HANNOVER (4 - 4 - 1 - 1) Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Andreasen, da Silva Pinto, Huszti - Schlaudraff, Ya Konan.
    Trenér: Slomka.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY - V minulé sezóně byl v obou případech úspěšnější Hannover, ten zvítězil nejprve venku 2:1 a pak uhájil i domácí prostředí výsledkem 1:0. Celková bilance obou týmů je pak vyrovnaná. Desetkrát zvítězil Hannover, jedenáctkrát Nürnberg a ve stejném počtu skončil zápas remízou.
     
    OHLASY PŘED UTKÁNÍ:

    JAN SCHLAUDRAFF (ÚTOČNÍK HANNOVERU): Připadá mi pozoruhodné, jak klub z Nürnbergu funguje. Dieter Hecking dokáže dát i přes četné odchody dohromady dobrý tým a především nové hráče. Bude to vyrovnaný zápas, ale my chceme doma vyhrát. Máme v AWD-Areně skvělou sérii a chceme ji rozšířit. (zdroj: hannover96.de)

    DIETER HECKING (TRENÉR NÜRNBERGU): Hannover nepodal v minulém zápase proti Hoffenheimu svůj nejlepší výkon, ale jinak hraje dobře. Mají velmi dobrý, vyzrálý tým. Je hezké, že se nám podařilo dosáhnout sérii čtyř vyhraných zápasu venku, ale není to žádná záruka, že to tak zůstane. (zdroj: fcn.de)
     
    Se ziskem sedmi bodů se může pochlubit i 1.FC NÜRNBERG, který je však díky skóre až za týmy se stejným bodovým ziskem na šestém místě. Stejně jako Hannover, i Nürnberg prohrál poprvé až ve čtvrtém kole, když doma nestačil na největší překvapení začátku ligy Frankfurt. Venku je však bavorský tým zatím stoprocentní.
     
    HANNOVER 96 měl dobrý vstup do ligové sezóny. Nejprve doma remizoval se Schalke 04, poradil překvapivě snadno s Wolfsburgem 4:0 a pak ovládl přestřelku s Werderem. V minulé kole však přišla první zaváhání, když Hannoverští prohráli venku s trápícím se Hoffenheimem 1:3. V Tabulce tak momentálně zaujímají třetí pozici se sedmi body. Celku z Dolního Saska se daří i na evropském poli, v první kole skupinové fáze Evropské lize vybojoval cennou remízu na půdě Twente.
     
    Pěkný středeční den. Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu 5. kola německé Bundesligy mezi Hannoverem a Nürnbergem. Utkání začíná v 20:00.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 21. Stindl, 29. Huszti, 52. Ya Konan, 64. Ya Konan - 73. Chandler

    Karty:   40. Haggui (HAN), 41. Schmiedebach (HAN), 43. Ya Konan (HAN) - 81. Gebhart (NUR), 90. Pinola (NUR)


    Hannover 96: (4 - 4 - 1 - 1) Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Rausch - Andreasen (10. Schmiedebach), da Silva Pinto, Huszti - Schlaudraff (68. Abdellaoue), Ya Konan (82. M. Diouf).
    Trenér: Slomka.

    1. FC Norimberk: (4 - 2 - 3 - 1) Schäfer - Chandler, Nilsson (57. Feulner), Klose, Pinola - Balitsch, Simons - Mak (46. Gebhart), Kiyotake, Esswein (46. Polter) - Pekhart.
    Trenér: Hecking.

    Rozhodčí: Siebert - Häcker, Seidel - Winkmann

    Diváci: 36200
    bahis siteleri