Slovensko U17 – Švédsko U17 3:2 (kon.)
konec
Slovensko U17
3:2 (1:2)
Švédsko U17
sk Čtvrtek 19.09.2013, 19:00 • Ljusdal • Přípravný zápas
     
    Je dobojované!
    Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov napokon dokázali zdolať favorizovaných Švédov tesným gólovým rozdielom 3:2, keď dvoma gólmi v 72. a 89. minúte otočil vedenie na slovenskú stranu útočník Lukáš Haraslín. Ten do zápasu nastúpil síce len v 59. minúte, no urobil Švédom poriadne vrásky na čele.

    Slovenskí futbalisti si teda na svoje konto pripisujú do tabuľky tri body za výhru proti Švédom.

    Dovidenia pri treťom slovenskom zápase na turnaji štyroch krajín vo Švédsku, ktorý sa odohrá v sobotu od 13:00 proti reprezentácii Nórska.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:56:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po nepresnom zakončení od Nushiho sa k lopte dostal gólman Junas, ktorý svojim výkopom pohdlne ukončí tento zápas.
     
    90+1
    V polovici ihriska ostal po zrážke s jedným z hráčov Švédska ležať Lukáš Haraslín. Okamžite k nemu pribieha lekársky tím, ktorý sa bude snažiť dať ho do poriadku.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90
    Lukáš Haraslín po svojom druhom góle vyzliekol dres, za čo vidí jasnú žltú kartu.
     
    90
    Slovenský tréner posiela na trávnik ďalšie striedanie. Namiesto Vestenického nastupuje do hry Sipľák.
     
    89
    Slovensko U17 dalo gól!
    Slovenskí mladíci sa v závere zápasu napokon dostávajú do vedenia! LUKÁŠ HARASLÍN predviedol skvelý individuálny prienik, po ktorom sa zbavil domácich obrancov a následne z ľavej strany svojou strelou prekonal gólmana Eskelinena.
     
    88
    Vestenický sa dostal s loptou po pravom krídle až do pokutového územia Švédov, no následna narazil na Rosenqvista, ktorý ho od lopty s prehľadom odstavil.
     
    87
    Slováci mali k dispozícii rohový kop, po ktorom sa do zakončenia dostal Haraslín, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný telom gólmana Eskelinena. Ten bol v správnej chvíli na správnom mieste.
     
    86
    Domáci Rosenqvist tesne pred stredom ihriska zložil k zemi slovenského hráča Vodeckého. Za tento faul mu hlavný rozhodca udelil žltú kartu.
     
    85
    Švédom tento rohový kop veľmi nevyšiel a k lopte sa napokon dostali slovenskí obrancovia. Tí sa snažia dostať pred gólmana Eskelinena, no zatiaľ sa im to nedarí.
     
    84
    Domáci sa dostali pred bránu gólmana Junasa, no ich následné zakončenie skončilo len pri rohovom kope, ktorý odchádza zahrávať Sheriff.
     
    83
    Slovenskí reprezentanti sa opäť previnili ofsajdom, po ktorom majú loptu vo svojej moci domáci Švédi. Uvidíme, či sa im podarí ešte niečo vymyslieť.
     
    82
    Švédski futbalisti začínajú pridávať na ofenzívnej aktivite, no uvidíme, ako dlho im to vydrží. Slováci sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    81
    Slovenský hráč Čmelík nepríjemne zložil k zemi na pravom krídle domáceho Lidella, za čo si odnáša žltú kartu.
     
    79
    Tento priamy kop odišiel zahrávať Grič, no jeho delovka síce prešla cez múr švédskych hráčov, no skončila len mimo švédskej brány!
     
    78
    Slovenskí reprezentanti pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite a momentálne majú k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 18 metrov, mierne vľavo!
     
    77
    Slovenskí mladíci sa dostali do prečíslenia a z ľavej strany tvrdo zakončoval Šimon Kupec, no jeho projektil jeden z hráčov Švédska odkopol za postrannú čiaru.
     
    76
    Momentálne sa nervozita na oboch stranách poriadne stupňuje a môžeme vidieť veľké množstvo faulov. Zatiaľ sú pri lopte hosťujúci Slováci.
     
    75
    Domáci obranca Tim Lidell zostal ležať v strede ihriska, kde ho zložil jeden z hráčov Slovenska. Po krátkom pozviechaní sa však Lidell pokračuje v hre.
     
    74
    Čmelík odcentroval loptu z pravej strany smerom na švédsku bránu, čím vybojoval rohový kop. Následne zahrával aj spomínaný rohový kop, no ten skončil len v moci švédskych obrancov.
     
    73
    Futbalistom Švédska sa očividne vyrovnanie zo strany Slovenska nepáči a okamžite sa snažia niečo vymyslieť. Uvidíme však, či sa im to proti pozornej slovenskej defenzíve podarí.
     
    72
    Slovensko U17 dalo gól!
    Slováci dokázali po štandardnej situácii z veľkej vzdialenosti vyrovnať! Po skvelom centri z pravej strany od Hromadu gólman Eskelinen vybehol zo svojej brány a loptu vyrazil napravo od seba. Tam však stál LUKÁŠ HARASLÍN, ktorý svojou delovkou trafil odkrytý priestor švédskej brány.
     
    71
    Aj slovenský tréner Bútora posiela na trávnik tretie striedanie. Namiesto Miroslav Káčera nastupuje do hry Jakub Grič.
     
    70
    Švédsky tréner Eriksson posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Krasniqiho nastúpi do hry Kinnander.
     
    69
    Lukáš Haraslín sa chcel s loptou prebojovať cez troch švédskych hráčov, no napokon sa mu to nepodarilo. Domáca defenzíva ho od lopty odstavila a následne smeruje smerom k bráne gólmana Junasa.
     
    68
    Rohový kop však slovenským futbalistom veľmi nevyšiel a celú situáciu napokon vyriešil gólman Eskelinen, ktorý loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    67
    Dobré zakončenie z centrálnej časti tentokrát predviedol slovenský hráč Vestenický, no ten napokon úspešný nebol, keďže jeho delovka bola zblokovaná na rohový kop.
     
    66
    Čmelík sa dostal do dobrej gólovej šance, keď si loptu potiahol na hranicu domáceho pokutového územia a svojou ľavačkou tvrdo vystrelil. Čmelíkova delovka však napokon skončila len tesne nad švédskou bránou.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 763 divákov.
     
    65
    Rohový kop z pravej strany zahrával domáci Sheriff, keď loptu nasmeroval k bližšej žrdi. Slovenskí futbalisti boli však v hlavičkových súbojoch úspešnejší a následne loptu vyhlavičkovali do bezpečia.
     
    64
    Z pravej strany chcel loptu pred slovenskú bránu odcentrovať domáci Krasniqi, no napokon nebol úspešný. Následne majú Švédi k dispozícii rohový kop.
     
    63
    Aj tréner Švédska strieda druhýkrát. Namiesto Almira Zeqiriho posiela na trávnik Rinora Nushiho.
     
    62
    Slovenskí hráči sa dostali ku švédskemu pokutovému územiu, no asistent hlavného rozhodcu napokon avízoval jasný ofsajd, po ktorom bude loptu odkopávať gólman Eskelinen.
     
    61
    Hromada chcel dobrým centrom z pravej strany vysunúť dopredu Čmelíka, no napokon sa mu to nepodarilo. Gólman Eskelinen bol rýchlejší a loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    60
    Momentálne majú loptu v moci slovenskí reprezentanti, ktorí sa snažia postupnými krokmi preniknúť pred bránu gólmana Eskelinena. Švédski obrancovia sú však zatiaľ v strehu.
     
    59
    Slovenský tréner posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Róberta Polievku nastupuje do hry Lukáš Haraslín.
     
    58
    Hosťujúci Chvátal sa snažil preveriť gólmana Eskelinena delovkou, no lopta mu napokon na jeho pravačku nesadla a následná strela bola len veľmi nedôrazná.
     
    57
    Slovenský hráč Vestenický sa previnil útočným faulom na domáceho Lidella. Následne sú pri lopte Švédi, konkrétne gólman Eskelinen, ktorý predvedie ďaleký odkop.
     
    56
    Domáci mali k dispozícii štandardnú situáciu tesne za polovicou ihriska, ktorú odišiel zahrávať Rosenqvist. Jeho dobrý center však napokon skončil len v náručí gólmana Junasa.
     
    55
    Slovenskí mladíci sú pri lopte a snažia sa prekvapiť švédskú defenzívu, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Domáce "tri korunky" si dávajú na slovenských útočníkov pozor.
     
    54
    Rohový kop tentokrát domácim veľmi nevyšiel, keď sa po centri od Watsona dostali k lopte len slovenskí obrancovia.
     
    53
    Domáci Krasniqi sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle, no pozorný Vodecký ho napokon od lopty odstavil, keď ju odkopol na rohový kop.
     
    52
    Vestenický to skúšal opäť. Tentokrát pálil z ľavej strany, no jeho projektil pozorný gólman Eskelinen zachytil vo svojom náručí. Následne do útoku smerujú Švédi.
     
    51
    Tomáš Vestenický sa svojim šprintom zbavil dvoch švédskych obrancov a následne pálil z hranice švédskeho pokutového územia! Gólman Eskelinen však zasahovať nemusel, keďže Vestenický minul priestor švédskej brány.
     
    50
    Čmelík sa snažil prihrávkou z pravej strany nájsť pred bránou Švédska nabiehajúceho Vestenického, no prihrávka bola napokon pridlhá a gólman Eskelinen loptu s prehľadom odkopáva.
     
    49
    Aj švédsky tréner posiela na trávnik prvé striedanie. Namiesto Ejupla nastupuje do hry oddýchnutý Rosenqvist.
     
    48
    Sheriff sa s loptou dobre presúval po ľavom krídle a následne chcel nájsť prihrávkou na pravú stranu Brodeckeho, no nepodarilo sa mu to. Slovenská defenzíva už zakročila dobre.
     
    47
    Slovenský hráč René Kotrík dobre zapracoval s loptou na vlastnej polovici ihriska, keď sa zbavil dvoch švédskych hráčov a následne získal autový hod.
     
    46
    Slovenský tréner si pripravil polčasové striedanie. Namiesto Mareka Rajníka nastupuje do hry Lukáš Čmelík.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas tohto zápasu priniesol hneď niekoľko zaujímavých momentov. Slovenskí mladíci sa najskôr v 6. minúte dostali do jednogólového vedenia po góle Juraja Chvátala. Následne však Švédi nenechali na seba dlho čakať a v 11. minúte po prvom góle Niklasa Brodackeho vyrovnali a následne v 25. minúte sa dokázali druhým gólom Brodackeho dostať do vedenia práve oni.

    Podarí sa futbalistom Slovenska zabrať a potrápiť ešte švédsku reprezentáciu do 17 rokov?
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Z pravej strany tentokrát pálil slovenský hráč Polievka, no jeho projektil napokon skončil len tesne mimo slovenskej brány. Následne sa do útoku hrnú Švédi.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    44
    Slovenskí hráči sú momentálne aktívnejším tímom a snažia sa vyrovnať. V prvom polčase im však už príliš veľa času na vyrovnanie neostáva.
     
    42
    Slovenský kapitán Hromada išiel do tvrdého súboja s jedným zo svojich protihráčov a nekompromisným sklzom ho zložil k zemi. Za tento faul obdržal jasnú žltú kartu.
     
    41
    Rohový kop však mladým Švédom veľmi nevyšiel a k lopte sa dostali pozorní Slováci. Tí sa okamžite snažia zaútočiť, no sú dobre bránení svojimi súpermi.
     
    40
    Po dobrej prihrávke od Anderssona sa k lopte pred slovenskou bránou dostal Krasniqi, ktorý ešte na ľavej strane hľadal Lundbäcka. Napokon však celú situáciu vyriešil pozorný Káčer, ktorý odkopol loptu na rohový kop.
     
    39
    Zeqiri si kľučkami vycvičil jedného slovenského obrancu na pravej strane a následne poslal k Junasovej bráne pekný center. Na ten však zareagovali len slovenskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    38
    Brodacki chcel centrom z ľavej strany nájsť pri vzdialenejšej žŕdke svojho spoluhráča Zeqiriho, no napokon sa mu to nepodarilo. Švédi si však vybojovali aspoň rohový kop.
     
    37
    Švédi sa dostali k lopte v strede ihriska a následne sa snažia niečo vymyslieť, no slovenská defenzíva je pozorná. Uvidíme, ako bude prebiehať herný prejav domácich ďalej.
     
    36
    Po vzdušnom súboji pred švédskou bránou ostal na zemi ležať slovenský hráč Vavro, ktorý bude musieť byť ošetrovaný. Po krátkom prehliadnutí však vyzerá byť v poriadku.
     
    35
    Slováci mali k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu na pravej strane, no po centri od Kotríka sa k lopte dostal len jeden zo švédskych obrancov, ktorý dokázal loptu vyhlavičkovať do bezpečia.
     
    34
    Slovenský hráč Vestenický sa mohol dostať do skvelej gólovej šance, no zjavne nikto nečakal, že gólman Eskelinen sa pri letiacej lopte pošmykne! Následne už spomínaný Vestenický loptu nestihol zachytiť.
     
    33
    Slovenský kapitán Hromada si loptu v centrálnej časti vymenil s Chvátalom a následne chcel zakončovať, no švédski obrancovia zvládli aj túto situáciu a loptu dokázali odkopnúť do bezpečia.
     
    32
    Domáci Zeqiri odhlavičkoval loptu smerom na slovenskú bránu, no gólman Junas bol v strehu a toto zakončenie dokázal zachytiť vo svojom náručí.
     
    31
    Slovenskí futbalisti sa snažia priniesť gól do švédskej siete a vyrovnať tak gólový účet stretnutia na 2:2, no zatiaľ sa im v tejto vízii veľmi nedarí.
     
    30
    Slovenskí mladíci sa snažili dostať do útoku, no napokon sa previnili ofsajdom, po ktorom loptu odkopáva do švédskeho útoku domáci gólman Eskelinen.
     
    29
    Slováci mali k dispozícii priamy kop na pravej strane, ktorý odišiel zahrávať Kotrík. Ten odcentroval loptu pred bránu Švédska, kde náslende tvrdo pálil Chvátal, no jeden zo švédskych hráčov loptu v poslednej chvíli odkopol do bezpečia.
     
    28
    Švédsky hráč Krasniqi sa previnil tvrdým faulom na slovenského Káčera, ktorý sa s loptou presúval po pravom krídle. Hlavný rozhodca neváhal a okamžite ukázal Švédovi žltú kartu.
     
    27
    Káčer poriadne potrápil domácu defenzívu, no napokon pozorný Lidell mu loptu vypichol efektívnym sklzom a posiela svoj tím do útoku.
     
    26
    Slovenský Rajník odcentroval loptu z ľavej strany v domnení, že v centrálnej časti nájde jedného zo svojich spoluhráčov, no pozorní švédski stopéri hru upokojili dobrým odkopnutím lopty do bezpečia.
     
    25
    Švédsko U17 dalo gól!
    Švédi sa poprvýkrát v zápase dostávajú do jednogólového vedenia! Na ľavej strane sa Sheriff zbavil slovenských obrancov a skvelou prihrávkou na pravé krídlo našiel nebráneného NIKLASA BRODACKEHO, ktorý skóruje už podruhýkrát v tomto stretnutí delovkou z tesnej blízkosti.
     
    23
    Vestenický sa mohol dostať k odrazenej lopte po nevydarenej prihrávke od Anderssona, no napokon nestihol rýchlo zmeniť smer svojej trasy.
     
    22
    Vodecký hľadal prihrávkou z pravej strany na hranici pokutového územia Vestenického, no napokon sa mu to nepodarilo. Švédski obrancovia loptu zachytili a tempo hry upokojujú.
     
    21
    Švédi sa po vyrovnávajúcom góle na 1:1 dostali do ofenzívnej chute a snažia sa prekvapiť slovenskú defenzívu. Gólman Junas je však spolu so svojimi ochrancami v dobrej forme.
     
    19
    Švédi mali k dispozícii štandardnú situáciu zo stredu ihriska, ktorej zahranie spôsobilo mierny závar pred slovenskou bránou. Gólman Junas však loptu vyboxoval po skvelom centri od Lidella do bezpečia.
     
    18
    Domáci Andersson chcel preveriť gólmana Junasa strelou z pravej strany, no napokon bolo jeho zakončenie zblokované jedným z hráčov Slovenska.
     
    17
    Momentálne sa hrá prevažne v strede ihriska, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Aktívnejší sú domáci Švédi.
     
    16
    K lopte sa na pravej strane tentokrát dostal domáci Lundbäck, no jeho tvrdé zakončenie napokon minulo priestor slovenskej brány.
     
    15
    Slovenskí mladíci sa previnili útočným faulom tesne za polovicou ihriska a musia tak odovzdať loptu svojim dnešným súperom. Uvidíme, čo sa Švédom podarí vymyslieť.
     
    13
    Slovenským futbalistom autový hod na pravej strane veľmi nevyšiel a následne sa previnili nedovoleným ofsajdom. Pri lopte sú teda Švédi, ktorí sa budú snažiť zaútočiť.
     
    12
    Z pravej strany tvrdo pálil slovenský hráč Rajník, no jeho delovku napokon pozorný Sheriff zblokoval svojimi nohami za postrannú čiaru.
     
    11
    Švédsko U17 dalo gól!
    Po poriadnej chybe v slovenských defenzívnych radoch dokázali domáci Švédi vyrovnať! Almir Zeqiri pretlačil loptu z pravej strany cez slovenských obrancov, kde si následne nabehol NIKLAS BRODACKI, ktorý svojou delovkou z tesnej blízkosti nedal slovenskému gólmanovi Junasovi žiadnu šancu.
     
    10
    Po nedôraznom centri slovenského hráča Vestenického sa k lopte dostal len gólman Eskelinen, ktorý udržal loptu vo svojom náručí a následne prerušuje plynulosť hry.
     
    9
    S loptou sa po ľavej strane dobre presúval Káčer, ktorý následne na stred vysunul Polievku. Ten hľadal vpredu Vestenického, no švédski obrancovia zakročili tentokrát úspešne.
     
    8
    Domáci Fridolf sa dostal do zakončenia na pravej strane, no následne loptu len odcentroval na kopačky slovenských obrancov, ktorí zakladajú ďalší útok hostí.
     
    7
    Švédi sa snažia na slovenských futbalistov niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Slovenskí mladíci veľmi dobre napádajú rozohrávku svojho súpera.
     
    6
    Slovensko U17 dalo gól!
    Slovenskí mladíci sa vo Švédsku dostávajú do jednogólového vedenia už v úvode stretnutia! Z pravej strany tvrdo pálil JURAJ CHVÁTAL, ktorý svojim nekompromisným projektilom nedal švédskemu gólmanovi žiadnu šancu na úspešný zásah.
     
    4
    Z pravej strany tentokrát pálil slovenský Rajník, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana domáceho Švédska.
     
    3
    Slovenskí reprezentanti mali k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 20 metrov, mierne vľavo, ktorý odišiel zahrávať Káčer. Ten však loptu umiestnil len do náručia pozorného švédskeho gólmana.
     
    2
    Slováci sa dostali do útoku, ktorý na pravej strane zakončoval Káčer. Jeho projektil však skončil len tesne mimo švédskej brány.
     
    1
    Úvodný výkop v prvom polčase mali k dispozícii hráči domáceho Švédska, ktorí sa nakrátko stiahli smerom k svojej bráne, no po malej chvíli sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko U17: Junas – Dimun, Vavro, Vodecký, Káčer, Chvátal, Vestenický, Hromada, Polievka, Rajník, Kotrík
    Náhradníci: Grič, Rodák, Čmelík, Sipľák, Kupec, Haraslín

    Švédsko U17: Eskelinen – Andersson, Fridolf, Lidell, Watson, Brodacki, Ejupl, Krasniqi, Lundbäck, Sheriff, Zeqiri
    Náhradníci: Brorsson, Cederholm, Dyrestam, Kinnander, Nushi, Rosenqvist

    Rozhodca: Sigurd Kringstad – Peter Kohronen, Robin Albertsson.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už druhom zápase Slovákov na turnaji štyroch krajín vo Švédsku!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo zápasu reprezentácií do 17 rokov, kde slovenských mladíkov na domácej pôde preveria Švédi.

    Slovenská reprezentácia do 17 rokov (ročník 1996) je tento týždeň vo Švédsku, kde sa na turnaji štyroch krajín (Slovensko, Švédsko, Nórsko a Island) pripravuje na Majstrovstvá sveta do 17 rokov v Spojených arabských emirátoch. Pre toto mužstvo je to posledná príprava mimo dejiska šampionátu (v dejisku ich čaká ešte prípravný zápas proti reprezentácii Uruguaja).

    Slovenskí mladíci odohrali svoj prvý turnajový zápas proti reprezentácii Islandu, kde najskôr vyhrávali v 68. minúte 1:0 po góle Lukáša Haraslína, ktorý prestrelil islandského gólmana z tesnej blízkosti. Islanďania však zabojovali a dokázali v štvrtej minúte nadstaveného času po kvalitne zahranom priamom kope skvelým hlavičkovým zakončením od Sigurssona vyrovnať na 1:1.
    Po tomto zápase sme mohli vidieť aj dodatkové pokutové kopy, v ktorých však futbalisti Islandu zneškodnili Slovensko v pomere 4:2.

    Podarí sa Slovákom po remízovom výsledku s Islandom prekvapiť domácu švédsku reprezentáciu?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:00.

    Branky: 6. Chvátal, 72. Haraslín, 89. Haraslín – 11. Brodacki, 25. Brodacki

    Karty:   42. Hromada (SVK17), 81. Čmelík (SVK17), 90. Haraslín (SVK17) – 28. Krasniqi (SWE17), 86. Rosenqvist (SWE17)


    Slovensko U17: Junas – Dimun, Vavro, Vodecký, Káčer (71. Grič), Chvátal, Vestenický (90. Sipľák), Hromada, Polievka (59. Haraslín), Rajník (46. Čmelík), Kotrík
    Náhradníci: Grič, Rodák, Čmelík, Sipľák, Kupec, Haraslín

    Švédsko U17: Eskelinen – Andersson, Fridolf, Lidell, Watson, Brodacki, Ejupl (49. Rosenqvist), Krasniqi (70. Kinnander), Lundbäck, Sheriff, Zeqiri (63. Nushi)
    Náhradníci: Brorsson, Cederholm, Dyrestam, Kinnander, Nushi, Rosenqvist

    Rozhodčí: Sigurd Kringstad – Peter Kohronen, Robin Albertsson

    Diváci: 763
    bahis siteleri