Chabarovsk – Barys 5:4 (kon.) | Novokuzněck – Chanty-Mansijsk 4:5 (po pr.) | Novosibirsk – Omsk 1:3 (kon.)
Kazaň – Ufa 9:3 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Avangard Omsk
Sobota 05.01.2013, 11:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:19
    Za držení hole je vyloučen hostující Nikitin. Sibir má další příležitost dostat se Omsku na dostřel jedné branky.
     
    49:26
    Sibir právě vstřelil branku!
    Přesilová hra využita. K volnému puku se na levém křídle dostal JEVGENIJ FJODOROV a rychlou střelou ho zavěsil pod břevno Ramovy brány. Kouzlo hostujícího gólmana je odčarováno a domácí jsou opět zpátky ve hře. Asistence: Alexander Romanov, Viktor Bobrov.
     
    48:38
    Nikulin hledal zpoza brány Drugova, ten byl však faulován. Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Pavel Valentenko (OMS). Jedna z posledních šancí Sibiru zdramatizovat ještě utkání.
     
    47:25
    Sannikov ze skrumáže před Ramem trefuje jen tyč hostující brány!
     
    43:35
    Omsk právě vstřelil branku!
    Hosté využívají i další přesilovou hru. TOMÁŠ ZÁBORSKÝ dostal přihrávku na levé křídlo a zprvní zametl puk pod břevno brány Gajdučenka. Gólman Sibiru se proti rychlé střele slovenského útočníka natahoval marně. Asistence: Alexander Popov, Igor Volkov.
     
    37:00
    Po dalším bravůrným zákroku může Kutuzov jen kroutit hlavou. Domácí obránce si od modré sjel až do mezikruží a prudkou ránu nechal opět vyniknout finského gólmana ve službách ruského Omsku.
     
    33:37
    Malyšev poslal z rohu puk do mlýnice před Ramem, hostující obránci i s velkou porcí štěstí však dokázali překazit nebezpečí.
     
    30:50
    Taratuchin (OMS) vyloučen za hákování.
     
    27:28
    Zajcev (SIB) vyloučen za držení, další přesilovka pro Omsk.
     
    27:04
    Enlund a Lehtera ujeli do přečíslení dva na jednoho. Enlund našel přesnou přihrávkou Lehteru, který sám proti Ramovi se svoji kličko neuspěl. Velká šance domácího celku na snížení.
     
    23:27
    Avangard právě vstřelil branku!
    Lepší nástup do druhé třetiny podtrhují hosté druhým gólem. IGOR VOLKOV se dostal k puku na pravém křídle a s notnou dávkou štěstí ho dopravil za záda Gajdučenka. Asistence: Tomáš Záborský, Anssi Salmela.
     
    19:54
    Na Enlunda zívala skoro prázdná brány, domácí útočník však z bezprostřední blízkosti těsně míjí!
     
    19:08
    Pervušin (SIB) doplňuje svého parťáka na trestné lavici. Krátká výhoda dvou hráčů v poli pro Sibir.
     
    17:17
    Z velkého tlaku domácích pramení první faul hostí. Za držení je vyloučen Salmela (OMS).
     
    15:54
    Ivanov vlétl po levém křídle do pásma, dovolil si ale ještě jednu kličku směrem k mezikruží navíc a o puk přišel.
     
    14:14
    Záborský po křižné přihrávce míjí odkrytou část domácí brány.
     
    13:13
    Kudroč se dostal do křížku s Pervušinem za bránou Gajdučenka. Oba kohouty od sebe rozhodčí trhá a posílá je vychladnout na trestnou lavici.
     
    10:34
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté rychle přesilovou hru využívají. Anton Bělov napřáhnul těsně za modrou čárou, jeho ránu tečoval mezi betony Gajdučenka IGOR VOLKOV. Domácí gólman toho navíc moc neviděl, měl před sebou hodně hráčů. Asistence: Anton Bělov, Tomáš Záborský.
     
    10:10
    Lekomtsev (SIB) je prvním vyloučeným hráčem za hákování.
     
    09:26
    Nikulin se pěkně uvolnil a v situaci jeden na jednoho proti Piganovičovi se dostal dokonce ke střele. Tu však kryje pozorným zákrokem Ramo. Asi největší šance domácího celku v dnešním zápase.

    Pavel Kuba

    Branky a nahrávky: 50. Fjodorov (Romanov, Bobrov) - 11. Volkov (Bělov, Záborský), 24. Volkov (Záborský, Salmela), 44. Záborský (Popov, Volkov)


    HC Sibir Novosibirsk: Gajdučenko (Glass) – Zajcev, Lekomstev, Kulda, Kudroč, Kutuzov, Alexejev, Karavajev, Ignatovič – Lehtera, Enlund, Krivonožkin – Kopejkin, Drugov, Nikulin – Šumakov, Romanov, Bobrov – Fjodorov, Malyšev, Sannikov.
    Avangard Omsk: Ramo (Rejžvik) – Nikitin, Bělov, Pivtsakin, Piganovič, Pujacs, Salmela, Valentenko, Kalašnikov – Záborský, Volkov, Popov – Sjomin, Ivanov, Frolov – Kostitsyn, Kalinin, Kurjanov – Pervušin, Taratuchin, Nestěrov.

    Rozhodčí: Rogačjov, Soin - Tomilov, Gordenko