Lipt. Mikuláš – Spišská N. Ves 4:2 (kon.) | Prešov – Detva 2:3 (po s.n.) | Prievidza – Topoľčany 0:7 (kon.)
Bardejov – Michalovce 4:2 (kon.) | Pov. Bystrica – Trnava 3:1 (kon.) | Senica – Trebišov 3:1 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 18.01.2013, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vítam Vás pri dnešnom zápase 38. kola medzi Liptovským Mikulášom a Spišskou Novou Vsou, v ktorom Vám priblížime častými príspevkami dianie na ľadovej ploche tu na zimnom štadióne na Liptove.

    Liptovský Mikuláš vo svojom poslednom zápase vycestoval na ľad Trebišova, odkiaľ sa nevracal so ziskom ani jedného bodu, Trebišov po 1. tretine viedol nad Liptovským Mikulášom 2:1, no do konca zápasu si vydobyl dvojgólový náskok, i keď gól na 5:3 po strele Ružičku skončil v pradznej bráne Liptákov.

    Spišská Nová Ves sa v doterajšom priebehu súťaže pohybuje na 2. priečke, i keď v poslednom zápase zaváhala pred vlastnými divákmi, keď prehrala proti Prešovu 1:3. Úvodné dva tretiny neboli na góly nejako bohaté, v prvej tretine sa dostali do vedenia Prešovčania, následne v druhej časti vyrovnali Spišiaci na 1:1. Ako už hovorí samotný výsledok, posledná tretina patrila čisto iba hosťom, teda Prešovu, ktorý sa gólovo presadil dva krát po presných zásahoch Románeka a Vargu.

    Porovnajme si týchto dvoch súperov aj tabuľkovo, Liptovský Mikuláš sa pred týmto duelom pohybuje, s určitosťou aj po ňom na 6. priečke, zatiaľ čo Spišská Nová Ves sa nachádza na druhom mieste.

     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Bruncko (Palko) - Macík, Mezovský, Devečka, Duriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Pawelski, Uhrík, Mravec, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.

    HK Spišská Nová Ves: Kotvan (Godla) - Vartovník, Novák, Malina, Kohutiar, Jánošík, Krempaský, Horváth, Nitriansky, Gonda, Giľák, Džerenga, Hamrák, Prokop, Klinga, Homa, Findura.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:19
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Najlepší možný úvod do zápasu sa v týchto sekundách zrodil pre hráčov Spišskej Novej Vsi, ktorý azda z druhej strely na bránu otvárajú vedenia, pokus BORISA KREMPASKÉHO pred brankárom Brunckom skončil za jeho chrbátom. Asistencie: Vladimír Klinga, Filip Janošík.
     
    01:00
    Domáci hráči si po inkasovanom góle vyprodukovali šancu, pokus Matejku spomedzi kruhov skončil iba na bočnej sieti, ale brankár Kotvan mal s týmto pokusom isté problémy.
     
    02:22
    Domáci hráči opäť pri chuti, okolo brány prenikol mladý Pawelski, jeho nahodený puk pred bránu sa ešte strely neujal, ale následne už prišiel pre divákov ten vysnívaný presný zásah na bránu, avšak Kuric od modrej mimo.
     
    03:14
    Pár sekúnd sa hral tak ten nie moc lukratívny hokej, viac krát sa puky strácali medzi tímami v strednom pásme, po pár sekúnd sa hráči v modrých dresoch dostali do pásma, nahodený puk od modrej jemne tečoval pred bránou Uhrík, jeho pokus skončil až na ochrannej sieti.
     
    04:10
    Domáci hráči boli dlhšie natlačení v útočnom pásme, viac krát si to prihrávali okolo mantinelu a v tých miestach to aj skončilo, keď spätná prihrávka Uhríka našla iba protihráča.
     
    04:54
    Prvé vylúčenie v dnešnom zápase, na trestnú odchádza Nitriansky, Liptovský Mikuláš tak má možnosť vyrovnať.
     
    05:09
    Domáci hráči sa hneď po buly udržali v pásme, strela od modrej skončila na hokejke jedného z brániacich hráčov hostí, puk preletel aj ponad ochrannú sieť.
     
    06:22
    V presilovke sa domácim nejaká kombinácia veru nedarí, viac krát sa snažili niečo vymyslieť, ale vo vlastnom pásme gól nedajú. Z následného protiútoku prišlo aké také ohrozenie, k odrazenému puku sa dostal Peter Klepáč, ktorý z prvej minul bránu.
     
    08:02
    Nasledujúca akcia začne spoza brány Spišskej, jeden z ich hráčov čaká na prestriedanie oboch tímov, následne sa bude snažiť niečo vymyslieť v útoku súpera.
     
    08:39
    Po zakázanom uvoľnení sa do pásma dostali domáci hráči, tí po buly nič výrazné nevymysleli. Hostia sa za vlastnou bránou ujali puku, dostali aj do stredného pásma, kde už nahodený puk skončil u obrancov. Pokračuje sa útokom na opačnej strane.
     
    09:12
    Druhé vylúčenie v dnešnom zápase, opäť je to na strane východniarov, konkrétne na trestnú lavicu smeruje Klinga za hákovanie.
     
    09:48
    Domáci hráči zatiaľ v presilovke iba v útočnom pásme, kombinácia zatiaľ nebola dovŕšená zakončením.
     
    10:18
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči počas presilovky o jedného hráča vyrovnali stav stretnutia na 1:1, keď sa po tvrdej nekompromisnej strele od modrej presadil TOMÁŠ DEVEČKA. Asistencie si pripisujú: Peter Klepáč a Lukáš Paukovček.
     
    10:42
    I po góle domáci hráči pred bránou Spišskej, Paukovček nahadzoval puk pred bránu Liptákov, tam to však obrana hostí upratala ako najlepšie vedela.
     
    11:45
    Na trestnú v týchto sekundách odchádza hráč aj v modrom drese, za faul vo vlastnom pásme odchádza kapitán Kuric - hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    12:23
    Liptovský Mikuláš aj vo vlastnom oslabení robí problémy obrane Spišskej Novej Vsi, okolo brány sa pohyboval Paukovček, ale ten iba z posledných možných síl nahodil puk na betóny Kotvana.
     
    13:06
    Prvá vážnejšia šanca v tejto presilovke hostí prišla až v týchto chvíľach, z pravej strany sa puk nebezpečne dostal pred brankár Burncka, pokus Finduru skončil v lapačke mikulášskeho brankára, vhadzuje sa po jeho pravici.
     
    14:03
    V oslabení sa domáci hráči celkom dobre ubránili, viac krát dokázali ohroziť bránku súpera, pričom hostia zo Spišskej mali iba jednu vážnejšiu šancu, v týchto chvíľach, resp. v posledných sekundách oslabenia domáci vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    14:43
    V prvej tretine je to určite bohaté na presilovky, na trestnú lavicu už po druhý krát odchádza Nitriansky, tento krát je to za držanie.
     
    14:59
    Domáci hráči počas presilovky dobre kombinujú okolo modrej čiary, po prihrávke z pravej strany zakončoval zo spomínaného miesta Juraj Kledrowetz, jeho síce prudký pokus minul bránu hostí o pár centimetrov.
     
    15:17
    Z podobnej situácie ako pred pár sekundami zakončujú na bránu Kotvana domáci aj v týchto sekundách, po prihrávke Matejku sa dostal do zakončenia opäť Kledrowetz, tento jeho pokus však skončil na betónoch brankára.
     
    16:37
    Hokej zo strany na stranu, vylúčenie za vylúčením, tak nejak by sme mohli v rýchlosti opísať tento hokej na zimnom štadióne, v týchto sekundách na trestnú odchádza Duriš, z domáceho tímu.
     
    17:29
    Rýchla akcia Spišiakov, hra sa presunula do útoku po pravej strane, prihrávke medzi kruhy a strela Nitrinskeho z prvej skončila u Bruncka, ktorý vyrážačkou posiela puk na ochrannú sieť.
     
    17:55
    Liptovský Mikuláš počas vlastného oslabenia vo vlastnom pásme, po boji pri mantinely sa Kledrowerzovi podarilo vyhodiť puk do bezpečia.
     
    18:29
    Aj ďalší útok hostí neskončil nejakým veľkým problémom pre brankára Bruncka, opäť nedôraznou a nepresnou prihrávkou dali možnosť sa domácim ubrániť, tí ku koncu presilovky vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    19:30
    Do konca prvej tretiny nám zostáva presne 30 sekúnd, pokus z pravej strany Spišskej, konkrétne hráča Jánošíka skončil na ochrannej sieti.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina sa práve skončila, v zápase 38. kola medzi Liptovský Mikulášom a Spišskou Novou Vsou výsledkom 1:1, po ktorej môžme s určitosťou hodnotiť, že sa hrá celkom kvalitný hokej, s viacerými dobrými akciami, ktoré sú aj zakončené. Už hneď v prvej minúte, konkrétne po pár sekundách hry sa dostali hostia do vedenia, keď sa z blízky pred bránou presadil Krempaský. Domáci hráči na gól odpovedali po 10. minútach hry, po využitej presilovke a gólom Devečku.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:45.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:25
    Macík sa natlačil pred bránu, avšak pri zakončení ho trošku odtlačil obranca až za bránu, po chvíli mu hostia zobrali puk.
     
    21:40
    Z ničoho nič sa do pásma domácich dostal Findura, jeho pokus z ľavej strany hracej plochy preletel nebezpečne ponad pravý horný roh mikulášskej brány, i keď celú situáciu kontroloval lapačkou Bruncko.
     
    23:25
    V strednom pásme si prebral puk Kubáň, tento hráč sa individuálne dostal aj do zakončenia, keď spomedzi kruhov prízemnou strelo len tesne minul bránu Kotvana.
     
    24:36
    Vylúčenia na strane hostí, na trestnú odchádza Jánošík.
     
    24:34
    Liptovský Mikuláš dobre tlačil v útočnom pásme počas presilovky o jedného hráča, po prihrávke po modrej sa dostal do zakončenia Klepáč, ktorý strelou z prvej a bez prípravy mieril dobre, ale lapačka Kotvana bola pozorná.
     
    24:56
    Ďalšie problémy pred bránou hostí, krátka kombinácia a zakončenia Paukovčeka spôsobili brankárovi značné problémy, jeho pokus skončil niekde pri jeho ramene, následne mu však vypadol z lapačke, v zmätku hráčov rozhodca prerušil hru.
     
    25:51
    Dobrá presilovka v podaní domácich, aj v jej závere sa Devečka pokúsil o jemné ohrozenie brány súpera, keď jeho strela minula síce bránu, ale odrazila sa dobre na hokejku spoluhráča, ktorý z blízky triafa iba do betónov brankára.
     
    26:10
    Vylúčenie na strane domácich, na trestnú za podrazenie odchádza Klepáč.
     
    26:59
    Počas presiloviek do Spišiakov nejak nevychádza, potvrdzuje to aj táto, v ktorej sa pár krát dostali do pásma, ale tam nezakončili na bránu ani raz, domáci všetky ich nepresnosti využívajú a vyhadzujú cez všetky čiary.
     
    27:44
    Po buly v strednom pásme pokračuje do útoku tím z východu, ich kombináciu zastavila pri mantinely pozorná obrana domácich, ktorá aj ku koncu oslabenia vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    28:18
    Veľký piskot a nadávky smerujú na hlavu hlavného rozhodcu, ktorý po predošlom oslabení posiela krátko po jeho skončením na trestnú ďalšieho hráča domácich, na tresnú odchádza za krosček Galko.
     
    28:42
    Hostia kombinujú v pásme súpera, na modrej sa pozabudol trošku Novák, ktorý po prihrávke tak povediac nevedel čo s pukom a priam čakal kým mu ho súper vypichne. Liptovský Mikuláš sa na teraz ubránil...
     
    30:09
    Spišská Nová Ves dala gól!
    V týchto sekundách využívajú presilovku pri vylúčení Galka aj hostia, po prihrávke na modrú sa dostal do zakončenia BRANISLAV HORVÁTH, ktorý "delovkou" vymietol pravý horný roh brány. Asistencie si pripisujú Gonda a Kohutiar.
     
    31:33
    Spišská Nová Ves aj po góle ostáva v útočnom pásme, o puk sa bojuje pri mantinely, kde v tomto mini súboji zvíťazili domáci hráči, tí však sa moc netešia, následná prihrávka skončila zakázaným uvoľnením.
     
    32:01
    Z vlastného pásma sa chystajú na rozohrávku hostia, prihrávka Gondu končí u súper , avšak puk sa odrazil od hokejky Kurica späť k Spišiakom.
     
    33:28
    V týchto sekundách sa natlačili pred bránu domáci, po tvrdom súboji ostal na ľade Paukovček, tento hráč sa ihneď postavil a po prihrávke spoza brány to bol práve on, ktorý zakončoval na Kotvana, spišský brankár aj s dávkou šťastia zlikvidoval jeho pokus.
     
    34:51
    Po buly v útočnom pásme domácich sa dostali do zakončenia hostia, puk sa dostal na modrú odkiaľ nebezpečne vystrelil Nitriansky, ten trafil jedného z brániacich hráčov, puk sa ocitol na ochrannej sieti.
     
    36:20
    Džerenga fauloval pred bránou a hlavný rozhodca nariadil trestné strielanie! Exekútorom bude Paukovček.
     
    36:20
    Paukovček si to hodil na blafák, jeho pokus však koncom betónu vyrazil do bezpečia brankár Kotvan.
     
    36:39
    Prokop odchádza na trestnú lavicu, Liptovský Mikuláš si tak v týchto chvíľach zahrá presilovku o jedného hráča.
     
    37:10
    Liptovský Mikuláš má hneď v úvode presilovky dobrú šancu, na prihrávku pred bránou nadviazal Mravec, ktorý mieril presne, ale lapačkou perfektne zasiahol Kotvan.
     
    38:44
    V závere druhej tretiny sa perfektnou akciou presadili domáci, súhre Bartik, Macík Paukovček , prichádza strela posledného menovaného, Kotvan iba v páde zasiahol lapačkou.
     
    39:20
    V závere tretiny sa pred bránu opäť domáci pred bránou, Mravec nastrelil puk na brankár, Bartik sa snažil doraziť puk za bránu všetkými spôsobmi, ale nakoniec sú to obrancovia, ktorí vyhodením upokojujú túto nebezpečnú situáciu.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:57
    Úvod poslednej časti je na oboch stranách vyrovnaný, oba tímy začínajú veľmi opatrne a nechcú nič pokaziť.
     
    42:17
    Spišská Nová Ves v týchto chvíľach pri puku vo vlastnom pásme, ich útok však končí za branou domácich, kde to veľmi dobre vyriešili obrancovi a získali si puk.
     
    43:53
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči sa predsa dočkali vyrovnania, Peter Klepáč našiel pred bránou LUKÁŠA PAUKOVČEKA, ktorý presnou strelou našiel voľný priestor v bráne Kotvana. Asistencie: Paukovček, Macík.
     
    44:02
    Po góle majú ďalšiu možnosť domáci, tí za pár sekúnd budú zahrávať presilovku o jedného hráča po vylúčení Kohutiara.
     
    45:52
    Prihrávka striedala prihrávku, na konci tejto akcie je Devečka, ktorý svojim pokusom nemieri presne, puk sa odráža od mantinelu späť do hry.
     
    48:09
    V týchto sekundách sa vhadzuje pred bránou hostí, Liptovský Mikuláš síce vyhral buly, ale vzápätí si nedokázal vyprodukovať najakú veľkú šancu.
     
    48:47
    Dobrým obranným zákrokom sa v týchto sekundách predviedol obranca Duriš, ktorý zastavil prihrávku z pravej strany, ak by sa tak nestalo, do dobrej šance by sa dostal útočník hostí na druhej strane.
     
    50:59
    Na trestnú v týchto chvíľach odchádza Malina, po tom ako tvrdo zastavil kolenom kapitána domácich Kurica.
     
    51:57
    Stredom hracej plochy dobre prenikol Kuric, ten sa však do zakončenia nedostal.
     
    52:36
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci sa po prvý krát v stretnutí dostavajú do vedenia, nahodený puk od modrej z hokejky Petra Klepáča mieril na bránu, ale ešte pred samotným zákrokom Kotvana prichádza teč RADOSLAVA MACÍKA, ktorý úplne zmenil dráhu letu puku a tým roztiahol sieť za chrbtom spišského brankára. Asistencie: Klepáč a Paukovček.
     
    54:00
    Dnešné stretnutie sleduje 547 divákov.
     
    55:17
    V týchto chvíľach sa hrá hokej zo strany na stranu bez vážneho ohrozenia, po prihrávke z vlastného pásma končí puk za bránou Bruncka, rozhodca píska zakázané uvoľnenie.
     
    56:45
    Po tom ako puk opustil hraciu plochu prichádza vhadzovanie v strednom pásme, hneď nato sa dostal do útočného pásma hostia, ktorí nič veľkolepé nevymysleli, následne domáci hráči vyhadzujú puk cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie.
     
    58:28
    V záverečných minútach si tréner hostí zobral oddychový čas aspoň na záverečné rady.
     
    58:28
    Spišská Nová ves v útoku so šiestimi hráčmi, Kotvan ostáva na striedačke!
     
    58:39
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    V záverečných minútach si domáci hráči zaistili vedenia 4:2, po tom ako sa PETER BARTIK dostal popri mantinely okolo obrancu a vzápätí iba do prázdnej brány zvýšil na 4:2. Asistencia: Uhrík, Mravec.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa zápas 38. kola medzi Liptovským Mikulášom a Spišskou Novou Vsou výsledkom 4:2. V dnešnom zápase sme videli veľmi kvalitný hokej na oboch stranách, divákov potešili hlavne viaceré dobré akcie domácich, pri ktorých bol na konci dobre chytajúci Kotvan. S určitosťou však môžme zhodnotiť že tretia tretina patrila hlavne domácim, tí sa gólovo pred vlastnými divákmi presadili až tri krát, pri poslednom góle to bolo do prázdnej brány po presnom zásahu Bartika.
     
    Pre dnešok sa s vami lúči Tomáš Batiz, prajem Vám pekný zvyšok dnešného večera, tak isto si užite aj víkend. (19:09:21)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 11. Devečka , 44. Paukovček (Klepáč, Macík), 53. Macík, 59. Bartík (Uhrík, Mravec) - 1. Krempaský , 31. Horváth (Kohutiar)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Bruncko (Palko) - Macík, Mezovský, Devečka, Duriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Pawelski, Uhrík, Mravec, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.
    HK Spišská Nová Ves: Kotvan (Godla) - Vartovník, Novák, Malina, Kohutiar, Jánošík, Krempaský, Horváth, Nitriansky, Gonda, Giľák, Džerenga, Hamrák, Prokop, Klinga, Homa, Findura.

    Diváci: 547
    bahis siteleri