Real Sociedad – Malaga 0:0 (kon.) | Almería – Levante 2:2 (kon.) | Rayo Vallecano – Barcelona 0:4 (kon.)
Valladolid – Atlético 0:2 (kon.)
konec
UD Almería
2:2 (1:0)
Levante UD
Sobota 21.09.2013, 18:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería) • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Neskutečným zákrokem na brankové čáře dokázal Navas vyrazit míč letící do sítě. Domácí se sice rozčilovali, že míč přešel brankovou čáru, ale nyní s tím už nic neudělají. V samém závěru tak mohla Almería získat tři body, no nestalo se.
     
    90+4
    Další žlutá karta v závěru zápasu, dnes jich hlavní rozhodčí rozdal opravdu hodně. Za tvrdý skluz ji vidí da Silva Pinto (LVN).
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty a již plyne první z nich.
     
    87
    Úplně poslední střídání dnešního dne, ze hřiště jde autor nádherné druhé branky domácích Suso, kterého nahradil Barbosa.
     
    86
    Aby těch žlutých karet nebylo málo, tak další si do svých statistik připíše David Navarro (LVN), který zastavoval rychlý protiútok domácích.
     
    81
    Poslední střídání Levante, dolů jde Ivanschitz, kterého nahrazuje Barral.
     
    77
    El Zhar (LVN) nestačil v rychlostním souboji a pomohl si v něm tak nedovoleně, rozhodčí však byl velmi blízko a ocenil tento faul žlutou kartou.
     
    75
    Právě Rodri odchází ze hřiště a na poslední čtvrthodinku jej vystřídá Díaz.
     
    74
    Udeřit mohlo na druhé straně, Rodri (ALM) se hnal do protiútoku a dostal se i k zakončení. Výborně mu však zmenšil střelecký úhel Navas a celou šanci díky toho překazil.
     
    68
    Hostující trenér Joaquín Caparrós si připravil změnu, ze hřiště stáhl Babáho, kterého nahradil Nong.
     
    62
    Žlutých karet již dnes bylo rozdáno opravdu hodně, jednu z nich vidí také Xumetra (LVN), který si ve sprinterském souboji pomohl rukou a rozhodčímu se to nelíbilo.
     
    60
    Levante právě vstřelilo branku!
    A po tomto rohovém kopu máme také vyrovnáno a radost hloučku diváků v sektoru hostů je evidentní. Nečekané rozehrání až za šestnáctku našlo přímo kopačku PAPAKOULI DIOPA a ten zamířil z voleje naprosto dokonale a srovnává tak na 2:2.
     
    58
    Poprvé v zápase střídá domácí tým, ze hřiště odchází Soriano (ALM), kterého nahradí Rafita.
     
    57
    Emoce nyní opravdu hrají na plno, další žlutá karta pro domácí Almeríi je zde a vidí ji za tvrdý faul ve středu hřiště Pellerano.
     
    55
    Levante právě vstřelilo branku!
    Červená karta a za chvíli také snížení z pokutového kopu. S přehledem zamířil mezi tři tyče NABIL EL ZHAR a hosté jsou tak rázem opět ve hře o body.
     
    54
    Vzápětí další faul Fernándeze v dosti podobné pozici znamená druhou žlutou kartu a okamžitě tak také červenou. Navíc budou hosté kopat pokutový kop a jsou tak rázem zpět v zápase! Neuvěřitelné věci se nyní dějí v šestnáctce domácího týmu.
     
    53
    Fernández (ALM) si při bránění prostoru před vlastní brankou počínal nedovoleně a vidí za to žlutou kartu! Před rozehráním rohu tak budou muset hosté ještě počkat.
     
    51
    Almería právě vstřelila branku!
    Tak toto byla opravdová fotbalová lahůdka, SUSO dostal trošičku více prostoru, předkopl si míč a krásnou ránou k tyči nedal Navasovi šanci. Pro Levante to bude nyní již velmi těžké se zápasem zkusit něco udělat, času je však stále ještě dostatek.
     
    47
    Autor prozatím jediné branky Verza si pomohl ve středu hřiště faulem a byl za něj oceněn žlutou kartou.
     
    46
    Do druhého poločasu už nenastoupil Rios (LVN), kterého nahradil El Zhar.
     
    45+3
    Almería právě vstřelila branku!
    S velkým přehledem poslal VERZA míč k levé tyči a brankář Navas se hodil na druhou stranu. V samotném závěru prvního poločasu tak jdou domácí do vedení.
     
    45+1
    V samotném závěru prvního poločasu je odpískán pokutový kop pro domácí tým!
     
    45
    V prvním poločase se nastaví jedna minuta.
     
    44
    Ivanschitz (LVN) šel do souboje šlapákem a jeho noha byla opravdu až příliš vysoko, rozhodčí vše posoudil jako faul oceněný žlutou kartou.
     
    39
    Lell (LVN) se postavil do cesty soupeři a trošičku nešťastně jej zasáhl nohou do hýždí, rozhodčí celou situaci posoudil jako faul a dokonce vytáhl žlutou kartu.
     
    36
    Podle všeho se nejednalo o ofsajd a tak měl Babá na kopačce první branku zápasu. Obrana Almeríe byla jako opařená a po hezkém míče za záda všech domácích hráčů zachraňoval situaci pohotovým zákrokem Esteban, který výborně vyběhl proti Babáovi a znemožnil mu tak lepší zakončení.
     
    26
    Evidentně rukou stáhl Rios (LVN) soupeře k zemi a pochopitelně za tento zákrok vidí žlutou kartu.
     
    24
    Vzápětí v hlavičkovém souboji právě Soriano (ALM) trefuje soupeře rukou do obličeje a vidí za to žlutou kartu.
     
    22
    Také hosté o sobě dávají vědět, nejdříve tvrdá střela z dálky Ivanschitze byla vyražena přesně na kopačku Babáho, ten však v dobré pozici trefuje pouze boční síť.
     
    20
    Krátce na to pálil z dálky Suso a jeho projektil měl také gólové parametry, Navas však byl pozorný a tvrdou dělovku dokázal s vypětím všech sil vyboxovat.
     
    20
    Ve dvacáté minutě mohl jít domácí tým do vedení, krásný míč do šestnáctky však nedokázal Soriano tečovat a Navas tak míč dokázal chytit.
     
    12
    Obrovská chyba hostů nakonec gólem nekončí, ale ztratit míč na hranici vlastního pokutového území je vždy velmi nebezpečné. Jeden z domácích hráčů se však neodvážil vystřelit a jeho přihrávka také nebyla nikterak přesná.
     
    9
    Obrana Levante byla nedůrazná a z toho málem těžil Soriano, který vystřelil z velmi dobré pozice již uvnitř pokutového území. Brankář Navas však byl pozorný a míč zachytil také díky slabší razanci střeleckého pokusu.

    Jozef Valenčík

    Branky: 45+3. Verza (pen.), 51. Suso – 55. El Zhar, 60. Diop (Xumetra)

    Karty:   24. F. Soriano (ALM), 47. Verza (ALM), 53. Ch. Fernández (ALM), 57. Pellerano (ALM) – 26. Ríos (LVN), 39. Lell (LVN), 44. Ivanschitz (LVN), 62. Xumetra (LVN), 77. El Zhar (LVN), 86. D. Navarro (LVN), 90+4. da Silva Pinto (LVN)   54. Ch. Fernández (ALM)


    UD Almería: Esteban (C) – Marcos, Pellerano, Trujillo, Ch. Fernández – Vidal, Verza, F. Soriano (58. Rafita), Tébar, Suso (87. Barbosa) – Rodri (75. Díaz).
    Náhradníci: Ustari – M. Silva, Azeez, Corona, Rafita, Díaz, Barbosa.

    Levante UD: Navas – Lell, Vyntra, D. Navarro, García Juanfran (C) – Ríos (46. El Zhar), Diop, Ivanschitz (81. Barral), da Silva Pinto, Xumetra – Babá (68. Nong).
    Náhradníci: Javi Jiménez – Rodas, Karabelas, Simão, El Zhar, Nong, Barral.

    Rozhodčí: Velasco – Yuste, Alonso
    bahis siteleri