Chelsea – Brentford 4:0 (kon.) | Manchester City – Leeds 4:0 (kon.)
konec
Manchester City
4:0 (2:0)
Leeds United
Neděle 17.02.2013, 15:00 • Etihad Stadium, Manchester • FA Cup
Předzápasové kurzy
     
    Na roh už nedošlo, protože sudí Mark Clattenburg hvízdl do píšťalky. Končí nám další utkání osmifinále FA Cupu a Citizens zaslouženě vítězí 4:0 nad druholigovým Leedsem. Ten se ovšem nemusí stydět, protože předvedl bojovný výkon. Bohužel pro něj se prokázala kvalita na straně Manchester. Z mé strany je to pro dnešek vše a přeji přijemný zbytek nedělního dne. (16:54:09)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Citizens se ovšem ubránili a dostali míč na útočnou polovinu. Jejich akci zastavla až branková čára. Roh domácích...
     
    90+1
    Leeds si zaslouží pochvalu. I za nepříznivého stavu vysoko napadá, dělá domácím obráncům problémy a snaží se alespoň jednou potěšit své fanoušky.
     
    90+1
    Hlavní sudí nastavil dvě minutky.
     
    90
    Citizens drželi míč na útočné polovině hřiště, ale nedokázali se prosadit přes bránící hráče Leedsu. S míčem byli vytlačeni až ke své brance, což je vzhledem k výsledku trápit nemusí.
     
    89
    K zajímavé střele se dostal Zabaleta a poslal míč těsně vedle pravé tyče branky Leedsu. Ashdown vykopává míč...
     
    88
    Šance Leedsu skončila v zámezí a Pantilimon musel vykopávat od své branky. Míč v moci domácího týmu, který s ním operuje na polovině hřiště.
     
    86
    Míč byl tečován a Citizens měli možnost osmý roh. Z centru ovšem nezapršelo a Manchester se musí bránit.
     
    85
    Hosté z toho ovšem nic nevytěžili, ale vzápětí měli druhou příležitost. Nepřesnou přihrávkou se o ní připravili a rychlý protiútok Citizens skončil u Džeka, který svou dělovkou rozvlnil boční síť Ashdownovy branky.
     
    83
    Leeds se pokoušel zaútočit po levé straně, ale jeho útočný pokus eliminovala domácí obrana. Míč vrátil do hry Zabaleta, ale následně se pokusil jeden z domácích hráčů přenést hru a poslal míč až za autovou čáru.
     
    81
    Dvougólový Agüero opouští hřiště a místo něho se do hry podívá Edin Džeko.
     
    79
    Střelecký půst přerušil Silva, který se prodral do zakončení po pravé straně hřiště a poslal míč na branku Ashdowna. Míč zaplul do boční sítě.
     
    78
    Oba týmy bojují o míč ve středu hřiště, ale ani jeden z týmů se v posledních desítkách vteřin nedostal ke střele.
     
    77
    Poslední střídání z dílny Leedsu. Hřiště opustil Austin a závěr utkání si užije Michael Tonge.
     
    76
    Po pravé straně tentokrát udeřili hosté a White hledal přízemním centrem někoho ze svých spoluhráčů, ale jeho pas trefil Nastasiće. White se dožadoval penalty kvůli ruce. Nebylo mmu ovšem vyhověno.
     
    74
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester opět trestal. Silva se dostal k míči a poslal centr za domácí obranu, kde stál nehlídaný SERGIO AGÜERO a tváří v tvář Ashdownovi uspěl - 4:0!
     
    73
    Diouf se prodíral do velkého vápna Citizens a v osobním souboji s obráncem upadl. Hostující útočník si říkal o penaltu, ale sudí Clattenburg zůstal klidný - zjevně správně.
     
    71
    Leeds se opět pokoušel prosadit vzduchem, ale míč dopadl až do rukavic Pantilimona. Hra se přelévá ze strany na stranu. Šance ovšem nepřicházejí.
     
    70
    Útočný výpad Citizens po pravé straně hostující hráči nejdříve odvrátili do autu, ale vzápětí domácí udeřili znovu. Celou akci zakončil Maicon, který se z velkého úhlu pokusil přehodit Ashdowna, ale neuspěl.
     
    69
    To samé se stalo také domácím borcům na druhé straně. S letícím míčem neměl Ashdown žádné problémy a pohodlně ukryl míč do svých rukavic.
     
    67
    Maicon se prodíral po pravé straně, ale proti Leesovi neuspěl. Leeds se mohl vydat do útoku. Celá akce skončila centrem v rukavicích Pantilimona.
     
    66
    Dokonce zahrávali rohový kop, a ten hosté odvrátili pouze k Zabaletovi. Ten míč vrátil Maiconovi, který narazil Silvovi. Španělský záložník našel Yayu Tourého, jehož ránu zlikvidoval krásným zákrokem Ashdown. K odraženému míči se dostal Rodwell, ale jeho pokus skončil na břevně hostující branky!
     
    65
    Slibně vypadající protiútok Citizens zastavila pozorná obrana hostujícího týmu, přesto jsou u míče stále domácí.
     
    64
    Krátce po Garcíovi opouští hrací plochu Tévez. Na hřiště se podívá Maicon.
     
    63
    Vzdušný souboj na polovině hřiště skončil faulem domácího hráče a přímým kopem hostujícího týmu. Jeho centr ovšem nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    62
    Fanoušci Leedsu nemají dost. Opět skončila nepřesná střela jejich hráče mezi nimi, ale tentokrát na ně vyzráli podavači, kteří Pantilimonovi podali jiný míč. Domácí brankář bude vykopávat.
     
    60
    Domácí lavička toho využila a poprvé vystřídala. Ze hřiště odešel García a jeho místo zaujal Jack Rodwell.
     
    59
    Dobývání pozic pokračuje. Hráči Leedsu čekají na okénka v obraně Citizens, ale stále se nemohou dočkat. Domácí hráči odvrátili míč do autu.
     
    58
    Leeds je v posledních vteřinkách lepším týmem, ale nedaří se mu přejít přes obranný val Manchesteru. Ten zatím odolává...
     
    56
    Tak teď jsme byli svědky úsměvné situace. Za brankou domácího brankáře jsou fanoušci Leedsu a střela Austina skončila mezi nimi. Fanoušci hostí ovšem míč nevrátili a domácí brankář jenom čekal, až se mu míč vrátí. Kulatý nesmysl držel jeden z fanoušků Leedsu a ostatní ho hukotem a začátkem mexické vlny pobízeli. Po pár vteřinách všichni jednohlasně zakřičeli a míč byl vhozen zpátky. Tak to vypadá, když se lidé fotbalem baví...
     
    55
    Leeds držel Manchester na jeho obranné polovině a dlouho dobýval branku, dokud se do míče neopřel Austin, ale jeho ráně chyběla přesnost.
     
    54
    Yaya Touré je dnes při chuti a opět zakončil akci svého celku. Jeho střela tentokrát mířila mimo branku Leedsu.
     
    52
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Daleko se s míčem nedostali a opět o něj přišli. Vzápětí se předvedli domácí borci. Agüero se na levé straně ujal míče, zatáhl ho do středu hřiště, přihrál Silvovi, který mu pouze narazil do vápna a argentinský útočník poslal centr před branku Ashdowna. Nedůsledná obrana Leedsu neuhlídala CARLOSE TÉVEZE, který byl u míče první a doklepl ho do sítě - 3:0!
     
    51
    Na druhé straně zahrozili domácí po pravé straně hřiště, ale nedokázali uspět. Hosté se úspěšně ubránili a mohou jít dopředu.
     
    49
    Nebezpečně se rodící útok hostí skončil v jeho zárodku. Leeds se o zajímavou akci připravil další nepřesnou přihrávkou.
     
    48
    Hra byla na dlouho přerušena, protože se na zemi ocitl Byram, který upadl po souboji a vypadalo to na krvavý šrám v ústech. Utkání opět pokračuje.
     
    46
    A dokonce ke dvojímu. Utkání skončilo pro McCormacka, kterého nahradil Steve Morison. Druhým odstoupivším byl Brown, jehož místo zaujal David Norris.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Obě mužstva se vracejí na hrací plochu. Druhý poločas za malý moment začne a dojde ke střídání na hostující straně.
     
    Máme za sebou úvodní polovinu zápasu a po první půli vedou Citizens. Hosté vstoupili do utkání aktivně, ale vydrželi pouze do páté minuty, ve které se z první akce domácího týmu prosadil Yaya Touré. Deset minut po něm si došel pro faul Silva a Agüero proměnil pokutový kop. Po zbytek poločasu byl domácí tým lepším mužstvem. Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Letící centr skončil na hlavě Garcíi, jenž poslal míč těsně nad branku Ashdowna, ale případná branka by stejně neplatila. Domácí hráč se dopustil faulu.
     
    45+2
    Ofenzivní hráči Manchesteru zamotali hlavy hostujícím obráncům. Agüero posunul do strany na nabíhajícího Silvu, který se pokusil přihrát zpátky, ale jeho pas byl sražen na roh.
     
    45+1
    Hlavní arbitr nastavil tři minuty.
     
    45
    Do míče se nakonec opřel McCormack, jehož zatočený míč zaplul do rukavic připraveného Pantilimona. Velká škoda pro hostující tým.
     
    44
    Na závěr poločasu slibná situace pro Leeds. Na hranici velkého vápna se domácí dopustili faulu. Zajímavá šance pro Leeds...
     
    43
    Zajímavá situace se odehrála u levého praporku na polovině City. Warnock dlouho držel míč zády k brance a přetahoval se o něj s Nastasićem, který nakonec odešel jako vítěz, protože míč zamířil do zámezí od kopačky Warnocka.
     
    41
    Manchester dobýval tak dlouho, až o míč přišel. Z rychlého brejku hostí nezapršelo a o pár vteřin později byl odmáván ofsajd Citizens.
     
    40
    Citizens drží míč okolo poloviny hřiště a čekají na moment překvapení. Leeds se úspěšně brání.
     
    38
    McCormack se ujal dlouhého pasu, ale Zabaleta společně s Milnerem ho vzápětí odzbrojili. Manchester sice o míč ihned přišel, ale další dlouhý nákop na Warnocka pohlídal Kolo Touré, jenž svého soka nepustil k míči. Bude se vykopávat od domácí branky.
     
    37
    Poslední vteřinky patří Leedsu, kterému se po delší době podařilo zatlačit Citizens na jejich obranné polovině. Ze svého tlaku si hosté vybojovali přímý kop z pravé strany velkého vápna, ale domácí obránci si s tímto centrem bez problému poradili.
     
    35
    Dělovka Kolarova byla zblokována na rohový kop a sám autor střely poslal míč na přední tyč, kam si naběhl García, ale svou hlavičku poslal pouze vedle svatyně Ashdowna.
     
    34
    Sudí Clattenburg opět přerušil hru, aby došlo k ošetření ležícího hráče Leedsu. Menší problém měl Brown, ale už pokračuje ve hře...
     
    32
    Etihad Stadium pouze zahučelo, když se do míč opřel Yaya Touré. Jeho dělovku ze zhruba dvaceti metrů musel vytlačit Ashdown. Z rohového kopu domácí neudeřili.
     
    31
    S rohovým kopem si obrana Leedsu poradila, přesto musí být stále v pozoru, protože Citizens stále drží míč na útočné polovině. Zabaleta vhodí míč do hry.
     
    30
    Domácí mají více ze hry a drží Leeds na jeho obranné polovině. Krásná individuální akce Silvy byla zakončena přihrávkou na Agüera, kterému v zakončení zabránil jeden z beků. Roh.
     
    29
    Přízemní centr tečoval jeden z hráčů v bílém a míč proletěl velmi těsně vedle levé tyče Ashdownovy branky. Z rohového kopu Citizens neudeřili.
     
    28
    Přetahovanou na obranné polovině Leedsu prerušil hvizd sudího. Důvodem byl Warnockův faul, po kterém musel být ošetřen právě hostující hráč.
     
    26
    Domácí tým nabídl Leedsu zajímavou příležitost přímého kopu ze střední vzdálenosti. Hosté rychle rozehráli a White hledal nabíhajícího Dioufa, který na míč nedosáhl.
     
    25
    Tentokrát se Leeds prosadil a dokonce si vybojoval rohový kop. Centrovaný míč hledal hlavy hráčů v bílých dresech, ale byl odvrácen bránícími hráči.
     
    24
    Manchester se nikam nežene. Pohodlný náskok mu stačí a soustředí se zejména na obranu. Protiútoky většinou končí dlouhým nákopem na náhodu.
     
    23
    Domácí tým se ovšem dopustil faulu a míč tak odevzdal. Hostující tým toho opět nedokázal využít a o vzápětí o něj přišel...
     
    22
    Citizens drží míč na polovině hřiště a postupně se posouvají blíže k brance Ashdowna. Leeds se zatím úspěšně brání.
     
    21
    Hosté si na polovině hřiště došli pro faul, ale nedokázali tuto standartní situaci proměni v šanci. To samé se odehrálo také na druhé straně o pár vteřin později.
     
    19
    Zajímavá akce hostí skončila centrem, který doplachtil na kopačku Dioufa, jenž poslal míč na branku. Jeho střela padala nad břevno domácí branky, ale Pantilimon jeho let pohlídal.
     
    17
    Manciniho svěřenci se viditelně uklidnili a v klidu se snaží držet míč na svých kopačkách. Leeds zatím nenašel recept na výborně pracující Citizens.
     
    15
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Útočník Manchesteru nedal Ashdownovi šanci a penaltu chladnokrevně proměnil. SERGIO AGÜERO zvýšil náskok svého týmu - 2:0!
     
    14
    Domácí budou kopat penaltu! Agüero se prodíral po levé straně a rukama ho přidržel Lees. Domácí útočník si staví míč...
     
    13
    Krátké ošetření Peltiera přerušilo hru a hned po jejím pokračování se k zajímavé šanci dostali domácí borci. Dlouhý pas za obranu skončil u Agüera, který obešel obránce a nabil nabíhajícímu Tévezovi. Jeho rána trefila boční síť!
     
    11
    Manchester si vybojoval rohový kop, který se stočil až na hranici vápna, kde stál Yaya Touré, ale jeho dělovka byla zblokována. Po něm se ke střele dostal Kolarov, kterému střela nesedla.
     
    9
    Hosté se prodrali do útoku, kde ovšem ztratili míč a nabídli domácím rychlý protiútok. Ten skončil až ve vápně Leedsu, kde se Silva složil k zemi a dožadoval se penalty - neúspěšně.
     
    7
    Citizens tato branka uklidnila a domácí tým aktuálně kontroluje hru. Uvidíme, co to udělá s Leedsem, zda mu vydrží houževnatost z prvních pěti minut.
     
    5
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Leeds se sice snaží, ale domácí ho právě vyškolili z efektivity. Spolupráce Silvy s Tévezem skončila přihrávkou na YAYU TOURÉHO, který obešel obránce, posunul si míč kolem padajícího Ashdowna a pohodlně poslal míč do sítě - 1:0!
     
    5
    Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a ukazují, že se chtějí poprat o dobrý výsledek. Jejich útočné akce ovšem končí nepřesnými přihrávkami.
     
    3
    Leeds se nechal trochu unést, ztratil míč a dlouhý nákop hledal nabíhajícího Téveze. Jeho náběh zastavil Ashdown, který byl u míče rychleji.
     
    2
    Pár metrů před půlící čárou se dopustil faulu Yaya Touré, ale přímý kop Warnocka nepřinesl nic vážného.
     
    1
    O první útočný pokus se postaral Leeds. Stále se mu nedařilo projít přes pevnou obranu Citizens. Když to nešlo po zemi, tak se slova ujal Varney, jehož centr proletěl pouze do autu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester City: Pantilimon - Zabaleta, K. Touré, Nastasić, Kolarov - Milner, Y. Touré, García, Silva - Tévez, Agüero.

    Leeds United: Ashdown - Byram, Lees, Peltier, Warnock - White, Austin, Brown, Varney - Diouf, McCormack.

    Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (vš. ENG).
     
    Rozhodčí:

    Hlavním arbitrem bude sedmatřicetiletý elektrikář z Consettu - Mark Clattenburg. Zkušený rozhodčí je od roku 2004 na seznamu sudích Premier League a o dva roky později byl umístěn na listinu FIFA. Tento Angličan byl také delegován na zápasy OH v Londýně, kde řídil finálový duel Anglie s Mexikem.

    Asistentovi Howarda Webba na EURU 2012 bude v dnešním utkání pomáhat Simon Beck a na protější čáře třetí sudí - Stuart Burt. Jako čtvrtý sudí byl delegován Christopher Foy.
     
    Historie hovoří pro Leeds...

    Oba týmy se naposledy střetly v březnu roku 2004. Utkání se odehrálo na Elland Road a ze současných hráčů obou týmů ho pamatuje pouze James Milner. Tehdy ovšem nastoupil v dresu Leedsu a slavil vítězství 2:1.

    O tři měsíce dříve skončilo vzájemné utkání remízou. Ze tří předešlých duelů se jednou radoval Manchester a dvakrát Leeds. Z posledních pěti zápasů je na tom lépe hostující tým.
     
    Sen o titulu se rozplývá, obhájí City FA Cup?

    Obhájce trofeje musel přejít nejdříve přes Watford, se kterým zvítězil 3:0 a ve čtvrtém kole je hostilo Stoke City. Domácí dlouho drželi bezbrankový stav a ujala se až střela Pabla Zabalety pět minut před koncem zápasu. Citizens oslavili postup...

    V rámci nejvyšší anglické soutěže mají borci z Manchesteru, co napravovat. V posledním kole totiž ostudně padli na hřišti Southamptonu a United nadídli dvanácti bodový náskok, což už většina fanoušků považuje za definitivní odevzdání titulu. Našlapaný kádr Citizens se rozhodně nevzdá, ale už není přiliš mnoho času. V dalším kole navíc zavítá na Etihad Stadium Chelsea, která bude pomýšlet na bodový zisk.
     
    Získá Leeds další skalp giganta?

    Fotbalisté Leedsu se ve 4. kole FA Cupu postarali o překvapení, když se jim podařilo vyřadit Tottenham. Už v patnácté minutě rozvlnil hostující síť Luke Varney, kterého v páté minutě druhé půle napodobil Ross McCormack. Odpověď Clinta Dempseyho o osm minut později pouze upravila celkový výsledek. Před tím si Leeds poradil s Boltonem a Birminghamem.

    V posledních zápasech Championship se Leedsu příliš nedaří. Porážku na hřišti Barnsley odčinil v domácím zápase s Bristolem, ale poté pohrál s Cardiffem, remizoval na hřišti Wolves a padl v Middlesbrough. Týmu patří dvanáctá příčka se ziskem 42 bodů.

     
    Vítám vás u on-line přenosu z dalšího utkání anglického FA Cupu, ve kterém změří síly Citizens s Leedsem. Utkání v Manchesteru začíná v 15:00 a my budeme u toho!

    Daniel Ryl

    Branky: 5. Touré, 15. Agüero (pen.), 52. Tévez, 74. Agüero


    Manchester City: Pantilimon - Zabaleta, K. Touré, Nastasić, Kolarov - Milner, Y. Touré, García (60. Rodwell), Silva - Tévez (64. Maicon) - Agüero (81. Džeko)
    Leeds United: Ashdown - Byram, Lees, Peltier, Warnock - White, Austin (77. Tonge), Brown (46. Norris), Varney - Diouf - McCormack (46. Morison)

    Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (vš. ENG)
    bahis siteleri