Kerkrade – Ajax 1:2 (kon.) | Eindhoven – Arnhem 1:2 (kon.) | Alkmaar – Feyenoord 0:2 (kon.)
Twente – Zwolle 2:2 (kon.)
konec
FC Twente
2:2 (0:0)
PEC Zwolle
Neděle 25.11.2012, 16:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Na De Grolsch Veste stadionu byla k vidění parádní druhá půle, která přinesla čtyři branky. Dvě padli hned po začátku a dvě na konci. Ani jeden tým si dnes nezasloužil prohrát a tak se oba soupeři o body spravedlivě rozdělili. To je pro dnešek z nizozemské fotbalové ligy vše. Přeji příjemný zbytek nedělního večera. (18:25:38)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Twente se snaží ještě o třetí branku. Zwolle ale spolehlivě brání a domácí fotbalisté do své šestnáctky nepouští.
     
    90+2
    Twente právě vstřelilo branku!

    Domácí dokázali neuvěřitelné a v nastaveném čase vyrovnávají. Na Tadičův centr si na zadní tyči vyskočil LUC CASTAIGNOS a uklidil balon za nešťastného Boera - 2:2.
     
    90+1
    Van Polen zastavil nedovoleně Tadiče a je odměněn žlutou kartou.
     
    90
    Domácí budou mít ještě čtyři minuty na to, aby se pokusili zvrátit nepřízeň osudu.
     
    89
    Hosté se snaží dohrát utkání v poklidu a hlavně daleko od své branky. Lachman nic nevymýšlel a odpálil balon daleko na tribunu.
     
    88
    Zwolle právě vstřelilo branku!

    A překvapení v podání dnešního výsledku je zřejmě na světě. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby se do vzduchu nejvýše pověsil JOEY VAN DEN BERG a posílá Zwolle do překvapivého vedení - 1:2.
     
    87
    Domácí kombinace začíná být s ubývajícími minutami hodně netrpělivá a nepřesná. Přihrávka Brama skončila až u brankáře Zwolle.
     
    85
    Domácí Braafheid dohrál souboj s protihráčem a za to vidí od rozhodčího žluté napomenutí.
     
    84
    Gólman Boer si znovu dával s rozehrávkou hodně na čas. Nakonec se ale odhodlal a balon odkopl daleko na polovinu Twente.
     
    83
    Hráči v zeleno bílém kombiné drží míč na svých kopačkách, což jim plně stačí. Z tribun domácího stadionu se pochopitelně ozývá hlasité pískání.
     
    82
    Zatím spokojenější jsou jisto jistě hráči PEC. Pro ty byl bod ze hřiště Twente víc než cenný suvenýr, se kterým zřejmě příliš nepočítali.
     
    80
    Je před námi posledních deset minut, které by měli rozhodnout o osudu dnešního duelu. Ke třem bodům zatím mají oba soupeři stejně daleko.
     
    79
    K odraženému balonu se na hranicí vápna dostal domácí Holscher. Ten zkusil vypálil z první ale mezi tři tyče se jeho pokus nevešel.
     
    78
    Hostující stoper Lachman neměl komu rozehrát a tak raději volil dlouhý odkop do hloubi pole. Twente zůstane i nadále u kulatého nesmyslu.
     
    77
    Zwolle střídá. ze hry odešel Mokhtar a jeho místo zaujal Saymak.
     
    76
    Hostující Broerse zajel ošklivě do protihráče a vidí žlutou kartu.
     
    75
    Do zakončení se dostával domácí útoční Tadič. Drost ale přispěchal včas s obranným skluzem a balon odehrál do autu.
     
    74
    Hra se začíná vracet do zajetých kolejí. Hráči v červených trikotech mají herně navrch a jsou to právě o ni, kdo často drží míč na svých kopačkách.
     
    72
    Domácí se znovu dostali před branku PEC. Brama ale neodcentroval přesně a balon skončil až za brankovou čarou. Boer bude odkopávat.
     
    70
    Twente střídá naposledy. Odpracováno má dnes Fer, který přepustí své místo Schilderovi.
     
    70
    Reiners se zdá být v pořádku. Vrací se zpět na hrací plochu a bude pokračovat ve hře.
     
    69
    Nepříjemný střed absolvoval hostující Reniers s domácím gólmanem. Ten se vrhl pod nohy útočníkovi Zwolle a ten to ošklivě odnesl.
     
    68
    Hra se nám po vydatné čtvrt hodince trochu uklidnila. Oba týmy se teď střídají v držení herní pomůcky. Samotné dění se odehrává převážně ve středu hrací plochy.
     
    67
    Domácí fotbalisté zahrávali rohový kop. O jeho exekuci se postaral Tadič., který sice našel svého spoluhráče, ale ten nedokázal usměrnit balon na branku.
     
    66
    Hosté propadli v ofenzivní činnosti a málem na to doplatili. Naštěstí pro PEC na poslední chvíli přispěchal s obranným skluzem Lachman.
     
    65
    Hráči v červeném znovu ohrozili branku Zwolle. Boer musel hodně rychle z branky, aby byl u míče dříve než dotírající Tadič.
     
    63
    Z následného rohu ale Twente již zahrozit nedokázalo. Centr do pokutového území odvracel obránce van Polen do bezpečí.
     
    62
    Domácí Tadič zajímavě kroutil balon za záda Boera. Ten ale předvedl parádní robinsonádu a míč vyrazil konečky prstů na rohový kop.
     
    60
    Je za námi hodně divoká patnáctiminutovka, ve které jsme viděli dvě branky. Podle toho jak si oba týmy počínají, není s přesnými zásahy konec.
     
    58
    V druhém případě odejde ze hřiště Janssen, kterého nahradí Bulykin.
     
    58
    Twente poprvé střídá a hned dvakrát. V první případě odejde Gyasi a místo něj přijde Holscher.
     
    57
    Kdo usedl ke sledování toho duelu až ve druhém poločasu určitě nemusí litovat. Druhá půle je v podání obou týmu rozhodně lepší a kvalitnější. Což potvrzují i dvě branky.
     
    55
    Zwolle právě vstřelilo branku!

    Hosté zahrávali rohový kop, po kterém jsme viděli i vyrovnávací branku. Boschker nejdříve vychytal Renierse, ale na tvrdou dorážku DENNIHO AVDIČE už zareagovat nedokázal - 1:1.
     
    53
    Jestli si oba týmy počínaly v prvním poločas nudně. Tak teď v prvních minutách druhého poločasu je to hodně silná ofenzivní smršť.
     
    51
    A už mohlo být v Enschede srovnáno. Na branku se řítil hostující Avdič. Na poslední chvíli mu však balon ukopl jeden z obránců a tak ze zakončení sešlo.
     
    50
    Hráči v červených dresech zahrávali standardní situaci ze zajímavé pozice. Opět ji zahráli nacvičeným signálem. Ve střelecké pozici se ocitl Brama, ale nedokázal zacílit přesně.
     
    49
    Úvodní branka domácí fotbalisty jistě uklidní a myslím, že se dočkáme i dalších přesných zásahů.
     
    48
    Twente právě vstřelilo branku!

    Balon si na penaltový puntík postavil DUŠAN TADIČ a nekompromisní střelou k levé tyči posílá Twente do vedení - 1:0.
     
    47
    Gyasi byl sražen v pokutovém území. Hlavní rozhodčí neváhal ani minutu a ukázal na penaltovou značku.
     
    46
    Hosté se rozhodli, že poprvé vystřídají. Z šaten se už nevrátil Benson, kterého nahradil Reniers.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:32.
     
    Máme za sebou první pětačtyřicetiminutovku, ve které jsme se branky nedočkali. Twente je i podle papírových předpokladů lepší, ale zatím se nedokázalo proti dobře hrající obraně hostů prosadit. Domácí by měli v druhém poločase své herní převahy využít a zvítězit.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Twente dostalo ještě před koncem první půle výhodu rohového kopu. Nacvičený signál ale domácím fotbalistům nic významného nepřinesl.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví v první poločase jednu minutu navíc.
     
    44
    Gyasi se řítil do pokutové území, kde se mu nabízel úplně volný Tadič. Veškeré vzrušení bylo zbytečné. Domácí útočník se ještě předtím dopustil útočného faulu.
     
    43
    Prvním karetním hříšníkem je hostující brankář Boer. Ten si dával až příliš na čas s rozehrávkou.
     
    42
    Hostující Drost se dožadoval odpískání nedovoleného prohřešku. To sudí Liesveld odmítá a ukazuje pokračujte ve hře.
     
    41
    Samotné utkání se hraje téměř v rukavičkách. Hlavní rozhodčí neudělil ani jednu žlutou kartu a hru přerušuje jen minimálně.
     
    40
    Poslední pětiminutovka prvního poločasu právě začala. Twente stále hledá vhodnou cestu k ohrožení hostující gólmana Boera.
     
    38
    Hra se stěhuje zpět na polovinu hostů. Fer kombinuje s Bramou, ale zatím to k ničemu kloudnému nevede.
     
    37
    PEC se po dlouhé době dostali před branku Boschkera. Pluim vypálil kousek za hranící vápna. Domácí brankář byl však připraven a míč bez problémů chytil.
     
    36
    Zwolle mělo balon ve své moci. Ten se ale u hostující týmu příliš dlouho neohřál a po chvíli putoval na kopačky hráčů Twente.
     
    35
    Tadič zahrával standardní situaci skoro z poloviny hřiště. Tomu ale vůbec nevadilo a ve vápně našel přesně Gyasiho, který se však do centru nepoložil ideálně a branku minul.
     
    33
    Hráči v zeleno bílém kombiné se velmi úspěšně brání atakům domácí družiny. Ta si zatím neví rady a hledá nějaké skuliny v obranném valu PEC.
     
    32
    Vypadá to, že to pro středního záložníka Zwolle nic vážného nebude. Lékařský tým se o něj stará už za postranní lajnou a brzy zřejmě vyběhne na hrací plochu.
     
    31
    V souboji na polovině hřiště to ošklivě odnesl Pluim. Ten dostal pořádně naloženo od Janssena. Hra je přerušena.
     
    30
    Máme za sebou první půlhodinu, která nám zatím příliš nenapověděla, kdo že by se měl stát držitelem třech bodů. Twente má sice uzemní převahu, ale není mu to nic platné.
     
    29
    Lachman fauloval Tadiče, který se pokoušel obtočit kolem posledního obránce. Domácí fotbalisté tak u balonu zůstanou a dál mohou vymýšlet jak dobít hostující branku.
     
    27
    Hráči v červeném jsou v držení míče. Zatím kombinují kolem půlící čáry a těsně před ní. Pomalu se sunou k brance Boera.
     
    26
    V posledních minutách je hodně aktivní domácí Gyasi. Tentokrát dostal milimetrový pas za beky a řítil se vstříc brance Twente. Byl ale zastaven praporkem pomezního rozhodčího.
     
    25
    Gyasi pokoušel přejít přes van Polena. Při kličce však na poslední chvíli podklouzl a tak se mu jeho úmysl vůbec nezdařil. Hosté jsou v držení kulatého nesmyslu.
     
    24
    Mokhtar to měl proti trojnásobné přesile přeci jen hodně obtížné. Podle toho také celé jeho snažení dopadlo. O balon byl oloupen.
     
    22
    Bílo zelená družina ale nic z výhody přímého volného kopu vytěžit nedokázala. Centr letící do šestnáctky byl snadnou kořistí pro obránce Twente.
     
    21
    Tentokrát se hosté odhodlali. Individuálně to vzal na sebe Pluim, který se snažil probít podél levé postranní lajny. Breukers ho dokázal zastavit pouze nedovoleně.
     
    20
    Zwolle se příliš na útočnou polovinu nedostává. Když je v držení herní pomůcku tak volí spíše kombinaci mezi zadní obrannou řadou nebo dokonce se svým gólmanem.
     
    18
    Pluim přišel o balon po souboji s Ferem. Ten ho následně předal Douglasovi, který se teď stará o rozehrávku domácího celku.
     
    17
    Janssen pokoušel vysunout Gyasiho. U toho byl ale včas hostující van den Berg a balon ještě před ním poslal do zámezí.
     
    16
    Hráči v červených trikotech teď drží balon na svých kopačkách. Jejich kombinace se však zatím odehrává především na polovině hrací plochy.
     
    14
    Hosté zahrávali volný přímý kop. O jeho exekuci se postaral Broerse, který našel pouze hlavu bránícího Douglasa. Ten odvrátil mimo vápna do bezpečí.
     
    13
    Za obranu Zwolle si naběhl Tadič. Přihrávka od Brama byla až příliš dlouhá a skončila za brankovou čarou. Boer bude odkopávat z malého vápna.
     
    12
    Twenta nakonec balon získalo po dobrém obranném počinu Janssena. Ten obral o míč Bensona a následně rozehrál na své spoluhráče.
     
    11
    V posledních sekundách se hraje především ve středu hrací plochy. Hráči v zelených dresech drží míč na svých kopačkách a trpělivě kombinují po celé šířce hřiště.
     
    10
    Hostující PEC zatím nikam nespěchá a s hrou dopředu trošku váhá. Lachman neměl komu přihrát a tak si pro další kombinaci vybral až gólmana Boera.
     
    8
    Domácí fotbalisté se pomalu začínají rozjíždět a zatápět hostujícímu Zwolle. Za obranou soupeře se zjevil osamocený Gyasi. Pokračovat ale nemohl, stál v ofsajdu.
     
    7
    Přihrávka na nabíhajícího Castaignose byla až příliš dlouhá a končí v moci Boera. Ten si s balon chvilku pohrál a posléze ho poslal na polovinu Twente.
     
    6
    Na druhé straně o sobě konečně dali vědět také hráči v červených dresech. Ti zahrávali standardní situaci z hranice šestnáctky. Tadič napálil pouze břevno hostující svatyně.
     
    5
    První střelecký pokus na branku Twente registrujeme po pokusu Drosta. Ten ale trefil pouze prostředek branky a Boschker neměl větší problém míč zachytit.
     
    4
    Pluim měl menší problémy se zpracováním. O balon nakonec přišel, ale to už byl odpískán nedovolený zákrok Bramovi.
     
    3
    Zeleno bílé barvy zatím drží balon na svých kopačkách a dopředu příliš nespěchají. Zahrál si také gólman Boer, který rozehrál další akci.
     
    2
    Hostující Avdič se poprvé v dnešním utkání vydal směrem k domácí brance. Až tam se však nedostal. Dopustil se útočného faulu.
     
    1
    Hráči hostujícího PEC vyhráli los a ujali se rozehrávky. Utkání mezi Twente a Zwolle právě začíná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již připraveni na hrací ploše. Domácí Twente obléklo červené dresy a hosté ze Zwolle dresy bílo zelené.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Boschker - Breukers, Douglas, Bengtsson, Braafheid - Janssen, Brama, Fer - Gyasi, Castaignos, Tadič.

    PEC Zwolle: Boer - van Polen, Lachman, van den Berg, Achenteh - Drost, Pluim, Broerse - Benson, Avdič, Mokhtar.

    Rozhodčí: Liesveld - Slot, Hoestra.
     
    Domácí Twente je v tomto utkání jasným favoritem. Na svém kontě má rovných třicet bodů, kterého řadí na druhé místo nizozemské ligy. Hosté ze Zwolle si jako nováček soutěže nevedou vůbec špatně. Po čtrnácti odehraných kolech okupuje PEC čtrnácté místo se ziskem jedenácti bodů.

    Naposledy se oba dnešní soupeři potkali v nizozemském poháru. Před dvěma lety dokázalo Twente přejít přes Zwolle až na penalty po výsledku 1:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z nizozemské Eredivisie. Ve čtrnáctém kole proti sobě nastoupí FC Twente, které bude hostit na domácím pažitu PEC Zwolle. Utkání začne úderem 16:30.

    Jakub Martínek

    Branky: 48. Tadič (pen.), 90+2. Castaignos - 55. Avdič, 88. van den Berg

    Karty:   85. Braafheid (TWE) - 43. Boer (ZWO), 76. Broerse (ZWO), 90+1. van Polen (ZWO)


    FC Twente: Boschker - Breukers, Douglas, Bengtsson, Braafheid - Janssen (58. Bulykin), Brama, Fer (70. Schilder) - Gyasi (58. Holscher), Castaignos, Tadič.
    PEC Zwolle: Boer - van Polen, Lachman, van den Berg, Achenteh - Drost, Pluim, Broerse - Benson (46. Reniers), Avdič, Mokhtar (77. Saymak).

    Rozhodčí: Liesveld - Slot, Hoestra
    bahis siteleri