N.Novgorod – Chanty-Mansijsk 6:2 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
6:2 (2:0, 2:1, 2:1)
Jugra Chanty-Mansijsk
Pátek 12.10.2012, 17:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Pěkné odpoledne u online přenosu z dalšího utkání Kontinentální hokejové ligy. Na dnešním programu máme střetnutí Torpeda proti Jugře.
     
    Větší herní pohoda zatím převládá v domácím týmu. Hokejisté z Torpeda získali ze třinácti zápasů 22 bodů, za což jim náleží sedmá příčka v západní divizi. Jejich soupeř, Jugra Chanty-Mansijsk má bodů pouze 14 a nachází se až na předposledním jedenáctém místě tabulky východní konference KHL.
     
    Pozor si budou muset dát hosté především na domácího útočníka Martina Thornberga, který se svými spoluhráči Varnakovem a Makarovem patří mezi nejproduktivnější útočníky celé KHL. Thornberg ve třinácti zápasech nasbíral 15 bodů (8+7), což ho řadí na druhou příčku v kanadském bodování. Jeho spoluhráči z útoku okupují čtvrtou a pátou pozici v bodování celé ligy.
     
    Oba týmy mají za sebou však vítězné poslední zápasy, byť každý z nich vyhrál o jedinou branku. Torpedo přetlačilo Astanu 5:4, Jugra uspěla na ledě Lokomotivu Jaroslavl 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnyj Novgorod: Koval (Maslakov) – Hietanen, Malenkikh, Vasiljev, Jevsejenkov, Volchenkov, Kousa – Galuzin, Makarov, Thornberg – Varnakov, Nilsson, Ščastlivij – Gorbunov, Potapov, Zainullin – Ugarov, Arkhipov, Kitsyn, Valuisky.

    Jugra Chanty-Mansijsk: Masalskis (Galaiša) - Lekomtsev , Ibragimov, Osipov, Pepeljaev, Trončinský, Putilov, Djakov – Altarjov, But, Demagin – Skorokhodov, Krysanov, Sitnikov – Videll, Putilov, Golovin – Lapenkov, Bocharov, Medveděv, Buljansky.

    Rozhodčí: Ronn, Odins – Koposov, Otmakhov.
     
    Týmy nastupují na ledovou plochu, od úvodního buly nás dělí ještě ruská státní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    V brankách obou soupeřů žádné změny oproti zápisu o utkání. Domácí svatyni stráží Vitaly Koval, v brance Jugry nalezneme lotyšského reprezentačního gólmana Edgarse Masalskise.
     
    01:18
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí tým se poměrně rychle ujímá vedení! Z nenápadné akce se díky chybě jednoho z hostujících obránců prosazuje RUSLAN ZAINULLIN a otevírá gólový účet zápasu. Bez asistence.
     
    02:00
    Domácí nastoupili do utkání aktivněji a po zásluze vedou, další střelu vyslal Ščastlivij, Masalskis tentokrát pozorný.
     
    02:36
    Hosté mají problémy se zakládáním útoků a nemohou se dostat do pásma Torpeda. To domácí nemají s ofenzivou problémy, další ránu vyslal z pravého křídla Galuzin, Masalskis betonem vyráží.
     
    06:13
    První vyloučení v zápase, za sekání putuje na trestnou lavici Mikko Kousa (Torpedo).
     
    06:53
    But střílí po přihrávce od Altarjova, jeho střela byla ale zblokována domácím obráncem.
     
    07:59
    Jugře se v přesilové hře nedaří, ta se navíc rychle krátí.
     
    08:13
    První přesilová hra zůstala bez využití. Domácí v plném počtu.
     
    09:23
    Druhý nejproduktivnější útočník KHL Martin Thornberg v šanci, jeho pokus zlikvidoval vyrážečkou Masalskis.
     
    11:23
    Hra se poměrně uklidnila a přemístila se převážně do středního pásma. Chybí náznaky šancí z obou stran, oba týmy spíše čekají, co předvede jejich soupeř.
     
    12:36
    Ibragimov pálí od modré, po delší době v permanenci i gólman Torpeda Koval.
     
    13:40
    Další rána Thornberg a další jistý zákrok Masalskise. Skóre se nemění.
     
    15:17
    Druhé vyloučení je zde. Denis Osipov (Jugra) inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    15:32
    Hostům se podařilo vyhodit, další vlna útoku od hráčů v černém se ale znovu řítí.
     
    16:06
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Druhý nejproduktivnější muž KHL MARTIN THORNBERG se znovu přihlásil o své slovo a v přesilové hře navyšuje vedení svého celku. Asistence: Dmitrij Makarov.
     
    17:36
    Zaskočení hosté stále nemohou najít recept, jak vážněji ohrozit domácího gólmana. Za necelou první třetinu na něj vyslali pouhé tři střely.
     
    18:52
    Rána Golovina doputovala až ke gólmanovi Kovalovi, ten ji ale betonem vyráží. Neujal se ani pokus jeho spoluhráče Jatsenka, který mířil také jen do přesně postaveného gólmana domácích. Přesto si alespoň hosté připsali pár střel na bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu ve první třetině:
    Torpedo Nižnyj Novgorod: 11
    Jugra Chanty-Mansijsk: 6.
     
    Po první dvacetiminutovce po zásluze vedou domácí, kteří tak zužitkovali větší aktivitu. Na branku Zainullina z druhé minuty dokázal ke konci třetiny odpovědět i nejproduktivnější hráč domácích Thörnberg a v přesilové hře navýšil vedení domácích na dvě branky. V závěru však měli hosté několik zajímavých šancí ke korekci výsledku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:06
    Druhé dějství začalo velmi opatrně, bez vážnějšího ohrožení brány soupeře.
     
    24:28
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    I do druhé třetiny vstupují o poznání lépe hosté a posílají třetí puk za záda lotyšského gólmana Masalskise. Konkrétním střelcem je ROBER NILSSON, který zužitkoval přesnou spolupráci s Varnakovem a z pravého křídla zamířil přesně. Asistence: Mikhail Varnakov, Alexander Jevsejenkov.
     
    25:13
    Sergej Demagin se snažil o rychlou odpověď, Kovalev dnes chytá v pohodě a bez problému kryje pokus hostujícího útočníka.
     
    26:03
    Na Kovaleva nevyzrál ani Golovin, na druhé straně mohl čtvrtou branku přidat Zainullin, Masalskis však pozorný.
     
    27:53
    Dalším vyloučeným hráčem je Dmitrij Makarov (Torpedo), odsedí si dvě minuty za vysokou hůl. Přesilovka pro hosty.
     
    28:34
    V oslabení vyvezl kotouč pryč Arkhipov a dokázal ho nahodit ještě na gólmana Masalskise. Ten si připisuje další zákrok, byť s tímhle pukem příliš práce neměl.
     
    28:59
    Od modré čáry pálí Pepeljaev, Kovalev jeho ránu vyrazil jen na hůl dojíždějícího Buta, který nezamířil přesně!
     
    29:53
    Domácí v plném počtu, přečkali další oslabení bez ztráty kytičky.
     
    30:25
    Po ráně Marka Trončinského, bývalého libereckého obránce se o dorážku snažil Vindell, Kovalev pozorný a nadvakrát úspěšný.
     
    31:16
    Hosté přidávají na obrátkách, zvyšují aktivitu a více ostřelují domácího gólmana Kovala. Ani Medveděv, ani Lapenkov se však zatím prosadit nedokázali.
     
    31:54
    Domácí jakoby oslabení příliš unavilo a vysoký náskok ukolíbal. Torpedo hraje příliš pasivně a spíše vyčkává, co provede jeho soupeř.
     
    32:34
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    A ten své momentální územní převahy využívá a poprvé v zápase překonává gólmana Kovaleva. Puk za záda domácího gólmana dopravil LINUS VIDELL a snižuje stav utkání na 3:1. Asistence: Alexander Golovin, Ivan Jatšenko.
     
    33:09
    Jugra se však následně bude bránit. Jevgeny Lapenkov je vyloučen za nedovolené bránění. Domácí mají šanci vzít si svůj třígólový náskok zpět.
     
    34:55
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A třígolové vedení je zpět na straně domácího celku. Druhý přesilovkový gól v dnešním utkání zaznamenává opět MARTIN THORNBERG, který si tak upevňuje pozici v kanadském bodování celé ligy. Pro něj je to již dnes jeho druhý gól a má tak pěkně zaděláno na hattrick. Assitence: Dmitrij Makarov, Mikko Kousa.
     
    35:29
    Dmitrij Altarjov se pokusil překvapit skoro ještě se radující domácí obranu, jeho ránu ukrývá v lapačce Koval, který raději přeruší hru.
     
    37:47
    Ten samý hráč, Dmitrij Altarjov, následně okusí i pohodlí trestné lavice. Vyloučen byl za sekání. Další přesilová hra pro domácí je zde a na ni se opět chystá nejúdernější domácí formace s Thornergem v čele.
     
    38:06
    Domácí se však bezhlavě nikam neženou, vědí, že mají nahráno, a že jim stačí držet puk daleko od vlastního gólmana.
     
    38:54
    Potapova spíše propagační rána nemohla hostujícího gólmana ohrozit. Na druhé straně mohl ve vlastním oslabení zahrozit střelec jediného gólu Jugry Videll, mířil ale přesně do vhodně postaveného Kovala.
     
    39:16
    Od modré pálí Malenkikh, Masalskis vyráží do rohu.
     
    39:47
    Další přesilová hra se domácím využít nepodařila, hosté jsou v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu ve druhé třetině a celkem:
    Torpedo Nižnyj Novgorod: 12 (celkově: 23)
    Jugra Chanty-Mansijsk: 16 (celkově: 22).
     
    I ve druhé třetině dali domácí dva góly a vypadá to, že zápas mají plně v moci. Výsledek ještě však není definitivně uzavřený, čeká nás poslední dvacetiminutovka a šance Jugry na bodový zisk stále trvá. Hostující hráči však musí efektivněji využívat své šance, kterých měli ve druhé třetině několik.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:03
    Hosté místo předpokládaného útoku na domácí branku začali opatrně a rozvážně.
     
    42:58
    Sitnikov se pokusil překvapit z pravého křídla gólmana Kovala, ten jeho puk tlumí ve své výstroji. Buly po jeho pravici.
     
    44:06
    Domácí celek se dobře brání a nenabízí hostující Jugře příliš prostoru před gólmanem Kovalem. Pokud hra bude pokračovat ve stejném duchu až do konce utkání, bodů se dnes hosté nedočkají.
     
    46:02
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nejspíše je už dnes definitivně rozhodnuto. Gólově se dokázala prosadit i čtvrtá lajna domácích, když po přihrávce Ugarova mířil přesně do černého SEMJON VALUISKY. Asistence: Alexej Ugarov, Denis Arkhipov.
     
    47:18
    Mikhail Varnakov (Torpedo) si odsedí dvě minuty na trestné lavici za držení. Dočkají se hosté alespoň snížení zatím vysokého skóre?
     
    48:26
    Hosté působí velmi zarputile a přesilová hra se jim vůbec nedaří.
     
    48:59
    Další vyhození domácího celku, který se v poklidu nejspíš ubrání. Hostující Jugra působí hodně odevzdaně.
     
    49:18
    Jedinou střelu na bránu nevyslali hosté během přesilové hry. Domácí jsou již v plném počtu a čeká je poslední desetiminutovka zápasu.
     
    49:26
    Již po skončené přesilovce pálí od modré Pepeljaev, Kovalem bez problémů likviduje.
     
    51:51
    Tým Jugra právě vstřelil branku!
    Jugra snižuje na rozdíl tří branek. ANTON KRYSANOV se spíše se štěstím dostal k puku a přesnou střelou ho poslal pod vyrážečkou Kovala do domácí brány. Bez asistence.
     
    53:16
    Hosté se nadechují k poslednímu náporu, k bodovému zisku potřebují dát minimálně tři branky. Jenže střela Bocharova se neuchytila, Koval přerušuje hru a nepřipouští žádné další komplikace.
     
    54:50
    Podobně dopadl i střelecký pokus Osipova od modré. Čas hostům utíká rychleji, než by si představovali.
     
    54:57
    Torpedo si navíc zahraje další přesilovou hru. Vyloučen byl Anton Krysanov za hákování.
     
    55:29
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Je už definitivně rozhodnuto. Torpedo i ve třetí třetině dává druhou branku, jedná se o její třetí z početní výhody. Střelcem se stal VLADIMÍR GALUZIN, který po přesném pasu od Makarova nemohl nedat. Asistence: Dmitrij Makarov, Mikko Kousa.
     
    57:30
    Zápas se už spíše dohrává. Domácí se logicky nikam neženou a hosté na úpravu skóre nemají psychické síly.
     
    58:23
    Ugarov pálí z levého křídla, Masalskis již další gól ve své síti nechce.
     
    59:06
    Po ohlášené poslední minutě jsou u puku stále domácí, kteří si s ním už spíše hrají.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec. Domácí slaví jasné vítězství nad Jugrou a připisují si další body do tabulky. Od začátku byli lepším týmem a po zásluze si dokráčeli k triumfu nad soupeřem z východní konference KHL.
     
    To je ode mne vše, loučím se s vámi a těším se na počtenou u dalšího z našich přenosů. (19:09:28)

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 2. Zainullin, 17. Thörnberg (Makarov D.), 25. Nilsson (Varnakov, Jevsejenkov), 35. Thörnberg (Kousa, Makarov D.), 47. Valuisky (Ugarov, Arkhipov), 56. Galuzin (Makarov, Kousa) - 33. Videll (Golovin, Jatšenko), 52. Krysanov


    Torpedo Nižnij Novgorod: Koval (Maslakov) – Hietanen, Malenkikh, Vasiljev, Jevsejenkov, Volchenkov, Kousa – Galuzin, Makarov, Thornberg – Varnakov, Nilsson, Ščastlivij – Gorbunov, Potapov, Zainullin – Ugarov, Arkhipov, Kitsyn, Valuisky.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Masalskis (Galaiša) - Lekomtsev , Ibragimov, Osipov, Pepeljaev, Trončinský, Putilov, Djakov – Altarjov, But, Demagin – Skorokhodov, Krysanov, Sitnikov – Videll, Putilov, Golovin – Lapenkov, Bocharov, Medveděv, Buljansky.

    Rozhodčí: Ronn, Odins – Koposov, Otmakhov.
    bahis siteleri