Třinec – Vítkovice 4:5 (kon.) | Zlín – Litvínov 2:1 (po pr.) | Motor ČB – Pardubice 2:1 (kon.)
Kladno – Sparta 3:6 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:3 (kon.) | Slavia – Kometa Brno 2:1 (po s.n.)
po s.n.
HC Slavia Praha
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Kometa Brno
Pátek 25.01.2013, 18:15Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.
     
    Krásný den z Prahy,
    ve vysočanské O2 areně se schyluje k poslednímu vzájemnému setkání zdejší Slavie s brněnskou Kometou v rámci letošní základní části, která již pomalu míří do svého konce. Před samotným začátkem utkání mohou být ve větším klidu domácí hokejisté. Po jednačtyřiceti odehraných zápasech jim patří čtvrtá příčka se zápasem k dobru ve srovnání s třetím Zlínem, na který ztrácejí sešívaní dva body.

    Na lavičce Komety v posledním období spokojenost panovat nemůže. Svěřenci kouče Zdeňka Venery od posledního vzájemného setkání nasbírali pouhých osm bodů a je jasné, že pokud by ztráta formy pokračovala i nadále, nemuselo by to pro brněnské hokejisty dopadnout nejlépe. Aktuálně patří Kometě osmá příčka s třiašedesáti body na kontě, přičemž na první šestku uzavíranou Spartou jí schází tři body.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:10
    Obrovská šance hostující Komety! Jan Hruška v přečíslení obdržel výborný pas na křídlo, nenápadnou, ale účinnou kličkou poslal několik metrů vyjetého Dominika Furcha k ledu a zakončoval do prázdné branky, ale bohužel pro hostující tým se netrefil.
     
    02:08
    Nyní chvilku tlačili domácí hokejisté, přes dlouhé působení v útočné třetině se ale nedostali do žádné vážnější šance.
     
    03:47
    Domácí hokejisté jsou v posledních partiích hry aktivnějším celkem. Převážnou část času v útočném pásmu ale tráví s pukem za brankou a nedaří se jim přihrávka do nebezpečného prostoru před ní, kde si Kometa situaci velmi důsledně hlídá.
     
    05:35
    Kometa se po fantastickém vstupu trošku stáhla spíše do zadních řad. Těžko říct, zda to není spíš zlepšenou hrou domácího celku, který dokáže držet kotouč na svých holích po velmi dlouhou dobu. Na druhou stranu si ale Slavia nedokázala doposud vypracovat nebezpečnější šanci.
     
    06:30
    Hlediště pražské O2 areny je možná až překvapivě prázdné a rozhodně nepřipomíná ani jeden z předchozích vzájemných duelů. Ani páteční atraktivní čas diváky na stadion nepřilákal. Není to zvykem, ale tentokrát mají v hledišti převahu příznivci domácího celku, přestože fanoušku v modrobílých dresech dorazil také hojný počet.
     
    07:29
    Jelínek se dokázal probojovat s pukem do prostoru před brankou a snažil se zakončit bekhendovou střelou, která však mířila nikoli mezi tři tyče, ale do zadního mantinelu.
     
    09:09
    Pavel Klhůfek vyrazil za nahozeným kotoučem a u zadního mantinelu si jej přišťouchl, aby následně pokračoval v ofenzivní výpravě za brankou hostů. Při tom ale vinou zákroku soupeřova Tomáše Malce (KOM) přišel o hůl a hostující hráč si tak odsedí dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    10:55
    Slavii se přesilová hra rozhodně nepodařila. Hostům se dařilo opakovaně vyhazovat kotouče do středního pásma a červenobílí nedokázali branku Martina Faltera vážně ohrozit.
     
    11:58
    Rozhodčí ponechal výhodu domácímu celku. Na trestnou lavici míří podruhé v zápase Tomáš Malec (KOM), který si odsedí dvouminutový trest za krosček.
     
    12:41
    Slávisté vnesli do přesilové hry více aktivity, pohybu. Jejich přesilová hra je postavena na kombinaci za brankou a následném rychlém přenosu kotouče na povyjetého obránce, který dělovkou opakovaně ohrožuje branku soupeře. Tuto úlohu zastával po téměř celou přesilovou hru Jaroslav Koma.
     
    15:08
    Hynek Zohorna obdržel fantastický pas zpoza branky mezi kruhy, ale i přes povedenou střelu z první nedokázal slávistického brankáře překonat.
     
    15:19
    Na trestnou lavici míří Tomáš Micka (SLA) na dvě minuty za sekání.
     
    16:23
    Tomáš Micka v oslabení unikl po křídle, ale byl tísněn obráncem. Přesto se dokázal protlačit do zakončení, ovšem vzhledem k nedostatku prostoru povalil sebe i hostujícího brankáře.
     
    17:19
    Brněnští hokejisté ve své první přesilové hře neuspěli, domácí ji bez větších komplikací ubránili.
     
    17:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostující celek však předchozí nezdar v přesilové hře vůbec nemusí mrzet. ROMAN ERAT obržel rychlý pas a dostal se do přečíslení dvou proti jednomu. Ačkoli přihrával svému spoluhráči, kotouč se odrazil od hole domácího obránce a skončil v síti. Bez asistence.
     
    18:35
    Halou se rozezněly brněnské chorály za skákaní fanoušků. Až teď se ukázalo, kolik příznivců hostujícího celku do haly dorazilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kometa po první třetině zaslouženě vede. Její útočné kombinace byly cílevědomější a hosté do nich vložili více chytrosti. Ofenzivní hra Slavie je poněkud statická a probíhá stále podle stejného vzorce. Sešívaným se nedaří finální přihrávka do prostoru před brankou, který mají hosté velmi dobře pokrytý. Jediný světlý okamžik jsem shledal v jejich druhé přesilové hře, do níž svěřenci Vladimíra Růžičky vnesli mnohem více pohybu a aktivity.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Druhá třetina ani pořádně nezačala a už máme vyrovnaný stav. Tomáš Micka podél mantinelu poslal puk na modrou čáru PETRU KADLECOVI, který neváhal se střelou a pro zakrytý výhled Faltera kotouč prošel až do branky. Asistence: Tomáš Micka.
     
    21:21
    Sledujeme vyrovnanou partii hry, vše podstatné se momentálně odehrává převážně ve středním pásmu a nedochází k ohrožením branky ani na jedné straně.
     
    23:30
    Hynek Zohorna si zpoza brány vyjel mezi kruhy, odkud z otočky kolem obránce, jímž byl tísněn, vyslal střelu vedle.
     
    25:46
    Zakázané uvolnění domácího celku. Sledujeme poklidnější, divácky méně zajímavou část hry.
     
    24:08
    Radim Bičánek pálil z první od modré čáry, ale přestřelil bližší horní růžek branky, kam mířil.
     
    26:57
    Kometě se nepodařil přechod do útočného pásma. Příliš prudkou přihrávku nezachytila hůl adresáta, a tak rozhodčí přerušil hru pro zakázané uvolnění.
     
    28:06
    Další zakázané uvolnění hostujícího celku. Budu se opakovat, ale poslední minuty zápasu jsou divácky naprosto nezajímavé. Nedochází takřka k žádným šancím, natož pak gólovým.
     
    30:10
    Radek Dlouhý z rychlého protiútoku z úhlu najížděl na domácího brankáře, ale minul branku. Petr Kuboš ale při akci odhodil hůl, čímž ztížil Dlouhému akci, a rozhodčí nekompromisně nařídil trestné střílení. Sám faulovaný při něm trefil pouze pravý beton brankáře a skóre se tak nemění.
     
    30:54
    Vyloučeni Radek Bičánek (KOM) za držení a Jan Hruška (KOM) za nedovolené bránění. Slavia bude dvě minuty v pěti proti třem.
     
    32:54
    Slavii se dvojnásobná přesilová hra vůbec nepodařila. Kometa oslabení bez větších komplikací přečkala.
     
    33:53
    Vyloučen Tomáš Svoboda (KOM) na dvě minuty za pád pod nohy.
     
    34:50
    Přesilová hra Slavie je ve své polovině a opět musím konstatovat, že se domácímu celku kombinace vůbec nedaří.
     
    35:39
    Hra se opět zklidnila, kotouč mají na svých holích převážně hokejisté domácího celku, ale jejich útočná hra je opět poněkud statická.
     
    36:41
    Domácí si zahrají další přesilovou hru, ale pokud jí sehrají tak jako všechny své předchozí, nemusí se Kometa o skóre vůbec strachovat. Vyloučen Radek Dlouhý (KOM) na dvě minuty za hákování.
     
    37:39
    Skvělá dělovka Petra Kuboše jen těsně prosvištěla kolem levé tyče Falterovy branky. Ohrozit klec soupeře odjinud než střelou od modré čáry se Slavii vůbec nedaří. Jak už bylo zmíněno, prostor před brankou mají hostující obránci velmi důsledně pohlídaný.
     
    38:41
    Ani tentokrát domácí hokejisté v přesilové hře neuspěli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Z diváckého hlediska byla na druhé třetině zajímavá asi jen první minuta, v níž domácí celek vyrovnal jednobrankový náskok Komety. Slavia měla tři přesilové hry z toho jednu proti třem, ale tato činnost se jí v dnešním zápase vůbec nedaří. Hra pět na pět je poměrně vyrovnaná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Zakázané uvolnění Komety. Hra je dnes hodně přerušovaná tímto drobným přestupkem.
     
    42:06
    Lukáš Krenželok zamíchal s pukem a měl volný prostor pro střelu. Falter pokus tahem bez potíží pokryl.
     
    43:34
    Jan Hruška se snažil vymést šibenici u vzdálenější tyče, ale jeho pokus tahem mířil mimo.
     
    45:52
    Jakub Svoboda dostal puk za slávistickou obranu a ujížděl od modré čáry. Svůj únik ale zakončil pouze do výstroje Dominika Furch.
     
    48:12
    Švrček hned po vyhraném buly vyslal puk na Furcha, který i přes zakrytý výhled ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    49:45
    Hra se odehrává převážně před brankou domácího celku. Kometa stupňuje tlak, ale slávisté dobře brání.
     
    51:25
    Hruška se dostal s pukem mezi kruhy, ale při snaze zamířit tahem ke vzdálenější tyči Furcha mu kotouč sklouzl z hole.
     
    51:37
    Vyloučen Petr Kadlec (SLA) na dvě minuty za hákování.
     
    51:46
    Slavia vyhrála vhazování a Kolaříkovi se podařilo vyhodit puk ven z pásma.
     
    53:16
    Kometa stupňovala tlak, když kotouč zachytil Marek Tomica a vyvezl jej ven z obranné třetiny.
     
    53:35
    Do O2 areny nedorazily dnes ani 4 500 diváků.
     
    55:42
    Kometa je aktivnějším celkem, ale nedá se říci, že by nějak ohrožovala branku domácího týmu.
     
    55:46
    Trenér Vladimíra Růžička si vyžádal oddechový čas na poradu se svými svěřenci.
     
    57:03
    Rychlý protiútok Slavie zastavil Martin Falter podržením kotouče ve své lapačce. Bude se vhazovat v útočném pásmu domácích.
     
    59:00
    Dohrává se poslední minuta zápasu, je zřejmé, že dnes uvidíme i prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Tři třetiny utkání nerozhodly. I poslední dvacetiminutovka byla z diváckého pohledu relativně nezajímavá. Uvidíme, co přinese pětiminutové prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:57
    Jelínek chtěl zavést kotouč do útočného pásma, ale na modré čáře byl o něj obrán a odjel střídat.
     
    62:30
    Prodloužení se nese v poklidnějším duchu. Situace se vyvíjí směrem k samostatným nájezdům.
     
    63:25
    Tomica od modré z dobré pozice pálil mimo branku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Za domácí pojede Lukáš Krenželok.
     
    Jeho bekhendová klička neslavila úspěch.
     
    Za hosty pojede Vojtěch Němec.
     
    Povedená klička a forhendové zakončení do prázdné branky přineslo Kometě první bod.
     
    Za domácí pojede Vladimír Růžička.
     
    Jeho bekhendová klička slavila úspěch.
     
    Za hosty pojede Roman Erat.
     
    Erat vystřelil příliš brzo a netrefil se.
     
    Za domácí pojede Petr Jelínek.
     
    Domácí útočník mířil zcela mimo.
     
    Za hosty pojede Tomáš Svoboda.
     
    Podobná klička jakou volil Vojtěch Němec, ale neslavila úspěch.
     
    Za hosty pojede Vojtěch Němec.
     
    Volil stejnou kličkou, ale také nedal.
     
    Za domácí pojede Vladimír Růžička.
     
    65:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    VLADIMÍR RŮŽIČKA povedenou střelou zápěstím ukončil samostatné nájezdy a zajistil domácím bonusový bod.
     
    Konec zápasu.
     
    Loučím se s vámi, někdy příště při zápasech Tipsport extraligy nashledanou! (20:50:04)
    Marken.cz

    Jan Salajka

    Branky a nahrávky: 21. Kadlec (Micka), 65. Růžička - 18. Erat


    HC Slavia Praha: Furch (Kopřiva) - Kempný, Kadlec, Skokan, Tomica, Kuboš, Vrdlovec, Klhůfek, Kučný, Jelínek, Šenkeřík, Krenželok, Koma, Poletín, Micka, Kolařík, Žejdl, Alinč, Sklenář, Růžička, Stránský
    HC Kometa Brno: Falter (Trvaj) - Žižka, Kováčík, Dujsík, Erat, Holec, Čermák, Valach, Zohorna, Svoboda, Burian, Dlouhý, Koreis, Bičánek, Petrovický, Švrček, Němec, Hruška, Svoboda, Malec, Dočekal
    bahis siteleri