Žilina – Martin 1:2 (kon.) | Nitra – Skalica 4:2 (kon.) | Trenčín – Zvolen 1:4 (kon.)
Banská Bystrica – Košice 5:6 (kon.) | Piešťany – Poprad 3:4 (po s.n.)
konec
MsHK Žilina
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
HK VITAR Martin
sk Úterý 19.02.2013, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sme už napokon gól nevideli a Martinčania si na čele so skvelým výkonom gólmana Šúreka dokázali ustrážiť veľmi tesnú výhru a tri dôležité body. Martinčania teda strácajú na Žilinčanov už len štyri body a o tom, kto pôjde do neslávnej baráže sa bude rozhodovať v najbližších kolách. Stav vzájomných zápasov je teda vyrovnaný - 3:3.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Tipsport extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:10:44)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Z ľavej strany zakončoval ešte Kokavec, no gólman Šúrek puk zachytil na svojej pozornej výstroji. Následne ho rozohráva na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    59:20
    Martinčania sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne dbajú na pozornú defenzívu. Žilinčania sa neodhodlávajú na powerplay, keďže hrajú len v štvorici.
     
    58:42
    Tomáš Sýkora sa snažil presadiť únikom cez stred, no napokon sa mu to nepodarilo. Úspešne ho odstavil pozorný Rusina, ktorý puk zachytil na svojej hokejke.
     
    58:25
    Hosťujúci tréner Róbert Pukalovič si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:25
    Žilinská nádej na vyrovnanie bude už asi zažehnaná. Martinčania si zahrajú v početnej výhode, keď sa seknutím previnil Tibor Varga.
     
    57:44
    Pri puku sú momentálne Žilinčania, ktorí však majú puk len za vlastnou bránou. Odtiaľ sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí.
     
    57:06
    Z pravej strany tentokrát tvrdo zakončoval Vaško, no gólman Žigárdy sa stihol premiestniť a puk následne ukryl vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    56:59
    Martinčania hrajú už v plnom počte a ihneď sa snažia niečo proti svojím súperom vymyslieť. Momentálne sa držia pri puku v útočnom pásme.
     
    56:20
    Dlouhý vystrelil puk na martinskú bránu, kde ho mohol tečovať Kokavec, no ten to už nezvládol. Následne sa Martinčania oslobodzujú.
     
    55:46
    Po skvelej prihrávke od Krajčiho sa k puku dostal Hreus, no gólman Šúrek zasahovať nemusel. Hreusove zakončenie letelo len tesne vedľa martinskej brány.
     
    55:01
    Žilinčania sa usadili v útočnom pásme, no následne im Martinčania úspešne odolali a Važan puk vyhodil až za bránu gólmana Žigárdyho.
     
    54:37
    Žilinčania vyťažili zo svojho ofenzívneho tlaku aspoň presilovú hru. Na dve minúty za seknutie si odchádza sadnúť Kristián Grman.
     
    54:02
    Martin Šúrek si na svoje konto pripísal ďalší dôležitý zákrok! Tentokrát sa po delovke od Hreusa hodil po puku svojou lapačkou, pod ktorou puk následne aj ukryl.
     
    53:59
    Milan Varga tvrdo zakončoval z pravej strany, no gólman Šúrek jeho tvrdú delovku vykryl. Puk zblokoval svojími betónmi do bezpečia.
     
    53:25
    Martinčania podržali puk pri svojej bráne a snažili sa niečo vymyslieť, no napokon len získali cenný čas úspešným vyhodením puku do stredného pásma.
     
    52:49
    Krajči zakončoval z medzikružia, no gólman Šúrek s týmto projektilom problémy nemal. Puk pohodlne zblokoval na zadný mantinel.
     
    52:31
    Na rade je vylúčenie na oboch stranách. Na dve minúty za hrubosť si odchádzajú sadnúť hráči Tomáš Petruška a Jakub Drábek. Títo dvaja zorganizovali potyčku pred domácou bránou.
     
    51:42
    Vaško sa dostal do ďalšej dobrej šance, no jeho delovku z medzikružia napokon gólman Žigárdy kryl. Puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    51:15
    Valášek sa dostal k puku na pravej strane, no gólman Šúrek zasahovať nemusel! Žilinská delovka letela len za bránku Martina.
     
    50:38
    Žilinskí "vlci" sa snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Martinčania dbajú na kvalitnú defenzívu, cez ktorú sa domáci nedokážu presadiť.
     
    49:58
    Domáci sa usadili pred bránou hostí, no napokon sa k puku dostal Tibor Varga. Ten sa mierne pošmykol a následne dal Martinčanom šancu na oslobodenie.
     
    49:15
    Z pravého krídla to tentokrát skúšal jeden z Martinčanov, no Žigárdy zasahovať nemusel. Strela bola len veľmi nepresná a skončila vysoko nad domácou bránou.
     
    48:59
    Vaško sa dostal do skvelej gólovej šance, no jeho dorážka napokon letela len tesne vedľa Žigárdyho brány! Následne sa bude vhadzovať pred žilinskou bránou.
     
    48:22
    Martinčania sa snažia niečo vymyslieť, no momentálne si mierne nerozumeli v rozohrávke a predviedli len zbytočné zakázané uvoľnenie.
     
    47:54
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme. Oba tímy sa snažia ofenzívne presadiť, no ani jednému z nich sa zatiaľ veľmi nedarí.
     
    47:11
    Fujerík nahadzoval puk na zadný mantinel, no gólman Žigárdy ho radšej zachytil vo svojej lapačke. Vhadzovať sa bude napravo od jeho brány.
     
    46:57
    Z ľavého krídla to tentokrát skúšal Milan Drevenák, no jeho delovka napokon minula priestor Šúrekovej brány. Následna pálil ešte Sýkora, no trafil len pozorného gólmana hostí.
     
    46:15
    Žilinčania sa dostali k puku v strednom pásme, no následne predviedli len nahodenie do pásma. Napokon sa však k puku dostal len pozorný Ejem.
     
    45:49
    Lipovský poslal skvelú zadovku na Kokavca, no gólman Šúrek opäť skvele zasiahol. Následne však brána spadla na ľad a gólman hostí sa len tesne uhol hornej žŕdke.
     
    45:16
    Lipovský sa dostal do samostatného nájazdu, no napokon bol zastavený čiarovým rozhodcom, ktorý nám avízoval pomerne neskorý ofsajd!
     
    44:36
    Ďuriš nekompromisne zakončoval z medzikružia, no gólman Šúrek opäť ukázal ďalší dobrý zákrok. Puk zblokoval svojími pozornými betónmi.
     
    44:01
    Milan Drevenák opäť tvrdo pálil z ľavej strany ihneď po vhadzovaní, no gólman Šúrek bol v strehu a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    43:54
    Drevenák sympaticky pálil z medzikružia, no gólman Šúrek zasahovať nemusel. Strelu zblokoval na ochrannú sieť jeden z Martinčanov.
     
    43:25
    Martinčania dokázali ubrániť aj túto dlhú štvorminútovú početnú nevýhodu. Žilinčania hrali v tejto presilovej hre len veľmi zle a prišli tak o túto výhodu.
     
    42:57
    Šúrek sa ukázal ďalším dobrým zákrokom. Tentokrát predviedol švih vo svojej lapačke, po ktorom zachytil puk po delovke od Lipovského.
     
    42:09
    Domáci Žilinčania si tentokrát mierne nerozumeli v rozohrávke. Na pravej strane sa k puku dostal Sýkora, no prihrával len na hokejky hosťujúcich Martinčanov.
     
    41:21
    Dobré zakončenie z ľavej strany predviedol Dlouhý, no jeho delovka bola napokon zblokovaná len na zadný mantinel. Martinčania sa následne oslobodzujú.
     
    40:52
    Žilinčanom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Martinskí hokejisti sú pri puku v obrannom pásme a puk poľahky vyhadzujú do útočného pásma.
     
    40:14
    V úvode tretej tretiny sú pri puku domáci Žilinčania, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Martinčania sa dobre bránia.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa výkon na oboch stranách opäť dá nazvať ako pomerne vyrovnaným. V 35. minúte sa podarilo vyrovnať domácim zásluhou gólu z hokejky Milana Vargu, ktorý delovkou z pravej strany nedal gólmanovi Šúrekovi šancu. Už to vyzeralo, že s takýmto výsledkom pôjdeme aj do tretiny tretej, no napokon sa v 39. minúte gólovo presadil Dominik Fujerík, ktorému výrazne pomohol gólman Žigárdy, ktorý nezvládol puk po nahodení na jeho bránu. Tretiu tretinu začneme v znení presilovej hry pre Žilinu, ktorá bude trvať ešte 3 minúty a 20 sekúnd.

    Podarí sa Žilinčanom vyrovnať v tretej tretine a dostať tento zápas do predĺženia?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:55
    Žilinčania predviedli veľmi nevýrazné zakončenie z ľavej strany, po ktorej sa puk dostal na martinské hokejky. Následne sa čaká na zvuk záverečnej sirény.
     
    39:20
    Na rade je presilová hra pre Žilinčanov. Na dve + dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť hosťujúci Kristián Grman.
     
    38:50
    Martin dal gól!
    Martinčania sa z jednoducho vyzerajúcej akcie napokon dostávajú do vedenia! DOMINIK FUJERÍK nahodil puk na žilinskú bránu, kde však poriadne prekvapil gólmana Žigárdyho. Ten puk nestihol zachytiť a sám si ho stečoval do vlastnej brány. Asistencie si pripisujú hráči Andrej Themár a Andrej Novotný.
     
    38:15
    Do dobrej šance sa tentokrát dostal Tibor Varga, no gólman Šúrek zasahovať nemusel. Tvrdá žilinská strela bola ešte pred ním zrazená do bezpečia na zadný mantinel.
     
    37:28
    Kolena chcel z pravej strany vysunúť dopredu Korytka, no to sa mu nepodarilo. Pozorný žilinský obranca Milan Varga puk zblokoval mimo svojej brány.
     
    36:59
    Martinská obrana tentokrát mierne zaváhala a Kokavcovi nechala príliš veľa priestoru. Tento Žilinčan však z pravej strany poriadne minul priestor Šúrekovej brány.
     
    36:50
    Krajči sa dostal do skvelej gólovej šance, keď sa k nemu dostal odrazený puk, no následne sa tento Žilinčan presadiť nedokázal, keďže jeho zakončenie skončilo len na zadnom mantineli.
     
    36:19
    Žilinčania sú pri puku v útočnom pásme, no momentálne sa im tam veľmi nedarí. Martinčania zatiaľ veľmi dobre bránia priestor pred vlastnou bránou.
     
    35:45
    Na rade je presilová hra pre Žilinu. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Michal Važan.
     
    35:26
    Kokavec sa snažil zadovkou nájsť Lipovského, no napokon sa mu to nepodarilo. Následne sa k puku dostali Martinčania, ktorí okamžite útočia.
     
    34:54
    Korytko sa dostal k puku za vlastnou bránou, keď úspešne odstavil korčuľujúceho Hreusa. Tento Martinčan okamžite posiela Martinčanov do útoku.
     
    34:03
    Žilina dala gól!
    Je vyrovnané! Žilinčania sa napokon dokázali gólovo presadiť! Po naozaj parádnej prihrávkovej kombinácii sa k puku na pravej strane dostal obranca MILAN VARGA, ktorý zakončoval tvrdo a jeho delovka spoza dvoch Martinčanov nedala gólmanovi Šúrekovi šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Matej Valášek a Tibor Varga.
     
    33:36
    Žilinčania sa snažia ofenzívne presadiť, no mierne sa uponáhľali. Predviedli zbytočné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    32:58
    Martinčania sa snažia ofenzívne presadiť, no ich súperi sú jasne proti. Predvádzajú veľmi dobrý forčeking, ktorý výrazne kazí martinské šance na úspešnú rozohrávku.
     
    32:22
    Žigárdy ukázal ďalší dobrý zákrok, keď puk po nebezpečnom nahodení na jeho bránu zachytil vo svojej lapačke. Vhadzovať sa bude napravo od jeho brány.
     
    31:50
    Drábek sa napokon pozviechal, no dvojica českých rozhodcov vylučovať nebude. Z pohľadu Kolenu to bolo len rameno. Následne sa do útoku dostali Martinčania.
     
    31:25
    Jakub Drábek bol výrazne napádaný Milanom Kolenom, ktorý domáceho hráča napokon zrazil k ľadu a ten napokon narazil hlavou na bočný mantinel.
     
    30:53
    Žilinčania sa momentálne nevedia dostať von z obranného pásma. Ukázali dve zakázané uvoľnenie v rade, po ktorých sa vhadzuje pred Žigárdym.
     
    30:22
    Po dobrej prihrávke od Kubusa sa k puku na ľavej strane dostal Dlouhý, no gólman Šúrek bol opäť v strehu a puk zblokoval svojou výstrojou na zadný mantinel.
     
    29:54
    Kubus predviedol skvelú prihrávku na Kokavca, ktorý následne zakončoval z pravej strany, no gólman Šúrek puk zachytil vo svojej pozornej lapačke!
     
    29:25
    Domáci "vlci" sa v presilovej hre zatiaľ nedostali k zakončeniu. Ich nepresnú rozohrávku zachytil jeden z Martinčanov, ktorý oslobodil svoj tím.
     
    28:58
    Žilinčania sú nasťahovaní pred martinskou bránou, no momentálne sa im veľmi nedarí. Martinskí hokejisti sú však v strehu a dobre vykrývajú priestor pred svojou bránou.
     
    28:25
    A je tu avízované vylúčenie na martinskej strane. Na dve minúty si odchádza sadnúť Tupý, ktorý sa previnil hrubosťou.
     
    27:57
    Žilinčania sú pri puku a momentálne hrajú v šestici, keďže jeden z hlavných rozhodcov avízoval vylúčenie. Žigárdy okamžite odišiel na striedačku.
     
    27:26
    Žilinčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa v tomto oslabení ubrániť. Okamžite sa dostávajú pred martinskú bránu, kde si puk veľmi dobre prihrávajú.
     
    26:59
    Grman tvrdo zakončoval z pravej strany, no puk si dal na bekhend a napokon trafil len dobre postavené betóny gólmana Žigárdyho.
     
    26:21
    Gólman Žigárdy ukázal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát sa skvele presunul a zachytil strelu od Themára, ktorý sa ho snažil prekonať z ľavej strany.
     
    25:53
    Martinčanom sa momentálne naozaj veľmi nedarí. Žilinčania sú v strehu a predvádzajú naozaj veľmi dobrý forčeking, ktorý nedáva hosťom šancu.
     
    25:03
    Na rade je presilová hra pre Martin. Na dve minúty si za nedovolené bráneni odchádza sadnúť žilinský kapitán Dlouhý.
     
    24:45
    Kokavec sa dostal do skvelej gólovej šance po skvelej prihrávke od Lipovského, no gólman Šúrek bol v strehu a ukázal svoje reflexy v lapačkovej oblasti.
     
    24:25
    Martinčania sa snažili natlačiť pred žilinskú bránu, no napokon sa im to nepodarilo. Čiarový rozhodca avízoval jasné postavenie mimo hry.
     
    23:40
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Kokavec, no Šúrek zasahovať nemusel. Žilinčanova strela smerovala len na zadný mantinel.
     
    22:58
    Z ľavej strany tvrdo zakončoval Rúfus, no gólman Šúrek predviedol ďalší dobrý zákrok. Puk zblokoval svojím ľavým betónom do bezpečia.
     
    22:25
    Domáci "vlci" sú v úvode druhej tretiny oveľa aktívnejší ako ich dnešní súperi z Martina. Gólman Šúrek však spolu s martinskou defenzívou žilinské šance eliminuje.
     
    21:38
    Dlouhý tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Šúrek bol opäť v strehu a puk zachytil na svojej výstroji. Okamžite prerušil hru.
     
    20:45
    Domáci sa opäť usadili pred martinskou bránou, no Tomáš Sýkora sa tentokrát k zakončeniu nedostal. Martinčania zblokovali nepresnú žilinskú rozohrávku.
     
    20:14
    Žilinčania začali v druhej tretine hneď zostra. K puku sa opäť dostal až gólman Šúrek, ktorý musel eliminovať zakončenie od jedného zo žilinských útočníkov.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť pomerne vyrovnaný výkon na oboch stranách, ako sa na pravý derby zápas patrí. Po obrovskej chybe v žilinskej defenzíve sa však Martinčania dostali do vedenia, keď ich prekvapil Patrik Korytko, ktorý v prečíslení spolu s Štěpánekom prekvapili gólmana Žigárdyho. Následne mohli Žilinčania byť už vo vedení, no hostí výrazne podržal gólman Martin Šúrek, ktorého zákroky sú naozaj obdivuhodné.

    Podarí sa Žilinčanom v druhej tretine aspoň vyrovnať?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:53
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Zošiak, no jeho strela bola zblokovaná len do dobre osadenej lapačky žilinského gólmana Žigárdyho.
     
    19:25
    Vaško číhal na nahodený puk pred žilinskou bránou, no následne sa k nemu nedostal. Predbehli ho pozorní žilinskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    18:48
    Štěpánek sa dostal k puku za žilinskou bránou a následne chcel Žigárdyho prekvapiť gólom spoza brány, no nepodarilo sa mu to. Žigárdy si ustrážil svoju pravú žŕdku a následne hru prerušuje.
     
    18:13
    Sýkora tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon letela len vysoko nad martinskú bránu. Gólman Šúrek teda zasahovať nemusel.
     
    17:54
    Do dobrej šance sa tentokrát dostal Kokavec, no gólman Šúrek nezaváhal ani tentokrát. Kokavcovi puk z čepele ušiel a Šúrek puk okamžite ukryl pod svojou lapačkou.
     
    16:56
    Šúrek je opäť v pernamencii. Žilinský Valášek tentokrát tvrdo pálil z pravej strany, no martinský gólman bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    16:28
    Hollý sa dostal do skvelej gólovej šance, no napokon si puk dal na bekhendový blafák a svojou prízemnou strelou nedokázal prekonať pozorného Žigárdyho!
     
    15:59
    Martinskí hokejisti boli opäť mierne pritlačení pred svoju bránu, no napokon puk zachytili a predviedli len zakázané uvoľnenie.
     
    15:16
    Žilinčania sú pri puku v útočnom pásme a chcú ešte niečo vymyslieť a následne vyrovnať. Napokon sa však Martinčania oslobodzujú vyhodením puku.
     
    14:49
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Gula, no gólman Šúrek sa nenechal zahanbiť a aj túto strelu zachytil na svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    14:01
    Do dobrej šance na pravej strane sa dostal opäť Drábek, no jeho tvrdá strela skončila len na betónoch gólmana Šúreka. Ten svojich výrazne drží nad vodou.
     
    13:20
    Drábek tvrdo zakončil z pravej strany, no jeho strela bola zblokovaná presne k Valášekovi, ktorý však netrafil priestor martinskej brány!
     
    12:55
    Martinčania si vytvorili mierny ofenzívny tlak pred domácou bránou, no domáci napokon odolali a puk vyhodili do stredného pásma.
     
    12:07
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Ďuriš, no gólman Šúrek s týmto zákrokom problém nemal. Puk zachytil na svojej výstroji.
     
    11:31
    Tak Šúrek opäť zahviezdil! Tentokrát sa po presnej prihrávke od Lipovského k puku dostal Kokavec, no gólman Šúrek dobre vykorčuľoval a puk následne zachytil vo svojej lapačke!
     
    11:12
    Šúrek predviedol fantastický zákrok! Tentokrát zneškodnil strelu Brcka a následne aj delovku od Vargu, ktorú následne zachytil vo svojej pozornej lapačke!
     
    10:48
    Themár tvrdo pálil z pravého kruhu, no gólman Žigárdy nič nenechal na náhodu a puk zachytil na svojej výstroji. Následne prerušuje hru.
     
    10:27
    Ďalšiu nepresnosť predviedli aj Žilinčania, ktorí vyhodili puk cez všetky čiary až za bránu hostí. Čiarový rozhodca okamžite avízuje zakázané uvoľnenie.
     
    09:58
    Martinčania pri svojom ofenzívnom prieniku predviedli zbytočný ofsajd, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    09:11
    Ejem tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Žigárdy zasahovať nemusel. Strela Martinčana smerovala len na zadný mantinel.
     
    08:21
    Do zakončenia sa v oslabení dostal Troliga, no napokon nedokázal prekonať dobre vykorčuľovaného Šúreka, ktorý znížil strelecký uhol na minimum.
     
    07:45
    Themár tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Žigárdy bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji. Treba však povedať, že hosťujúcemu hráčovi strela veľmi nesadla.
     
    07:15
    Žilinčania zatiaľ predvádzajú veľmi dobrý defenzívny výkon. Puk vyhodili, no následne sa Martinčania natlačili do útočného pásma opäť. Snažia sa prihrávkovo kombinovať.
     
    06:40
    Na rade je ďalšia presilová hra. Tentokrát si ju zahrajú hostia. Igor Rúfus ukázal zbytočné vyhodenie puku mimo hracej plochy, za čo si odpyká dvojminútový trest.
     
    06:15
    Žilinčania ofenzívne pritlačili svojich súperov, no tí im napokon uchmatli puk. Predviedli však len zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať pred Šúrekom.
     
    05:55
    Martin dal gól!
    Žilinčania sa previnili veľmi nepresnou prihrávkou pred vlastným brankárom a dali tak svojím súperom obrovskú šancu. Tú s velkým prehľadom využil PATRIK KORYTKO, ktorý zinkasoval skvelú prihrávku na pravej strane a bez problémov prekonal bezmocného gólmana Žigárdyho. Asistenciu si pripisuje Štěpán Štěpánek.
     
    05:20
    Hreus predviedol zaujímavú prihrávku spoza martinskej brány, no napokon na ňu zareagovali len martinskí obrancovia, ktorí poslali puk do bezpečia.
     
    04:51
    Šúrek predviedol ďalší úspešný zákrok. Tentrokrát zneškodnil tvrdé zakončenie od Dlouhého, ktoré na neho smerovalo z pravej strany.
     
    04:20
    Sýkora sa dostal do skvelej gólovej šance, no napokon puk z ľavej strany poslal len na betóny gólmana Šúreka, ktorý túto situáciu zvládol a posiela svojich do útoku.
     
    03:52
    Domácim "vlkom" sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Martinčania predvádzajú veľmi dobrý forčeking, ktorý eliminuje žilinskú rozohrávku.
     
    03:15
    Na rade je presilová hra pre Žilinu. Martinčan Dírer sa previnil nedovoleným podrazením, po ktorom budú domáci hrať v početnej výhode.
     
    02:35
    K puku sa následne dostali Žilinčania, no aj oni neuspeli. Tvrdú strelu od Drevenáka zblokoval jeden z martinských obrancov len na zadný mantinel.
     
    01:46
    Z ľavého kruhu preveril Žigárdyho Vaško, no žilinský gólman bol v strehu a puk úspešne zachytil medzi svojou pravou rukou a svojou výstrojou.
     
    01:24
    Zatiaľ sa nám hra presúva zo strany na stranu, no zatiaľ ani jeden z tímov nevie vymyslieť niečo zaujímavé. Pri puku sú Martinčania, ktorí sa držia v útočnom pásme.
     
    00:45
    K puku sa po dlhšom čase dostali aj Žilinčania, no napokon sa im nepodarilo nič vykúzliť. Stratili puk za kruhmi a do útoku tak korčuľujú Martinčania.
     
    00:03
    V úvode prvej tretine sa k puku dostali hosťujúci Martinčania. Tí si puk stiahli za svoju bránu, odkiaľ sa snažia bleskovo ofenzívne presadiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: Žigárdy (Johanes) - Rúfus, Gula, Dlouhý, Leško, Brcko, Árvay, Varga, Staňo - Drevenák, Krajči, Sýkora - Kokavec, Hreus, Lipovský - Varga, Troliga, Ďuriš - Drábek, Kubus, Valášek.

    MHC Mountfield (Martin): Šúrek - Novotný, Rusina, Grman, Zošiak, Tupý, Ejem, Dvořák - Themár, Fujerík, Važan - Petruška, Hollý, Vaško - Korytko, Vilkoits, Kolena - Štěpánek, Dírer, Slávik

    Rozhodca: Hradil, Husička - Kalina, Smrek.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 50. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo žilinského zimného štadióna, kde si od 17:00 v severoslovenskom derby zápase zmeria sily domáci tím MsHK Žilina, ktorý na svojom ľade privíta celok MHC Martin.

    Žilinskí hokejoví "vlci" sú na tom v tabuľke tohtoročnej extraligy takmer na samom dne. Momentálne sídlia na už nepostupovej deviatej priečke s 53 bodmi a gólovým skóre 131:175. O 16 bodov nad nimi sídlia popradskí "kamzíci" a o sedem bodov pod nimi celok MHC Martin. Aktuálna zápasová bilancia Žiliny, prehra - prehra - výhra - prehra - prehra, jasne hovorí o tom, že "vlci" sa možno snažili postúpiť do play-off, no ich bodové zápisy boli veľmi biedne, a tak to napokon nedokázali. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na ľade košickej Steel Arény, kde sa im však nedarilo a obdržali debakel 7:0. O kolo neskôr sa im darilo už o čosi viac, keď na domácom ľade podľahli Banskej Bystrici až po samostatných nájazdoch v pomere 3:4. Hneď v ďalšom zápase však "vlci" zaskočili celú slovenskú hokejovú verejnosť, keď dokázali na ľade Zvolena získať dva body za tesnú výhru 4:3 po predĺžení. V posledných dvoch zápasoch sa však "vlkom" už veľmi nedarilo. Najskôr privítali na svojom ľade Nitru, ktorej podľahli v pomere 1:2 a následne v kľúčovom zápase o postupovú nádej prehrali na ľade Popradu v pomere 2:5. Žilinčania však stále musia bojovať, ak nechcú v tomto ročníku extraligy zostúpiť do baráže. Tento zápas bude pre nich v tejto otázke veľmi dôležitý.

    Martinčania sú na tom ešte o čosi horšie ako ich dnešný súper zo susednej Žiliny. Momentálne sídlia na úplnom dne tabuľky - desiatej priečke so 46 bodmi a gólovým skóre 112:186. Za nimi je už len slovenská "dvadsiatka", ktorá sa neráta ako platný účastník extraligy. Pred nimi je tím zo Žiliny, ktorý má momentálne náskok siedmich bodov. Aktuálna zápasová bilancia Martina, prehra - výhra - prehra - prehra - prehra, s určitosťou hovorí o tom, že Martinčania zmazali šancu na postup, z tímu pustili niekoľko kľučových hráčov a momentálne sú ich výkony už len "do počtu". V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na ľade Popradu, kde mohli zabojovať, no napokon sa im to nepodarilo a prehrali v pomere 2:5. O kolo neskôr však šokovali extraligových fanúšikov a najmä tých piešťanských, keď ich miláčikov zdolali na ich ľade v pomere 4:1. V ďalšom kole im však Trenčania za Piešťancov všetko vrátili, keď Martinčanov zdolali na ich ľade v pomere 5:1. V posledných dvoch kolách martinská nádej na zisk bodov zhasla už úplne. Najskôr ich v Banskej Bystrici zdolali domáci "barani", ktorí si do tabuľky pripísali tri body po výhre 5:0 a v poslednom kole sa k Banskobystričanom pridali aj nitrianskí "corgoni", ktorí sa predviedli v Martine a zvíťazili v pomere 5:1. Martinčania sú najväčším kandidátom na barážové boje, no ak dnes zdolajú Žilinu, tak to môže byť ešte zaujímavé.

    Tieto dva extraligové tímy si v tejto sezóne zmerali sily už päťkrát. Z toho sa trikrát z výhry tešili Žilinčania, ktorí dvakrát dominovali na domácom ľade v pomeroch 3:2 a 6:5 a raz na ľade Martina v pomere 4:2. Martinčania sa z výhry tešili dvakrát, keď pred domácim publikom zdolali "vlkov" v pomeroch dvakrát 2:1 (z toho raz po samostatných nájazdoch a raz po predĺžení).

    Tento zápas má podľa bookmakerov stávkových kancelárií jasného favorita. Mal by ním byť domáci žilinský tím, ktorý na domácom ľade proti Martinu dominoval dvakrát síce len o jeden gól, no v riadnom hracom čase. Na výhru domácich je vypísaný kurz 1,50, zatiaľčo na výhru hostí kurz 4,50. Na nerozhodnú remízu je stanovený kurz v hodnote 4,50.

    Potvrdia si Martinčania v dnešnom zápase neslávnu účasť v baráži alebo si zanechajú nádej na bezproblémovom sa udržaní v extralige?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 35. M. Varga (Valášek, T. Varga) - 6. Korytko (Štěpánek), 39. Fujerík (Themár, Novotný)


    MsHK Žilina: Žigárdy (Johanes) - Rúfus, Gula, Dlouhý, Leško, Brcko, Árvay, Varga, Staňo - Drevenák, Krajči, Sýkora - Kokavec, Hreus, Lipovský - Varga, Troliga, Ďuriš - Drábek, Kubus, Valášek.
    HK VITAR Martin: Šúrek - Novotný, Rusina, Grman, Zošiak, Tupý, Ejem, Dvořák - Themár, Fujerík, Važan - Petruška, Hollý, Vaško - Korytko, Vilkoits, Kolena - Štěpánek, Dírer, Slávik

    Rozhodčí: Hradil, Husička - Kalina, Smrek
    bahis siteleri