Hibernian – Celtic 0:3 (kon.)
konec
Hibernian FC
0:3 (0:2)
Celtic Glasgow
Neděle 26.05.2013, 16:00Skotský ligový pohár
Předzápasové kurzy
     
    88
    Pat McCourt si zahraje pár posledních vteřin finále poháru, navíc mu byla předána kapitánská páska, takže z toho asi bude i něco ve prospěch hráčské kasy Celticu...
     
    Poslední střídání Hibernian FC, Stevenson nahradil snaživého Griffithse.
     
    81
    Celtic posiluje obranu, Brown přenechal místo na hřišti Nigerijci Efe Ambroseovi.
     
    79
    Celtic právě vstřelil branku!
    A je definitivně rozhodnuto. Lustig hledal opět Hoopera, jenomže ten míč netrefil. Ke štěstí Celticu a k dokonání zkázy pro Hibernian byl ale na správném místě JOE LEDLEY a nekompromisně napálil míč pod břevno.
     
    75
    Ve stejném čase střídají i Hibs, Ross Caldwell vystřídal Thomsona.
     
    Georgios Samaras nahradil Commonse.
     
    Eoinu Doylovi skončila šichta na hrotu útoku, nahradí ho mladý Danny Handling.
     
    58
    Leigh Griffiths šel do souboje šlapákem a je tu další žlutá karta.
     
    55
    Jenomže i kapitán Celticu si zblízka prohlédl žlutý kartonek, Clarosovi totiž za faul hodně důrazně promluvil do duše a rozhodčí mu kartou vzkázal, ať tohle laskavě nechá na něm.
     
    55
    Jorge Claros fauloval Browna a vysloužil si za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    31
    Celtic právě vstřelil branku!
    Dvojice Stokes – Hooper by si svou spolupráci mohla nechat patentovat. Stokes zvolil opět načechraný přetažený centr, GARY HOOPER předvedl perfektní náběh a výskok a poslal míč znovu hlavou do protipohybu Williamse. Jak je to jednoduché, když se to umí...
     
    27
    Joe Ledley odmítl navýšit náskok Celticu! Commons ho vyzval k souboji tváří v tvář gólmanovi, jenomže Ledley napálil míč jen do nohou vybíhajícího Williamse. Každopádně stoperská dvojice Hibernian se teď při bránění zrovna dvakrát nevyznamenala...
     
    8
    Celtic právě vstřelil branku!
    Ale je to Celtic, kdo se z první kloudné akce prosazuje! Stokes využil rozhozené obrany soupeře a nasměroval centr na zadní tyč, kde už číhal GARY HOOPER a hlavou poslal míč do sítě.
     
    6
    Tak zatím můžeme na papírové předpoklady zapomenout – Hibernian je aktivnějším týmem. Taiwo přenechal míč McGivernovi, který posléze nečechral míč přesně na hlavu neobsazeného Doyla. Forster ale útočníka v jasné pozici vychytal a vytlačil jeho hlavičku mezi tři tyče.

    Michal Špírek

    Branky: 8. Hooper, 31. Hooper, 79. Ledley

    Karty:   55. Claros (HIB), 58. Griffiths (HIB) – 55. Brown (CEL)


    Hibernian FC: Williams – Maybury, Forster, Hanlon, McGivern – Harris, Taiwo, Claros, Thomson (75. Caldwell) – Doyle (71. Handling), Griffiths (83. Stevenson).
    Celtic Glasgow: Forster – Lustig, Wilson, Mulgrew, Izaguirre – Commons (75. Samaras), Brown (81. Ambrose), Ledley, Forrest (88. McCourt) – Stokes, Hooper.
    bahis siteleri