Sant Andreu – Atlético 0:4 (kon.) | Girona – Getafe 1:1 (kon.) | Celta Vigo – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
Huelva – Levante 1:0 (kon.) | Xàtiva – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Girona FC
1:1 (1:1)
Getafe CF
Sobota 07.12.2013, 18:00 • Estadi Municipal de Montilivi, Girona • Španělský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Druholigová Girona je na tom ve své soutěži celkem špatně, ale v Copa del Rey se dostala do 4. kola, kde přivítá v prvním utkání Getafe, působící v Primera División. Hosté se v lize drží na sedmém místě, tedy blízko pohárovým příčkám, a budou v tomto střetnutí favoritem.
     
    Girona se slušnou formou rozhodně pyšnit nemůže. Z posledních čtyř zápasů prohrála hned třikrát, naposledy slavila vítězství v půlce listopadu na půdě CD Mirandés a předtím ještě v rámci druhé španělské ligy skolila Gijón těsně 2:1. V poslední době se vůbec nedaří nejlepšímu střelci Felipemu Sanchónovi, jenž skóroval naposledy před měsícem.
     
    Pro Getafe je to v Copa del Rey vůbec první zápas této sezóny. Uvidíme, jak moc vážně bude brát tento pohár, jelikož v nejvyšší soutěži má slušnou šanci dostat se na pohárové příčky. Hostujícímu celku se měsíc listopad příliš nevydařil, vyhrál ze čtyř zápasů jen naposledy nad Levante. Na druhou stranu patří k černým koňům celé Primera División.
     
    Oba týmy se během uplynulých let nesetkaly ani jednou, takže na statistiku vzájemných zápasů nemůžeme brát zřetel. Jejich premiérový souboj bude řídit César Muňiz Fernández společně s asistenty José Fernándezem a Víctorem Fernándezem. A aby Fernándezů nebylo v utkání málo, doplňuje je ještě jeden, čtvrtým rozhodčím byl totiž delegován Francisco Fernández.
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Jorge – Ramalho, Moisés, Mas, García – Richi, Timor – Jofre, Eloi, Jandro – Chando
    Náhradníci: Pere, Felipe, Bordas, Coris, Migue, Juanlu, Becerra

    Getafe CF: Codina – Valera, Lopo, Alexis, Lago – Rodríguez, Lacen – Lafita, Sarabia, Gavilán – Marica
    Náhradníci: Míchel, León, Colunga, Borja, Castro, Arroyo, Moyá

    Rozhodčí: César Muňiz – José Fernández, Víctor Fernández.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Girona je zatím více u míče, prozatím více ohrožuje branku Codiny. Jinak nám zatím úvodní minuty střelu na branku nepřinesly.
     
    4
    Rodríguez dostal zkraje zřemě nějaký úder, moc se mu z trávníku nechce. Špatně došlápl po výskoku v hlavičkovém souboji.
     
    6
    Z rohového kopu nedokázali hosté vytěžit nic. Následně se ve vápně válel na zemi Lafita, rozhodčí však na tuhle situaci nereagoval a domácí se hnali do brejku, z něhož se neprosadili.
     
    7
    Hosté nyní obléhali branku soupeře daleko za vápnem, a jakmile se snažil přiklepnout míč spoluhráči Lago, bylo po akci.
     
    9
    Jofre poděkoval spoluhráči za pokus o centr, ten ovšem nakonec skončil pouze v autu.
     
    10
    Chando si udělal prostor na pravé straně, odkud následně nacentroval do vápna, Nicméně tam byli hostující obránci připraveni.
     
    12
    Obě defenzívy pracují zatím velmi pozorně. Stejně jako nyní Ramalho, jenž uklidil míč zkušeně do zámezí.
     
    13
    Gavilán nyní fauloval ve středu hřiště, nakonec se svému protihráči šel omluvit. Girona zůstane u míče.
     
    14
    Dobrá kombinace domácích těsně za vápněm. Nakonec se k Jofremu odrazil míč a po faulu domácích se srandardka bude rozehrávat skoro z čáry pokutového území...
     
    16
    Girona právě vstřelila branku!
    Hostům se faul v nebezpečném místě nevyplatil. DAVID TIMOR COPOVÍ se jal exekutorství přímého kopu a krásnou technickou ránou zamířil přesně k tyči. Gólman Codina se jen marně natahoval.
     
    17
    Lago nyní fauloval, vrazil do protihráče u lajny přece jenom tvrději. Další standardka pro domácí celek...
     
    18
    ...Timor opět ukázal, že přímé kopy zahrává skvěle. Svým centrem hledal spoluhráče na bližší tyči, nakonec se míč odrazil od země a nepříjemně se kroutil do branky, na poslední chvíli ho tečoval do zámezí jednoruč Codina.
     
    20
    Getafe se brání jen za cenu několika faulů, vše zatím zůstává bez karty. I v tomto případě, kdy Lopo zezadu zatáhl za dres svého protihráče.
     
    21
    Girona kombinuje na své polovině a v pohodě kontroluje hru. Je očividině vidět, že je po gólu daleko hladovější.
     
    22
    Hodně spekulativní osobní trest. Nedá se říci, že by Ramalho (GIR) nebyl ve vápně nijak atakovaný, rozhodčí ale penaltu nepískl a navíc domácímu obránci ukázal žlutou kartu za simulování.
     
    23
    Sarabia měl nyní dost prostoru, aby vystřelil. Míč mu poskakoval, přesto ho hostující záložník napálil z voleje, míč nakonec skončil jen hodně nad branku Jorgeho.
     
    25
    Hosté nyní pozlobili. Sarabia přihrál na Gavilána, od něhož se míč ještě odrazil k Ciprianovi, ten ovšem stál již v ofsajdu.
     
    26
    Možnost přímého kopu z dobré pozice hosté využili prachbídně. Snažili se ho rozehrát narychlo, což soupeř skvěle přečetl.
     
    27
    Lafitovi je nyní pořádně domlouváno. Vletěl do souboje na soupeřově polovině hodně ostře. Možná že tahle situace si žádala žlutou kartu.
     
    28
    Ramalho dobře přečetl hru a zachytil centr mířící na jeho pravou stranu. Nakonec mu míč odkopl do autu jeden ze soupeřů.
     
    29
    Tohle nebyl rozhodně špatný centr. Gavilán se snažil v šestnáctce najít Lafitu nebo Cipriana, nakonec si domácí obrana poradila.
     
    31
    Obrovská možnost Getafe na vyrovnání! Rohový kop Sarabii doplachtil na zadní tyč na Alexise, který nikým nehlídaný hlavičkoval do brány. Na brankové čáře míč dostal do bezpečí až dobře stojící García.
     
    32
    Chando si nabíhal na dobrý pas, jenže zastavuje ho praporek pomezního. I přes nevoli publika se totiž podle rozhodčích ocitl v ofsajdu.
     
    34
    Lacen (GET) podrazil zezadu rozeběhnutého Jandra a obdržel žlutou kartu. Oba zapojení se nakonec celé situaci zasmáli. Hostující hráč věděl, že za tohle osobní trest prostě dostane.
     
    35
    Rodríguez v hlavičkovém souboj loktem zasáhl Timora do zad. Osobních soubojů je v prvním poločase celkem dost.
     
    36
    Další ofsajd Girony. Jofreho zakončení obloučkem do sítě už bylo zbytečné, tentokráte byl za obranou soupeře dobré dva metry.
     
    38
    Eloi se dožaduje u rozhodčího Césara Muňize faulu ve středu hřiště, ten na jeho protesty vůbec nereaguje.
     
    38
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Hosté ještě před přestávkou stihli vyrovnat. Centr z levé strany od Gavilána dokázal gólman Jorge vyrazit z malého vápna jednoruč pouze k CIPRIANU MARICOVI, který elegantními nůžkami zamířil přesně k tyči. Nádherné zakončení rumunského útočníka.
     
    41
    Hra se nyní hodně uklidnila, stále se však hraje do plných, oba týmy předvádějí pěknou útočnou hru. Nyní neprostrčil balón dopředu Marica.
     
    42
    Lago na levé straně kombinoval s Gavilánem, nakonec se však do jejich rozehrávky vmísil jeden z domácích obránců.
     
    43
    Timor nyní vletěl tělem do Rodrígueze. Getafe ale standardku nevyužilo nejlepším způsobem, dlouhý nicotný nákop skončil jen u Jorgeho.
     
    45
    Nebezpečná kombinace hostů na levé straně. Lacen prostrčil balón na Sarabiu, ten ho ještě posnul na Gavilána, k němuž však brzy přistoupila domácí defenzíva.
     
    První poločas skončil.
     
    Ačkoli Gironě patřila jasně první polovina prvého dějství, v níž se zásluhou skvěle rozehraného volného kopu ujala vedení zásluhou Timora, hosté dokázali sedm minut před koncem srovnat díky ještě hezčímu gólu Maricy, jenž se trefil nůžkami. Něco málo ze statistik – domácí drží míč v 53% případů, zatímco hosté, jakožto tým hrající o soutež výše, pouze ve 47% hry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Moisés (GIR) je dalším, který obdržel žlutou kartu. Těžko říci, zda-li za protesty nebo za držení, které tomu předcházelo.
     
    48
    Gavilán přistrkoval Richiho, ten tak po lajně špatně přihrál. César Muňiz následně situaci dopískl.
     
    49
    Ramalho se nyní chopil míče a pelášil s ním směrem na branku Codiny. Jeho následná slabá střela po zemi skončila pouze vedle.
     
    50
    Gavilán je neúnavný i ve druhé půli. Tentokráte se zase svou rychlostí uplatnil na levé straně, odkud však jeho přihrávka do vápna neshledala úspěch.
     
    52
    Domácí možná až zbytečně moc kombinovali za vápnem, takže se soupeř dostával do přečíslení. To skončilo po střele Sarabii z dálky, po níž se Jorge jen malniko zapotil.
     
    53
    Lacen poslal dlouhý balón na rozeběhnutého Maricu, proti němuž za spící obranu vystartoval až za vápno Jorge. Rumunský útočník stačil do míče píchnout a ten se šoural směrem k domácí brance. Nakonec střela skončila těsně vedle.
     
    55
    Timorův rohový kop odhlavičkoval pryč Lacen, poté také Sarabia. Nakonec si ho ale převzal Jandro, jenž následně po teči zahrál v soupeřově vápně rukou.
     
    57
    Ramalho poslal neškodný centr do vápna, kde nebyl vůbec nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    58
    Rodríguez si patičkou obhodil Timora (GET), který ho nadvakrát fauloval. Následně domácí záložník posouval míč soupeři, který si ho stavil pro standardku. A za tento projev nesportovního chování César Muňiz trestal žlutou kartou.
     
    60
    Valera kombinoval na pravé straně se Sarabiou, byli ovšem proti přesile. A Girona si s touhle situací nakonec v klidu poradila.
     
    62
    Dlouhé obléhání branky Getafe. Po pěkném slalomu Jandro ještě píchl balón doprava na Ramalha, který jako by nevěděl, jestli má střílet, nebo centrovat, a podle toho celá akce dopadla špatně.
     
    63
    V početném složení si borci v modrém nabíhali do šestnáctky na centr Sarabii ze standardní situace. Gironská obrana odolala.
     
    64
    Domácí publikum nyní spílá rozhodčím, jeden z hostujících hráčů zřejmě zahrál ve vápně rukou. A co se týče nového nařízení ve Španělsku, jakákoli ruka ve vápně se zkrátka píská. Tentokráte ale César Muňiz zůstal klidný.
     
    66
    García dostal míč k levé straně, odkud se centr neujal. Byl hodně špatný, tohle nemohl žádný ze spoluhráčů stihnout.
     
    67
    První střídání zápasu. Ze hry odchází Jofre, který toho naběhal dost, do hry jde nejlepší střelec týmu Felipe Sanchón. Trefí se konečně po měsíčním půstu?
     
    68
    Další ofsajd, do kterého se dostalo domácí mužstvo. Je to už poněkolikáté, kdy se Getafe podařilo dostat soupeře do pasti.
     
    70
    Jandro vyslal doprava naběhnutého Ramahlha, jenže tomu dnes přesnost přihrávek a centrů dělá potíže. Opět nenašel vůbec nikoho v šestnáctce Getafe.
     
    70
    Richi (GIR) zatáhl za dres Sarabiu a obdržel pátou žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    71
    První změna také na hostující straně. Ze hřiště odešel Sarabia, na posledcních dvacet minut ho přišel nahradit Castro.
     
    72
    Velká šance pro domácí celek! Takovou tutovku, jakou spálil Chando, se jen tak nevidí. Vše mu připravil Ramalho, jenž se dostal do šestnáctky a zpětnou přihrávkou našel svého spoluhráče. Ten na hranici malého pokutového území našel jen rukavice fantastického Codiny.
     
    75
    Chando měl v utkání jednu velkou šanci před pár okamžiky, jinak toho na trávníku upřímne moc nepředvedl. Teď ho střídá Bordas.
     
    77
    Marica, autor nádherného vyrovnávacího gólu, jde ze hřiště. Rumunského rodáka nahrazuje Colunga.
     
    78
    Lafita se nyní pokusil o střelu z dálky, větší problémy ale Codinovi nenadělala. Spíše ho mohlo bolet za krkem, jak se na míč díval nahoru.
     
    80
    Castro se krkolomným způsobem dostal do pokutového území, jenže s míčem si až příliš dlouho hrál, a tak ho čistě tělem od něj odstavil vracející se Ramalho.
     
    82
    León střídá kapitána Gavilána, který odvedl hodně dobrou práci.
     
    83
    Ramalho stále běhá na pravé straně jako fretka, vyráží z obrany co nejvíce to jde. Teď měl jeho pas zprava přísnější parametry než ty předchozí, opět ale nepřinesl potřebný úspěch.
     
    85
    Oba mančafty už v útoku nejsou tak aktivní, jako by jim docházela šťáva. Centr Leóna nyní napravo zablokoval jeden z domácích hráčů.
     
    86
    León prostrčil balón na lépe postaveného Castra, ten měl ale k míči o pár decimetrů dál než soupeř, který se ho nakonec zmocnil.
     
    88
    Leónova přihrávka z hranice brankové čáry prosvištěla domácím vápnem, nakonec nenašla nikoho. Ale minimálně gironskou defenzívu vystrašila.
     
    88
    Colunga (GET) dostává v závěru ještě žlutou kartu za faul na půlící čáře.
     
    88
    Poslední střídání, ze hřiště odchází Richi, do hry přichází Pere.
     
    89
    Bordas si na hranici šestnáctky elegantně zpracoval míč tam, kam potřeboval, a z voleje vypálil. Kdyby nezamířil jen doprostřed branky, kde stál Codina, asi by situace byla daleko nebezpečnější.
     
    90
    César Muňiz nastaví druhý poločas o tři minuty.
     
    90+1
    León (GET) přidržel Eloie, který se řítil do slibné šance. Je tak již sedmým potrestaným hráčem utkání.
     
    90+3
    Poslední možnost domácího celku, avšak Lacen přihrávku nakonec nedostal. Do konce nastavení zbývá kolem dvaceti vteřin.
     
    Konec zápasu.
     
    Spravedlivou remízou 1:1 se Girona rozešla s prvoligovým Getafem ve 4. kole Copa del Rey, do odvety tak bude mít daleko lepší výchozí pozici hostující celek. Vše podstatné se událo už v prvním poločase – do vedení poslal domácí Timor, za hosty srovnával Marica.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů z fotbalu brzy nashledanou. (19:50:52)

    Patrik Sandev

    Branky: 16. Timor – 38. Marica

    Karty:   22. Ramalho (GIR), 47. Moisés (GIR), 58. Timor (GIR), 70. Richi (GIR) – 34. Lacen (GET), 88. Colunga (GET), 90+1. León (GET)


    Girona FC: Jorge – Ramalho, Moisés, Mas, García – Richi (88. Pere), Timor – Jofre (67. Felipe), Eloi, Jandro – Chando (75. Bordas)
    Náhradníci: Pere, Felipe, Bordas, Coris, Migue, Juanlu, Becerra

    Getafe CF: Codina – Valera, Lopo, Alexis, Lago – Rodríguez, Lacen – Lafita, Sarabia (71. Castro), Gavilán (82. León) – Marica (77. Colunga)
    Náhradníci: Míchel, León, Colunga, Borja, Castro, Arroyo, Moyá

    Rozhodčí: César Muňiz – José Fernández, Víctor Fernández
    Úterý 17.12.2013
    Getafe - Girona 4:1

    Branky: 2. Sarabia, 5. Colunga (pen.), 34. Lafita, 73. L. López – 59. Castro (pen.)

    Karty:   43. Fernández (GET), 52. L. López (GET), 69. Escudero (GET) – 4. Palatsi (GIR), 42. Timor (GIR), 71. Matamala (GIR)

    bahis siteleri