Bayern – Norimberk 4:0 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Mohuč – Hamburg 1:2 (kon.)
Fürth – Dortmund 1:6 (kon.) | Düsseldorf – W. Brémy 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:2 (kon.)
konec
SpVgg Greuther Fürth
1:6 (0:5)
Borussia Dortmund
Sobota 13.04.2013, 15:30 • Trolli Arena, Fürth • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli vše, budu se těšit na počtenou v 18:30 u zápasu Schalke 04 – Leverkusen. (17:21:36)
     
    Pro oba týmy se v tabulce nic nemění. Dortmund zůstává stále na druhém místě a minimálně do večera navýšil svůj náskok na třetí Leverkusen. Fürth je pořád beznadějně poslední a sestup ho zřejmě nemine.
     
    Dortmund splnil ve Fürthu roli favorita a rozstřílel svého soupeře 6:1. Rozhodnuto o osudu utkání bylo už v první půli, kterou Borussia ovládla v poměru 5:0. V druhém dějství už došlo pouze ke kosmetickým změnám a hosté nehráli v takovém nasazení.
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Dva hráči Fürthu se teď drali za míčem, ale opět byl u míče dříve brankář Weidenfeller. Azemi si zpracoval míč nohou a pak chtěl dát hlavičku, Byl však zasáhnut Großkreutzovou kopačkou, nepískalo se však.
     
    88
    Dobrý pas Djurdjiće za obranu, ten byl přihrávkou poněkud překvapený, i proto vystartoval za míčem o trochu později. To byla možnost pro brankáře Weidenfellara, aby byl dříve u míče.
     
    87
    Těsně před Djurdjićem teď musel sebrat míč brankář Weidenfeller, jinak by z toho pro Dortmund rezultovali potíže.
     
    86
    Hummels poslal dlouhý nákop dopředu, tam si však obrana Fürthu počínala dobře a dalekonosný centr odvrátila.
     
    85
    Zápas už se pravděpodobně bude pouze dohrávat. Do konce základní hrací doby zbývá pět minut a oba týmy už čekají na závěrečný hvizd.
     
    83
    První kontakt Azemiho rozhodně nebyl špatný. Azemi se dostal do zakončení a míč po jeho střele jen těsně minul levou tyč. Weidenfeller se jen ohlédl.
     
    82
    Fürth naposled střídá ze hry odchází Sercan Sararer a na hřiště vstoupí Ilir Azemi.
     
    81
    Je to takový střelecký souboj na dálku mezi Dortmundem a Bayernem. Bayern vede nad Norimberkem 4:0.
     
    81
    Dortmund právě vstřelil branku!

    ROBERT LEWANDOWSKI (22) se konečně dočkal. Blaszczykowski si připisuje další asistenci, táhl míč po pravé straně a následně přihrál před bránu, kde byl právě úplně volný Lewandowski, který zamířil do prázdné brány..
     
    78
    José Mourinho už není na stadiónu, zřejmě mu to už stačilo a portugalský trenér opustil tento zápas.
     
    77
    Blaszczykowski posílal míč do vápna, na jeho přihrávku však nikdo ze spoluhráčů nereagoval, Lewandowski byl skrytý daleko za obránci.
     
    75
    Dortmund se však rozhodně nemusí ničeho obávat, má náskok, který je pro Fürth nedostižný. Je ale škoda, že Dortmund ve druhé půli výrazně polevil. Teď dostal žlutou kartu Felipe Santana (DOR). Vůbec první karta v tomto utkání.
     
    74
    Domácí samozřejmě gól povzbudil a tak podnikají další útoky, rozhodně by chtěli před domácími fanoušky trochu zmírnit těch pět branek ve své síti.
     
    73
    Standardní situace, kterou nyní zahrávali domácí nebyla vůbec špatná. Na centr si nabíhali hned dva hráči, ale přece jen jim nějaký kousek k míči chyběl.
     
    71
    Fürth právě vstřelil branku!

    Domácí zaznamenávají čestný úspěch. EDGAR PRIB (3) dostal na levé straně do vápna míč od Thomase Pledla. Protáhl se mezi dvěma protihráči a dokázal prostřelit brankáře Weidenfellera kolem jeho levé ruky.
     
    70
    Dortmund zahrával rohový kop a na centr si naběhl ve vápně Santana, který však hlavičkoval mimo bránu.
     
    69
    Těžko říct, jestli si José Mourinho odnese z utkání nějaké poznatky. Spíše byl řekl, že ne. Pokud by Dortmund hrál proti silnějšímu soupeři určitě by to byl k něčemu trenérovi Realu prospěšné, takhle to je dosti nepravděpodobné.
     
    68
    Poslední střídání na straně Dortmundu. Ze hry odchází střelec dvou branek Ilkay Gündogan a pouští do hry Moritze Leitnera.
     
    66
    Fürth podnikl rychlý protiútok. Za míčem spěchal Djurdjić, ale brankář Weidenfeller si zahrál na libera, dobře přečetl situaci a byl u míče dříve.
     
    66
    ...Domácí si s centrem do vápna poradili a ani další centr Gündogana nebyl úspěšný.
     
    65
    Bittencourt faulovaný, standardka pro Dortmund...
     
    64
    To když se do brejku dostanou hosté zavání to vždy nebezpečím. Blaszczykowski našel centrem na levé straně ve vápně Lewandowskiho, tomu však při zpracování míč utekl až k brankáři Heslovi.
     
    63
    Dortmund kombinuje dlouho dobu na vlastní půli, nakonec se to hostům vymstilo a přišli o míč. jenže Fürth tyto zisky nedokáže proměnit v žádné nebezpečné akce.
     
    62
    Domací se dostali k centru. Ten se však Petsosovi vůbec nepovedl a skončil pouze nad brankou. Domácí trenér Frank Kramer si jen povzdechl.
     
    61
    Dortmund nachystal další střídání. Ze hry odchází kapitán Sebastian Kehl a do hry míří ofenzivní hráč Julian Schieber.
     
    59
    Hra se teď přelévala z jedné strany na druhou, oba týmy se však dostali pouze k velkému vápnu a dál ne.
     
    58
    Pro fanoušky ve druhé půli tedy nic zajímavého a těžko říct, jestli něco zajímavého vůbec ve druhé půli přijde.
     
    56
    Ve druhé půli to už rozhodně nevypadá na nějaký velký příděl branek. Jak říkám, tempo a nasazení je ze strany Dortmundu menší a rovná se takovému svižnějšímu tréninku.
     
    55
    Sararer se uvolnil na levé straně přes dva hráče, jeho následná střela k bližší tyči šla však mimo bránu, takže Weidenfeller ač ji kontroloval, zasahovat nemusel.
     
    54
    Jürgen Klopp si na lavičce Dortmundu může vychutnávat pohodový zápas, velký rozdíl oproti úternímu zápasu proti Malaze, kde to byli pro trenéra Borussen velké nervy.
     
    53
    Další útočná akce domácích, tentokrát se však žádné zakončení nekonalo a Fürth nakonec nezískal ani rohový kop, bude to odkop od brány Dortmundu.
     
    52
    Domácí se dostali k zakončení, bylo to však zakončení poměrně slabé. Djurdjićovu střelu Weidenfeller u tyče v pohodě zkrotil.
     
    51
    Dortmund se prokombinoval až do vápna. Blaszczykowski se kličkou uvolňoval, následně mu byl ale míč ukopnut. Hosté to musí zkusit jindy.
     
    50
    Pro Dortmund už je to spíše takový tréninkový zápas, nikterak zběsilé tempo zápas rozhodně nemá, naopak hraje se poměrně v poklidu, žádný stres.
     
    49
    Djurdjić se chystal nadělat obraně Dortmundu velké problémy, ale proti byl Felipe Santana, který zastavil hráče Fürthu dobrým obranným zákrokem.
     
    48
    Dlouhý nákop Fürthu na hrot útoku, kde už byl ale připraven brankář Weidenfeller a kontroloval celou situaci.
     
    47
    Lewandowski se probíjel do zakončení, nakonec byla jeho polostřela, polocentr zblokována. Obrana Fürthu si tak mohla oddechnout, ve druhé půli se musí výkon celého mužstva výrazně zlepšit.
     
    46
    Druhou změnou je střídání na straně Dortmundu. Jürgen Klopp nechal odpočívat Maria Götzeho, kterého na hřišti nahradí Leonardo Bittencourt.
     
    46
    O přestávce proběhly hned dvě změny. Nejprve pojďme na domácí. V zápase už nebude pokračovat Jozsef Varga, kterého nahradí Johannes Geis.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas probíhal podle očekávaného scénáře, i když je pravdou, že pět branek po půli v síti Fürthu čekal málokdo. Gólový festival načal Gündogan, který se v první části trefil dvakrát. Stejný výsledek zaznamenal i Götze, oba střelce pak doplnil ještě Blaszczykowski.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí si alespoň trochu mohli spravit náladu. Sararer obtěžovaný obráncem šel na na brankáře Weidenfellera, ten však útočníka Fürthu vychytal.
     
    45
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Rozborka Fürthu pokračuje. MARIO GÖTZE (10) zamířil z levé strany do hřiště, prakticky kopíroval hranici velkého vápna. Počkal si na nejvhodnější okamžik pro střelu a pak nedal brankáři Heslovi v brance šanci.
     
    43
    Fürth se v útoku snaží, ale na Dortmund prostě nestačí. Kombinace se daří tak maximálně po velké vápno, pak akce končí neúspěchem.
     
    42
    Götze připravil míč na střelu Großkreutzovi, který bez přípravy ostře vypálil k bližší tyči. Brankář Hesl zareagoval dobře a nebezpečný pokus vyrazil.
     
    41
    Dortmund kombinuje na vlastní půli, nikam výrazně nespěchá, proč by taky. O třech bodech je rozhodnuto.
     
    40
    Možnost dalšího rychlého brejku Dortmundu. Lewandowski však nezpracoval prudkou přihrávku a míč mu utekl.
     
    40
    Na druhé straně přišel také dlouhý nákop do útoku. I zde kraloval brankář, Wiedenfeller si s míčem v pohodě poradil.
     
    39
    Dortmund se nikam příliš nežene, i když teď přišel dlouhý nákop na Lewandowskiho, u míče byl ale dříve brankář Wolfgang Hesl.
     
    38
    Fürth reaguje na příval branek v jeho sítí střídáním. Abdul Rahman měl na levém straně evidentně s Blaszczykowskim problémy a tak opouští hru. Do hry naskakuje Thomas Pledl.
     
    36
    Hra pokračuje v poklidném tempu, Dortmund teď nechal chvíli soupeře kombinovat, ten se však k ohrožení Weidenfellerovy branky ani nepřiblížil.
     
    35
    Bylo sice od Fürthu sympatické, že nikterak nebetonuje, ale možná měl, protože tohle zavání velkým průšvihem.
     
    33
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Tak to už je debakl. Dortmund se baví hrou a kdo ví, kde tohle skončí. Blaszczykowski mířil po pravé straně k bráně, zpětnou přihrávkou našel před vápnem nabíhajícího ILKAYE GÜNDOGANA (3), který zamířil přesně k bližší pravé tyči. Druhý gól Gündogana v tomto utkání.
     
    32
    Piszczek pálil zpoza vápna a jeho střela byl zblokována, k míči se poté ještě chtěl dostávat Lewandowski, ale byl pokrytý a k dorážce se nedostal.
     
    30
    Blaszczykowski ještě svůj vstřelený gól chvíli rozdýchával na trávníku, protože se při úspěšné trefě dostal do kontaktu s protihráčem. Polský reprezentant je však v pořádku a může pokračovat ve hře.
     
    29
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Fürth podnikal postupný útok, ale o míč přišel, a to znamenalo rychlý brejk Dortmundu. Na levém křídle dostal přihrávku do volného prostoru Götze. Ten pokračoval směrem na bránu, mohl střílet, ale rozhodl se potáhnout míč doleva a přihrávat před bránu na nabíhající spoluhráče. Přihrávka však byla odvrácena, Götze se ještě dostal k míči a hlavou chtěl poslat míč do sítě, ten však do brány nemířil. Ovšem mířil ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal JAKUB BLASZCZYKOWSKI (10) a ten i za cenu sebezničení dostal míč do sítě.
     
    26
    Fürth se v útoku snaží, ale zatím mu pevná a pozorná obrana hostí nedává prakticky žádnou šanci na ohrožení branky. Snížení by Fürthu samozřejmě velmi pomohlo.
     
    25
    Hráči Dortmundu už se trochu baví a vymýšlejí parádičky, teď to při centru předvedlo Mario Götze, který odcentroval efektně přes nohu.
     
    24
    Baba dostal opravdu mizernou přihrávku, což vyslalo do šance Lewandowskiho, ten si všiml vybíhajícího brankáře Hesla a chtěl ho přelobovat. To se mu také povedlo, ale v cestě mu stálo břevno. Poté se s dorážky neprosadil Götze.
     
    23
    Nyní se hraje převážně ve středu hřiště, hra je častěji přerušována drobnějšími fauly.
     
    22
    Je trochu škoda, že zápas ztratil tak rychle dramatický náboj. Ale ono se před utkáním opravdu neočekávalo, že to bude nějaký nervy drásající bitva, to ani zdaleka.
     
    21
    Centr Fürthu z levé strany a po delší době si míče mohl užít brankář Weidenfeller, který míč v pohodě skryl do svých rukavic.
     
    20
    Dortmund drží míč na svých kopačkách a již delší dobu kombinuje. Postupný útok ale nakonec museli Borussen vrátit až na svoji polovinu.
     
    19
    Dortmund se dvěma góly dostal do dobrého rozmaru a tohle asi ještě nebude konečná. Jinak by se hostům určitě hrálo, kdyby v úterý proti Malaze vypadli.
     
    18
    Fürth teď zahrozil. Djurdjić se málem dostal k míči a do dobré šance. Na poslední chvíli se však vrátil Blaszczykowski a ukopl před Djurdjićem míč.
     
    17
    Další dobrá kombinace Dortmundu ke zpětné přihrávce na hranici vápna se dostal Gündogan, jeho střela však byla sražena na rohový kop, po kterém vyboxoval míč do bezpečí brankář Hesl.
     
    16
    Alespoň ze začátku do vypadalo na vyrovnanou bitvu, teď už je to hra pouze na jednu bránu.
     
    15
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Parádní kombinace Dortmundu. Blaszczykowski dostal rychlou přihrávku na levou stranu a pak přihrával na vzdálenější tyč, kde čekal ILKAY GÜNDOGAN (2), který poté už zamířil do prázdné brány. Do přihrávky se sice snažil zasáhnout brankář Hesl, ale zlikvidovat se mu ji jen těsně nepovedlo.
     
    13
    Zatím tedy zápas běží podle očekávaného scénáře. Domácí inkasovali poměrně brzy a budou to mít v dalších minutách hodně složité.
     
    12
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Proti Malaze se ne a ne prosadit. Proti Fürthu je to jiná. MARIO GÖTZE (9) dostal míč na levou stranu na hranici vápna, posunul si míč do středu a pak mezi nohama obránce zamířil přesně k bližší levé tyči. Brankář Hesl se natahoval marně.
     
    11
    V hledišti je i trenér Realu Madrid José Mourinho, který sonduje svého příštího soupeře v semifinále Ligy mistrů, kterým bude právě Dortmund.
     
    10
    Gündogan našel ve vápně Blaszczykowski, ten se uvolnil kličkou do levé strany a následně pohotově pálil. Dobře však zasáhl brankář Hesl, který vyběhl a míč vyrazil levou nohou.
     
    9
    Sobiech opět zasahoval, tento hráč je v obraně takřka všude. Tentokrát odvrátil nebezpečnou přihrávku na rohový kop, s kterým už si poté Fürth poradil.
     
    8
    Götze se rozhodl pro sólo, kterému mu zprvu vycházelo, ale pak to s kličkami poněkud přehnal a o míč přišel.
     
    8
    Další dlouhý nákop na Lewandowskiho, ale i tentokrát si domácí obrana poradila, polského kanonýra pokryl Sobiech.
     
    7
    Nákop na hrot útoku na Lewandowskiho, ten se však k míči nedostal a ještě fauloval, Míč tak získává Fürth a může vymýšlet útočnou akci.
     
    6
    Piszczekův centr do vápna z pravé strany skončil pouze u Sobiecha, který míč následně odvrátil do bezpečí. Úvodní minuty slibují poměrně zajímavý fotbal.
     
    5
    Domácí rozhodně nehrají nějaký beton, naopak snaží se útočit, což vede k tomu, že Dortmund má při svých kontrech trochu volnější pole.
     
    4
    Sahin fauloval a teď mohl být rád, že nedostal žlutou kartu, Rozhodčí ho pouze důrazně napomíná.
     
    3
    První zajímavější moment utkání. Postaral se o něj Thanos Petsos, který se uvolňoval na levém křídle a pak se pokusil překvapit brankáře Weidenfellera, centr šel totiž přímo na bránu. Nakonec lízl jen síť z vnějšku.
     
    2
    Gündogan vymýšlel pas na Blaszczykowski, který se rozbíhal na pravém křídle, domácí však dobře moment odhadli a pasu zabránili. Zatím je hra poměrně neurovnaná z obou stran.
     
    1
    Domácí rozehráli utkání, ve kterém budou velkými outsidery, ale třeba se dočkáme velkého překvapení, uvidíme. Každopádně první útok Fürthu nebyl úspěšný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    ABSENCE – Fürth bude postrádat zraněného kapitána Mavraje, dále pak také Schmidtgala, Zillnera. Dále také schází dlouhodobě zranění Hefele, Tyrala a Stieber. Pro karty nemůže nastoupit Zimmermann. Dortmund se bude muset obejít bez Reuse.
     
    ROZHODČÍ: Fritz – Wezel, Kempter – Kampka.
     
    LAVIČKA DORTMUND: Langerak (GK), Subotić, Schmelzer, S. Bender, Leitner, Bittencourt, Schieber.
     
    LAVIČKA FÜRTH: Grün (GK), Nehrig, Peković, Trinks, Geis, Pledl, Azemi.
     
    SESTAVA DORTMUND: (4 – 2 – 3 – 1) Weidenfeller – Piszczek, Santana, Hummels, Großkreutz – Kehl, Sahin – Blaszczykowski, Gündogan, Götze – Lewandowski.
    Trenér: Jürgen Klopp.
     
    SESTAVA FÜRTH: (4 – 2 – 2 – 4) Hesl – Varga, Sobiech, Kleine, Baba – Fürstner, Petsos – Klaus, Prib – Sararer, Djurdjić
    Trenér: Frank Kramer.
     
    TRENÉŘI PŘED ZÁPASEM:

    FRANK KRAMER (TRENÉR FÜRTHU) – Stále věřím ve vítězství před vlastními fanoušky. Pokud bychom si nevěřili, tak už nemusíme vůbec nastupovat. (zdroj: greuther-fuerth.de)

    JÜRGEN KLOPP (TRENÉR DORTMUNDU) – Ve Fürthu došlo během posledních týdnů ke změně rozpoložení a domácí tak nemají ve zbytku sezóny co ztratit. (zdroj: bvb.de)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY – Na podzim zvítězil Dortmund 3:1, a to bylo vlastně premiérové setkání obou týmu v německé Bundeslize. Na jaře 2012 se ještě tehdy druholigový Fürth střetl s Dortmundem v poháru a prohrál až gólem v prodloužení.
     
    BORUSSIA DORTMUND ještě žije euforií po úterní bláznivé odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti Malaze. Postup si Dortmund zajistil doslova v posledních vteřinách zápasu a může se těšit na semifinále. Ale pojďme k Bundeslize, tam Borussen stále hájí druhou pozici a mají v podstatě klid. O mistrovském titulu už je po minulém kole rozhodnuto (Bayern München) a na druhý Leverkusen má Dortmund náskok šesti bodů.
     
    GREUTHER FÜRTH ještě šanci na záchranu? Šance je vždy, ale nováček z Fürthu to bude mít opravdu, ale opravdu složité a prakticky všichni už ho odepisují. Je totiž na posledním místě a věci se mají následovně, na patnácté místo ztrácí už čtrnáct bodů a na barážové místo devět bodů. To tedy nejsou pro Fürth moc příjemné počty. Navíc Kleeblätter nevyhráli už od dvacátého kola, což znamená osm zápasů bez výhry.
     
    Pěkný sobotní den. Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu německé Bundesligy mezi Fürthem a Dortmundem. Utkání začíná v 15:30.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 71. Prib – 12. Götze, 15. Gündogan, 29. Blaszczykowski, 33. Gündogan, 45. Gotze, 81. Lewandowski

    Karty:   75. Santana (DOR)


    SpVgg Greuther Fürth: (4 – 2 – 2 – 4) Hesl – Varga (46. Geis), Sobiech, Kleine, Baba (38. Pledl) – Fürstner, Petsos – Klaus, Prib – Sararer (82. Azemi), Djurdjić
    Trenér: Frank Kramer.

    Borussia Dortmund: (4 – 2 – 3 – 1) Weidenfeller – Piszczek, Santana, Hummels, Großkreutz – Kehl (61. Schieber), Sahin – Blaszczykowski, Gündogan (68. Leitner), Götze (46. Bittencourt) – Lewandowski.
    Trenér: Jürgen Klopp.

    Rozhodčí: Fritz – Wezel, Kempter – Kampka

    Diváci: 18000
    bahis siteleri