Atlant – K. Vary 5:2 (kon.)
konec
Atlant Moskevská oblast
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 28.08.2013, 11:00O pohár republiky Baškortostán
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Přejeme příjemné dopoledně z Ufa areny. Karlovarští hokejisté za chvilku vyrazí k předzápasovému rozbruslení. Od 11 hodin je čeká Atlant Moskevská oblast.
     
    V dnešním zápase si odpočine útočník Hovorka a dále pak obránci Grman a Jan Látal.
     
    Z karlovarského tábora nejsou hlášeny žádné zdravotní problémy, nálada je po včerejším vítězství nad Novokuzněckem výborná. Dnes na soubor trenéra Žemličky čeká trochu větší šálek čaje. Atlant MO patří k elitě KHL. A na koho se můžeme "těšit"? Třeba na obřího Arťuchina... Dnešní sestavy přineseme za chvílí.
     
    Atlant už krouží arénou. No, s Michnovem, Trubačovem nebo Arťuchinem to nebude u mantinelů žádná sranda. Snad si s tím drobnější karlovarští štírci poradí.
     
    Arťuchin vs. Kverka = rozdíl 36 centimetrů a 47 kilogramů. Uff. Snad se na ledě nepotkají.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlant Moskevská oblast: Tsaragorodsev (Borisov) – Novopašin, Velikov, Michnov, Engkvist, Trubačjov, Majorov, Kopitin, Radulov I., Sanguinetti, Aťušov, Batiršin, Diblenko, Arťuchin, Petrov, Glazunov, Rukavišnikov, Haataja, Levičkij, Kadejkin, Ševčenko, Sošnikov, Jašin O.

    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Kubka, Parýzek, Drtina, Gulaši, Schusser, Šmach, Bičánek, Rohan M. – Tomeček, Koblasa, Hruška R., Vachovec, Vlach, Zaťovič, Kverka, Dlouhý, Balán, Doležal, Rohan T., Flek.
     
    V brance Atlantu oproti původním předpokladům začne Sergej Borisov. Oblíbenec všech komentátorů Tsaragorodsev zůstane na lavičce. V karlovarské brance Tomáš Závorka.
     
    Jdeme, jdeme, jdeme, zní z varské střídačky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Na křídle první formace Jakub Flek. A hned střela z kruhu. Dneska má šanci se pořádně ukázat.
     
    01:15
    Energie se snaží aktivně přistupovat k rozehrávce soupeře, tomu se zatím nedaří přejít do pásma.
     
    02:00
    Až teď dlouho Jašin s kolegy zatlačili Vary do hluboké defenzivy. Finální přihrávky dokázali Západočeši zachytit.
     
    02:07
    Atlant právě vstřelil branku!
    Ale teď už nepokryli důrazného IGORA LEVICKÉHO, který dostal ideální přihrávku zpoza branky. Asistence Alexandr Kudejkin.
     
    03:22
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Bravo. Akce jak přes kopírák. RADIM HRUŠKA napálil švihem puk pod víko branky Atlantu. Důležitý gól! Asistence: Jakub Flek, Martin Zaťovič.
     
    04:34
    Kverka se krásně vymotal v rohu kluziště a našel Vlacha, ten si však vyjel z ideálního úhlu.
     
    05:30
    Skvěle se vrátil Vachovec a odebral soupeři v klíčovém momentu puk. Předtím jeho lajna s Koblasou a Tomášem Rohanem odvážně kombinovala v útočném pásmu. Sebevědomí mladíkům nechybí.
     
    06:08
    A první přesilovka. Za sekání v útočném pásmu vyloučen méně známý bratr Alexandra Radulova Igor.
     
    06:52
    Arťuchin dobře vykrýval prostor, proto Bičánek raději s jistotou nahodil na branku a získal buly.
     
    07:31
    Puk se po několika rychlých přihrávkách dostal k Drtinovi, ten nečekal a pálil. Bohužel jen do betonů golmana. Hbitý pohyb Kverky s Vlachem na urostlé ale těžkopádnějšího soupeře zatím platí.
     
    08:02
    Tomáš Rohan se nebojí dát tělo ani o hlavu většímu soupeři.
     
    08:12
    Trocha uklidnění, ofsajd Atlantu, už se hraje v pěti na obou stranách.
     
    10:00
    Dlouho byly Vary pod tlakem, ale dokázali soupeře udržet jen kolem mantinelů. Takhle by to mohlo jít. Pak Bičánek vyhodil a peláší se na střídačku.
     
    11:00
    Drzoun Drtina si za vlastní brankou obhodil spoluhráče, prosvištěl celým hřištěm a nahodil na branku. Buly před Borisovem.
     
    12:22
    Trochu těžkopádně se do souboje v ošemetné situaci před Závorkou vložil Radek Dlouhý. Svého soupeře stáhl k zemi a už pyká na trestné lavici.
     
    12:45
    Energie vyhazuje.
     
    13:20
    Dobře držel varský box ruské kolo na uzdě, finální přihrávka neměla šanci projít.
     
    13:42
    A drží i Závorka.
     
    13:55
    Vachovec využil svých dispozic a tlačil se do protiútoku, špičkou hole cílil na najíždějícího Tomáše Rohana, ten se také v ostrém souboji prosadil a ze vzduchu plácl do letícího puku. Brankař Atlantu skvěle zasáhl. Tohle mělo kvalitu.
     
    14:40
    Vary už kompletní, Závorka dobře povyjel a ramenem odrazil gólovou střelu Diblenka do ochranné sítě.
     
    15:30
    Šmach pocítil na zádech Arťuchina, fyzioterapeutka Iva Mottlová už si do deníčku píše prvního zákazníka...
     
    16:07
    Hráči Atlantu si umí během vteřinky najít prostor na zakončení. Z chumlu hráčů ostře vypálil Ševčenko.
     
    16:30
    Na druhé straně měl na bekhendu dobrou šanci Doležal. Zkoušel brankaře překvapit střelou ke vzdálenější tyči. Těsně minul.
     
    17:33
    Vary dobře forčekují, Batiršin radši počkal, až kamarádi dostřídají a až pak rozehrál zpoza branky.
     
    18:29
    Tomečka na útočné modré pomuchloval Novopašin a odebral mu puk.
     
    19:08
    První lajna Energie byla nepříjemná v útoku, žlutí raději vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    19:13
    Kverka rychlou střelou od mantinelu Borisova nepřekvapil.
     
    19:25
    Vlach to zkoušel zkoro ze zákulisí. Střela ze záporného úhlu moc šancí neměla. Navíc ji srazil pohotový obránce Atlantu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dobrá práce z obou stran. Takhle kvalitní hokej jsme v zápasech Energie ještě asi nesledovali. Hodně vzruchu na obou stranách, Západočeši jsou dostatečně důrazní. Problém jim dělá pouze neuvěřitelná schopnost Atlantu nebezpečně vystřelit prakticky z kterékoliv pozice. Závorka je zatím pozorný. Na druhou třetinu je třeba se vyloženě těšit. Udrží bojující Energie na uzdě nepochybně talentovanější a fyzicky silnějšího soupeře? Uvidíme už za 15 minut, tady přibližně v 11:45 českého času. První třetina se hrála ve vysokém tempu. I s hymnami jsme ji stihly za 30 minut.
     
    Na ledě vše připraveno k zahájení druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Flek natřikrát vybojoval v útočném pásmu puk a po kombinaci s Hruškou se už tlačil do zakončení. V poslední chvíli byl zblokován.
     
    21:12
    Icing Atlantu.
     
    22:00
    Sudí icing Atlantu nepískli, byla tam teč. Závorka šikovně rozehrál, přesto celek z Mytišči získal puk a nebezpečně kombinoval. Ševčenko to ovšem přehnal s razancí přihrávky a vyhnal svůj tým ze třetiny.
     
    23:06
    Gulaši čeká na střídání svých kolegů a rozvážně rozehrává zpoza Závorky.
     
    24:10
    Dlouhý špatně střídal a do úniku šli tři hráči Atlantu, Levickij dostal přihrávku na dlouhou hůl a nedokázal usměrnit puk mezi tyče.
     
    25:01
    Atlant právě vstřelil branku!
    Přece se Atlant prosadil. ANDREAS ENGQVIST měl snadnou pozici a pouze napálil z úhlu puk do prázdné branky. Hlavní dřinu zajistil Bobby Sanguinetti, který se probil přes dva beky Varů a přesně nasměroval puk na hůl švédského kanonýra. Asistence: Bobby Sanguinetti.
     
    26:04
    Šance ke srovnání. Za držení vyloučen Petrov.
     
    26:15
    Škoda, za podražení vyloučen Hruška.
     
    26:35
    Zaťovič zkoušel ukrýt střelu mezi nohama obránce. Ten mu zkušeně do puku vložil hůl. Kotouč v ochranné síti.
     
    26:57
    Schusser je chlap jako hora a využil toho. Zboural soupeře a poslal energetiky do útoku.
     
    27:40
    Balán se napřáhl proti vysoko letícímu puku, zasáhl jako zkušený baseballista. Jenže Atlant rychle vrátil hru na druhou stranu a Drtina měl co dělat, aby si dva rychlonožkové ve žlutém nedoběhli pro třetí metu.
     
    28:34
    Závorka dál zapracovává novou výstroj. Po Michnovově střele byl v permanenci plastron.
     
    29:08
    Arťuchin to má díky své postavě za brankou jednoduché. Vůbec se nebavil ani s jedním z karlovarských zadáků, posunul na Michnova, jenž se pokoušel zasunou z otočky. Závorka byl pozorný, přesto neměl vše úplně pod kontrolou.
     
    30:11
    Sumec se vydal za kořistí. Vojtěch Tomeček se nebál, vletěl do pásma a ostrou střelou prověřil Borisova. Buly v útočném pásmu Energie.
     
    31:00
    Hruška s Flekem se málem dostali do přečíslení, poslední zadák Atlantu se dobře zorientoval a poslal energetiky střídat.
     
    31:52
    Velikov nahazoval od modré s úmyslem schovat svou střelu za chumel hráčů. To se mu skoro povedlo, Závorka má ale ostříží zrak a rychlou lapačku.
     
    32:04
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A z ničeho nic je na varské střídačce veselo. TOMÁŠ ROHAN si nebojácně najel před branku, v pravé chvíli dostal přihrávku z rohu a rychlým zakončením ke vzdálenější tyči srovnává! Asistence: Petr Koblasa.
     
    33:09
    Sošnikov se naštval a pálí z každé pozice. A pořádně nebezpečně. Z velkého úhlu přímo do šibenici. Závorka výborně vykryl lapačkou i tento koutek své klece.
     
    34:12
    Kubka málem rozšlapal v rohu puk, přesto jej o něj Atlant připravil a Majorov po výjezdu před branku nebezpečně střílel. Závorka drží, jeho betony byly pevné.
     
    34:34
    Atlant právě vstřelil branku!
    Atlant zapnul na vyšší stupeň a hodně zmáčkl Vary před brankou. Závorka dlouho zachraňoval, co se jen dalo. Vyrazil i Aťušovovu ostrou ránu od modré. ALEXANDRA ŠEVČENKA před brankovištěm už energetici neporyli. Asistence: Vitalij Aťušov.
     
    36:26
    A bude to ještě náročnější. Adam Schusser si pomohl hokejkou v obou rukou. Soupeř možná i trochu zakopl vlastním přičiněním, ale sudí byli rozhodní.
     
    36:47
    Atlant právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilovka, tomuhle se nedalo zabránit. Od modré nahazoval polovysokou žabkou Sanquinetti, ANDREAS ENGQVIST puk ve vzduchu zasáhl tak šikovně, že zapadl přímo za Závorku. Asistence: Bobby Sanguinetti, Juka-Peka Haataja.
     
    38:00
    Energie se snaží ještě před koncem třetiny snížit, proti urostlým soupeřům to bude mít hodně těžké. Vysoké tempo z úvodu zápasu nebylo možné proti tak silnému soupeři držet celý zápas.
     
    39:57
    Zaťovič ještě dobře zasáhl v defenzivě, když překazil závěrečný atak Atlantu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Atlant prokázal ve druhé třetině svou třídu. Při vší úctě k nesmírně bojovnému a odhodlanému výkonu Energie, špičkové týmy KHL jsou skutečně někde jinde. Po srovnání z hole Tomáše Rohana se Atlant pustil do totální ofenzivy a dosáhl přesně toho, co potřeboval. Závorka létal od tyče k tyči, na dorážku Ševčenka a dokonalou teč Sanguinettiho neměl nárok reagovat.
     
    Třetí část bude zahájena po úpravě ledové plochy přibližně ve 12:34. Dokáže Energie nesmírně silného soupeře ještě potrápit? Zatím je její výkon v dnešním zápase rozhodně pozitivní, ačkoli výsledek už nevypadá tak nadějně jako po prvních dvaceti minutách.
     
    Hruška a Engqvist připraveni ve středovém kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Nahození na branku odrazil Borisov do ochranné sítě.
     
    41:20
    Hráči Atlantu krouží jako supi okolo Závorky, čekají na vhodný okamžik ke střele.
     
    42:06
    Jako kdyby hráli žlutí přesilovku. Více než minutu kroužili v pásmu, Závorka ale neohrožen.
     
    42:51
    Vachovec se už chtěl vracet, ale ještě počkal a udělal dobře. Mezi kruhy se na něj odrazil puk a prudkou střelou mířil jen těsně nad. Pak si ale dojem ze střídání pokazil faulem.
     
    43:10
    Batiršin nahazuje od modré, Závorka na místě.
     
    43:38
    Dobrá práce na obranné modré, Bičánek mohl vyhodit daleko od nebezpečné zóny.
     
    44:28
    Sanguinetti má pořádně prudkou ránu zápěstím. Střílel však křížem, branku minul a puk utekl do středního pásma.
     
    45:02
    Vachovec už je na střídačce, zaměstnán i Borisov, buly po jeho pravici.
     
    45:37
    Radim Bičánek, to je ztělesněná zkušenost. S klidem si obhodil lehkým obloučkem dotírajícího soupeře a zahájil další pokus Energie o útok.
     
    46:29
    Varská střídačka se zlobí, Dlouhý nahazoval už za červenou. Přesto zakázané uvolnění.
     
    46:50
    Batiršin nahazoval od modré a dosáhl na buly v útočném pásmu. Větší ambice asi neměl.
     
    47:43
    Gulašimu sjel puk při rozehrávce a na branku Závorky už mířil rozeběhnutý Petrov. Schusser se skvěle vrátil a ostrým zákrokem tělem odeslal ruského hráče do věčných lovišť.
     
    47:43
    Gulašimu sjel puk při rozehrávce a na branku Závorky už mířil rozeběhnutý Petrov. Schusser se skvěle vrátil a ostrým zákrokem tělem odeslal ruského hráče do věčných lovišť.
     
    49:30
    Vachovcova lajna hraje dobrý zápas. Dlouho nenechala dobrý pohybem a důrazem Atlant opustit obranné pásmo.
     
    50:22
    Chvíle klidu na obou stranách, střídání bez přerušení hry.
     
    50:45
    Tomeček zkoušel štěstí z velkého úhlu. Borisov vyrazil nad plexisklo. Hruška už se chystá na buly.
     
    50:45
    Borisovovi asi praskly kšandy, Majorov s Haatajou vytáhli z kapsy lepicí pásku a za chvíli bude vše v pořádku.
     
    50:53
    Majorov se hnal do úniku, zavěsil se na něj Bičánek a všemi svými kilogramy, lety i zkušenostmi jej svalil na zem. Ruský hráč se pak těžce zvedal z ledu, tělem totiž v plné rychlosti narazil do tyčky. Nakonec se ani nevylučuje, ale bylo to hraniční.
     
    51:49
    Majorov je v pořádku a už motá soupeři hlavu. Tvrdá rána těsně nad.
     
    52:47
    Mytišči bude hrát přesilovku, málem si ale dali vlastní gól. Nepovedená přihrávka skoro doklouzala až do opuštěné branky. Vyloučen Jiří Doležal za držení.
     
    53:12
    Vachovec má sil dost, sprintoval za pukem až za soupeřovu branku a pár vteřinek získal.
     
    53:30
    Radulov pálil z kruhů. Razance ruských střel je obdivuhodná.
     
    54:05
    Puk v ochranné síti. Poslední se dotkl některý z energetiků.
     
    54:16
    Flek důsledně bojoval i v oslabení a získal další čas.
     
    54:58
    Doležal se po vypuštění z trestné lavice zapojil do náznaku přečíslení. Volil raději diagonální střelu, zadní tyč těsně minul.
     
    55:40
    Závorku odražený puk neohrozil, raději jel před dotírajícími Rusy schoval v rukavici.
     
    56:13
    Velká pochvala pro Tomáše Rohana. Co tenhle drobný hráč teď ustál, to je neuvěřitelné. Igor Radulov ho během chvíle zfauloval hned dvakrát! A před Energií jsou 4 minuty přesilovky.
     
    56:39
    Bičánkovu střelu lapil Borisov do lapačky.
     
    57:20
    Schusser střílel od modré do skrumáže, energetici se k teči ani dorážce nedostali.
     
    58:00
    Dvě minuty do konce a vhazuje se před Závorkou. Prudká přihrávka přeskočila všechny varské hokejky.
     
    58:19
    Zaťovič dostal včelku přes ruce, rozhodčí už nepískají.
     
    58:39
    Nadějná pozice pro Hrušku skončila zblokovanou střelou.
     
    59:00
    Poslední minuta, Vary tlačí. A jsou bez golmana.
     
    59:30
    Atlant vyhazuji, tohle už Mytišči neztratí.
     
    59:50
    Atlant právě vstřelil branku!
    A do prázdné přes celé hřiště vše uzavírá ALEXANDR KADĚJKIN.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V následných trestných stříleních se o penaltovém vítězi nerozhodlo. Na straně Atlantu vymíchal Závorku Trubačjov, v barvách Energie pobavil fanoušky Koblasa. Mladý forvard s obrovským přehledem poslal brankaře na druhou stranu a pak snadno dovezl puk do sítě. Na penalty tedy 1:1.
     
    Energie nesehrála špatné utkání, jak by možná napovídal konečný výsledek. Do poloviny zápasu svým maximálním nasazením, bojovností a odvahou velmi dobře sekundovali špičkovému soupeři. Po vyrovnání Tomáše Rohana ale vzal Atlant osud utkání pevně do svých rukou, rychle získal dvoubrankový náskok. Ten ve třetí části pozornou a důraznou hrou bez větších obtíží držel a ještě nepříjemně dorážel na hodně vytíženého Závorku. V posledních čtyřech minutách hráli energetici dlouhou přesilovku, chvílemi soupeře hodně tlačili, ale Borisova už nepřekonali. Naopak vyhození Kadějkina přes celé kluziště popáté rozesmutnělo karlovarský tábor. Energetici dnes hráli důstojnou roli, nicméně je třeba uznat, že kvalitativně jsou nejlepší týmy KHL na trochu jiné úrovni.
     
    Děkujeme Vám tímto za pozornost a těšíme se zítra opět od 11 hodin. Karlovy Vary čeká další elitní soupeř z KHL, tentokrát Avangard Omsk. Po třech náročných bitvách ve třech dnech to nebude žádná legrace. Držme proto energetikům palce, aby dobře reprezentovali český hokej i ve svém posledním vystoupení na Poháru republiky Baškortostán. Přejeme příjemné odpoledne do České republiky. (13:16:58)

    Michal Slavík

    Karel Psohlavec

    Branky a nahrávky: 3. Levickij, 26. Engqvist (Sanguinetti), 35. Ševčenko (Aťušov), 37. Engqvist (Sanguinetti, Haataja), 60. Kadějkin – 4. Hruška (Flek, Zaťovič), 33. T. (Koblasa)


    Atlant Moskevská oblast: Tsaragorodsev (Borisov) – Novopašin, Velikov, Michnov, Engqvist, Trubačjov, Majorov, Kopitin, Radulov I., Sanguinetti, Aťušov, Batiršin, Diblenko, Arťuchin, Petrov, Glazunov, Rukavišnikov, Haataja, Levičkij, Kadejkin, Ševčenko, Sošnikov, Jašin O.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Kubka, Parýzek, Drtina, Gulaši, Schusser, Šmach, Bičánek, Rohan M. – Tomeček, Koblasa, Hruška R., Vachovec, Vlach, Zaťovič, Kverka, Dlouhý, Balán, Doležal, Rohan T., Flek.
    bahis siteleri