Žilina – Piešťany 0:3 (kon.) | Nitra – Košice 2:3 (kon.) | Martin – Skalica 2:3 (po s.n.)
Trenčín – Poprad 5:1 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 3:1 (kon.)
konec
MsHK Žilina
0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
ŠHK 37 Piešťany
sk Pátek 25.01.2013, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 42. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na žilinskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci hokejový tím MsHK Žilina, ktorý na svojej pôde privíta hokejový celok ŠHK 37 Piešťany.

    Domáci žilinskí "vlci" sú na tom v extraligovej tabuľke len veľmi zle. Momentálne sa nachádzajú takmer na úplnom dne - na deviatej priečke s 45 bodmi a gólovým skóre 113:146. Na poslednú postupovú (ôsmu) priečku do play-off, kde aktuálne sídli Poprad, strácajú Žilinčania 13 bodov. Na desiaty Martin majú pre zmenu "vlci" šesťbodový náskok. Aktuálna zápasová bilancia Žiliny, výhra - prehra - prehra - prehra - prehra, nám hovorí o tom, že žilinské šance na postup do vyraďovacích bojov sú už len veľmi malé. V poslednej pätici zápasov Žilinčania najskôr privítali na svojom ľade Banskú Bystricu, ktorú deklasovali jednoznačne - 6:1. O kolo neskôr privítali na severnom Slovensku aj lídra tabuľky zo Zvolena, ktorý ich však zdolal v pomere 2:1 po samostatných nájazdoch. Od tohto momentu sú však Žilinčania len na veľmi zlej hernej vlne. Najskôr sa predviedli na ľade Nitry, ktorá ich zdolala v pomere 5:2. Následne privítali na svojom ľade Popradčanov, ktorí podali dobrý výkon a vyhrali v pomere 3:0. V poslednom zápase sa Žilinčania predviedli v derby zápase na pôde Martina, ktorý však žilinskú povinnú jazdu zneškodnil po predĺžení výhrou - 2:1. Žilinčania získali do svojho kádru posilu - Petra Kopeckého - brata dobre známeho Tomáša Kopeckého. K nemu sa pravdepodobne pridá aj kanadský útočník Shane Heffernan, ktorý má bohaté herné skúsenosti zo severoamerického kontinentu. Žilinský tím pre zmenu opustil Jozef Mihálik, ktorého kroky putovali do Maďarska. Žilinčania sa budú snažiť zabodovať aj so zmenami v kádri a zvýšiť si tak šancu na play-off, no uvidíme, či sa im to podarí.

    Hosťujúci piešťanskí "havrani" sú na tom oveľa lepšie ako ich dnešný súper zo Žiliny. Po 43 odohraných zápasoch sa Piešťanci nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so 77 bodmi a gólovým skóre 114:101. Na tretej priečke sú pred Piešťanami Košičania, ktorý majú štvorbodový náskok. Na piatej tabuľkovej pozícii sídlia Skaličania, ktorí strácajú na výber Piešťan 12 bodov. Aktuálna zápasová bilancia Piešťan, výhra - výhra - prehra - prehra - výhra, nám hovorí o tom, že extraligový nováčik nám v tejto sezóne predvádza naozaj veľmi sympatické výkony. V poslednej pätici zápasov sa piešťanskí "havrani" najskôr predviedli na pôde Martina, kde po dobrej prvej tretine zdolali domáci výber v pomere 2:1. O kolo neskôr sa im podarilo triumfovať na domácom ľade, kde zdolali výber Skalice v pomere 2:0 (opäť dobrá prvá tretina). Následne sa Piešťanci predviedli na ľade vicemajstra z Košíc, ktorý sa však nenechal zahanbiť a nováčika zdolal v pomere 3:2 po samostatných nájazdoch. Aj v ďalšom kole sa zrodila prehra Piešťan, ktoré prehrali na domácej pôde proti Zvolenu v pomere 4:5 po samostatných nájazdoch. Po dvoch prehrách sa na Piešťancov usmialo šťastie, keď na podtatranskej pôde získali tri body za výhru proti Popradu v pomere 4:3. Jasnou oporou piešťanského celku je gólman Tomáš Tomek, ktorý je v extraligovej štatistike na prvej priečke. Odchytal 41 ligových zápasov a dosiahol v nich skvelú úspešnosť zásahov - 93,56%. Uvidíme, či sa podarí Piešťancom zabodovať aj tentokrát na studenej severoslovenskej pôde.

    Tieto dva extraligové celky si v tomto ročníku Tipsport extraligy zmerali sily už štyrikrát. Doposiaľ vo všetkých vzájomných zápasoch dominovali piešťanskí "havrani", ktorí najskôr vyhrali v pomere 2:0 a 5:2 v Žiline. Na domácej pôde sa im tiež podarilo zvíťaziť dvakrát - 3:0 a 5:3.

    Jasným favoritom v tomto zápase sú hosťujúci Piešťanci.Tí by mali podľa tabuľkových štatistík, no aj herných výkonov dominovať aj v piatom vzájomnom zápase. Rovnakého názoru sú aj bookmakeri stávkových kancelárií, ktorí na výhru domácej Žiliny vypísali kurz 2,91, zatiaľčo na hosťujúce Piešťany kurz 1,87. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,30.

    Podarí sa Piešťancom dominovať aj popiatykrát v rade proti Žiline, alebo si "vlci" pripíšu prvú výhru proti nováčikovi extraligy?
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: Žigárdy (Mikoláš) - Dlouhý, Leško, Drábek, Brcko, Sekáč, Staňo, Slota - Drevenák, Krajši, Jass - Kokavec, Kopecký, Varga - Valášek, Ďuriš, Lipovský - Zicho, Heffernan, Sýkora.

    ŠHK 37 Piešťany: Tomek - Cunik, Škadra, Filip, Drgoň, Urban, Bučka, Hruška, Hudec - Šišovský, Nemec, Melichárek - Jakub Ručkay, Mišura, Henrich Ručkay - Saliji, Mertel, Stupka - Chylo, Peško, Haring.

    Rozhodca: J. Bachúrik - Kalina, Smrek.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:04
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky žilinskí hokejisti, ktorí sa nakrátko stiahli pred vlastnú bránu, odkiaľ sa okamžite snažia zaútočiť.
     
    00:43
    Z pravej strany to na Žigárdyho tentokrát skúšal Melichárek, no jeho tvrdú strelu žilinský gólman úspešne vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    01:08
    Na druhej strane sa snažil tvrdou strelou z medzikružia presadiť Varga, no pozorný piešťanský gólman Tomek puk zblokoval a následne ho zachytil na svojej výstroji.
     
    01:49
    Žilinčania sú momentálne aktívnejším tímom, no uvidíme ako dlho im to vydrží. Puk držia v útočnom pásme, no tam si puk len veľmi netakticky prihrávajú. Piešťanci sa dobre bránia...
     
    02:25
    Po krátkej chvíli sa do útoku dostali aj Piešťanci, no Žilinčania sú v strehu a nepresné zakončenie Henricha Ručkaya zblokovali a puk vyhodili do stredného pásma.
     
    03:10
    Piešťanskí "havrani" sa držia v útočnom pásme, no Žilinčania nám zatiaľ predvádzajú veľmi dobrý defenzívny výkon. Priestor pred Žigárdym veľmi dobre vykrývajú.
     
    03:57
    Melichárek zaujímavo prihrával pred žilinskú bránu z ľavej strany, no tam napokon nestál ani jeden z piešťanských hráčov. Žilinčania získali puk a následne sa oslobodzujú.
     
    04:36
    Nasledovať bude prvé vylúčenie domáceho Milana Drevenáka, ktorý si odpyká dvojminútový trest za hákovanie. Presilovú hru si teda zahrajú hosťujúci Piešťanci.
     
    05:18
    Henrich Ručkay sa po skvelej prihrávke od Jakuba Ručkaya dostal do dobrej palebnej pozície na ľavom krídle, no napokon nedokázal vsietiť gól! Jeho strela minula priestor žilinskej brány.
     
    05:59
    Žilinčania nám predvádzajú veľmi dobrý forčeking a nedovoľujú svojím súperom predviedsť nám nejaké zaujímavé kombinácie.
     
    06:34
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Saliji, no gólman Žigárdy sa stihol rýchlo premiestniť a predviedol nám dobrý zákrok svojími betónmi!
     
    07:21
    Dobré zakončenie z ľavej strany nám predviedol Peter Kopecký, no gólman Tomek bol aj tentokrát v strehu a puk úspešne vyrazil do bezpečia na zadný mantinel.
     
    07:59
    Žilinčania sa dostali do útočného pásma, no tam sa im napokon nepodarilo presadiť sa strelecky. Piešťanská obrana je v strehu a predvádza nám veľmi dobrý výkon.
     
    08:29
    Zicho sa po skvelej prihrávke od Heffernana dostal do zakončenia na pravej strane, no napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Tomeka. Ten jeho zakončenie zblokoval svojou vyrážačkou.
     
    08:53
    Nasledovať bude vylúčenie aj na piešťanskej strane. Na dve minúty za držanie si odchádza sadnúť Henrich Ručkay.
     
    09:25
    Jass nám predviedol tvrdú delovku z veľkého uhla, no gólman Tomek sa nenechal zahanbiť a puk vyrazil do bezpečia svojími pozornými betónmi.
     
    09:58
    Po dobrej prihrávke od Drevenáka sa k zakončeniu dostal opäť Jass, no gólman Tomek zasiahol úspešne aj tentokrát. Nebezpečný puk úspešne chytil vo svojej lapačke.
     
    10:28
    Drábek nám predviedol dobré zakončenie z ľavej strany, ktoré však napokon letelo len na zadný mantinel. Gólman Tomek však nič nenechal na náhodu a puk úspešne ukryl.
     
    10:58
    Piešťanci sa dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť a zatiaľ sa im darí veľmi dobre. Henrich Ručkay sa po návrate z trestnej lavice zapojil do útoku, no následne bol od puku odstavený.
     
    11:51
    Delové zakončenie z pravej strany nám predviedol Stupka, no gólman Žigárdy nám predviedol ďalší dobrý zákrok. V pokľaku puk zblokoval do bezpečia svojími betónmi.
     
    12:29
    Žigárdy nám predviedol ďalší dobrý zákrok. K nebezpečne odrazenému puku sa dostal Nemec, ktorý tvrdo zakončoval z pravej strany, no žilinský gólman puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    12:57
    Leško tvrdo zakončoval od modrej čiary, no jeho tvrdá delovka bola napokon len veľmi nepresná a končí na piešťanských hokejkách.
     
    13:20
    Z pravého krídla to tentokrát skúšal Saliji, no gólman Žigárdy bol aj tentokrát úspešný. Puk zachytil svojími betónmi a následne ho rýchlo rozohral.
     
    13:59
    Drábek nám predvádza veľmi dobrú ofenzívnu hru a pri mantineli sa snaží získať puk. Následne sa mu to podarilo, no nenašiel už korčuľujúceho Kokavca.
     
    14:14
    Spoza ľavého kruhu to tentokrát skúšal Lipovský, no gólman Tomek zasahovať nemusel. Strela mladého Žilinčana putovala len mimo piešťanskej brány.
     
    14:59
    Piešťanskí hráči boli mierne pritlačení k svojej bráne a následne puk vyhodili cez všetky čiary bez teču - zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Tomekom.
     
    15:34
    Tomek kryje aj ďalšie žilinské zakončenie. Z ľavej strany to na neho tentokrát skúšal Kokavec, no piešťanský gólman dobre vykorčuľoval a strelu z uhla úspešne zblokoval svojími betónmi.
     
    16:15
    Momentálne sa hrá zo strany na stranu a pri puku sú striedavo oba tímy. Vidíme len veľmi nezáživný hokej, ktorý by sa však mohol zmeniť ďalším piešťanským útokom.
     
    16:45
    Poriadne zaváhanie nám predviedol domáci Leško! Následne sa k puku dostal Jakub Ručkay, ktorý tvrdo vypálil, no gólmana Žigárdyho zachránila ľavá žŕdka jeho brány!
     
    17:31
    Žilinčania nám momentálne predvádzajú veľké množstvo chýb, ktoré Piešťanci veľmi radi a ľahko využívajú. Tvrdú strelu Mertela však odrazil len zadný mantinel.
     
    18:15
    Žigárdy nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Žilinský gólman puk po tvrdej delovke zachytil medzi svojími betónmi po tvrdej delovke od modrej čiary v podaní Chyla.
     
    18:55
    Opäť sa hrá len veľmi nezáživný hokej. Žilinčania sa snažia zaútočiť, no aktívny piešťanský forčeking je proti a kazí akékoľvek náznaky žilinského útoku.
     
    19:15
    Žilinčania sa musia opäť brániť. To sa im však zatiaľ darí pomerne dobre. Piešťanci však stále strašia a snažia sa presadiť využitím žilinských chybičiek.
     
    19:55
    Puk je momentálne na hokejkách žilinských hokejistov, ktorí vyčkávajú na záverečnú sirénu. V prvej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme na žilinskom zimnom štadióne videli hokej z kategórie priemerných. Oba tímy sa snažili niečo vykúzliť, mali aj výhodu presilovej hry, no zatiaľ si obaja gólmani držia čisté konto. Do najväčšej šance v zápase sa v 17. minúte dostal Jakub Ručkay, ktorý však svojou delovkou napokon trafil len ľavú žŕdku žilinskej brány. Zo žilinskej strany treba pochváiť gólmana Žigárdyho, ktorý zatiaľ drží svoj tím výrazne nad vodou.

    Podarí sa Piešťancom potvrdiť úlohu favorita a vsietiť úvodný gól alebo nás prekvapia Žilinčania?
     
    Pomer striel v prvej tretine:
    Žilina vs. Piešťany - 10 vs. 10
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:09
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky žilinskí hokejisti. Tí sa ihneď vydali pred piešťanskú bránu, no hostia sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    20:39
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Mertel, no gólman Žigárdy bol opäť v strehu a predviedol nám dobrý zákrok. Puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    21:10
    Po dobrej prihrávke od Drábeka sa k puku dostal Kokavec, ktorý tvrdo zakončoval z ľavej strany. Gólman Tomek však zlikvidoval aj tento strelecký pokus, keď puk zblokoval svojími betónmi.
     
    21:39
    Žigárdy si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zásah. Tentokrát zneškodnil tvrdé zakončenie od Hudeca, ktorý mu však puk napálil len do hrudnej výstroje.
     
    22:15
    Saliji sa snažil z pravej strany nájsť pred žilinskou bránou Mertela, no to sa mu napokon nepodarilo. Žilinský obranca Drábek puk zblokoval a poslal ho do stredného pásma.
     
    22:55
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde o puk tvrdo bojujú oba tímy. Aktívnejší sú zatiaľ Piešťanci, no žilinskí hokejisti sa veľmi dobre bránia.
     
    23:25
    Po dobrej strele od Drábeka puk vyrazil gólman Tomek pred seba. Tam sa ho zmocnil pozorný Zicho, ktorý však trafil len dobre postaveného gólmana Piešťan!
     
    24:15
    Žilinčania pridali na ofenzívnej aktivite a predvádzajú nám veľmi dobrý výkon. Po tvrdej strele od Leška gólman Tomek puk vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    24:56
    Piešťanci sa dostali do skvelej gólovej šance! Dostali sa do prečíslenia troch na jedného, no napokon si mierne nerozumeli a po prihrávke od Mišuru stratil Henrich Ručkay puk! Gólman Žigárdy následne úspešne zasiahol.
     
    25:11
    Na druhej strane nám dobré zakončenie z pravej strany predviedol Haring, no gólman Tomek nezaváhal a puk chytá na svojej pozornej výstroji.
     
    25:57
    Žilinčania sa snažia vsietiť gól, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Piešťanskí hokejisti nám predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru a puk poľahky dostávajú spred svojej brány preč.
     
    26:25
    Do skvelej gólovej šance sa po menšom nedorozumení pred žilinskou bránou sa k zakončeniu dostal Marek Mertel, no ten svojím backhandovým zakončením trafil len dobre postaveného Žigárdyho!
     
    26:59
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Kopecký, no gólman Tomek bol úspešný a puk zblokoval svojími pozornými betónmi.
     
    27:54
    Tomek nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Po tvrdej strele od Zicha gólman Tomek puk len zblokoval, no následne ho prikryl svojou lapačkou a nedovolil tak Sýkorovi dorážať.
     
    28:07
    Dobré zakončenie z ľavej strany nám predviedol Heffernan! Gólman Tomek bol však v strehu a puk dobre videl - následne ho ukryl na svojej pozornej výstroji.
     
    28:56
    Po nepresnej ofenzívnej prihrávke Piešťancov sa k puku dostali Žilinčania, ktorí okamžite korčuľujú do útoku, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    29:20
    Peter Kopecký sa dostal do skvelej gólovej šance po úniku cez pravé krídlo, no gólman Tomek nám predviedol fantastický zákrok, keď puk zblokoval na zadný mantinel!
     
    29:55
    Na druhej strane nám dva dobré zákroky predviedol gólman Žigárdy, ktorý zneškodnil delovku Mišuru a následne aj švih Henricha Ručkaya.
     
    30:25
    Žigárdy nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Po skvelej prihrávke od Mišuru sa k pukud dostal Jakub Ručkay, ktorý tvrdo zakončoval z ľavej strany. Gólman Žiliny však puk z vinkla vyrazil svojou vyrážačkou.
     
    30:55
    A Žigárdy nám predviedol ďalší skvelý presun a následný úspešný zákrok! Žilinský gólman tentokrát zneškodnil Stupku, ktorý dobre korčuľoval po ľavej strane a následne tvrdo zakončil. Žigárdy puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    31:18
    Tak Žigárdy bude nočnou morou Piešťancov! Po obrovskej chybe Drábeka za vlastnou bránou sa k puku dostal Melichárek, ktorý tvrdo pálil, no gólman Žiliny sa dobre presunul a puk zblokoval svojou výstrojou.
     
    31:58
    Po nepresnej prihrávke od Leška sa k puku dostal hosťujúci Škadra, ktorý drží puk za žilinskou bránou, no zatiaľ sa mu neukazuje ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    32:22
    Napravo od žilinskej brány sme mohli vidieť tvrdý súboj o puk pri mantineli, v ktorom napokon dominovali domáci Žilinčania. Tí sa ihneď snažia zaútočiť, no následne sú od puku odstavení...
     
    32:53
    Z ľavej strany to individuálne skúšal Šišovský, no jeho tvrdú strelu gólman Žigárdy chytá do svojej lapačky. Hostia teda získavajú vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    33:23
    Žilinčan Žigárdy je opäť pod tlakom. Aj s touto situáciou si však poradil a tvrdé zakončenie Stupku z ľavej strany úspešne zblokoval svojou vyrážačkou.
     
    33:45
    Piešťanci sa snažili dostať do útočného pásma, no napokon sú už dvakrát po sebe nekompromisne odstavení čiarovými rozhodcami, ktorí avízujú postavenie mimo hry.
     
    34:01
    Henrich Ručkay sa skvele presúval po ľavej strane a následne prihral na Mišuru! Ten si puk potiahol na stred a následne tvrdo zakončil, no jeho tvrdá strela trafila len výstroj gólmana Žigárdyho!
     
    34:58
    Žilinčania nám predviedli ďalšiu nepresnú prihrávku v útočnom pásme, po ktorej sa k puku dostávajú Piešťanci. Tí neváhajú a ihneď útočia.
     
    35:41
    Stupka sa dostal k puku na pravej strane a následne skvele prihrával na Mertela. Ten sa však k puku už nedostal, pretože nám gólman Žigárdy predviedol dobrý zákrok svojou hokejkou.
     
    36:20
    Zicho sa dobre presúval po pravej strane a následne tvrdo zakončoval, no gólman Tomek zasahovať nemusel. Zichova strela letela len mimo piešťanskej brány.
     
    36:59
    Haring nám predviedol tvrdé zakončenie z ľavej strany, no napokon sa mu len tesne podarilo minúť žilinskú bránu. Puk letel tesne vedľa ľavého horného rohu.
     
    37:49
    Piešťanci opäť zachytili chybnú rozohrávku svojich súperov v strednom pásme. Následne sa snažil páliť Stupka, no gólman Žigárdy túto nedôraznú strelu úspešne vyráža svojími betónmi.
     
    38:20
    Dobré zakončenie z ľavej strany nám predviedol Chylo, no gólman Žigárdy jeho strelu z ťažkého uhla úspešne vyrazil do bezpečia.
     
    38:59
    Pri puku sú stále Piešťanci, ktorí sa snažia dostať do vedenia, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Žilinčania sa veľmi dobre bránia.
     
    39:29
    Drevenák poslal skvelú prihrávku na korčuľujúceho Krajčiho, no jeho následné zakončenie z pravej strany bolo neúspešné. Gólman Tomek puk úspešne vyrazil na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    39:59
    Individuálne to skúšal Krajči, no napokon sa cez štyroch piešťanských obrancov nedokázal predrať. Nasledovať bude prestávka.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine boli oveľa aktívnejší piešťanskí "havrani", no napokon sa im nepodarilo vsietiť gól. Ich nočnou morou sa stal žilinský gólman Štefan Žigárdy, ktorý zlikvidoval aj tie najväčšie gólové šance piešťanského celku. Žilinčania sa tiež dostali do niekoľkých dobrých šancí, no gólman Tomek ich tiež riešil s obrovským prehľadom a neinkasoval. Súboj dvoch najlepších gólmanov extraligy je stále otvorený a obaja si držia čisté konto.

    Uvidíme rovnaký bezgólový stav aj po tretej tretine alebo už aspoň jeden z gólmanov inkasuje?
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:05
    Úvodné vhadzovanie v tretej tretine získali na svoju stranu piešťanskí hráči, ktorí sa snažia vyčkávať na taktickú chybu žilinských hráčov. Zatiaľ sa im však nedarí.
     
    40:57
    Po nepresnej prihrávke od Drábeka sa k puku dostal pozorný Mertel, ktorý však vzápätí prišiel o puk. Piešťanskí hráči sa však dobre bránia a nepúšťajú žilinských hokejistov k vážnejším zakončeniam.
     
    41:15
    Tvrdé zakončenie z ľavej strany nám predviedol Drábek, no gólman Tomek zasahovať nemusel. Drábekova delovka letela len mimo jeho brány.
     
    41:49
    Nasledovať bude vylúčenie na domácej strane. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Tomáš Staňo.
     
    42:16
    Piešťanským hráčom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Žilinčania sa dostali v oslabení do útočného pásma a vybojovali si vhadzovanie po Tomekovej pravici.
     
    42:48
    Škadra tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Žigárdy zasahovať nemusel. Delovka piešťanského obrancu smerovala len bezpečne na zadný mantinel.
     
    43:20
    Richard Filip nám predviedol ďalšiu dobrú prihrávku na Jakuba Ručkaya, no gólman Žigárdy je opäť v bezpečí. Drevenák Ručkaya od puku odstavil a oslobodzuje svoj tím.
     
    43:59
    Žilinčania sa napokon dokázali v tejto početnej nevýhode ubrániť. Piešťanskí hráči hrali len veľmi zle a ich výhoda teda skončila. Zatiaľ sa však držia v útočnom pásme.
     
    44:47
    Momentálne sa hrá v obrannom pásme domáceho celku. Žilinčania sa zatiaľ nevedia dostať spred svojej brány a Piešťanci veľmi dobre dobiedzajú.
     
    45:25
    Piešťanským hráčom opäť nevyšla rozohrávka. Po nepresnej prihrávke od Zicha sa k puku dostal Sýkora, ktorý sa snažil predrať cez trojicu Piešťancov, no nepodarilo sa mu to.
     
    45:58
    Piešťany dali gól!
    Obrovské zaváhanie žilinskej obrany je potrestané! Po nepresnej prihrávke od jedného zo žilinských obrancov sa k puku dostal TIBOR MELICHÁREK. Ten si následne vymenil puk s Nemcom a predviedol nám skvelé zakončenie, na ktoré bol už aj žilinský gólman Žigárdy príliš krátky. Ani jeho rozkľak gólu v žilinskej sieti nezabránil. Asistenciu si pripisuje Vladimír Nemec.
     
    46:05
    Piešťany dali gól!
    Hostia sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po nepresnej prihrávke od Drábeka sa k puku dostal HENRICH RUČKAY, ktorý stál pred Žigárdym osamotený a napokon mu vymietol pavučinku medzi jeho betónmi. Bez asistencií.
     
    46:05
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    46:58
    Piešťanci sú momentálne poriadne nabudení a predvádzajú nám svoj klasický hokej. Úlohu favorita zatiaľ potvrdzujú ukážkovo a očividne inkasovať nechcú.
     
    47:37
    Piešťany dali gól!
    Piešťanci roztočili svoj ofenzívny kolotoč naplno! V priebehu dvoch minút vsietili aj svoj tretí gól a sú teda v trojgólovom vedení! O tento gól sa postaral PETER ŠIŠOVSKÝ, ktorý skvelou sťahovačkou a následným zakončením z pravej strany obabral gólmana Žigárdyho. Asistencie si pripisujú hráči Matej Cunik a Vladimír Nemec.
     
    47:37
    Nasleduje striedanie žilinských gólmanov! Namiesto Žigárdyho nastupuje do domácej brány Mikoláš.
     
    48:28
    Piešťanskí hokejisti hrajú veľmi organizovane v defenzíve a čakajú na ďalšie zaváhania v žilinskej obrane. Mikoláš si však zatiaľ drží čisté konto a neinkasuje.
     
    49:20
    Žilinský gólman Mikoláš nám predviedol rýchly presun a veľmi dobrý zákrok. Puk zblokoval svojou hokejkou po strele od Stupku na bezpečný zadný mantinel.
     
    49:59
    Mikoláša chcel tentokrát obabrať Melichárek, no žilinský gólman nenaletel a puk piešťanskému útočníkovi vypichol svojím ľavým betónom.
     
    50:55
    Do útoku sa opäť dostali Piešťanci, no tentokrát bol jeden z "havranov" prirýchly. Čiarový rozhodca si to všimol a odpískal jasné postavenie mimo hry.
     
    51:20
    Do dobrej palebnej pozície na pravej strane sa tentokrát dostal Kokavec, no gólman Tomek bol v strehu. Napokon ani zasahovať nemusel, keďže Kokavec vystreliť nedokázal.
     
    51:56
    Tomek nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát ho tvrdou delovkou od modrej čiary preveroval Drevenák, no piešťanský gólman uspel svojím ľavým betónom.
     
    52:52
    A je tu ďalšia nepresnosť hosťujúceho celku. "Havrani" sa opäť uponáhľali a predviedli nám postavenie mimo hry. Čiarovému rozhodcovi to neuniklo a okamžite píska.
     
    53:25
    Po zblokovanej strele od Melicháreka sa k puku na ľavej strane dostal Cunik, no ten bol napokon neúspešný. Jeho strelu zblokoval pozorný Zicho.
     
    53:58
    Piešťanci sa usadili v útočnom pásme a momentálne si robia pred žilinskou bránou to, čo len chcú. "Vlci" sú mimo hernej vlny a vyzerá to tak, že tento zápas už len dohrávajú.
     
    54:29
    Po skvelej prihrávke od Kokavca sa k puku dostal Peter Kopecký, no ten bol napokon zneškodnený Tomekom, ktorý jeho dobrý švih zblokoval svojou vyrážačkou!
     
    54:58
    Domáci si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu Piešťan si na dve minúty za držanie odchádza sadnúť Urban.
     
    55:28
    Tomek nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Piešťanský gólman tentokrát deklasoval zakončenie Kokavca a aj následnú dorážku Drábeka.
     
    56:15
    Domáci "vlci" sa očividne nevzdávajú! Po skvelej prihrávke od Krajčiho sa k puku dostal Sýkora a následne Drábek, no piešťanský gólman Tomek puk vyráža do bezpečia svojími betónmi.
     
    56:59
    Piešťanskí hráči sa napokon dokázali ubrániť. Žilinčania hrali veľmi dobre, no nenašli recept na dnes veľmi dobrého gólmana Tomáša Tomeka.
     
    57:25
    Po dobrej prihrávke od Jakuba Ručkaya sa k puku dostal Henrich Ručkay, no gólman Mikoláš bol v strehu a Henrichovu tvrdú strelu vyrazil do bezpečia.
     
    57:50
    Tomek nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Tentokrát znekošdil tvrdú delovku z medzikružia, ktorú na neho namieril Koba Jass. Tomek dobre zakročil svojími betónmi.
     
    58:15
    Pred nami sú posledné dve minúty tretej tretiny a pri puku sú žilinskí hráči, ktorí si držia puk za vlastnou bránou a snažia sa niečo proti Piešťancom vykúzliť.
     
    58:41
    Piešťanskí hokejisti hru už len dohrávajú. Predviedli nám zbytočné zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať pred Tomekom.
     
    59:19
    Šišovský tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Mikoláš bol v strehu a puk úspešne zblokoval na zadný mantinel svojími pozornými betónmi.
     
    59:52
    Pri puku sú momentálne žilinskí hráči, ktorí sa snažia predrať cez stredné pásmo, no Piešťanci sú proti. V tomto zápase sa už pravdepodobne nič vážne nestane.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine nám žilinskí hokejisti predviedli niekoľko obrovských chýb v defenzíve, ktoré už nedokázal zažehnať ani gólman Žigárdy. Ten sa po treťom góle v 48. minúte nechal vystriedať. Piešťanci zvrátili zápas na svoju stranu za 98 sekúnd, keď sa najskôr presadil TIbor Melichárek, následne Henrich Ručkay a tretí úspešný zásah pridal Peter Šišovský, ktorý si gólmana Žigárdyho skvele vychutnal. Následne mali dobré šance aj Žilinčania, no gólman Tomáš Tomek bol v strehu a už nechcel inkasovať. To sa mu vyplnilo, a tak je právom na čele rebríčka najlepších gólmanov extraligy.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Tipsport extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:58:44)

    Branky a nahrávky: 46. Melichárek (Nemec), 47. Henrich Ručkay, 48. Šišovský (Cunik, Nemec)


    MsHK Žilina: Žigárdy (48. Mikoláš) - Dlouhý, Leško, Drábek, Brcko, Sekáč, Staňo, Slota - Drevenák, Krajši, Jass - Kokavec, Kopecký, Varga - Valášek, Ďuriš, Lipovský - Zicho, Heffernan, Sýkora.
    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) - Cunik, Škadra, Filip, Drgoň, Urban, Bučka, Hruška, Hudec - Šišovský, Nemec, Melichárek - Jakub Ručkay, Mišura, Henrich Ručkay - Saliji, Mertel, Stupka - Chylo, Peško, Haring.

    Rozhodčí: J. Bachúrik - Kalina, Smrek
    bahis siteleri