Juventus – Lazio 0:0 (kon.) | Neapol – AC Milán 2:2 (kon.)
konec
Juventus FC
0:0 (0:0)
S. S. Lazio
Sobota 17.11.2012, 18:00 • Juventus Stadium • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Utkání končí dělbou bodů za výsledek 0:0. Juventus byl po celé utkání jasně lepší, ale hosty podržel skvělým výkonem brankář Marchetti, který zlikvidoval dobrých pět, šest šancí. Když mu v té největší pomohlo po ráně Bonucciho i břevno branku nedostal. Lazio si odváží cenný bod i bez jediné střely na branku. (19:56:28)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Lazio zataženo v jedenácti v pokutovém území. Cianiho odvrácený míč zachytil Hernanes, kterého musí Vidal faulovat. Tohle je jasná žlutá karta pro domácího středopolaře.
     
    90+4
    Marchetti našel dlouhým nákopem Kozáka, který se už otáčel kolem Chielliniho, jenže hraje rukou, a tak bude rozehrávat Juventus.
     
    90+4
    Bonucci hledal dlouhým pasem na pravé straně Giovinca, ale ten na nepřesný centr neměl nárok.
     
    90+3
    Míč na útočné polovině hostů, kde se více než srdnatě dral k míči Kozák. Přes dvojici domácích hráčů sice k zakončení neprošel, ale alespoň pro hosty zdržel nějaké ty vteřiny.
     
    90+2
    Faul jednoho z domácích na Kozáka se sice domácím nezdá, ale Giovinco ho opravdu zasáhnul.
     
    90+1
    Nastavovat se bude ve druhém poločase rovných pět minut.
     
    89
    Žlutou kartu za zdržování vidí kapitán hostů Ledesma. Juventus sbírá poslední zbytky sil k závěrečnému tlaku na branku Marchettiho, který dnes hosty opravdu drží.
     
    87
    Pro domácí už to bude velmi těžké. Hostům docházejí síly a po Cianim teď leží na trávníku i Radu. Hra je přerušena a jelikož Lazio už nemůže střídat, bude muset spoléhat na poslední zbytky sil.
     
    86
    Nahrávku Asamoaha vracel na hranici velkého vápna patičkou Giovinco, avšak bohužel pro něj jen na hráče v modrých dresech Lazia.
     
    85
    Ledesma po centru z pravé strany možná zahrál v pokutovém území rukou, ale hra pokračovala a Lazio hledalo dlouhým nákopem Kozáka. Ten je chycen v ofsajdu
     
    84
    Juve střídá. Paula Pogbu mění útočnější Nicklas Bendtner.
     
    83
    A další nepřesnost. Asamoahův centr z levé strany přeběhl jak Giovinco, tak Matri. V bolestech se k zemi sesunul dlouhán Ciani, kterého atakoval Giovinco, ale nic vážného to nebude.
     
    82
    Pogbova nepřesná nahrávka na pravou stranu končí v zámezí. Od branky tak rozehrává prozatimní hrdina duelu Marchetti.
     
    81
    Lazio střídá i potřetí, když Miroslava Kloseho nahrazuje nám velmi dobře známá tvář Libor Kozák.
     
    81
    Brejk Lazia dostal na pravé straně Klose, posunul do levého křídla na Candrevu, ale tomu chyběla podpora spoluhráčů, a tak nemohl zakončit.
     
    79
    Další skvělý zákrok brankáře Marchettiho, který se ve 13. kole Serie A asi moc chce dostat do ideální jedenáctky kola. Matri připravil pěkně podrážkou míč pro Marchisia, ale jeho obstřel brankáře končí na pohotové rukavici brankáře hostů.
     
    78
    Konko si zaútočil na pravé straně, když si narazil míč o Candrevu a zkoušel projít přes Asamoaha. Toho však fauloval, a tak musí rychle vrátit na své místo v obranné formaci Lazia Řím.
     
    76
    A ani Giovinco v další šanci neuspěl. Dobře stačil situaci zachránit zákrokem ''last minute'' zadák Radu.
     
    75
    Roh domácích z pravé strany se snesl po Barzagliho teči na kopačku Leonarda Bonucciho, který z malého vápna pálí do břevna!
     
    74
    Přímá akce domácích šla na levou stranu na Asamoaha, který ihned centroval do vápna na Giovinca. Před ním však míč chytá Marchetti.
     
    72
    Konkův zpětný návrat do obrany zachraňuje hosty od téměř jisté branky. Centr Pogby hledal volného Asamoaha, ale Konko v poslední možnou chvíli odvrací na rohový kop.
     
    72
    Po nahrávce ze středu hřiště zkoušel centrem z levého křídla najít spoluhráče Giovinco. Míč z jeho kopačky ale končí v zámezí.
     
    71
    Pepeho opakovaný centr z pravého křídla odvrací do území bezpečí stoper Lazia Biava.
     
    70
    Domácí opět střídají. Po dlouhé době se na trávníku objevuje Simone Pepe, který nahrazuje na pravé straně zálohy Mauricia Islu.
     
    69
    Centr z pravé strany v podání Isly šel do malého vápna Lazia velmi nepříjemnou cestou. Míč stačil na poslední chvíli odvrátit Konko, který si při obranném zákroku málem vstřelil vlastní branku.
     
    68
    Ledesma našel hlavu Kloseho přesně, jenže útočník hostí je nachytán v těsném ofsajdu.
     
    68
    Hernanese fauloval na pravé straně Asamoah, a tak bude mít Lazio výhodu přímého kopu.
     
    67
    Juventus bude poprvé střídat. Alessandro Matri nahradí na trávníku Quagliarellu.
     
    66
    Centr z pravé strany musel opět výborný Marchetti vytlačit před dobíhajícím Marchisiem do bezpečí.
     
    65
    Asamoah přešel přes Konka a nahrál do středu pokutového území na Giovinca. Malý, avšak hbitý forvard domácích svoji následnou nahrávku na pravou stranu kazí.
     
    62
    Fantastický Marchetti! Brankář Lazia si připisuje velmi důležitý zákrok proti ráně z levé strany v podání Chielliniho.
     
    61
    Candreva našel čtyřiceti metrovým pasem přesně Edersona, který sice pěkně zpracoval a míč si posunul do středu, avšak jeho zakončení jde hodně vysoko nad Buffonovu branku.
     
    59
    Isla posunul na pravé straně na Pogbu, jehož centr hledal v pokutovém území Fabia Quagliarellu. Před ním ale ve výskoku úřaduje pozorný Marchetti.
     
    57
    Lazio podruhé střídá. Brocchiho nahrazuje na trávníku Juventus Stadium Ederson.
     
    57
    Dlouhý balon z vlastní poloviny Juventusu hledal na hrotu Quagliarellu. Ten po souboji s Cianim v pokutovém území upadl, ale penalta nebude.
     
    55
    Isla našel centrem Quagliarellu, který ještě šikovně přiklepl na Giovinca, kterému však nevyšel krok, a tak z pravé strany pokutového území nevystřelil.
     
    54
    Juventus hrozil na levé straně Giovincem, ale ten centrem nikoho nenašel. Od jeho kopačky se míč přes Ledesmu odrazil do tváře Brocchiho, kvůli kterému sudí přerušuje hru. Nic vážného to ale není.
     
    52
    Marchetti si od začátku druhé půle říkal o žlutou kartu za zdržování jeho odkopů od branky. Sudí Orsato ztratil trpělivost, a tak si hostující brankář musí dát pozor.
     
    51
    Giovinco na pravé straně vybojoval míč a po jeho posunutí do středu jej nahrál na Islu. Ten sice pálil pohotově, ale po jeho tečované ráně to bude pro Lazio jen roh.
     
    49
    Po ataku na Kloseho, za který dostal Bonucci žlutou kartu musí hostující útočník opustit po ošetření hřiště. Z následného přímého kopu Candreva nastřelil pouze mnohočetnou zeď.
     
    47
    Lazio sice začalo útokem, ale Gonzalez ztratil, a tak mohl hrozit Juventus. Ten se o to pokusil střelou Paula Pogby, která jde zhruba metr nad.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvod utkání moc zajímavého nepřinesl, ale i tak byl Juventus o něco aktivnější. S postupem času byla jeho převaha stále výraznější a měl i celkem slušné šance. V nich byl především Sebastian Giovinco, ale ten ve dvou pozicích v rozmezí jedné minuty Marchettiho nepřekonal. Buffon na straně druhé zatím zasahovat nemusel ani jednou. Druhý poločas začne pravděpodobně v 19:04.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Giovincův centr z levé strany sice Quagliarellovu hlavu našel, ale jeho pokus Marchetti v klidu chytá. Hlavička totiž nebyla příliš důrazná.
     
    45+1
    První poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Ledesma našel odkopem pouze Chielliniho, přes kterého se míč dostal na Pogbu. Francouzský mladík ale přízemním pokusem dobře přikrytého Quagliarellu nenašel.
     
    42
    Vidal ve středu hřiště ostře atakován Hernanesem. Brazilec však první kartu dnešního utkání nevidí a domácí rozehrají pouze neškodný přímý kop z poloviny hřiště.
     
    40
    Signál Juventusu sice nevyšel, ale nakonec z toho bylo nebezpečí. Giovinco rozehrál na Islu, ale ten míč do vápna neprocpal. To se mu povedlo až po dalších deseti vteřinách, když našel Quagliarellu, který u Biavy vybojoval roh.
     
    40
    Po faulu Cianiho na Quagliarellu bude Juventus zahrávat přímý kop z nadějné pozice asi pětadvacet metrů před brankou Marchettiho.
     
    39
    Asamoah na levé straně hledal obloučkem do pokutového území Giovinca, před ním však zahrál na jedničku Konko, který odvrací.
     
    37
    Teď to však s hosty vypadalo nadějněji. Útok Lazia táhl Klose, předal na pravé křídlo na Ledesmu, který však bohužel pro tým Vladimira Petkoviće nezakončil. Dobře totiž zahrál Giorgio Chiellini.
     
    36
    Svěřenci Antonia Conteho, na lavičce vedení Angelem Alessiem hosty z Říma výborně napadají, a ti tak tvoří chyby. Po další snaze o útok po pravé strany to kazí nahrávka Konka.
     
    35
    Bonucci našel přízemním pasem na hranici velkého vápna Vidala, kterého tělem postrčil kapitán hostí Ledesma. Domácí tým si žádal faul, ale sudí Orsato a jeho píšťalka mlčí.
     
    34
    Snad poprvé v utkání mohl svá kouzla ukázat Hernanes, ale na levé straně si s ním velmi snadno poradil Barzagli. Juventus tak jde do útoku.
     
    32
    A znovu ten Giovinco! Krásný pas z vlastní poloviny hřiště vyslal na hbitého útočníka Juve Bonucci. Giovinco si opět parádně zpracoval, čímž vyřadil ze hry Biavu a Raduem a utíkal ze strany na Marchettiho. Jeho zakončení však končí mimo hostující klec.
     
    31
    Islův centr si před Biavou dokonale stáhnul kopačkou pod sebe Giovinco, který následně z hranice pokutového území rychle vypálil. Jeho pokus pravačkou končí zhruba metr od branky!
     
    30
    Sebastian Giovinco to místo centru zkusil na branku přímo, ale Marchetti nemá s jeho pokusem větší problémy a pohodlně chytá.
     
    30
    Giovinca následně fauluje na levé straně Biava, a tak uvidíme přímý kop Juventusu ze zajímavé pozice.
     
    29
    Candreva nenahrál přesně, a tak se míč přes Marchisia dostal na Asamoaha. Jeho centr ale v pokutovém území spoluhráče nenachází.
     
    28
    Isla vyzval do kombinace na pravé straně svého krajana Vidala, ale ten mu vrací hodně nepřesně. Míč tak končí místo centru v zámezí.
     
    27
    Po rohu domácích zkoušel kopem přes hlavu překvapit Marchettiho Paul Pogba, jenže branku o dost metrů netrefuje.
     
    26
    Lazio se po skoro třech minutách mohlo dostat na útočnou polovinu, ale to by musel Ledesma nahrát lépe. Záložník hostí kazí jednoduchou přihrávku na dva metry.
     
    25
    Z pravé strany se Vidal k centru neodvážil, a tak posunul míč do středu hřiště na Pogbu. Ten to zkusil odvážným centrem do vápna na rozeběhnuté útočníky, ale neuspěl.
     
    23
    Bonucci z vlastní poloviny vyslal na pravé křídlo parádním pasem Islu. Fotbalista z Chile sice pohotově odcentroval, avšak v pokutovém území našel pouze rukavice připraveného Marchettiho.
     
    22
    Domácí tým dlouho kombinoval na útočné polovině až přišel centr na hrot útoku na Quagliarellu. Ten po souboji s nováčkem Cianim upadl, ale faul na něj se nepíská.
     
    20
    Při obranném zákroku se zranil hostující stoper Dias, který musí následně střídat. Jeho místo zaujme bývalý hráč Bordeaux Ciani.
     
    19
    Juventus v šanci. Centr z pravé strany našel na levé straně pokutového území volného Marchisia, který i přes dostatek prostoru s ledovým klidem našel Giovinca. Maličký útočník domácích zakončil pohotově, ale Marchetti vytáhl parádní zákrok. Dobíhající Quagliarella pálí z velkého úhlu jen do boční sítě.
     
    18
    Utkání se pomalu rozjíždí. Krásnou nahrávkou ze středu hřiště vysunul Asamoaha na levé straně Marchisio. Centr prvně jmenovaného hledal nahrávkou na značku pokutového kopu Quagliarellu, který ale bohužel pro domácí podklouzl.
     
    16
    Zatím možná nejlépe hrající posila Juventusu před touto sezonou Asamoah prošel na levém křídle přes Konka a následným stříleným centrem vyzkoušel Marchettiho pozornost. Ten boxuje raději na rohový kop.
     
    16
    Candreva našel po své exekuci rohového kopu z pravé strany hlavu Radua, ale ten pálí mimo. Navíc fauloval, a tak by mu ani lepší zakončení k ničemu nebylo.
     
    15
    Zatím ospalé utkání zkusil do činnosti probudit po nahrávce Ledesmy svým střeleckým pokusem z pravé strany Konko, ale míč mu nesedl, a tak končí hodně mimo Buffonovu branku.
     
    13
    Juventus se teď v krátké chvíli zbavil dvakrát zbytečně míče, a tak mohli hrát hosté. Konko si však nepotykal se svými spoluhráči a balon tak mají opět v černém hrající domácí.
     
    11
    V dalším náznaku hostí o kombinační akci znovu září Arturo Vidal, který tentokrát nepustil do hry Hernanese.
     
    10
    Po autu Radua se k míči dostával Miroslav Klose, avšak velmi dobře zahrál skluzem Vidal, který balon na střelce hostí nepustil.
     
    8
    Další nepřesnost má na svědomí hostující Gonzalez, který po převzetí míče od Kloseho neodcentroval do pokutového území přesně.
     
    7
    Giovinco vysunul na pravé křídlo Islu, který však z centrem váhal a nakonec musí faulovat. Velmi dobře si totiž s ním poradil novic v sestavě Lazia Radu.
     
    6
    Gonzalezova odvážná klička do středu hřiště je přečtena a odvrácena díky dobré práci Artura Vidala.
     
    5
    Po pěti minutách se o zakončení pokusilo i Lazio. Candreva našel Konka, který z pravého křídla odcentroval do pokutového území na Kloseho. Německý reprezentant však ve výskoku na míč nestačil, a tak hrají domácí.
     
    3
    I nadále hraje tým Juventusu. Quagliarella hledal patičkou ve vápně Giovinca, kterého však pohlídal Biava a nahrál na Marchettiho. Brankář Lazia chvíli s odkopem váhal, ale nakonec si dovolil i riskantní kličku na útočníka domácích a jelikož vyšla mohl odkopnout.
     
    2
    Domácí tým začal s převahou a hned se tlačil do zakončení. Arturo Vidal našel ve středu obrany hostí volné místo pro Quagliarellu, který ale zakončit nedokázal. Dobře na poslední chvíli zakročil Biava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní sudí Orsato již přivádí oba celky na trávník zaplněného Juventus Stadium. Pro zajímavost doplním, že Juventus nastupuje v černých dresech, Lazio v modrém.
     
    Lazio nakonec přeci jenom nasazuje na hrot útoku Kloseho, kterého by měl nejvíc podporovat ve skvělé formě hrající Antonio Candreva. Juventus bez vážnějších změn, potrestaného Pirla nahrazuje již avizovaný Pogba.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: (3-5-2) Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Isla, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah - Giovinco, Quagliarella.

    Trenér: Angelo Alessio

    S. S. Lazio (4-5-1): Marchetti - Konko, Biava, Dias, Radu - Gonzalez, Hernanes, Ledesma, Brocchi, Candreva - Klose.

    Trenér: Vladimir Petković

    Rozhodčí: Orsato - Faverani a Stefani.
     
    Poslední zprávy z dnešního dopoledne naznačují, že by kouč hostí Vladimir Petković měl šetřit Miroslava Kloseho. Německý čarostřelec již sice začal po viróze trénovat, ale není ve stoprocentní kondici a jeho kormidelník tak nechce zbytečně riskovat.
     
    Laziu budou v sestavě chybět potrestaní Lulić se Maurim, jejichž místa pravděpodobně zaujmou Radu s Brocchim. Juventus se bude muset obejít bez geniálního a stále nestárnoucího Andrey Pirla, kterého by měl nahradit Paul Pogba a bez chřipkou nakaženého Mirka Vučiniće.
     
    V cestě jim bude stát vedoucí Juventus. Svěřenci Antonia Conteho ztrácejí body jen velmi vzácně. V posledním domácím utkání ale hostující Inter dokázal zlomit více než čtyřiceti zápasovou šňůru bez prohry. Juve si chuť notně spravit chuť o víkend později, když na hřišti Pescary dominoval a domácí vypráskal 6:1. Dnes mu bude stát v cestě o dost náročnější soupěř.
     
    Hosté z Říma přijíždějí na půdu aktuálního lídra soutěže s vědomím důležité výhry v minulém kole. V něm svěřenci trenéra Petkoviće zvítězili nad městským rivalem AS 3:2 a v tabulce jim patří pátá pozice. Poslední dva duely na hřišti soupeře však Lazio neodhrálo vůbec dobře. Nula bodů a skóre 0:6 z duelů s Fiorentinou a Catanií jsou pro ''Biancocelesti'' důrazným varováním.
     
    Hezký den u sledování šlágru 13. kola Serie A mezi domácím Juventusem a hosty Laziem Řím.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Mišovec

    Branky:

    Karty:   49. Bonucci (JUV), 90+5. Vidal (JUV) - 52. Marchetti (LAZ), 89. Ledesma (LAZ)


    Juventus FC: (3-5-2) Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Isla (70. Pepe), Vidal, Pogba (84. Bendtner), Marchisio, Asamoah - Giovinco, Quagliarella (67. Matri).

    Trenér: Angelo Alessio

    S. S. Lazio: (4-5-1) Marchetti - Konko, Biava, Dias (20. Ciani), Radu - Gonzalez, Hernanes, Ledesma, Brocchi (57. Ederson), Candreva - Klose (81. Kozák).

    Trenér: Vladimir Petković

    Rozhodčí: Orsato - Faverani a Stefani
    bahis siteleri