Lokeren – Club Bruggy 1:1 (kon.) | Genk – Kortrijk 2:0 (kon.)
konec
KRC Genk
2:0 (1:0)
KV Kortrijk
Neděle 17.02.2013, 18:00 • Cristal Arena • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Máme tu konec utkání. KRC Genk si i přes brzké zranění svého kapitána Vossena z jedenácté minuty připisuje tři body. Ve 13. minutě jej poslal do vedení po rohovém kopu Simaeys, hostující tým v prvním poločase nehrál vůbec dobře, a tak si Genk vedení do přestávky udržel. Po změně stran se sice tým Heina Vanhaezebroucka snažil o daleko větší aktivitu, ale ani jeho nejlepší hráč v utkání Chavárria toho moc nezmohl. Převahu hostí potrestal Genk ještě jednou brankou, když odpor odvrátil po ráně De Ceulaera dorážející útočník Plet. Genk se touto výhrou dostal na třetí místo, Kortrjik je na příčce osmé. (20:00:49)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Teď sem však domácí přechválil, jelikož se zbytečně pokoušejí na nákopy na hrot útoku, místo uklidnění situace.
     
    90+3
    Utkání se dohrává, domácí hráči kombinují na vlastní polovině.
     
    90+2
    Z levé strany přišel centr do vápna před Van Houta, kde se k míči nedostal Dejaegere, ale pro Kortrijk to bude znamenat alespoň rohový kop.
     
    90+1
    Druhý poločas je podle očekávání nastaven o tři minuty.
     
    90
    Možný tlak hostů v samotném závěru je tak notně otupěn, a to ještě kulhá Capon. Míč mají hráči domácího KRC Genk.
     
    88
    Kortrijk bude pravděpodobně dohrávat v desíti. Carević odchází v doprovodu lékařské čety, která by si přála střídání do zámezí, ale jelikož již kouč Vanhaezebrouck třikrát střídal, tak to není možné.
     
    87
    Hosté se sice ještě snaží o snížení, ale Genk se brání na jedničku. Pokud hráči KRC zadrží míč, tak s ním příliš nechvátají a spoléhají se na jistotu v podobě kombinace v zadních řadách.
     
    85
    A Chavárria opět v akci. Tentokrát háčkoval přes střed hřiště až do pravého křídla, jenže upadl, a tak branku Genku střelou, či centrem neohrozil.
     
    84
    Nejaktivnější hráč Kotrijku v utkání Chavárria se sice pěkně zbavil soupeře ve středu hřiště, jenže následně kazí nahrávku na pravé křídlo, kde mu sbíhal Carević.
     
    82
    Carević poslal přímý kop na branku přímo, ale Van Hout je bez práce. Míč končí zhruba tři metry od branky KRC Genk.
     
    81
    První žlutá karta do domácích řad. Připisuje si ji Kalidou Koulibaly za faul na hostujícího Chavárriu. Ten byl faulován sice nepříjemně a chvíli na trávníku ležel, jenže ve hře bude pokračovat.
     
    80
    Hosté naposledy střídají. Ernest N'For se na hrotu útoku dnes prosadil jen pramálo, a tak je stažen ze hry. Zhruba třináct minut před koncem dnešního utkání je nahrazen Baptistem Ulensem.
     
    79
    Oussalah vysunul míčem na levé křídlo Careviće, který i přes náběhnutého Chavárriu zkusil zakončit sám a málem překvapil Van Houta. Ten jeho ránu, stejně jako v Cristal Areně pravděpodobně každý nečekal, a tak musel rychle zaskočit u pravé tyče a být v pozoru.
     
    77
    Chavárria po souboji na útočné polovině upadl po zákroku Tshimangy a jen těžce se zvedá. Fair play ale existuje i v Genku a Thomas Buffel i přes možnost pokračování v rychlém brejku zakopává do autu.
     
    75
    Dvě velké šance na obou stranách. Nejprve tu hostující měl po centru Dejaegerea z levé strany Chavárria, jenže sám před brankářem zakončil slabě, a tak Van Hout stačil zasáhnout. V následném brejku hrozil hostům z Kortrijku útočník De Ceulaer a jen těsně netrefil branku, když jeho rána končí na boční síti.
     
    73
    Hosté následně střídají podruhé. Vykřesat jiskru naděje na hřiště přichází Alassane Tambe, který na trávníku nahrazuje Thomase Mattona.
     
    72
    De Ceulaerův roh z levé strany sice hledal klubko hráčů v modrých dresech, jenže pouze přeletěl na druhou stranu do zámezí.
     
    70
    Máme tu i první střídání KV Kortrijk. Bojana Pavloviće nahradí na posledních zhruba třiadvacet minut Carević.
     
    69
    Další brejk svěřenců Mario Beena táhl Buffel, ale pálil pouze do připraveného Keeta. O několik okamžiků později tu máme třetí žlutou kartu do hostujících řad. Za faul na Fernandeze si ji připisuje Pablo Chavárria.
     
    67
    Genk právě vstřelil branku!
    Domácím sice přímý kop nevyšel, ale o pár vteřin se již radují z branky! Buffel ze středu hřiště vysunul na levé křídlo De Ceulaera, jehož bombu z těžkého úhlu Keet pouze vyrazil a dobíhající GLYNOR PLET tak už měl velmi snadnou pozici a v klidu dorazil míč do sítě, 2:0!
     
    65
    Hostům útok nevyšel, a tak přišla rychlý brejk domácích. Ten táhl za domácí rychlík Plet, který prošel až před pokutové území, kde jej srazil za hranicí pravidel Gertjan De Mets, a ten následně vidí žlutou kartu.
     
    63
    Přímý kop hostí na útočné polovině rozehrál N'For špatně, a tak jej odvrací hned první hráč v modrém dresu KRC Genk.
     
    62
    Něco podobného teď mohlo proběhnout v přečíslení i na druhé straně, jenže to by musel na levém křídle lépe zahrát Chavárria, který zbytečně kazí.
     
    60
    Rychlá akce domácích šla z pravé strany na Crouxe, který posunul na Pleta, ale ten hlavou jen slabě zakončuje do brankáře Keeta.
     
    58
    Ti však nejdříve budou střídat. Druhou změnou Mario Beena bude stažený Josepha-Monrose, kterého nahradí na hřišti devatenáctiletý Jodry Croux.
     
    58
    Kotrijk se po změně stran ukazuje v lepším světle a snaží se s nepříznivým stavem pohnout. Akce po levé straně ale od N'Fora na De Metse nebyla přesná, a tak budou hrát domácí.
     
    55
    Po centru z pravé strany z kopačky Buffela zakončoval z hranice velkého vápna překvapivě hlavou De Ceulaer. Ta ale neměla ani přesnost, ani rychlost, a tak si s ní Keet poradil.
     
    53
    Hosté pokračují ve druhém poločase v živějším výkonu. Nejprve pálil přes tři hráče Chavárria, ale mnoho úspěchu neměl. Po něm to na pravé straně zkusil Dejaegere, ale na poslední chvíli mu byl míč sražen do autu. Do třetice vystřelil kapitán a zatím jediný majitel žluté karty Bojan Pavlović nad branku Van Houta.
     
    50
    Snad první zajímavá šance hostů. Centr z pravé strany poslal De Mets velmi slušně do pokutového území, ve kterém Mitrović hlavičkuje na branku. Van Hout je připraven a ostrou hlavičku chytá.
     
    49
    Na druhé straně sice Plet na pravém křídle pěkně tancoval nad míčem, ale v momentě, kdy chtěl střílet, tak se mu balon odrazil od nohy k překvapenému Keetovi, který rychle rozehrává.
     
    48
    Joseph-Monrose fauluje po nahrávce Buffela dobře vystoupeného Reynauda, a tak budou hrát hosté z Kortrijku, kteří mají v úvodních vteřinách druhé půle míč na svých kopačkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V Cristal Areně v Genku se zatím hraje podprůměrný fotbal. Lépe je na tom domácí KRC, který se ve 13. minutě dostalo po rohovém kopu zásluhou Simaeyse do vedení 1:0, ale jinak jeho zakončení není příliš nebezpečné. To hosté z Kortrijku jsou na tom ještě hůře, když kupí chybu za chybou.V útoku hrají místy dost naivně a bez jakéhokoliv zakončení. Těžko věřit, že se střetává pátý tým tabulky z osmým, druhý poločas snad nabídné lepší podívanou. Ten začne pravděpodobně v 19:07.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Záblesk kreativity teď předvedl hostující tým na útočné polovině zásluhou Chavárrii. Toho však nakonec v jeho snažení zastavuje pozorná obrana domácího KRC.
     
    45
    Domácí De Ceulaer to sice zkusil na levé straně přes trojici bránících hráčů Kortrijku odvážně, jenže neuspěl a po jeho smolném dotyku se bude odkopávat od branky hostí.
     
    43
    Přímý kop hostí z levé strany míří do pokutového území odhlavičkoval před klubkem těl ve výskoku dominující Koulibaly.
     
    42
    Už to vypadalo na první nebezpečnou akci hostí, jenže centr z pravé strany poslal Dejaegere pouze do prvního bránícího hráče Genku.
     
    40
    N'Fora jednoduše obral o míč Thomas Buffel a namířil si to do útoku. Jeho průnik po levém křídle Genku přináší autové vhazování.
     
    38
    Na Hylandův míč si sice Plet dobře naskočil, avšak po jeho trefě hlavou jde balon zhruba dva metry mimo Keetovu branku.
     
    38
    Oussalah málem serval z Pleta jeho dres, a tak je samozřejmě pískáno. Domácí budou rozehrávat přímý kop z pravé strany.
     
    37
    Další špatná akce hostů z Kortrijku. Matton se vůbec nepodíval před sebe a zkusil nacentrovat na hrot útoku, kde čekal N'Fora. Ten však byl na pravé straně, a tak hraje Genk.
     
    35
    To jako by chtěl hostující tým změnit hned o pár vteřin později. S trochou štěstí a nešikovnému pohybu hlavního sudího mohl útočit Dejaegere, ale neuspěl ani ve dvou případech. Centr z levé strany chytá před N'Forem brankář Genku Kristof Van Hout.
     
    33
    Kortrijk je zatím směrem do útoku bezradný. Dlouhé nakopávané míče zatím nemají adresáta, a tak se k němu domácí KRC velmi často dostává zadarmo.
     
    30
    Aktivní De Ceulaer pálil po nahrávce od Tshimangy za hranicí pokutového území, jenže branku Keeta netrefil o dobré dva metry.
     
    29
    Po další nepřesné rozehrávce hostí v defenzívě mohl po rychlé akci nahrávat na Pleta Buffel. Kapitán Genku ale nahrál pouze na kopačku dobře zasahujícího Reynauda.
     
    27
    Slušnou šanci měl po úniku De Ceulaera jeho kolega Joseph-Monrose. Francouz si v pokutovém území připravil míč na svoji silnější levačku, ale do následného pokusu mu vložil nohu jeden z hostí, a tak to bude pro domácí pouze roh.
     
    25
    Domácí tým zahrozil po centru z pravé strany, ale zakončení šlo hodně mimo Keetovu branku. Podobně na tom byl Kortrijk, jehož akce šla do vápna na Chavárriu, jehož nepřesné přiťuknutí spoluhráči přečetl Simaeys.
     
    23
    Velmi pěkně teď procházel hostující obranou na levé straně De Ceulaer a kapitán hostí Nebojsa Pavlović vidí první žlutou kartu utkání.
     
    21
    Přímý kop hostí z levé strany v podání N'Fora jde po teči mnohočetné zdi do zámezí. Hosté tak budou zahrávat již čtvrtý rohový kop.
     
    20
    Kortrijk má v zadních řadách pod vysokým napadáním domácích velké problémy a jen se štěstím se nedostal do nepříjemných problémů. Po delším čase se dostává na útočnou polovinu.
     
    18
    Stejně dobře si hostující poradil i s dalším útokem domácích, který šel na hrot útoku na Pleta. Keet proti němu včas vyběhl a odkopává.
     
    17
    Akci domácích táhl kapitán Buffel, ale domácí se do zakončení tentokráte nedostanu. Před malou chvilkou se to povedlo Josephu-Monrosemu, jenže slabou střelu Keet v klidu chytil.
     
    15
    Nebezpečný rohový kop z levé strany v podání Dejaegereho brankář Van Hout velmi dobře ve vzduchu chytá do náruče. Genk tak pádí kupředu.
     
    13
    Genk právě vstřelil branku!
    A po něm přichází první branka utkání! JEROEN SIMAEYS se prosadil po signálu, který rozehrál Gorius na Buffela. Stoper domácích si míč našel v pokutovém území a přízemním pokusem prostřeluje Keeta v brance Kotrijku.
     
    13
    Plet dobře napadal hostující rozehrávku, a tak uvidíme rohový kop domácích z pravé strany.
     
    11
    Máme tu první střídání. Benjamin De Ceulaer musí nahradit zraněného kapitána KRC Genk Jelle Vossena, který odstupuje kvůli zranění kotníku.
     
    11
    Hylandův nebezpečný centr do vápna stačil sice odvrátit jeden z hostí, jenže Genk zůstává i nadále u balonu.
     
    11
    Jenže ten nic nepřinesl, a tak tu byla útočná snaha domácích. Na pravé straně byl faulován Joseph-Monrose a přímý volný kop si zkusí domácí.
     
    9
    Domácí tým stále hrál v desíti, když to středem zkusil Chavárria. Po faulu na jeho osobu tu bude přímý kop, který rozehraje N'For.
     
    7
    První nebezpečí mohl pro hostující obranu znamenat nákop na hrot útoku na Vossena, jenže ten špatně došlápl a vypadá to, že pro dnešek dohrál. Kapitán domácích je v bolestivých grimasách ošetřován.
     
    5
    Roh se sice jednou zopakoval, ale nic vážného z něj nebylo ani v jednom případě. Simaeys je následně po centru faulován, a tak hrají domácí hráči KRC Genk.
     
    4
    Tentokrát se po pase za domácí obranu tlačil do zakončení Chavárria, jenže před ním stačil uklidit alespoň na roh Koulibaly.
     
    2
    Jako první se do útoku hnal hostující N'For, který nabíhal na dlouhý pas od Mitroviće. Brankář Van Hout však byl pozorný, rychle vyběhl a míč získal pro domácí KRC.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní sudí Sam Loeman až teď přivádí oba celky na trávník Cristal Areny, a tak se výkop lehce zpozdí. Pro zajímavost doplním, že Genk nastupuje ve svých klasických modrých dresech, hosté z Kortrijku v červeném.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk (4-4-2): Van Hout - Fernandez, Simaeys, Koulibaly, Tshimanga - Buffel, Gorius, Hyland, Joseph-Monrose - Vossen, Plet.

    Trenér: Mario Been

    KV Kortrijk (4-2-3-1): Keet - Capon, Reynaud, Mitrović, Oussalah - De Mets, Pavlović - Chavárria, Matton, Dejaegere - N'For.

    Trenér: Hein Vanhaezebrouck

    Rozhodčí: Sam Loeman.
     
    Hezký podvečer u sledování utkání Jupiler League mezi Genkem a Kortrijkem. Domácí tým je momentálně na čtvrtém místě tabulky, když poslední dva duely vyhrál. Doma zdolal Club Brugge 4:1 a v posledním kole zvítězil i na půdě Beerschotu 2:0. Svěřenci Mario Beena navíc v týdnu v Evropské lize remizovali na půdě Stuttgartu 1:1, a tak mají do čtvrteční domácí odvety slušnou výchozí pozici. Kortrijk je na tom také překvapivě dobře, když se drží na osmém místě. Z posledních pěti utkání prohrál pouze jednou, a tak může i nadále snít o evropských pohárech.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 13. Simaeys, 67. Plet

    Karty:   23. Pavlović (KRT), 65. Mets (KRT), 69. Chavárria (KRT)


    KRC Genk: Van Hout - Fernandez, Simaeys, Koulibaly, Tshimanga - Buffel, Gorius, Hyland, Joseph-Monrose (58. Croux) - Plet, Vossen (11. De Ceulaer).

    Trenér: Mario Been

    KV Kortrijk: Keet - Capon, Reynaud, Mitrović, Oussalah - De Mets, Pavlović (70. Carević) - Chavárria, Matton (73. Tambe), Dejaegere - N'For (80. Ulens).

    Trenér: Hein Vanhaezebrouck

    Rozhodčí: Sam Loeman
    bahis siteleri