Omsk – Jaroslavl 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – N.Novgorod 4:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:4 (po s.n.)
Čeljabinsk – Novokuzněck 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 3:5 (kon.) | Barys – Mytišči 5:4 (po s.n.)
Petrohrad – CSKA Moskva 1:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – HC Slovan 2:1 (po s.n.)
po prodl.
SKA Petrohrad
1:2 (1:0, 0:1, 0:0)
CSKA Moskva
Středa 26.12.2012, 16:30 • Ledový dvorec (11 500), Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    CSKA Moskva: Bývalý armádní celek se netají těmi nejvyššími ambicemi, a proto vedení klubu vynaložilo před sezónou velké finance na posily. Moskevskému týmu se tyto investice zatím vyplácejí, avšak na absolutní špičku KHL zatím trochu ztrácí. CSKA je se 65 body na čtvrtém místě Západní konference. Ztráta na třetí Petrohrad činí jedenáct bodů, na pátý Slovan Bratislava má náskok desíti bodů. Před reprezentační přestávkou stihli Moskevští odehrát tři utkání, ze kterých si odnesli pět bodů. Nejprve CSKA porazilo po nájezdech Novosibirsk (3:2 s.n.) a poté zdolalo Slovan Bratislava 4:1. Poté však celek trenéra Vjačeslava Bucajeva ale nestačil na Ovečkinovo Dynamo Moskva, se kterým prohrálo 4:6. Po reprezentační přestávce se CSKA první utkání také nepovedlo, to když na svém ledě nestačilo na Kazaň (1:2), v zatím posledním utkání si ale Moskevští spravili chuť, když zdolali Ufu (4:1).

    Tři nejproduktivnější hráči týmu:
    Alexander Radulov (Ú) – 44 bodů (17+27) – 34 zápasů (3. v bodování celé KHL)
    Pavel Dacjuk (Ú) – 32 bodů (9+23) – 27 zápasů
    Jakov Rylov (O) – 22 bodů (7+15) – 35 zápasů

    Československé zastoupení:
    Rastislav Staňa (B) – prům. inkas. branek 1,76 – úspěšnost zásahů 93,4% - 23 zápasů
     
    SKA Petrohrad: Po tom, co klub nečekaně propustil českého trenéra Miloše Říhu, se týmu ujal Fin Jukka Jalonen, tedy kouč, který také zastává funkci hlavního kouče ve finské reprezentaci. Po nepříliš povedeném začátku tohoto angažmá se tým SKA znovu rozjel. V Západní konferenci připadá Petrohradu třetí pozice, když má na svém kontě 76 bodů. V prosinci tento bohatý celek načal svou již pět zápasů trvající vítěznou sérii. První utkání tohoto řetězce vyhrálo SKA proti Mytišči 4:3, následovala výhra proti Nižnému Novgorodu 1:0, dále pak proti Novokuzněcku 4:1 a také s Chabarovskem 6:2. Vítězná šňůra neskončila ani v posledním utkání, kdy se Petrohrad střetl s Novosibirskem, který předčil 2:1. Dokáže Petrohrad na této vítězné vlně přejet i CSKA?

    Tři nejproduktivnější hráči týmu:
    Ilja Kovalčuk (Ú) – 35 bodů (14+21) – 29 zápasů
    Patrick Thoresen (Ú) – 32 bodů (12+20) – 35 zápasů
    Vladimir Tarasenko (Ú) – 29 bodů (13+16) – 26 zápasů

    Československé zastoupení:
    Petr Průcha (Ú) – 10 bodů (7+3) – 21 zápasů
     
    Vítejte u sledování online přenosu Kontinentální hokejové ligy. Dnes se můžeme těšit na souboj dvou klubových gigantů KHL, a to na zápas mezi SKA Petrohrad a CSKA Moskva. Utkání startuje v 16:30.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Bobrovskij (Ivannikov) – Chudinov, Kalinin, Alexandrov, Dallma, Semjonov, Pěrvušin, Berdjukov – Martensson, Průcha, Thoresen – Tichonov, Kovalčuk, Tarasenko – Kučerjavenko, Makarov, Arťuchin – Fjodorov, Afinogenov, Něprjajev – Burdasov.

    CSKA Moskva: Bryzgalov (Proskurjakov) – Rylov, Rjasenskij, Denisov, Mäenpää, Sergejev, Kondratěv, Marčenko – Radulov A., Dacjuk, Grabovskij – Zubov, Persson, Širokov – Kvaša, Radulov I., Grigorenko – Davis, Barbašev, Sprukts – Prochorkin.

    Rozhodčí: Bělov, Gusev – Michel, Šichanov.
     
    Oba celky nastupují na ledovou plochu, zazní ruská hymna.
     
    Vše je připraveno k tomu, aby tento zápas dvou veleklubů začal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Hodně zostra pojala první formace CSKA začátek utkání, když se Alexander radulov vydal napadat. Pomohl mu i Grabovskij, který poté adresoval nebezpečný pas před Bobrovského branku, jenže tam nikdo v bílém nebyl.
     
    00:48
    Zdálo se, že hostující bek Rjasenskij přibrzdil Tarasenka za hranicí pravidel, avšak rozhodčí je jiného názoru.
     
    01:12
    Teď se hostům z Moskvy nepovedla rozehrávka a píská se první zakázané uvolnění dnešního utkání.
     
    02:08
    Burdasov se jako třináctý forvard SKA objevuje na ledě hodně brzy a hned si říká o pozornost, jeho pokus ale jen proletěl okolo levé Bryzgalovovy tyče.
     
    02:49
    Druhý pokus Antona Burdasova ale už vypadal daleko nebezpečněji, hostující obrana ale včas zblokovala jeho pokus do ochranné sítě.
     
    03:07
    Thoresen vybojoval puk na zadáka Alexandrova, který z první vypálil na Ilju Bryzgalova, ten si ale s jeho jedovkou veděl rady.
     
    03:25
    Na druhé straně se ukázal v dobrém světle Alexander Radulov, který střelou švihem ale nakonec Bobrovského k zákroku nedonutil, protože jeho rána byla ještě předtím zablokována.
     
    04:03
    Nyní si z pravého kruhu sjel před branku Igor Grigorenk i jeho pokus ale jen zaduněl na hrudi Bobrovského.
     
    04:42
    Jevgenij Arťuchin vybruslil zpoza branky, Kvaša mu vůbec nestíhal, a domácí kolos nakonec bekhendem zakončoval na bližší tyč. I Bryzgalov ale prokázal své kvality.
     
    05:21
    zakázané uvolnění CSKA, bude se vhazovat pop ravici Bryzgalova.
     
    06:16
    O něco lepším mužstvem je teď domácí Petrohrad, CSKA má problém konstruktivně rozehrát.
     
    06:46
    Máme tu první vyloučení zápasu. za hákování je vykázan domácí útočník Patrick Thoresen (PET).
     
    07:05
    Jevgenij Arťuchin podruhé v utkání hodně zahrozil! Tentokrát výborně vystihnul nepřesnou rozehrávku CSKA a uháněl podél pravého hrazení k brance Bryzgalova. Avšak pod nohy mu vletěl Dacjuk a puk mu vypíchnul! Posunula se přitom hostující klec a přerušuje se. Arťichun se následně dostal do křížku s Alexandrem Radulovem.
     
    07:22
    Fjodor Fjodorov to udělal nejlépe, jak mohl. V útočném pásmu vybojoval puk a poslal na své spoluhráče, kteří šetří cenné vteřiny.
     
    07:44
    Niklas Persson se snažil před Bobrovským tečovat střelu Denisova, to se mu ale nepovelo a domácí brankář má puk v lapačce.
     
    08:01
    Pavel Dacjuk sice vyhrál buly, ale vyhrál ho tak prudce, že se tím jeho mužstvo dostalo pryč z útočné třetiny.
     
    08:46
    Thoresen je na ledě, první početní výhoda dnešního utkání nebyla využita.
     
    08:59
    I když už byl Petrohrad v plném počtu, musel Bobrovskij vytáhnout výborný zákrok proti Grabovskému, který se najednou obješvil sám před domácím gólmanem!
     
    09:42
    A znovu skvělý Bobrovskij! Igor Radulov si našlápnul ve středním pásmu a s pukem v rychlostním souboji předčil všechny ostatní, tváří v tvář ale se svým bekhendovým pokusem neuspěl.
     
    10:32
    Ilja Kovalčuk předal puk mezi kruhy na Vladimira tarasenka, ten byl ale v oblíčení hned tří hráčů Moskvy, a tak se mladíkovi v dresu SKA nepovedlo přesně vystřelit.
     
    10:52
    Zatím sledujeme skvělou podívanou, které chybí jen branky. Tentokrát ale nepřesná rozehrávka z holí hostujícího celku končí na zakázaném uvolnění.
     
    11:33
    Poprvé si početní výhodu zahrají i domácí. Andrej Sergejev (MOS) nedovoleně zastavil Thoresena a je vykázan z ledové plochy.
     
    11:55
    Mezi kruhy si sjel od modré čáry domácí zadák Kevin Dallma, jenže jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    12:39
    Andreji Pervušinovi se na modré čáře nepodařilo udržet kotouč a CSKA vyhazuje.
     
    13:08
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Petrohrad využívá hned svou první přesilovou hru! K české radosti se střelcem první branky SKA stal PETR PRŮCHA, který těsně před Bryzgalovem tečoval střelu Chudinova. Asistence: Maxim Chudinov, Patrick Thoresen.
     
    15:00
    Alexander Radulov si najel mezi kruhy a vypálil hodně tvrdou ránu směrem na Bobrovského, brankář SKA ale drží vůj tým ve vedení.
     
    16:12
    Persson se mohl dostat do velké šance, ale pas od Zubova se švédskému útočníkovi nepovedlo tečovat a naopak Petrohrad vyráží na útočnou zteč.
     
    16:49
    Už poněkolikáté v utkání na sebe upozornil Jevgenij Arťuchin, v tomto případě byl ale jeho pokus sražen do ochranné sítě, a Bryzgalov tak nemusel zasahovat.
     
    17:52
    V útočném pásmu teď domácím znepříjemňuje rozehrávku Alexander Radulov, který létá jako udržený ze řetězu.
     
    18:25
    Michail Grabovskij se s pukem proháčkoval až mezi kruhy, ale jeho pokus neměl potřebné parametry. Na druhé straně obešel hned tři hráče Ilja Kovalčuk, ale ke střele se nakonec ani nedostal.
     
    19:19
    Kevin Dallman nahrává na Thoresena, který ještě posunul do útočného pásma na Tonyho Martenssona, podaří se teté úderné domácí komandě vstřelit druhou branku?
     
    19:42
    Zdá se, že minimálně v první části se jí to nepovede, protože špatná rozehrávka končí pouze odpískáním icingu.
     
    19:59
    Vteřinu před koncem prověřil Bobrovského tvrdou střelou od modré čáry Alexander Radulov, brankář SKA ale chytá, a skóre se tak měnit už nebude.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního utkání mezi Petrohradem a CSKA Moskvou zatím naplňuje předzápasové předpoklady. Šance jsou k vidění na obou stranách. Oba týmy hrály jednu přesilovku, ale jen jeden ji dokázal využít. Byl to domácí Petrohrad, který se díky nenápadné teči Petra Průchy, který byl autorem trefy určel až po opravě, dostal SKA do vedení 1:0. Toto skóre se do první sirény nezměnilo. Druhá třetina začně přibližně v 17:20.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely: 5:5
    Vhazování: 12:12
    Nejvíce času na ledě:
    PET: Kevin Dallman - 8:09
    MOS: Jakov Rylov - 8:13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    První útočná pětka Petrohradu se snaží navázat na to, jkde skončila v první třetině. Velmi nebezpečně teď dvakrát za sebou vystřelil Martensson.
     
    20:35
    Dmitrij Kalinin jen těsně minul levou tyčku Brazgalovovy branky, který se mohl za ránou domácího beka jen ohlédnout a doufat, že neskončí v jeho kleci.
     
    20:58
    Druhá přesilovka pro SKA. Za držení je vyloučen Jevgenij Rjasenskij (MOS).
     
    21:25
    Viktor Tichonov se prodíral až před Bryzgalova, domácí útočník poté z mezikruží vypálil, protože byl ale oblíčen dvojící bránících zadáků CSKA vypálil jen po ledě, kde si na puk počkal se svou širokou holí Bryzgalov.
     
    22:28
    Po chvíli se znovu připomenul domácí zadák Dmitrij Kalinin, který nebezpečně vypálil! Bryzgalov ale mohl zůstat v klidu, protože ještě předtím se v jeho brankovišti nacházel Tony Martensson, za což rozhodčí vykazuje SKA do středního pásma.
     
    22:58
    CSKA je kompletní, Rjasenskij je opoučtí trestnou lavici.
     
    23:40
    Arťuchin nahodil do útočného pásma puk na Makarova, který následně předal puk na Chudinova. Po pár přihrávkách se puk dostal znovu k Makarovovi, který střelou z levého kruhu prověřil pozornost brankáře CSKA.
     
    24:23
    Fjodor Fjodorov dostal před branku přesnou přihrávku na hůl od Natona Burdasova, jenže Bryzgalov chytá. Fjodorov se po chvíli dostal k další střelu, tu ale zblokoval Jakov Rylov.
     
    25:15
    Domácí Petrohrad je hnán naplněnou domácí arénou a zdá se, že to svěřencům Jukky Jalonena pomáhá. SKA je v této fázi hry jednoznačně lepším týmem, gól visí na vlásku.
     
    25:59
    Teď ale nebezpečně zahrozil kapitán CSKA Sergej Širokov, který se natlačila až před Sergeje Bobrovského, na kterého vyslal bekhendovou střelu. Brankář SKA musí zasahovat ramenem!
     
    26:58
    Na ledě je druhá útočná formace Petrohradu, CSKA se ale zatím s Kovalčukem a spol. ví rady.
     
    27:46
    Alexandrov předal puk na Jevgenije Arťuchina, ten se ale nedokázal prodrat až ke střele a Bryzgalov si může na chvíli oddechnout.
     
    28:22
    Antona Burdasova odstavil od puku výborným defenzivním zákrokem Denisov, hraje se ve vysokém tempu. Oku lahodící utkání.
     
    29:06
    Nejprve vyzkoušel Bobrovského Janis Sprukts, posléze vyslal na domácí gólmana výživnou střelu Pavel Dacjuk, ani jeden z jmenovaný, ale nedokázal Bobrovského obrat o čistý štít.
     
    29:28
    Petr Průcha (PET) podrazil Ilju Zubova a na CSKA čeká druhá početní výhoda v utkání.
     
    30:03
    Střela Jakova Rylova je zblokována hned prvním hráčem a SKA se osvobozuje, zdá se ale, že ne na dlouho, moskevská lavina se totiž už valí znovu do útočného pásma.
     
    30:58
    Rjasenskij se nyní nepochopil s Radulovem, který mu adresoval před branku ideální pas, Rjasenskij se ale na tomto místě nenacházel.
     
    31:28
    Petr Průcha je na ledě, a CSKA tak nezužitkovalo ani svou druhou početní výhodu v utkání.
     
    32:22
    Domácí výborně forčekují v útočném pásmu a nenechávají CSKA ani v klidu rozehrát.
     
    33:03
    Burdasov zachytil nepřesnou nahrávku z hole Pěrvušina, ale domácí útočník si ke svému neštěstí nezpracoval puk podle představ. A tak se černé gumy zhostili hosté z Moskvy.
     
    33:58
    CSKA Moskva měla k dispozici dlouhou výhodu, když se ale domácí dotkli puku píská se. Na trestnou lavici putuje Anton Burdasov (PET), který vysokou holáí atakoval Janise Spruktse.
     
    34:11
    Niklas Persson dostal za branku pas od Širokova, švédský útočník se poté snažil najít někoho v brankovišti SKA, tam ale kralovali domácí obránci, kteří posléze osvobozují svůj celek.
     
    34:58
    A další vyhození puku až k Bryzgalovovi, zatím se CSKA v početní výhodě moc nedaří.
     
    35:16
    Až nyní Bobrovského výrazněji potrápil projektil z hole Jakova Rylova, který dostal nabito od Rjasenského. Brankář SKA si se střelou od zadáka CSKA poradil.
     
    35:58
    SKA Petrohrad je opět v plné síle.
     
    36:03
    Další výtečný zákrok Bobrovského, který dnes opravdu potvrzuje kvality brankáře NHL. Alexander Radulov si vyjel zpoza branky a bekhendem se snažil najít mezírku mezi betony domácího gólmana, to se mu ale nepodařilo.
     
    36:46
    Boj o puk ve středním pásmu sice vyhrál domácí Petrohrad, v útočné třetině se s ním ale moc dlouho neohřáli, protože jeho kotouč připravila hostující obrana.
     
    37:42
    Zubovův výpad přečetl Dmitrij Kalinin, který po chvíli hostujícího útočníka odstavil od černé gumy.
     
    38:32
    Další dobrá šance Zubova, ale na poslední chvíli vletěl do tohoto projektilu Průcha, který kotouč vypíchnul. V rychlém kontru poté Bryzgalova pozlobil svou střelou Tarasenko.
     
    39:04
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Fantastická akce hostujcího týmu, která vede k vyrovnání! Radulov udělal kličku hned dvěma domácím hráčům, jenže poté viděl ještě v lepší pozici PAVLA DACJUKA, který ale nepálil z první, nýbrž tuto akci vyšperkoval bekhendovou kličkou, když puk zasunul mezi betony Bobrovského a srovnal! Asistence: Alexander Radulov.
     
    39:55
    Ještě před koncem druhé části se bude vhazovat ve středovém kruhu, protože kotouč opustil hrací plochu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I v druhé části plné brankových příležitostí jsme nakonec viděli jen jednu branku, a to až na samém konci. i když byl Petrohrad prakticky po celou dobu o něco lepším mužstvem, nakonec se po krásné akci ujal pokus Pavla Dacjuka, který ještě o něco vylepšil krásnou akci Alexandra Radulova. Třetí část začne přibližně v 18:06.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely: 5:8 (10:13)
    Vhazování: 9:10 (21:22)
    Nejvíce času na ledě:
    PET: Kevin Dallman - 8:16
    MOS: Denis Denisov - 7:32
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Grabovskij zavezl puk do útočného pásma, přenechal ho Alexandru Radulovovi, který podobně jako na konci druhé části ještě našel Dacjuka, tomu ale nyní kotouč příliš nesednul.
     
    41:01
    Viktor Tichonov trvdě sejmul Zubova, jenže rozhodčí nehodlá vylučovat. CSKA je u puku a snaží se vymyslet akci, kterou by se dostalo do útočné třetiny.
     
    41:32
    Hosté teď ale byli zastaveni píšťalkou čárového sudího - ofsajd.
     
    41:50
    A ještě jednou se Moskevští dostali do útočného pásma mimo pravidla, znovu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    42:18
    Do třetice se CSKA nepovedlo rozjet svůj útok podle představ a i teď se jednalo o postavení mimo hru.
     
    42:53
    Nyní už se ale Moskva usadila před Bobrovskym a obránce Jakov Rylov se dostal do šance, když se netypicky jako obránce objevil za klceí SKA, vybruslil si před Bobrovského a bekhendem se pokoušel najít místo u bližší tyče.
     
    43:35
    Nyní se oba týmy provinily zakázaným uvolněním, jako druhý v pořadí to byl celek CSKA Moskva, a bude se tak vhazovat před Bryzgalovem.
     
    44:02
    Alexander Radulov (PET) zahákoval Thoresena, útočník CSKA už odjíždí na lavici hanby.
     
    44:38
    Viktor Tichonov se zjevil mezi kruhy, avšak jeho střelu Bryzgalov vyrazil. Na následný pokus z hole Vladimira Tarasenka si brankář CSKA taktéž věděl rady.
     
    45:21
    Podruhé v utkání se do listiny střelců mohl zapsat Petr Průcha, nedovolil mu to ale výborný zákrok Bryzgalova!
     
    45:41
    Brankář hostů si teď na nedostatek práce určitě stěžovat nemůže, nyní musel vykopnout svůj beton proti stčřele od modré čáry v podání Kalinina.
     
    46:20
    Sergej Bobrovskij pomocí své vyrážečky dostal po střele Michaila grabovského puk do bezpečné vzdálenosti od své branky.
     
    47:11
    S nahozením Iljy Zubova neměl Bobrovskij žádné potíže, protože ale kapitín CSKA Širokov rychle dojížděl před klec Petrohradu, Bobrovskij raději puk ve své lapačce podržel.
     
    47:47
    Nahození Antona Burdasova k ničemu nevedlo, a tak se puku zmocinili hosté a posouvají ho do středního pásma, tam už jsou ale znovu připraveni hráči SKA.
     
    48:18
    CSKA Moskva se nepovedla rozehrávka a píská se zakázané uvolnění. Vhazování po levici brankáře Bryzgalova.
     
    48:46
    Další prudkou střelu směrem na Ilju Bryzgalova vyslal český útočník Petr Průcha, brankář CSKA puk podržel pod svou rukavicí
     
    49:23
    Rylov hledal před brankou najetého Michaila Grabovského, ten byl ale až přílíš rychlý a přihrávku od svého spoluhráče projel a netrefil.
     
    50:14
    Tichonov společně s Tarasenkem dotírají na Mäenpäeho, který má problémy odehrát kotouč. Následně i mu ale pomohli spoluhráči a CSKA se z tohoto chvilkového sevření vymanilo.
     
    51:14
    Za brankou Bryzgalova byl k zemi sražen Burdasov, vylučovat se ale nebude.
     
    51:43
    Ivan Něprjajev mezi kruhy střílel, avšak branku Bryzgalova netrefil a navíc inkasoval úder hned od dvou hostujících beků.
     
    52:25
    Oba celky mají v posledních minutách potíže dostat se do větší brankové příležitosti, uvidíme, zda se některému z týmů podaří vsítít branku, či zápas bude muset rozhodnout prodloužení nebo dokonce nájezdy.
     
    52:58
    Šanci vstřelit branku bude mít CSKA, za hákování je totiž vyloučen Igor Makarov (PET).
     
    53:36
    Petrohradu se ale zatím daří výborně bránit, dokonce šetří čas v pásmu Moskvy.
     
    54:08
    Domácí publikum píská, protože při snaze vyhodit kotouč z obranného pásma byl Arťuchin zahákován Radulovem, přesilovka CSKA ale pokračuje.
     
    54:58
    Pokračovala ale nic nepřinesla. Bobrovskij prakticky nebyl zaměstnán, Makarov na ledě.
     
    55:13
    Alexander Radulov nabral puk na lopatu, ale bekhendem trefil jen levé rameno brankáře Bobrovského.
     
    55:45
    Ilja Kovalčuk využil špatné rozehrávky CSKA a před brankou Bryzgalova hledal najetého Tichonova, ten ale trestuhodně šanci zahodil!
     
    56:00
    Nyní od modré pálil Pěrvušin, Bryzgalov ale krotí jeho projektil na své hrudi.
     
    56:16
    Patrick Thoresen se objevil v neuvěřitelné šanci! Z první pozice se zdálo, že trefil Thoresen jen tyč, vše ale přeskoumá videorozhodčí!
     
    Stále čekáme na verdikt ...
     
    Domácí aréna se přitom baví mexickou vlnou.
     
    Trvá to dlouho, situace asi není jednoznačná. Většina hráčů bruslí na ledové ploše, aby nevychladla.
     
    Po dluhém prohlížení videa se přišlo na to, že to gól NEBYL!
     
    56:38
    Chudinov nahazoval před branku Bryzgalova, tam ale nikdo v modrém dresu nebyl, a tak mohl brankář hostů zůstat v klidu.
     
    57:07
    Na druhé se pokoušel najít Pavel Dacjuk před Bobrovského brankou Michaila Grabosvkého, jenže ten se nachátel úplně v jiných místěch.
     
    57:50
    Špatná rozehrávka CSKA končí na holích domácího Petrohradu.
     
    58:29
    Už se zdálo, že se po Kučerjavenkově nahrávce dostane k puku Arťuchin, rychlejší však byl Zubov, který se zmovnil puku a vydává se do útoku.
     
    59:10
    Zakázané uvolnění Petrohradu, vhazování před Bobrovským. Dočkáme se rozuzlení ještě v základní hrací době?
     
    59:45
    Tři body chtěl na stranu CSKA urvat Pavel Dacjuk, jenže jeho střela od modré čáry moc šancí na úspěch něměla.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V utkání dvou klubů ze špice Východní konference končí po šedesáti minutách nerozhodně 1:1. Necelé čtyři minuty před koncem se k práci dostal i videorozhodčí, který studoval situaci, kdy se ve velké šanci objevil domácí Thoresen. Nakonec se ale zjistila, že norský ostrostřelec napálil jen tyč. Uvidíme, zda se o jednom bonusovém bodu rozhodne v nastavené pětiminutovce nebo přijdou na řadu nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Dacjukovu střelu Bobrovskij chytil do lapačky, vyklepal a rychle rozehrál na Thoresena. Ten se hnal do šance, ale byl zastaven Radulovem. Podle hlavních arbitrů podle pravidel.
     
    61:11
    Zubov nabil na modrou čáru obrácni Rjasenskému, ten ale orazítkoval pouze plexisklo za brankou SKA.
     
    61:52
    Andrej Pervušin nápálil pouze Kondratěva, Bryzgalova tak nemusel zasahovat.
     
    62:20
    Ve velké šanci se teď objevil Průcha a po něm i Tarasenko, ale Ilja Bryzgalova dokázal obstát proti oběma domácím forvardům!
     
    62:58
    Nyní se Kučerjavenko ve snaze proniknout do útočné třetiny sám vystavil do postavení mimo hru.
     
    63:12
    Na druhé straně si pohrál s Ivanem Něprjajevem Pavel Dacjuk, jenže na Bobrovského byl krátký, domácí brankář zasahuje pomocí své lapačky.
     
    63:55
    Kovalčuk projel s pukem až do území před Bryzgalova, poté předal puk na Dallmana. Jeho střelu Bryzgalov vyrazil znovu ke Kovalčukovi, jenže domácí kapitán nebyl v dobrém úhlu.
     
    64:25
    Petr Průcha pálil z mezikruží, jenže Bryzgalov na jeho pokus viděl a puk vyrazil.
     
    64:42
    Rozhodnout mohla v situaci dva na jednoho rozhodnout dvojice Radulov - Dacjuk, první jmenovaný dal ale mizernou přihrávku a celou příležitost pokazil.
     
    64:52
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Když už se zdálo, že se přeci jen půjde k nájezdům, chopil se puku MICHAIL GRABOVSKIJ, který si najel až před Bobrovského, zamířil mezi betony domácího brankáře a urval pro CSKA bonusový bod. Asistence: Alexander Radulov.
     
    Konec zápasu.
     
    Neuvěřitelně napínavé utkání tak nakonec končí výhrou CSKA Moskva, které díky trefe Michaila Grabovského získává z tohoto souboje velikánů dva body.
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely: 6:6
    Vhazování: 18:7
    Nejvíce času na ledě:
    PET: Kevin Dallman - 9:15
    MOS: Denis Denisov - 8:07

    Statistiky po prodloužení:
    Střely: 1:4 (17:23)
    Vhazování: 1:3 (40:32)
    Nejvíce času na ledě:
    PET: Dmitrij Kalinin - 2:20
    MOS: Denis Denisov - 1:41
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    PET: Kevin Dallman - 27:21
    MOS: Denis Denisov - 27:21
     
    Já se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek středečního večera. (19:03:32)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 14. Průcha (Chudinov, Thoresen) - 40. Dacjuk (Radulov), 65. Grabovskij (Radulov)


    SKA Petrohrad: Bobrovskij (Ivannikov) – Chudinov, Kalinin, Alexandrov, Dallman, Semjonov, Pěrvušin, Berdjukov – Martensson, Průcha, Thoresen – Tichonov, Kovalčuk (C), Tarasenko – Kučerjavenko, Makarov, Arťuchin – Fjodorov, Afinogenov, Něprjajev – Burdasov.
    CSKA Moskva: Bryzgalov (Proskurjakov) – Rylov, Rjasenskij, Denisov, Mäenpää, Sergejev, Kondratěv, Marčenko – Radulov A., Dacjuk, Grabovskij – Zubov, Persson, Širokov (C) – Kvaša, Radulov I., Grigorenko – Davis, Barbašev, Sprukts – Prochorkin.

    Rozhodčí: Bělov, Gusev – Michel, Šichanov

    Diváci: 12300
    bahis siteleri