Young Boys – Machačkala 3:1 (kon.) | Udinese – Liverpool 0:1 (kon.) | Hapoel Tel Aviv – Coimbra 2:0 (kon.)
Plzeň – Atlético 1:0 (kon.) | AEL Limassol – Marseille 3:0 (kon.) | Fenerbahce – Mönchengladbach 0:3 (kon.)
Marítimo – Club Brugge 2:1 (kon.) | Bordeaux – Newcastle 2:0 (kon.) | Stuttgart – Molde 0:1 (kon.)
Kodaň – FCSB 1:1 (kon.) | Dněpropetrovsk – AIK Stockholm 4:0 (kon.) | Neapol – Eindhoven 1:3 (kon.)
Genk – Basilej 0:0 (kon.) | Inter – Neftçi Baku 2:2 (kon.) | Partizan Bělehrad – Kazaň 1:1 (kon.)
Lyon – Kirjat Šmona 2:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Sparta 0:0 (kon.) | Maribor – Lazio 1:4 (kon.)
Tottenham – Panathinaikos 3:1 (kon.) | Rapid – Met. Charkov 1:0 (kon.) | Leverkusen – Rosenborg 1:0 (kon.)
Levante – Hannover 2:2 (kon.) | Twente – Helsingborg 1:3 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
0:0 (0:0)
AC Sparta Praha
Čtvrtek 06.12.2012, 21:05 • San Mamés, Bilbao • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    Už jsou také známi všichni potencionální soupeři Sparty do prvního kola vyřazovací fáze. Jsou jimi: Hannover, Lazio Řím, Kazaň, Genk, Dněpropetrovsk, Steaua Bukurešť, Charkov, Bordeaux, Fenerbahce Istanbul, Liverpool a z Ligy mistrů Olympiakos Pireus, Kluž, Benfica Lisabon a Chelsea. Los se uskuteční 20. prosince. (23:00:32)
     
    Na stadiónu San Mamés je dobojováno. Sparta si odváží z Baskicka cennou bezbrankovou remízu, která je cennější o sympatický výkon Lavičkova týmu. Hosté byli možná i aktivnějším týmem a vypracovali si více příležitostí, ovšem zejména Skalák s Kadeřábkem se nepotykali s koncovkou a protože skórovat se nepodařilo ani domácím, loučí se Bilbao s celou soutěží a Sparta se základní skupinou bezbrankovou remízou.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na zřejmě závěrečný Castillův centr si v úvodu třetí nastavené minuty naskočil Aduriz, hlavou ale mířil dobrých pět metrů vedle sparťanské branky.
     
    90+2
    Iturraspeho přenesení hru k pravé postranní čáře mělo velmi nepřesné parametry a Ramalho neměl šanci míč udržet na hrací ploše.
     
    90+1
    Belgický arbitr k dnešním devadesáti přidává dvě nastavené minuty.
     
    90+1
    Od rohového praporku načechral míč před branku právě Lopéz, do vzduchu se následně zavěsil Aduriz, ten svoji hlavičku ale nasměroval do brankáře Čecha.
     
    90
    Lopezovu snahu o průnik po levém křídle přibrzdil Vidlička a domácí budou v akci pokračovat prostřednictvím rohového kopu.
     
    88
    Martinezův centr s přehledem odvrací do rohu hřiště Švejdík, další z kopačky Ramalha pak zachytil brankář Čech.
     
    87
    U postranní čáry už je připraven další z řady dvacetiletých sparťanských mladíků Adam Jánoš, jenž při své pohárové premiéře nahradí Marka Matějovského.
     
    85
    Na Matějovského přetažený centr si naběhl pravý obránce Vidlička, ten přehlavičkoval Castilla, ovšem míč nasměroval poměrně výrazně vedle domácí branky.
     
    84
    Balaj si při premiérovém dnešním zásahu do hry dokázal udržet míč před dotírajícím San Josém a ještě vybojoval protivníkův faul.
     
    82
    Druhé střídání Sparty, ze hry je stažen dnes velmi dobře hrající Leo Kweuke a nahrazuje jej albánský kolega na hrotu Bekim Balaj.
     
    81
    Po střetu s Kadlecem má zdravotní problémy v podobě krvácení z nosu Laporte a po prvním ošetření jej ještě rozhodčí do hry nepustili, neboť se Laporteho krvácení nepodařilo zcela zastavit. Kadlec za svůj zákrok na Laporteho viděl žluté varování.
     
    80
    V akci tentokrát Sparťané, kteří se, vyjma brankáře Čecha, kompletně nastěhovali na útočnou polovinu a hledají cestu před soupeřovu branku.
     
    78
    Igor Martinez proběhl na pravém křídle kolem Hybše, jeho pas na hranici pokutového území zachytil Lopez, jenž místo střely volil zpětnou přihrávku na Morána a vůbec neudělal špatně, neboť střídající fotbalista v domácím dresu se do míče parádně opřel a ke sparťanskému štěstí z pětadvaceti metrů nasměroval svůj přízemní projektil jen těsně vedle tyče Čechovy branky.
     
    77
    Další výborné momenty Kweukeho, nejdříve s přehledem odhlavičkoval míč po rohovém kopu Lopeze a poté i uklidnil sparťanskou rozehrávku získaným faulem Iturraspeho.
     
    76
    Znovu v akci Ismael Lopez, tentokrát centroval od postranní čáry na Adurize, před ním stačil zasáhnout do hry Zápotočný a odhlavičkovat míč na rohový kop.
     
    75
    Největší příležitost domácích v dosavadním průběhu zápasu! Po sérii několika odrazů se míče zhostil Ismael Lopez, zřejmě jej ale natolik zaskočilo naprosto osamocené postavení před sparťanskou brankou, že ji v dobré pozici výrazně netrefil.

    Tomáš Kohlmann

    Branky:

    Karty:   26. Zápotočný (SPA), 33. Hušbauer (SPA), 81. Kadlec (SPA)


    Athletic Bilbao: Raúl - Toquero (46. Morán), Ramalho, Laporte, Castillo - San José, Iturraspe - Igor Martínez, Muniaín (46. Peňa), Ismael Lopéz - Llorente (46. Aduriz)
    AC Sparta Praha: Čech - Vidlička, Zápotočný, Švejdík, Hybš - Holek - Kadeřábek (70. Kadlec), Hušbauer, Matějovský (87. Jánoš), Skalák - Kweuke (82. Balaj)

    Rozhodčí: Delferiere - Vromans, De Neve (vš. Belgie)
    bahis siteleri