Sparta – Přerov 5:2 (kon.) | Slavia – Prešov 5:0 (kon.) | Sparta – Slavia 3:1 (kon.)
Junosť Minsk – Jokers 2:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (3:1, 2:1)
HC ZUBR Přerov
Čtvrtek 26.12.2013, 12:15 • Tipsport Arena, Praha • Memoriál Martina Friče (U14)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Příjemné prožití Vánočních svátků a sledování dobrého hokeje Vám přeje z Tipsport Areny v Praze komentátor Tomáš Reiner, který Vás bude provázet děním úvodního dne 45. ročníku Memoriálu Martina Friče.
     
    Úvodní zápas turnaje hráčů do 14 let obstarají hráči domácí Sparty a Přerova, který čekají dva zápasy v řadě. Po Spartě čeká přerovské hokejisty další duel proti týmu z hlavního města, tentokrát proti Slávii.
     
    Pojďme si nyní říci něco k pravidlům. Zápas se bude hrát dvakrát 20 minut a týmy budou mít k dispozici před jeho začátkem 3 minuty na rozbruslení. Všechny týmy si zahrají minimálně 5 zápasů a každý získá diplom za účast.
     
    Kvůli veřejnému bruslení je samotný začátek posunut na 12:15.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Mysliveček, Sýkora, Prymula, Pšenička, Tůma, Čajka, Litvynov, Vorobjev, Kropáček, Plízr, Pika, Arnošt, Kozák, Mrázek, Čech, Procházka, Nagy

    HC ZUBR Přerov: Adamko (Koudela) – Kleiner, Mlčák, Koreček, Piktorin, Plášek, Lašák, Kuba, Mrázek, Krzystek, Šimanský, Barveníček, Indrák, Šafránek, Mohapl

    Rozhodčí: Hojáček, Výborný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní vhazování vyhráli hokejisté Sparty, ihned se vrhli do útočného pásma.
     
    00:33
    Domácí kapitán Mrázek se hned v první minutě prodral do kvalitní šance, Adamko jeho ránu po ledě však dokázal zlikvidovat.
     
    01:19
    Vzápětí prozkoušel pozornost Adamka Prymula, i tentokrát si přerovský brankář bez problémů poradil.
     
    02:15
    Nagy si skvěle vybruslil od mantinelu až před samotné brankoviště, jeho následnou bekhendovou kličku brankář Adamko bravurně vychytal a udržel na svém kontě nulu!
     
    02:58
    První útočnou akci předvedli také hostující hráči, se zakončením Pláška však neměl Škorpík výraznější potíže.
     
    04:37
    Sparta je v úvodu zápasu mnohem aktivnější a nyní se mohla opět radovat z gólu! Čech dostal přesnou přihrávku před branku a snažil se zamířit přesně k tyči, na poslední chvíli se tam však zjevil Adamkův beton, který zabránil radosti pražského týmu!
     
    06:07
    Nahozený kotouč raději Adamko ukryl pod svojí lapačkou a přerušil tím hru.
     
    08:23
    Lašák se ocitl v další dobré šanci, jeho střela ale minula Adamkovu branku a zastavila se až o zadní mantinel.
     
    08:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní se již pražské mužstvo raduje, využívá svého silného tlaku a dostává se do vedení! Kropáček našel přesným pasem ŠTĚPÁNA ČECHA, jenž ještě přesnější ranou otevírá skóre dnešního střetnutí – 1:0! Asistence: Vojtěch Kropáček a Alexander Vorobjev.
     
    09:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí rázem odskakují na rozdíl dvou branek, Štěpán Čech se tentokrát vžil do role asistenta, když vyslal do šance MARTINA NAGYHO, jenž se v zakončení nemýlil – 2:0! Asistence: Štěpán Čech.
     
    10:21
    Sparta bude moci své vedení ještě navýšit, Theodor Krzystek (PRE) si odnesl dvouminutový trest za hákování.
     
    12:01
    Přesilovka pražského týmu však příliš dlouho netrvala, střelec druhé branky Martin Nagy (SPA) také usedne za katr, když se provinil nedovoleným bráněním.
     
    12:21
    Zubr hraje v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    12:54
    Přerov právě vstřelil branku!
    I tuto početní výhodu dokázali hosté z Přerova zužitkovat! THEODOR KRZYSTEK se vrátil z trestné lavice a chvíli na to využil pasu Pláška a vrátil hosty zpět do duelu – 2:1! Asistence: Karel Plášek.
     
    14:52
    Nahození Sparty v poklidu schoval ve své lapačce brankář Adamko.
     
    16:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Martin Nagy našel přesnou přihrávkou na brankovišti volného VOJTĚCHA KROPÁČKA, který zamířil neomylně k tyči a vrátil sparťanům dvoubrankové vedení – 3:1! Asistence: Martin Nagy a Dominik Arnošt.
     
    18:58
    Kropáček se snažil probíjet před Adamka, dostal se i ke střele, ta mu ale podle představ rozhodně nevyšla.
     
    20:00
    První polovina skončila.
     
    Úvodní třetina v pražské Tipsport Areně přinesla hned čtyři branky, domácí se po zásluze ujali vedení a směřují k první vítězství. Druhá polovina zápasu odstartuje zhruba v 12:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:36
    Prymula z pravého kruhu trefil po ledě pouze Adamkův beton.
     
    23:25
    Hostující Ondřej Koudela mohl snížit nepříznivý stav, dostal se do samostatného úniku, jenže proti Škorpíkovi neuspěl! Jeho zakončení směřovalo mezi betony, sparťanský brankář je ale stihl sklapnout k sobě včas!
     
    24:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vzápětí tu máme čtvrtou branku v síti Přerova! Čajka našel ideální přihrávkou volného ŠTĚPÁNA ČECHA, který svým druhým gólem v zápase sráží soupeře do kolen – 4:1! Asistence: Petr Čajka.
     
    26:58
    Matěj Plízr chtěl zatáhnout puk do útočného pásma, na modré čáře byl však čistým způsobem odzbrojen.
     
    28:03
    Sýkorova střela od modré čáry byla těsně před brankou Škorpíka sražena mimo.
     
    29:14
    Velká šance Sparty! Pšenička po pohledné individuální akci našel před brankou úplně volného Dominika Arnošta, který mohl vsítit pátý gól svého týmu! Proti byl ale Adamko, jenž předvedl bravurní zákrok, za který si zasloužil potlesk publika.
     
    29:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    O několik sekund později již pátá branky Sparty přichází, svůj druhý gól si do statistik připsal VOJTĚCH KROPÁČEK – 5:1! Asistence: Martin Nagy a Patrik Tůma.
     
    33:20
    Druhý dvougólový střelec dnešního zápasu Vojtěch Kropáček (SPA) obdržel dvě minuty za hákování.
     
    33:24
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hostující mužstvo využívá také svoji druhou přesilovou hru v dnešním duelu, Ptáčkovu přihrávku nejlepším možným způsobem zužitkoval MARTIN LAŠÁK – 5:2! Asistence: Karel Plášek.
     
    35:27
    Štěpán Čech se snažil o dokonání hattricku, jeho střelu nejprve Adamko vyrazil před sebe betonem, dorážkám ale zabránil včasným zásahem lapačkou.
     
    36:45
    Ivan Litvynov vlétl do útočné třetiny jako drak a s pukem se dostal až do prostoru mezikruží, jeho následnou prudkou a nebezpečnou střelu zastavil pozorný Adamko betonem!
     
    38:49
    Přerov vyhazuje puk na zakázané uvolnění, hra se opět vrátí před Adamka.
     
    39:48
    Martin Nagy chtěl ještě v závěru připsat šestý gól Sparty, jeho střelu mířící do pravého horního rohu však Adamko reflexivně vytáhl vyrážečkou nad.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    V úvodním střetnutí na Memoriálu Martina Friče poráží Sparta Praha Přerov v poklidu 5:2 a připisuje si první výhru do tabulky. Hosty čeká zhruba za patnáct minut druhý zápas, kdy se postaví pražské Slavii. (13:24:55)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 9. Čech (Kropáček, Vorobjev), 10. Nagy (Čech), 17. Kropáček (Nagy, Arnošt), 25. Čech (Čajka), 30. Kropáček (Nagy, Tůma) – 13. Krzystek (Plášek), 34. Lašák (Plášek)


    HC Sparta Praha: Škorpík (Mičán) – Mysliveček, Sýkora, Prymula, Pšenička, Tůma, Čajka, Litvynov, Vorobjev, Kropáček, Plízr, Pika, Arnošt, Kozák, Mrázek, Čech, Procházka, Nagy
    HC ZUBR Přerov: Adamko (Koudela) – Kleiner, Mičák, Koreček, Piktorin, Plášek, Lašák, Kuba, Mrázek, Krzystek, Šimanský, Barveníček, Indrák, Šafránek, Mohapl, Koudela

    Rozhodčí: Hojáček, Výborný
    bahis siteleri