Lokeren – Club Bruggy 1:1 (kon.) | Genk – Kortrijk 2:0 (kon.)
konec
KRC Genk
2:0 (1:0)
KV Kortrijk
Neděle 17.02.2013, 18:00 • Cristal Arena • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Máme tu konec utkání. KRC Genk si i přes brzké zranění svého kapitána Vossena z jedenácté minuty připisuje tři body. Ve 13. minutě jej poslal do vedení po rohovém kopu Simaeys, hostující tým v prvním poločase nehrál vůbec dobře, a tak si Genk vedení do přestávky udržel. Po změně stran se sice tým Heina Vanhaezebroucka snažil o daleko větší aktivitu, ale ani jeho nejlepší hráč v utkání Chavárria toho moc nezmohl. Převahu hostí potrestal Genk ještě jednou brankou, když odpor odvrátil po ráně De Ceulaera dorážející útočník Plet. Genk se touto výhrou dostal na třetí místo, Kortrjik je na příčce osmé. (20:00:49)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Teď sem však domácí přechválil, jelikož se zbytečně pokoušejí na nákopy na hrot útoku, místo uklidnění situace.
     
    90+3
    Utkání se dohrává, domácí hráči kombinují na vlastní polovině.
     
    90+2
    Z levé strany přišel centr do vápna před Van Houta, kde se k míči nedostal Dejaegere, ale pro Kortrijk to bude znamenat alespoň rohový kop.
     
    90+1
    Druhý poločas je podle očekávání nastaven o tři minuty.
     
    90
    Možný tlak hostů v samotném závěru je tak notně otupěn, a to ještě kulhá Capon. Míč mají hráči domácího KRC Genk.
     
    88
    Kortrijk bude pravděpodobně dohrávat v desíti. Carević odchází v doprovodu lékařské čety, která by si přála střídání do zámezí, ale jelikož již kouč Vanhaezebrouck třikrát střídal, tak to není možné.
     
    87
    Hosté se sice ještě snaží o snížení, ale Genk se brání na jedničku. Pokud hráči KRC zadrží míč, tak s ním příliš nechvátají a spoléhají se na jistotu v podobě kombinace v zadních řadách.
     
    85
    A Chavárria opět v akci. Tentokrát háčkoval přes střed hřiště až do pravého křídla, jenže upadl, a tak branku Genku střelou, či centrem neohrozil.
     
    84
    Nejaktivnější hráč Kotrijku v utkání Chavárria se sice pěkně zbavil soupeře ve středu hřiště, jenže následně kazí nahrávku na pravé křídlo, kde mu sbíhal Carević.
     
    82
    Carević poslal přímý kop na branku přímo, ale Van Hout je bez práce. Míč končí zhruba tři metry od branky KRC Genk.
     
    81
    První žlutá karta do domácích řad. Připisuje si ji Kalidou Koulibaly za faul na hostujícího Chavárriu. Ten byl faulován sice nepříjemně a chvíli na trávníku ležel, jenže ve hře bude pokračovat.
     
    80
    Hosté naposledy střídají. Ernest N'For se na hrotu útoku dnes prosadil jen pramálo, a tak je stažen ze hry. Zhruba třináct minut před koncem dnešního utkání je nahrazen Baptistem Ulensem.
     
    79
    Oussalah vysunul míčem na levé křídlo Careviće, který i přes náběhnutého Chavárriu zkusil zakončit sám a málem překvapil Van Houta. Ten jeho ránu, stejně jako v Cristal Areně pravděpodobně každý nečekal, a tak musel rychle zaskočit u pravé tyče a být v pozoru.
     
    77
    Chavárria po souboji na útočné polovině upadl po zákroku Tshimangy a jen těžce se zvedá. Fair play ale existuje i v Genku a Thomas Buffel i přes možnost pokračování v rychlém brejku zakopává do autu.
     
    75
    Dvě velké šance na obou stranách. Nejprve tu hostující měl po centru Dejaegerea z levé strany Chavárria, jenže sám před brankářem zakončil slabě, a tak Van Hout stačil zasáhnout. V následném brejku hrozil hostům z Kortrijku útočník De Ceulaer a jen těsně netrefil branku, když jeho rána končí na boční síti.
     
    73
    Hosté následně střídají podruhé. Vykřesat jiskru naděje na hřiště přichází Alassane Tambe, který na trávníku nahrazuje Thomase Mattona.
     
    72
    De Ceulaerův roh z levé strany sice hledal klubko hráčů v modrých dresech, jenže pouze přeletěl na druhou stranu do zámezí.
     
    70
    Máme tu i první střídání KV Kortrijk. Bojana Pavloviće nahradí na posledních zhruba třiadvacet minut Carević.

    Martin Mišovec

    Branky: 13. Simaeys, 67. Plet

    Karty:   23. Pavlović (KRT), 65. Mets (KRT), 69. Chavárria (KRT)


    KRC Genk: Van Hout - Fernandez, Simaeys, Koulibaly, Tshimanga - Buffel, Gorius, Hyland, Joseph-Monrose (58. Croux) - Plet, Vossen (11. De Ceulaer).

    Trenér: Mario Been

    KV Kortrijk: Keet - Capon, Reynaud, Mitrović, Oussalah - De Mets, Pavlović (70. Carević) - Chavárria, Matton (73. Tambe), Dejaegere - N'For (80. Ulens).

    Trenér: Hein Vanhaezebrouck

    Rozhodčí: Sam Loeman
    bahis siteleri