Rapid – Ried 3:0 (kon.) | Sturm Graz – Wiener 0:3 (kon.) | Salzburg – Austria 3:0 (kon.)
Wolfsberger – Wacker 2:3 (kon.) | Mattersburg – Admira 0:1 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
3:0 (1:0)
SV Guntamatic Ried
Neděle 26.05.2013, 16:00Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Je konec zápasu, který vyhrál Rapid jasně 3:0. Ve druhém poločasu přidali domácí dvě branky. Nejprve se prosadil v 49. minutě Schauber a vítězství potvrdil v 88. minutě Boyd. V závěru se zbytečně nechal vyloučit domácí Heikkenen. To je ode mne vše. Přeji příjemný zbytek dne. (17:52:22)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Markus Heikkinen velmi ostře fauloval jednoho z hostujících hráčů a hlavní arbitr neváhal vytasit rovnou červenou kartu.
     
    90+1
    A nakonec i posledního střídání využívá domácí celek. Ze hřiště odešel Stefan Kulovits a nahradil ho Marko Maric.
     
    90
    V závěru si žlutou kartu vysloužil Wydra.
     
    89
    Ještě jedno střídání přichystal Rapid. Odejde Markus Katzer a místo něj se na hřiště podívá Lukas Denner.
     
    88
    Rapid právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Míč poskakoval v útočném pásmu Rapidu. Nejprve svůj hlavičkový souboj vyhrál Wydra a následně také Sabitzer, který jej poslal přesně na kopačku TERRENCE BOYDA, jenž v pokutovém území na nic nečekal a dělovkou zavěsil pod břevno hostující branky. Gebauer neměl šanci s touto střelou cokoliv udělat.
     
    86
    Ziegl zahrával standardní situaci ze střední vzdálenosti. Poslal centr do středu pokutového území, kde ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, a tak domácí neměli problém balón odpálit do bezpečí.
     
    84
    Do pokutového území Rapidu létá jeden centr za druhým. V závěru jsou přece jen domácí pod tlakem.
     
    83
    Schicker zahrával rohový kop. Na jeho centr si ke vzdálenější tyči naskočil Walch, který ale hlavičkou poslal balón pouze do náruče Novoty.
     
    81
    A o minutu později se do samostatného úniku dostal Vastic, jenže i jeho akce končí nepřesnou střelou mezi tři tyče.
     
    80
    Ale z ničeho nic mohli hosté snížit. Melinger měl na kopačce velkou šanci, jenže v malém vápně trestuhodně přestřelil branku a zcela zaslouženě se drží za hlavu a lituje své promarněné šance.
     
    78
    Domácí poprvé střídají. Odejde Dominik Starkl, příjde Eldis Bajrami.
     
    77
    Přečíslení domácích mohl zužitkovat střelou z velkého vápna Wydra, jenže jeho přízemní střela končí jen těsně vedle levé tyče.
     
    75
    Domácí si v klidu hlídají svůj dvoubrankový náskok a svého soupeře nepouští téměř k ničemu. Hraje se převážně na polovině Riedu.
     
    74
    Schaub uviděl po jednom nebezpečném souboji žlutou kartu.
     
    72
    Rapid zahrával rohový kop, ke kterému se postavil Wydra. Ten ale poslal kulatý nesmysl pouze do náruče připraveného brankaře.
     
    70
    A o chvíli později se hosté dostali do brejkové akce, jenže ani ta nemůže skončit gólem, protože čárový rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    69
    Po delší době se hráči Joska dostali do nějaké útočné kombinace. Tu ale zaskočil velmi nepřesným centrem Ziegl.
     
    67
    Mohlo být rozhodnuto, neboť se Boyd dostal do dalšího brejku, který ale v podstatě skončil dřív, než začala, protože byl zmiňovaný hráč v ofsajdu.
     
    65
    Další střídání Riedu. Odejde Marco Meilinger a místo něj si zahraje Patrick Moschl.
     
    63
    Zulj se u středového kruhu dostal do souboje s Kulovitsem. Druhý zmiňovaný byl úspěšnější, vybojoval faul a získal tak pro svůj celek rozehru.
     
    61
    V této pasáži se hraje nezáživný fotbal z obou stran. Jak Rapid, tak Ried hrají na dlouhé nákopy, které ale nevedou k ničemu zajímavému.
     
    59
    Vastic se krátce po příchodu na hřiště dostal do dobré šance, když se k němu dostal balón, jenže v prostoru pokutového území nedokázal vypálit, protože jej o míč obral pozorný obránce.
     
    58
    Hosté střídají, odejde Markus Hammerer, nahradí jej Toni Vastic.
     
    57
    Domácím se ale zatím daří v poklidu držet kulatý nesmysl daleko od své branky. Dá se říct, že nás ani nějaká drama pravděpodobně nečeká, neboť se postavení týmu v tabulce již nezmění.
     
    55
    Josko Ried se snaží hrát především na dlouhé centry. Ten jeden teď málem využil Walch, jenž se dostal k hlavičce v šestnáctce, kde ale hlavičkou poslal míč těsně nad břevno.
     
    53
    Zulj dostává po jednom souboji žlutou kartu.
     
    52
    Boyd se řídil do další akce, jenže se zapomněl za obránci a byl mu odpískán ofsajd.
     
    51
    Hosté šli do druhého poločasu nabuzeni, nicméně tato situace je pro již velmi těžká a pokud chtějí pomýšlet na body, musejí ihned vymyslet nějakou kloudnou akci.
     
    49
    Rapid právě vstřelil branku!
    A domácí se ujímají dvougólového vedení. Hráči Wieny zvolili rychlou kombinaci na jeden dotek, čímž doslova dezorientovali hostují hráče, kteří nevěděli kam běžet dřív. Starkl následně našel dokonalou přihrávkou zcela osamoceného LOUISE SCHAUBERA, který zpracoval přihrávku, pak si naběhl do malého vápna, kde přesnou dělovkou poslal balón nekompromisně do sítě.
     
    47
    Ziegl si sbíhal do dobré pozice, jenže stál v ofsajdu, a tak u míče zůstanou domácí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme viděli celkem hodně šancí, avšak pouze jedna skončila gólem. O ten se postaral ve 28. minutě domácí Karner. Jenže od té doby převzali otěže utkání hosté, kteří se často tlačili před branku soupeře, ovšem vyrovnávací gól zatím nevsítili. Další poločas začne v 17:03.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácí celek v závěru doslova stagnuje a veškeré balóny odkopává až k protější brance Gebaurera.
     
    43
    Walch mířil dlouhým nákopem na Gartlera. Ten měl ale přihrávku na dlouhou nohu a nedokázal jí zachytit.
     
    42
    Josko má v závěru tlak, který ale stále nemůže zúročit ve vyrovnávací branku.
     
    41
    V pořadí, již 13 přímý kop hostů zahrával Ziegl, jenž odcentroval ke středu malého vápna, tam ale zaúřadovala obrana Rapidu, která míč odkopla.
     
    39
    A mohlo být srovnáno. Zulj si naskočil na zajímavý centr, který sice trefil dobře a rázně hlavičkou v prostoru pokutového území, kde zůstal zcela osamocen, nicméně pro něj bohužel jen do boční sítě.
     
    38
    Wydra se postavil k situaci, v níž zvolil střelu. Ta mu ale vůbec nesedla a končí vysoko nad brankou.
     
    37
    Melinger fauloval nedaleko své branky. Dostává žlutou kartu a ještě bude muset čelit volnému přímému kopu Wieny.
     
    36
    Po rohovému kopu se k balónu dostal Zulj, jenž pálil z hranice velkého vápna, nicméně pokutové území domácích bylo doslova zahuštěno hráči, a tak jeho rána byla zblokovaná.
     
    34
    Sv Josko Ried je aktivnějším týmem, jenž dychtí po brance, avšak hosté často chybují, čímž umožňují Rapidu rychlé protiakce.
     
    33
    Starkl dostal míč až k rohovému praporku, kde jej následně přízemní přihrávkou přeposlal na Sabitzera, který měl ideální prostor ke střele, ale kulatý nesmysl vůbec netrefil.
     
    31
    Na centr, který mířil z levé strany do pokutového území domácích si naskočil Hirum, jenže nedokázal překonat většího Trimmela, který balón hlavičkou poslal z brankového prostoru ke středovému kruhu.
     
    29
    Hammerer se snaží, bohužel jeho útočné výlety končí již poněkolikáté v ofsajdovém postavení.
     
    28
    Karner uviděl za ostrý skluz žlutou kartu.
     
    27
    Hráči Rapidu často faulují, čehož se hosté samozřejmě snaží využít. Jenže Melinger, který zahrával další standardní situaci svou možnost nevyužil a přetáhnutým centrem kulatý nesmysl jen odevzdal.
     
    25
    Gartler dostal balón a krásným centrem téměř přes celé hřiště nalezl Hammerera, který si balón zpracoval, jenže se nedokázal dostat přes dobře bránícího Kulovitse.
     
    24
    Terrence Boyd vyfasoval žlutou kartu.
     
    23
    Hosté mohli vyrovnat z příležitosti rohového kopu, avšak svou akci nedokázali nikterak zužitkovat.
     
    21
    Rapid právě vstřelil branku!
    Hammerer si neuhlídal za zády důrazného Boyda, který mu dokázal sebrat míč, následně si v odkrytém prostoru naběhl blíže k vápnu, kde dokonalou přihrávkou za obranu nalezl nabíhajícího LOUISE SCHAUBERA, který se před gólmanem nemýlil a rychlou přízemní střelou k pravé tyči posílá domácí do vedení.
     
    19
    K míči se postavil Wydra, který ale poslal kulatý nesmysl pouze do náruče Gebaurera.
     
    18
    Rapid bude moci uklidnit hru. Bude zahrávat standardní situaci.
     
    17
    Trimmel způsobil obrovskou hrubku, když z prostoru rohového praporku poslal pod tlakem balón pouze na kopačku Hammera, který se z ničeho nic zjevil sám před gólmanem. Toho sice dokázal zmást kličkou, jenže v konečné fázi minul prázdnou branku.
     
    15
    Rychlá akce Hinuma končí nepříliš povedeným centrem v náruči Novoty, který rozehrává dlouhým výkopem.
     
    13
    Sabitzer se vybídl k přihrávce, avšak nepohlídal si své postavení a byl mu odpískán ofsajd.
     
    11
    Ovšem Rapid zahrozil, když se k míči dostal Boyd, který se probil přes obranu a z pravé strany utíkal sám na brankaře, nicméně svou slibnou akci unáhlil nepřesnou střelou.
     
    9
    Hosté jsou momentálně aktivnější celkem a s kulatý nesmyslem na kopačkách zakládají další útočnou akci.
     
    7
    A o chvíli později zahrávali hosté další přímý kop a tentokrát ještě z bližší vzdálenosti. Přesněji z hranice velkého vápna. Míč si na kopačku postavil Hinum, jenž zvolil střelu, která mířila k pravé t tyči, avšak Novota byl pozorný a dokázal balón včas zkrotit.
     
    5
    Josko Ried zahrával standardní situaci. K balón se postavil Ziegl, jenž odcentroval ke vzdálenější tyči, kde se k hlavičce dostal Walch. Ten ale branku minul.
     
    4
    Domácí Starkl dostal přihrávku k velkému vápnu, ale míč si nedokázal pořádně zpracovat a brzy o něj přišel.
     
    3
    Na druhé straně si sběhl k levé straně Gartler, načež vypálil ze střední vzdálenosti. Jeho rána ale byla zblokovaná.
     
    2
    Boyd se po zaváhání hostující obrany dostal do zajímavé pozice, ale balón nedokázal trefit ideálně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Wien: Novota – Katzer, Pichler, Heikkinen, Trimmel – Kulovits, Wydra – Starkl, Schaub, Sabitzer – Boyd.

    SV Josko Ried: Gebauer – Schicker, Reifeltshammer, Karner, Hirum – Ziegl – Melinger, Zulj, Gartler, Walch – Hammerer.
     
    Vzájemné zápasy

    V této sezoně se oba celky utkaly už třikrát. První zápas se hrál na hřišti Riedu a tehdy vyhrál Rapid 2:0. Druhý den se hrál ve Vídni a z vítězství se opět radoval Rapid, který vyhrál 4:3. Naposledy ale vyhrál na svém hřišti Ried 3:2. Uvidíme tedy, jak to dnes nakonec dopadne.
     
    SV Josko Ried

    Hosté mají na svém kontě 46 bodů a v případě vítězství mohou ještě poskočit na čtvrté místo, které stejně jako jako třetí pozice, zaručuje účast v předkole Evropské ligy.

    Poslední zápasy:
    Ried – Salzburg 2:2
    Sturm – Ried 3:1
    Ried – Mattersburg 1:1
    Austria – Ried 3:1
    Ried – Neustadt 2:1

    Klub byl založen roku 1912. Hřištěm klubu je stadion Fill Metallbau stadion s kapacitou 7 680 diváků.
     
    SK Rapid Wien

    Rapid má na svém kontě 54 bodů a už nyní je jasné, že skončí na třetím místě. Druhý Salzburg má totiž bodů 74 a první Austria dokonce 82. Čtvrtý Sturm Graz získal zatím 48 bodů.

    Poslední zápasy:
    Admira – Rapid 0:2
    Mattersburg – Rapid 2:0
    Rapid – Wolfsberger 0:0
    Sturm – Rapid 1:3
    Rapid – Salzburg 1:3

    Rapid byl založený v roce 1898 jako První dělnický klub Vídně (Erster Wiener Arbeiter-Fusball-Club). Barvy klubu byly v tom čase červená a modrá a dosud je Rapid používá na hřištích soupeřů. 8. ledna 1899 byl klub přejmenovaný na současný Sportklub Rapid Wien a v roce 1904 byly klubové barvy změněné na zelenou a bílou.
    Rapid je rekordmanem v počtu rakouských titulů. Domácí trofej získal 32x, naposledy v roce 2008.
    14x získal Rapid domácí pohár a dokonce z válečných roků, kdy Rapid působil v německé lize, je držitelem německého poháru a vítězem bundesligy.
    V letech 1985 a 1996 byl Rapid neúspěšný ve finále Poháru vítězů pohárů.
     
    Vítám všechny příznivce kopané. Rakouská Bundesliga má na programu poslední 36. kolo a my budeme sledovat utkání mezi Rapidem Wien a Riedem. Mírným favoritem tohoto duelu je domácí celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Doležal

    Branky: 21. Schaub, 49. Schauber, 88. Boyd

    Karty:   24. Boyd (RVI), 90. Wydra (RVI) – 28. Karner (RIE), 37. Melinger (RIE), 53. Zulj (RIE)   90+2. Heikkenen (RVI)


    SK Rapid Vídeň: Novota – Katzer, Pichler, Heikkinen, Trimmel – Kulovits, Wydra – Starkl, Schaub, Sabitzer – Boyd.
    SV Guntamatic Ried: Gebauer – Schicker, Reifeltshammer, Karner, Hirum – Ziegl – Melinger, Zulj, Gartler, Walch – Hammerer.
    bahis siteleri