Bayern – Norimberk 4:0 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:2 (kon.) | Mohuč – Hamburg 1:2 (kon.)
Fürth – Dortmund 1:6 (kon.) | Düsseldorf – W. Brémy 2:2 (kon.) | Schalke – Leverkusen 2:2 (kon.)
konec
SpVgg Greuther Fürth
1:6 (0:5)
Borussia Dortmund
Sobota 13.04.2013, 15:30 • Trolli Arena, Fürth • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    82
    Fürth naposled střídá ze hry odchází Sercan Sararer a na hřiště vstoupí Ilir Azemi.
     
    81
    Dortmund právě vstřelil branku!

    ROBERT LEWANDOWSKI (22) se konečně dočkal. Blaszczykowski si připisuje další asistenci, táhl míč po pravé straně a následně přihrál před bránu, kde byl právě úplně volný Lewandowski, který zamířil do prázdné brány..
     
    75
    Dortmund se však rozhodně nemusí ničeho obávat, má náskok, který je pro Fürth nedostižný. Je ale škoda, že Dortmund ve druhé půli výrazně polevil. Teď dostal žlutou kartu Felipe Santana (DOR). Vůbec první karta v tomto utkání.
     
    71
    Fürth právě vstřelil branku!

    Domácí zaznamenávají čestný úspěch. EDGAR PRIB (3) dostal na levé straně do vápna míč od Thomase Pledla. Protáhl se mezi dvěma protihráči a dokázal prostřelit brankáře Weidenfellera kolem jeho levé ruky.
     
    68
    Poslední střídání na straně Dortmundu. Ze hry odchází střelec dvou branek Ilkay Gündogan a pouští do hry Moritze Leitnera.
     
    61
    Dortmund nachystal další střídání. Ze hry odchází kapitán Sebastian Kehl a do hry míří ofenzivní hráč Julian Schieber.
     
    46
    Druhou změnou je střídání na straně Dortmundu. Jürgen Klopp nechal odpočívat Maria Götzeho, kterého na hřišti nahradí Leonardo Bittencourt.
     
    46
    O přestávce proběhly hned dvě změny. Nejprve pojďme na domácí. V zápase už nebude pokračovat Jozsef Varga, kterého nahradí Johannes Geis.
     
    45
    Domácí si alespoň trochu mohli spravit náladu. Sararer obtěžovaný obráncem šel na na brankáře Weidenfellera, ten však útočníka Fürthu vychytal.
     
    45
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Rozborka Fürthu pokračuje. MARIO GÖTZE (10) zamířil z levé strany do hřiště, prakticky kopíroval hranici velkého vápna. Počkal si na nejvhodnější okamžik pro střelu a pak nedal brankáři Heslovi v brance šanci.
     
    42
    Götze připravil míč na střelu Großkreutzovi, který bez přípravy ostře vypálil k bližší tyči. Brankář Hesl zareagoval dobře a nebezpečný pokus vyrazil.
     
    38
    Fürth reaguje na příval branek v jeho sítí střídáním. Abdul Rahman měl na levém straně evidentně s Blaszczykowskim problémy a tak opouští hru. Do hry naskakuje Thomas Pledl.
     
    33
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Tak to už je debakl. Dortmund se baví hrou a kdo ví, kde tohle skončí. Blaszczykowski mířil po pravé straně k bráně, zpětnou přihrávkou našel před vápnem nabíhajícího ILKAYE GÜNDOGANA (3), který zamířil přesně k bližší pravé tyči. Druhý gól Gündogana v tomto utkání.
     
    29
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Fürth podnikal postupný útok, ale o míč přišel, a to znamenalo rychlý brejk Dortmundu. Na levém křídle dostal přihrávku do volného prostoru Götze. Ten pokračoval směrem na bránu, mohl střílet, ale rozhodl se potáhnout míč doleva a přihrávat před bránu na nabíhající spoluhráče. Přihrávka však byla odvrácena, Götze se ještě dostal k míči a hlavou chtěl poslat míč do sítě, ten však do brány nemířil. Ovšem mířil ke vzdálenější tyči, kam si nabíhal JAKUB BLASZCZYKOWSKI (10) a ten i za cenu sebezničení dostal míč do sítě.
     
    24
    Baba dostal opravdu mizernou přihrávku, což vyslalo do šance Lewandowskiho, ten si všiml vybíhajícího brankáře Hesla a chtěl ho přelobovat. To se mu také povedlo, ale v cestě mu stálo břevno. Poté se s dorážky neprosadil Götze.
     
    15
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Parádní kombinace Dortmundu. Blaszczykowski dostal rychlou přihrávku na levou stranu a pak přihrával na vzdálenější tyč, kde čekal ILKAY GÜNDOGAN (2), který poté už zamířil do prázdné brány. Do přihrávky se sice snažil zasáhnout brankář Hesl, ale zlikvidovat se mu ji jen těsně nepovedlo.
     
    12
    Dortmund právě vstřelil branku!

    Proti Malaze se ne a ne prosadit. Proti Fürthu je to jiná. MARIO GÖTZE (9) dostal míč na levou stranu na hranici vápna, posunul si míč do středu a pak mezi nohama obránce zamířil přesně k bližší levé tyči. Brankář Hesl se natahoval marně.
     
    10
    Gündogan našel ve vápně Blaszczykowski, ten se uvolnil kličkou do levé strany a následně pohotově pálil. Dobře však zasáhl brankář Hesl, který vyběhl a míč vyrazil levou nohou.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 71. Prib – 12. Götze, 15. Gündogan, 29. Blaszczykowski, 33. Gündogan, 45. Gotze, 81. Lewandowski

    Karty:   75. Santana (DOR)


    SpVgg Greuther Fürth: (4 – 2 – 2 – 4) Hesl – Varga (46. Geis), Sobiech, Kleine, Baba (38. Pledl) – Fürstner, Petsos – Klaus, Prib – Sararer (82. Azemi), Djurdjić
    Trenér: Frank Kramer.

    Borussia Dortmund: (4 – 2 – 3 – 1) Weidenfeller – Piszczek, Santana, Hummels, Großkreutz – Kehl (61. Schieber), Sahin – Blaszczykowski, Gündogan (68. Leitner), Götze (46. Bittencourt) – Lewandowski.
    Trenér: Jürgen Klopp.

    Rozhodčí: Fritz – Wezel, Kempter – Kampka

    Diváci: 18000
    bahis siteleri