Hamburg – Stuttgart 3:3 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 1:2 (kon.)
konec
Hamburger SV
3:3 (1:2)
VfB Stuttgart
Neděle 20.10.2013, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Domácí celek už se z poslední akce do zakončení nedostal, a tak tu máme konec utkání. Spokojenější může být pravděpodobně Stuttgart. Ten sice třikrát přišel o své vedení v zápase, ale závěr dohrával pouze v desíti. Rüdiger se nechal zbytečně vyloučit a VfB se muselo o výsledek strachovat. Hamburger SV si však v početní převaze šanci nevypracoval, a tak se musí i přes vytrvalý tlak smířit s pouhým bodem. Na domácí straně zaujal výkonem Maximilian Beister, který přišel do hry až na začátek druhé půle, v hostující týmu to pak byl Alexandru Maxim, který jednu branku dal a na další přihrál. (17:24:57)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Gentnerovo následné sólo středem hřiště končí až předposlední zastávka se jménem Djourou. Tam hostující kapitán vystupuje.
     
    90+3
    Ibišević si těžký míč zpracoval na hruď, ale Tah mu jej odkopává do zámezí. To hostům bude vyhovovat.
     
    90+2
    Hamburg si toho zatím v početní převaze moc nedovolil, a tak po zblokovaném centru Çalhanoğla bude pouze vhazovat Jansen. Stuttgart toho využívá k taktickému střídání, když Traorého nahrazuje Sararer.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty.
     
    90
    Sakajův výpad po pravém křídle končí nepřesným centrem pro Adlera. V protiútoku tu byl Badelj, který po nahrávce od van der Vaarta nenahrál přesně, ale míč zůstane domácím. Ibišević přihrál souboj s Djourouem a vidí žlutou kartu.
     
    89
    Çalhanoğlu dlouhý centr nezpracoval ideálně, a tak hrál Stuttgart. Beister se snažil zastavit čistým způsobem Kvista, ale fauluje.
     
    88
    Domácím však chybí i přes početní výhodu na útočné polovině pohyb, a tak to zatím nevychází.
     
    88
    HSV začíná svůj postupný útok ze středu hřiště, kde ho rozjíždí stoper Djourou.
     
    86
    Stuttgart reaguje očekávaným střídáním. Karim Haggui vystřídá aktivního Maxima.
     
    84
    Rüdiger ještě před vhozením autu na pravé straně poslal před pokutovým územím k zemi pěstí van der Vaarta a vidí jednoznačnou červenou kartu! Velké oslabení pro Stuttgart.
     
    83
    Přímý kop rozehrál sám faulovaný Maxim. Ve vápně se první k míči vyšponoval Tah, ale odrazil pouze na hranici pokutového území, kde zkoušel Boka pohotově vrátit balon na Adlera. Klubko těl míč až na brankáře HSV nepustilo.
     
    81
    Alexandru Maxim si nepovedený přímý kop málem vynahradil úprkem po levé straně. Tam jej zastavil až za cenu žluté karty Badelj, ale i tak to bude pro VfB přímý kop z velmi výhodné pozice.
     
    80
    Po faulu Westermanna na Ibiševiće měl Stuttgart výhodu přímého kopu z levé strany. Ten do pokutového území zahrál Alexandru Maxim, jenže tentokrát ve vápně našel jenom hráče v bílých dresech Hamburgeru SV.
     
    79
    Çalhanoğlu si udělal prostor ve středu hřiště a následně levačkou vypálil. Kirschbaum byl na zemi velmi rychle a pohotově vyráží na rohový kop.
     
    78
    Zběsilé tempo hry je zpět a akce střídá akci. Badeljovu skvělou práci znovu zkazil Lasogga, který opět nenahrál přesně.
     
    78
    Kvist vysunul na levou stranu Gentnera, jehož centrovaný míč odvrací v pokutovém území Djourou.

    Martin Mišovec

    Branky: 22. Lasogga (Arslan), 55. Beister (Jansen), 67. van der Vaart (Beister) – 3. Maxim (Ibišević), 37. Gentner (Maxim), 64. Djourou (vla.)

    Karty:   81. Badelj (HAM) – 71. Kvist (STU), 90. Ibišević (STU)   84. Rüdiger (STU)


    Hamburger SV: Adler – Westermann, Tah, Djourou, Jansen – Zoua (46. Beister), Arslan, van der Vaart (C), Badelj, Çalhanoğlu – Lasogga.
    Náhradníci: Drobný – Sobiech, Lam, Iličević, Jiráček, Rudņevs, Beister.

    VfB Stuttgart: Kirschbaum – Sakaj, Schwaab, Rüdiger, Boka – Harnik (65. Werner), Kvist, Maxim (86. Haggui), Gentner (C), Traoré (90+2. Sararer) – Ibišević.
    Náhradníci: K. Müller – Haggui, Rausch, Sararer, Khedira, Cacau, Werner.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Ben. Brand