Jekatěrinburg – Čerepovec 1:2 (kon.) | Čeljabinsk – Viťaz 3:4 (po s.n.) | Magnitogorsk – Minsk 7:2 (kon.)
Ufa – N.Novgorod 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Jaroslavl 1:2 (po s.n.) | Kazaň – Mytišči 3:1 (kon.)
Petrohrad – Spartak Moskva 4:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Riga 3:1 (kon.) | Lev – Novokuzněck 2:3 (po pr.)
HC Slovan – Chabarovsk 4:2 (kon.) | Lev – Novokuzněck 2:3 (po pr.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Severstal Čerepovec
Pondělí 29.10.2012, 14:00 • Stadion Avtomobilist Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezký den, vítejte u sledování přenosu KHL, ve které se dnes budeme věnovat celkům Avtomobilist Jekatěrinburg a Severstal Čerepovec. Hosté jsou prozatím ve své západní skupině na šestém místě, když osmkrát vyhráli v základní hrací době a šetkrát odešli z utkání bez bodu.
     
    To domácí mají velké problémy a v tabulce se krčí suverénně na posledním místě tabulky s pouhými třinácti body. Za celou sezónu dokázali vyhrát pouze třikrát, přičemž čtrnáctkrát prohráli, a to je obrovsky velké číslo.
     
    Co se týče české stopy, v obou týmech můžeme naleznout někoho z našich luhů a hájů. Za Avtomobilist hraje Josef Straka a Kamil Piroš. Českým fanouškům jsou dobře známí i Slováci Branislav Mezei a Rastislav Špirko, jenž v extralize oblékal dres Pardubic.
     
    U hostů z Čerepovce hraje český reprezentační obránce a jistota zadních řad Petr Čáslava. Stálice ve výběru Aloise Hadamczika si doposud připsal tři asistence a žádný gól. Uvidíme, co předvede nejen on, ale i další čeští hráči v tomto utkání. Příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Holt (Lobanov) - Mezei, Sokolov, Trjamkin, Gusev, Sazonov, Makarov - Špirko, Simakov, Straka - Strelcov, Malychin, Žmakin - Piroš, Makejec, Jemelejev - Čistjakov, Zavaruchin, Gimatov - Pronin.

    Trenér: Igor Ulanov.

    Severstal Čerepovec: Košečkin (Peretragin) - Kiselevič, Rjazancev, Andersen, Laakso, Stasenko, Jegoršev, Popov - Stoljarov, Šipačov, Kazionov - Bergfors, Lehtonen, Wandell - Nurtdinov, Medveděv, Zemčenko - Berdnikov, Kazakovcev, Kuvajev, Kovyrišin.

    Trenér: Andrej Nazarov.

    Rozhodčí: Bondar, Rogačov - Zacharenkov, Lazarev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Zápas začíná tlakem domácího týmu, který poprvé ohrozil bránu Košečkina. Konkrétně to byl Špirko, ale jeho rána proletěla vedle tří tyčí.
     
    01:24
    Na druhé straně pálil z ostra Šipačov, Holt dokázal jeho ránu zablokovat. Každopádně buly po jeho levici.
     
    02:44
    Hraje se hodně opatrný hokej, favoritem utkání jsou hosté, kteří by měli potvrdit kvalitu a postavení v tabulce.
     
    03:59
    Nebezpečná akce před Holtem. Laakso vypálil od modré čáry a kotouč před domácím brankářem tečoval Lehtonen. Změna směru byla velice nepříjemná, avšak skóre se nemění.
     
    04:44
    Domácí se zatím do výraznějších akcí nedostávají. Obrana Čerepovce uzavřela svou obrannou modrou čáru a v poklidu brání útočné nájezdy soupeře.
     
    05:45
    Navíc Čerepovec začíná hrát aktivněji. Zemčenkův nájezd musel na poslední chvíli odpálil do bezpečí Branislav Mezei.
     
    06:29
    Statistika střel zatím hovoří zcela jasně, na domácí straně svítí nula, u hosté jsou to už čtyři rány na Holta.
     
    07:12
    Ale ani domácí nehrají v obraně špatně, do nějaké vyloženě gólové akce hosty nepustili. I když jsou borci z Čerepovce herně aktivnější, další střelu na Holta nevyslali.
     
    07:27
    Čerepovec právě vstřelil branku!

    Je tu úvodní gól hostů. DENIS KAZIONOV využil zaváhání domácí obrany, která špatně rozehrála, Autor branky se zmocnil na modré kotouče a pádil sám na gólmana, kterého bezpečně překonal. Jeho rána prošla mezi betony, Holt je nestačil zaklapnout a Čerepovec tak otevírá skóre. Bez asistence.
     
    07:49
    Vzápětí jsou tu další komplikace pro domácí. Denis Sokolov je potrestán za hákování.
     
    08:49
    Domácí první minutu oslabení přežili bez problémů.
     
    10:00
    Až závěr patřil Rjazancevovi, který dvakrát v řadě střílel od modré a Holt se musel hodně natahovat, aby zachránil situaci. Přesilovka je u konce.
     
    11:23
    Hosté dle očekávání hrají výborně v útoku a nejslabší tým KHL marně vzdoruje. Vedení je naprosto zasloužené.
     
    12:32
    Po delší době se také domácí nestěhovali před Košečkinovu bránu, leč střela Straky neměla potřebné parametry.
     
    13:34
    Individuální akce Medveděva mohla přinést druhou branku, jenže místo střely volil přihrávku před bránu a tam už nikdo nebyl.
     
    14:30
    Ani sedmá střela hostů nebyla gólová. Zpoza brány dostal ideální pas na hokejku Kazionov, ale ani nadvakrát nedokázal ležícího Holta překonat.
     
    15:34
    Branislav Mezei vyslal na Košečkina prudkou ránu, kterou ještě tečoval Strelcov, kotouč zapadl někam do výstroje ruského brankáře, jenž má zkušenosti z reprezentace.
     
    16:45
    Průměrná první třetina směřuje do svého cíle, ještě tři minuty se bude přibližně hrát. Oba týmy střídají, Trjamkin musí rozehrávat až od své klece.
     
    17:03
    Že by rozehrál nějak dobře, to se říct nedá. Kotouč mu z hole odebral Bergfors a bez nějakého dlouhého přemyšlení napřáhl na bránu. Holt má kus černé gumy v lapačce.
     
    17:41
    Čerepovec právě vstřelil branku!

    Převaha hostů je znatelná, jedenáctá střela už končí v síti Holta. NIKOLAJ KAZAKOVCEV dokázal tečovat nahození Rjazanceva a kotouč zaplachtil do sítě. Obrana domácího výběru si opět nepočínala nikterak jistě. Hodně laxně přistoupila k clonícímu hráči před bránou a druhou pohroma je na světě. Asistence: Alexander Rjazancev.
     
    18:34
    Zemčenova střela šla vedle Holtovy svatyně. Na druhé straně se řítil do brejku Jemelejev, ale zakončení nebylo kvalitní.
     
    19:30
    Vypadá to, že první třetina už skončí tímto výsledkem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    A také se tak skutečně děje. Favorit utkání vede po první třetině zaslouženě 2:0. Skóre otevřel v osmé minutě Kazionov, v závěru třetiny zvýšil vedení Severstal Kazakovcev. Domácímu týmu nelze upřít snaha, leč je vidět absence kvality a herní pohody. Co se bude dít ve druhé třetině se dozvíme přibližně ve 14:45.
     
    Střely na bránu: 7:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Čerepovec vyhrál úvodní vhazování této třetiny a žene se do brejku.
     
    21:12
    První střelu na bránu vyslal Lehtonen, ale Holt kryje.
     
    21:34
    Také domácí zahrozili a chtěli překvapit Košečkina, na něj si postupně nepřišli Malychin se Žmakinem. Ruský brankář ucpal všechny mezery ve svém brankovišti.
     
    22:48
    Jekatěrinburg musí také riskovat, nic jiného mu v této chvíli nezbývá. Otevřel obranu a Čerepevov má kvalitní brejkové hráče, tak uvidíme co předvedou.
     
    23:03
    Wandellova rána byla hodně nebezpečná, Holt musel opět ukázat své kvality. Dnes je největší oporou svého mužstva, o tom není třeba vůbec polemizovat.
     
    24:03
    Hra se poměrně často kouskuje, oba týmy vystavily do postavení mimo hru. Čerepovci to vadit nějak extra nemusí. Má solidně nahráno.
     
    24:59
    Aby však na svou pasivitu a takovou profesorskou hru nedoplatil.
     
    25:37
    Avtomobilistu nelze stále upřít snaha, jenže krom první formace se těm ostatním příliš nedaří vytvářet si nějaké přiležitosti. Josef Straka z mezikruží napřáhl na Košečkina, ten byl však ostražitý.
     
    26:05
    Na domácích je znát zvyšená aktivita, snaží se soupeře zatlačit a momentálně jsou lepším mužstvem. Jen to chybí to nejpodstatnější, kontaktní gól.
     
    27:19
    Stále sledujeme stejný obrázek. Domácí tlačí soupeře, ten se však rozhodl uzavřít svou modrou čáru a vyrážet pouze do rychlých kontrů.
     
    28:11
    Za sekání je potrestán hostující Alexej Medveděv. Dnes je teprve celkově druhým potrestaným hráčem utkání. Hraje se doposud velice čiště a korektně.
     
    28:44
    Pokud byla první třetina na střely jednoznačná pro hosty (7:12), nyní je stav 11:13. Nic to však domácím není platné, že soupeř vypálil pouze jednu přímou střelu na Holta.
     
    29:23
    Polovina zápasu je takřka za námi, domácí borci nedokázali potrestat faul Medveděva a ten už je zpět na place.
     
    30:40
    Holt musel opět vytasit zákrok z kategorie výtečných. Od modré pálil z voleje Stasenko, betony jen zaduněly. Následně se ještě chtěl prosadit Berdnikov, na strážce domácího pokladu nevyzrál.
     
    31:57
    To nebyla vůbec špatná střela v podání Žmakina, Košečkin toho příliš nemohl vidět, protože před ním clonili jeho obránci. Nakonec instinktivně zakročil. Snížení se nekoná.
     
    32:55
    Hosté se dostali krátce pod tlak, tak pro jistotu vyhodil přes všechny čáry Kiselevič.
     
    33:45
    Čerepovec se zase střelecky odtrhl od svého soka, nyní v rychlém sledu zaznamenal hned pět střeleckých pokus. Dohání tak první desetiminutku, kdy na Holta prakticky nic nešlo.
     
    34:18
    Denis Sokolov je dnes podruhé potrestaný za faul, tentokrát to bylo držení. Přesilovku si tak zahrají hosté.
     
    35:24
    Bomba Andersena mířila pouze do mantinelu, Holt nemusel zasahovat, domácí se dokázali osvobodit.
     
    35:59
    Ani tentokrát se nedokázali hráči Čerepovce usadit v pásmu a vytvořit klasický zámek.
     
    36:29
    A je po přesilovce, pětice hostů příliš mnoho příležitosté nevymyslela. Na tahu jsou domácí, kteří stále čekají na kontaktní gól. Jak se říká, někdy pomůže i taková šmudla, která mužstvo nakopne.
     
    37:39
    Špirko zastaven pro postavení mimo hru, Simakov byl až moc rychlý při vpádu do útočného pásma.
     
    37:46
    Další vyloučení, na tresty je to vyrovnané 2:2. Kiselevič dvě minuty hákování.
     
    38:02
    Domácí nezačínají vůbec dobře, Rjazancev vyhazuje přes všechny čáry.
     
    39:14
    Blíží se konec třetiny a také přesilovky domácího týmu. Nic zvláštního se před Košečkinovou klecí neudálo.
     
    39:46
    Hosté v plném počtu a třetina pozvolna finišuje.
     
    39:54
    Ještě v závěru je tu vyloučení na obou stranách. Piroš - nedovolené bránění, Kazionov - hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je již minulostí. Sledovali jsme vyrovnaný hokej, lepším týmem byli domácí, leč překonat Košečkina nebyli schopni. Stav je tak stejný jako po první třetině. Poslední třetina odstartuje v 15:34.
     
    Střely na bránu po druhé třetině - celkově: 21:17.
     
    Ve druhé třetině domácí přestříleli svého soupeře, ale branku stejně nedali. Bylo teda především díky přesilovkám, které měli. Na druhou stranu Čerepovec hraje velice zkušeně. I když chybí opora zadních Petr Čáslava, výsledek hovoří prozatím za vše.
     
    Pomaličku se blíží zahájení poslední periody. Nechejme se překvapit, co oba celky předvedou. Hráči se pozvolna trousí na ledovou plochu, za několik okamžiků se pustíme do následující dvacetiminutovky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Začátek třetiny se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, uvidíme komu se podaří využit více prostoru na ledě.
     
    40:29
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!

    Stalo se přesně to, co domácí potřebovali. Rychle vstřelit kontaktní branku a dostat se zpět do hry. Za druhou třetinu si to i zaslouží. Snížení přichází z hole BRANISLAVA MEZEJE, který propálil od modré čáry všechno co mu stálo v cestě. Košečkin toho moc neviděl a poprvé kapituluje Asistence: Alexej Simakov, Denis Sokolov.
     
    41:34
    A najednou jsou borci z Jekatěrinburgu u všeho dřív. Bylo jasné, že snižující branka pomůže domácím, kterým by to mělo pomoci psychicky.
     
    42:34
    Zablokovaná střela Straky, na poslední chvíli mu do rány vložil hokejku Popov.
     
    43:44
    Pasivní hosté jsou stále pod tlakem, zatím nevystřelili na Holta ani jednu střelu.
     
    44:50
    To domácí pálí z každé pozice, z otočky chtěl překvapit Kosečkina český útočník Piroš, touš míjí těsně branku.
     
    46:00
    Avtomobilist je stále blíž vyrovnání, Čerepevoc pouze vyhazuje puky z vlastní třetiny.
     
    47:24
    Teď se však malinko zvedl a třikrát v řadě vypálil na Holta. Jenže pokusy Jegorševa, Wandella a ani Lehtonena nemohla nadělalt domácímu brankáři nějaké větši starosti.
     
    48:39
    Tempo hry se malinko uklidnilo, Čerepovec prozatím otupil tlak soupeře.
     
    49:24
    Hosté rozehrávají s velkou rozvahou, nechtějí za žádnou cenu udělat chybu.
     
    50:32
    Komerční pauzu zcela jistě využije především domácí kouč Ulanov, který si tak může vzít čas na poradu.
     
    50:44
    Po buly pálil nebezpečně Bergfors, lapačka Holta vyletěla velice rychle.
     
    51:45
    Málem se po chybě domácí obrany řítil do brejku Zemčenko, ale tomu v klíčový moment utekl kotouč.
     
    52:30
    Necelých osm minut do konce třetí třetiny a domácí by potřebovali hrát například přesilovku, aby se opět dostali do tempa.
     
    53:00
    Aktuálně je hra přerušena a vhazovat se bude středním pásmu.
     
    53:00
    Rjazancev je potrestán za nedovolené bránění.
     
    53:00
    Hostující lodivod na to ihned reaguje oddechovým časem.
     
    54:01
    První minuta oslabení dopadla pro Čerepovec na výbornou. Jedinou střelu vyslal Simakov.
     
    54:44
    Ani tentokrát se vyrovnání nekoná, Žmakin nedokázal potrestat zaváhání Košečkina, jemuž vypadl puk z lapačky. Za něj vše ubránil obránce Laakso.
     
    55:03
    Dvě minuty přesilovky jsou fuč, domácí nedokázali využít slibnou šanci na vyrovnání a čas se jim krátí.
     
    56:34
    Kazionov z modré čáry zkoušel pozornost Holta, ten chytá.
     
    57:58
    Tak ještě dvě minuty, poslední tlak a možnost vyrovnat. Holt se chystá na odjezd z brány.
     
    58:49
    Hosté hrají dobře takticky a vyhazují kotouče do středního pásma.
     
    59:39
    Domácí si vyžádali oddechový čas, Holt zůstává na střídačce.
     
    59:39
    Vhazovat se bude u Košečkina, hosté se musí bránit.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Závěrečný tlak a zlepšená hra domácím nepomohla z utkání nevydolují ani bod. O osudu duelu rozhodla první třetiny, kdy Čerepovec dokázal dvakrát skórovat a poté bránit výsledek. Hlavně díky brankáři Košečkinovi se stav dlouho neměnil. Sice ve 41. minutě snížil slovenský bek Mezei, ale to bylo vše.
     
    Hosté si tak připisují těsně, ale přece, tři body. I když byli domácí lepší na střely 26:22, nebylo jim to nic platné.
     
    Tolik z KHL, u dalších zápasů se budu těšit zase příště. Pěkný den. (16:12:40)

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 41. Mezei (Simakov, Sokolov) - 8. Kazionov, 18. Kazakovcev (Rjazancev)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Holt (Lobanov) - Mezei, Sokolov, Trjamkin, Gusev, Sazonov, Makarov - Špirko, Simakov, Straka - Strelcov, Malychin, Žmakin - Piroš, Makejec, Jemelejev - Čistjakov, Zavaruchin, Gimatov - Pronin.

    Trenér: Igor Ulanov.

    Severstal Čerepovec: Košečkin (Peretragin) - Kiselevič, Rjazancev, Andersen, Laakso, Stasenko, Jegoršev, Popov - Stoljarov, Šipačov, Kazionov - Bergfors, Lehtonen, Wandell - Nurtdinov, Medveděv, Zemčenko - Berdnikov, Kazakovcev, Kuvajev, Kovyrišin.

    Trenér: Andrej Nazarov.

    Rozhodčí: Bondar, Rogačov - Zacharenkov, Lazarev

    Diváci: 3000
    bahis siteleri