Martin – Žilina 3:4 (0:1 po s.n.) | Nitra – Banská Bystrica 1:4 (kon.) | Košice – Trenčín 3:2 (1:0 po s.n.)
Poprad – Piešťany 3:5 (kon.) | Zvolen – Skalica 5:4 (kon.)
konec
HK Poprad
3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
ŠHK 37 Piešťany
sk Sobota 28.12.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 33. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia hráči domáceho HK Poprad a hosťujúceho tímu ŠHK 37 Piešťany.

    Popradskí "kamzíci" sa po 34 odohraných zápasoch nachádzajú na priebežnej štvrtej priečke so ziskom 53 bodov a gólovým skóre 105:98 za 18 výhier a 16 prehier. Pred Popradom momentálne na tretej priečke sídli Banská Bystrica s náskokom dvoch bodov a za Popradom na piatej priečke sídlia Piešťany s jednobodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských "kamzíkov", prehra (0:3 doma proti košickým "oceliarom") – prehra (1:2 po samostatných nájazdoch doma proti nitrianským "corgoňom") – výhra (2:1 po samostatných nájazdoch vonku proti martinským hokejistom) – výhra (6:5 po predĺžení doma proti Banskej Bystrici) – prehra (4:7 vonku proti Dukle Trenčín), jasne hovorí o tom, že Popradčania predvádzajú v priemere dobré výkony a získavajú v zápasoch potrebné body, no ich herný prejav nedokáže nájsť potrebnú stabilitu.

    Piešťanskí "havrani" sa po 34 odohraných zápasoch nachádzajú na priateľnej piatej priečke v tabuľke so ziskom 52 bodov a gólovým skóre 89:83 za 19 výhier a 15 prehier. Pred Piešťanmi na štvrtej priečke sídli popradský celok s náskoko jedného bodu a za Piešťanmi na šiestej priečke sídli Zvolen s dvojbodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia piešťanských hokejistov v slovenskej Tipsport extralige, výhra (6:4 vonku proti banskobystrickým "baranom") – prehra (3:4 po samostatných nájazdoch doma proti Dukle Trenčín) – výhra (4:3 po samostatných nájazdoch vonku proti žilinským "vlkom") – výhra (3:2 po samostatných nájazdoch vonku proti Skalici) – prehra (1:2 po predĺžení doma proti zvolenským rytierom), jasne hovorí o tom, že Piešťanci sú vyrovnaným súperom akéhokoľvek extraligového tímu, o čom svedčí fakt, že v riadnom hracom čase Piešťanci remízovali už štyrikrát po sebe.

    Popradčania a Piešťanci si v tejto sezóne zmerali sily už trikrát. Najskôr sa "kamzíkom" podarilo vyhrať v Piešťanoch tesne 2:1, následne si pripísali triumf aj na domácom ľade výsledkom 6:4, no v treťom zápase dominovali už Piešťanci, ktorí na domácom ľade vyhrali 3:1.

    V tomto zápase sú mierne favorizovaní domáci popradskí hokejisti, ktorí lepšie tabuľkové postavenie a k ich dobru prispieva aj domáce prostredie. Bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru domáceho Popradu vypísali kurz 2,05, zatiaľ čo výhra Piešťancov je ohodnotená kurzom o niečo vyšším - 2,56. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,30.

    Podarí sa popradským hokejistom upevniť svoju štvrtú priečku v tabuľke alebo Kamzíkov práve v dnešnom zápase ohrozia a prípadne zosadia zo štvrtej priečky práve Piešťanci?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Gaborčík, Suchý ("A"), Kurali, Fabian, Makovský, D. Brejčák, Jáchym, Štrauch – Sýkora, Stals, Lapšanský – Kroták ("C"), S. Takáč, Paločko – Drábek, Mlynarovič, M. Nagy – Gápa, Paukovček, Belluš.

    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Šúrek) – Brňák, Rais, Cuník, Hruška, Filip ("A"), Drgoň, Biro, Škadra – Stupka, Holovič, Lušňák – Melichárek ("A"), Mišura, Nemec ("A") – Chylo, Hamrák, Saliji – Románek, Peško, Haring.

    Rozhodca: Branislav Jura – Lukáš Kacej, Michal Orolin.
     
    Popradskí "kamzíci" budú v dnešnom zápase hrať v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Piešťanci nastupujú v dresoch žltých a koučovať ich bude tréner Milan Klement.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali k puku Popradčania, no tí sa ihneď previnili postavením mimo hry, po ktorom uvidíme ďalšie vhadzovanie puku v neutrálnej strednej tretine.
     
    00:45
    Piešťanský útočník Melichárek sa dostal do skvelej gólovej šance pred popradskou bránou! Po presnej prihrávke z pravej strany od Lušňáka tvrdo pálil, no gólman Sidor puk vytesnil do bezpečia svojimi betónmi!
     
    01:08
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci Vladimír Nemec.
     
    01:36
    Kroták napriahol svoju hokejku v medzikruží, no gólman Tomek bol v strehu a puk vyrazil tesne pred seba. Tam stál pozorný Takáč, no ani ten napokon nedokázal prekonať pozorné betóny piešťanského gólmana.
     
    02:10
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa po skvelej útočnej kombinácii v presilovej hre dostávajú do vedenia! Po peknej prihrávke z pravého kruhu od sa k puku v medzikruží dostal ŠTEFAN FABIAN, ktorý dlho neváhal a parádnou strelou švihom prekonal bezmocného gólmana Tomeka, ktorý sa nestihol presunúť k pravej žŕdke svojej brány. Asistencie si pripisujú hráči Samuel Takáč a Matúš Paločko.
     
    02:49
    Románek predvádzal veľmi intenzívny forčeking, ktorým chcel zastaviť rýchly únik Mlynaroviča, no spomínaný popradský útočník si so svojim súperom poradil a založil ďalší popradský útok.
     
    03:27
    Belluš sa dostal do zakončenia na ľavej strane, no jeho projektil bol napokon pozorným Brňákom zblokovaný len mimo piešťanskej brány. Gólman Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    03:56
    Po krátkej chvíli sa do útoku dsotali opäť piešťanskí hokejisti, ktorí sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no momentálne sa im proti popradskej defenzíve naozaj veľmi nedarí.
     
    04:28
    Po parádnej prihrávke z pravej strany od Sýkoru sa k zakončeniu na pravom kruhu dostal Sýkora, no ten svojou delovkou napokon trafil len dobre osadené betóny gólmana Tomeka, ktoré zblokovali puk do bezpečia.
     
    04:58
    Z hranice pravého kruhu tentokrát skvele pálil Lapšanský, no jeho tvrdý projektil neprekvapil piešťanského gólmana Tomeka. Ten dobre zakročil svojimi betónmi, ktorými zblokoval puk na zadný mantinel.
     
    05:23
    Do zakončenia na ľavom krídle sa tentokrát dostal popradský kapitán Kroták, no ten nedokázal nájsť recept na gólmana Tomeka, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    05:42
    Piešťany dali gól!
    Je vyrovnané! Piešťanci predviedli nevinne vyzerajúci útok, po ktorom dokázali vyrovnať gólový účet tohto stretnutia. Chylo potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, následne skvelou prihrávkou pred popradskú bránu našiel MATEJA HAMRÁKA, ktorý svojim tečom nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Martin Chylo a Samir Saliji.
     
    06:20
    Popradčania sa však stále nevzdávajú a útočia! Po peknej prihrávke z pravej strany od Drábeka sa do zakončenia na hranici ľavého kruhu dostal Mlynarovič, no ten napokon trafil len dobre premiestnené Tomekove betóny.
     
    06:58
    Stals sa snažil preniknúť s pukom cez stred až pred piešťanskú bránu, no napokon narazil na posledného piešťanského obrancu Raisa, ktorý ho dokázal od puku odstaviť.
     
    07:40
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát puk zachytil medzi svojimi betónmi po dobrej strele od Nemca z ľavej strany. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho pravej ruke.
     
    08:09
    Popradčania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť piešťanský kapitán Filip.
     
    08:52
    Piešťanskí hokejisti počas tohto oslabenia udržujú defenzívny štvorec v tej správnej línii a nedávajú svojim súperom veľa priestoru. Puk tentokrát vyhodil cez všetky čiary pozorný Románek.
     
    09:23
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Lapšanského sa k zakončeniu na ľavom kruhu mohol dostať Stals, no tomu napokon puk preskočil hokejku a Piešťanci ho následne vyhodili cez všetky čiary až za popradskú bránu.
     
    09:50
    Suchý nekompromisne pálil z ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa piešťanskej brány. Gólman Tomek teda v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    10:19
    Po peknej kolmej prihrávke z pravej strany od Sýkoru sa k zakončeniu pred gólmanom Tomekom dostal Stals, no ten najskôr trafil len Tomekove betóny a následne už nestihol zachytiť puk na dorážku. Medzitým sú Piešťanci už v plnom počte.
     
    10:53
    Gólman Tomek si v krátkej chvíli pripísal na svoje konto dva skvelé zákroky! Najskôr po dobrej strele od Nagya z ľavej strany zblokoval puk svojim ramenom a následne si poradil aj s delovkou od modrej v znení Drábeka!
     
    11:24
    Popradčania majú puk vo svojej moci za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Zatiaľ sa im však nedarí prejsť cez dobre bránené stredné pásmo.
     
    11:56
    Belluš potiahol puk po ľavom krídle až pred piešťanskú bránu, následne dobrou prihrávkou našiel Gápu, no tomu puk skĺzol z čepele a jeho zakončenie gólman Tomek bez problémov vyrazil do bezpečia.
     
    12:29
    Fabian nahodil puk z pravej strany na zadný mantinel, no tam ho dokorčuľoval len pozorný Brňák, ktorý oslobodil Piešťancov vyhodením puku do stredného pásma.
     
    12:58
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Salijiho sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Hamrák, no jeho delovku skrotili pozorné Sidorove betóny, ktoré upokojujú tempo hry.
     
    13:33
    Piešťany dali gól!
    Piešťanci dokázali v druhej polovici prvej tretiny otočiť gólový účet tohto zápasu vo svoj prospech. Po parádnej prienikovej prihrávke od Bira sa k puku v centrálnej časti dostal JÁN ROMÁNEK, ktorý svojim pekným švihom z tesnej blízkosti prekonal gólmana Sidora. Asistenciu si pripisuje Marek Biro.
     
    14:20
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát vo svojej výstroji dokázal zlikvidovať tvrdú strelu od Nemca z ľavej strany.
     
    14:47
    Piešťanskí "havrani" si tentokrát mierne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od piešťanskej brány.
     
    14:50
    Paukovček vyhral vhadzovanie na ľavej strane v útočnom pásme a následne sa rozhodol zakončovať z prvej. Jeho strelu však gólman Tomek videl a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    15:14
    Spoza ľavého kruhu poslal na popradskú bránu nebezpečnú nízku strelu piešťanský kapitán Filip, no gólman Sidor bol v strehu a puk svojim pravým betónom zblokoval na ochrannú sieť.
     
    15:52
    Drgoň podržal puk za piešťanskou bránou a následne sa rozhodol založiť rýchly piešťanský útok. Ten však skončil len nahodením puku na zadný mantinel, kde ho prevzali popradskí obrancovia.
     
    16:43
    Piešťany dali gól!
    Piešťanci využili poriadne zaváhanie v popradskej defenzíve a dostávajú sa už do dvojgólového vedenia! Po peknej prihrávke od VÁCLAVA STUPKU sa k puku na pravom krídle dostal Lušňák, ktorý však neváhal a skvelou prihrávkou uvoľnil už spomínaného Stupku. Ten už bez problémov svojim pekným švihom prekonal gólmana Sidora. Asistenciu si pripisuje Patrik Lušňák.
     
    17:28
    Belluš sa dostal do zakončenia v centrálnej časti, no jeho projektil bol napokon jedným z piešťanských obrancov zblokovaný len na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať po Tomekovej pravici.
     
    17:57
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po dobrej strele od Chyla z hranice ľavého kruhu zašvihal svojou lapačkou, v ktorej puk ukryl.
     
    18:27
    Po peknej prihrávke od Lapšanského z ľavej strany sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu mohol dostať Stals, no ten napokon narazil na pozorného Filipa, ktorý ho od puku odstavil.
     
    18:55
    Piešťanci sú pri puku vo svojej vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa snažia zaútočiť. Popradčania sú však jasne proti a zatiaľ sa bránia veľmi dobre.
     
    19:26
    Z pravej strany dobre zakončoval popradský útočník Drábek, no jeho projektil napokon skončil len vedľa piešťanskej brány, kde si ho prevzali piešťanskí obrancovia.
     
    19:58
    Na rad prichádza presilová hra pre Poprad. Vylučovať sa však bude na oboch stranách. Hruška – dve minúty za podrazenie. Po tomto faule sme mohli vidieť jemnú potýčku medzi Mlynarovičom a Melichárekom. Obaja obdržali dve minúty za hrubosť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvode prvej dvadsaťminútovky boli oveľa aktívnejší hokejisti domáceho Popradu, ktorí sa v 3. minúte počas presilovej hry po góle Fabiana dostali do vedenia. Následne však Piešťanci zabrali naplno a dokázali otočiť gólový účet tohto stretnutia vo svoj prospech. Hneď v 6. minúte skóroval Hamrák, následne sa k nemu po dobrých útočných akciách pridala aj dvojica Románek a Stupka.

    Podarí sa domácim Popradčanom zabrať naplno počas druhej tretiny a pripísať si tak na svoje konto aspoň kontaktný gól alebo si Piešťanci svoj náskok už ustrážia?
    Druhá tretina začína približne o 17:44.
     
    V úvode druhej tretiny uvidíme presilovú hru Popradčanov, ktorá bude trvať ešte 1 minútu a 58 sekúnd.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Popradu, ktorí hrajú v početnej výhode. Piešťanci však ihneď rozostavili svoj defenzívny štvorec.
     
    20:49
    V úvode popradskej presilovej hry sa domácim hokejistom zatiaľ veľmi nedarí. Piešťanskí hokejisti sa už dvakrát za sebou dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary až za popradskú bránu.
     
    21:28
    Piešťanci tentokrát poriadne zovreli Popradčanov pred ich vlastnou bránou aj v oslabení. Momentálne sa však domáci snažia opäť niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    21:58
    Marek Nagy nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku gólman Tomek videl veľmi dobre a puk dokázal zblokovať svojou vyrážačkou do bezpečia na zadný mantinel. Medzitým sú Piešťanci už v plnom počte.
     
    22:21
    Na rad prichádza presilová hra pre Piešťany. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Paukovček, ktorý pred popradskou bránou zneškodnil útočiaceho Melicháreka.
     
    22:56
    Z hranice ľavého kruhu nekompromisne pálil Rais, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Sidor však v tejto chvíli zasahovať nemusel.
     
    23:12
    Spoza kruhov nekompromisne pálil hosťujúci Brňák, no jeho delovku spoza hráčov gólman Sidor videl dobre a puk svojimi betónmi dokázal zblokovať do bezpečia k zadnému mantinelu.
     
    23:40
    Po peknej zadovke od Salijiho sa k zakončeniu na hranici pravého kruhu dostal Hruška, no gólman Sidor bol v strehu, dobre zapracoval svojimi betónmi, medzi ktorými napokon puk aj zachytil.
     
    24:05
    Spoza pravého kruhu nekompromisne pálil už spomínaný Hruška, no jeho delovka minula priestor popradskej brány. Gólman Sidor bol však v strehu a odrazený puk zachytil pod svojou lapačkou.
     
    24:38
    Popradčania sa počas svojho oslabenia dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Piešťanci sú však pri ofenzívnej chuti a s pukom sa usadili v útočno pásme.
     
    25:02
    Piešťany dali gól!
    Piešťanskí hokejisti sa po obrovskej chybe v popradských defenzívnych radoch, keď Paukovček chcel spoza brány vyviezť puk, no napokon ho zabudol pred popradskou bránou. Tam si ho prevzal aktívny JÁN ROMÁNEK, ktorý bez problémov prekonal prekvapeného Sidora. Bez asistencií.
     
    25:55
    Popradskí hokejisti sú pri puku v strednom pásme, kde sa snažia rýchlo zaútočiť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí, keďže Piešťanci intenzívne forčekujú.
     
    26:11
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" nenechali na seba dlho čakať a vsietili svoj druhý gól v dnešnom stretnutí! TOMÁŠ SÝKORA získal puk v strednom pásme na pravej strane, následne si nakorčuľoval na pravý kruh a svojou delovkou do pravého horného rohu piešťanskej brány prekvapil gólmana Tomeka. Asistencie si pripisujú hráči Marek Nagy a Mário Kurali.
     
    26:58
    Gólman Sidor si po ďalšej útočnej akcii Piešťancov pripísal na svoje konto dobrý zákrok. Tentokrát po dobrej strele od Nemca z ľavej strany zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    27:45
    Piešťanskí hokejisti sa usadili v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávali, no napokon sa cez pozornú popradskú defenzívu už neodhodlali zakončovať.
     
    28:15
    Belluš ukázal svoj herný dôraz v centrálnej časti, keď zachytil puk a následne aj tvrdo vystrelil, no jeho projektil napokon gólman Tomek likvidovať nemusel, keďže puk letel len tesne mimo piešťanskej brány.
     
    28:56
    Saliji tvrdo zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    29:24
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď tentokrát po dobrej strele od Románeka zakročil svojimi betónmi, ktorými zblokoval puk mimo popradskej brány.
     
    29:56
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo zakončoval Hruška, no jeho delovka napokon skončila v moci gólmana Sidora, ktorý zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    30:22
    Popradčania majú k dispozícii avízované vylúčenie, vrámci ktorého sú šiesti na ľade. Mlynarovič potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no následne si mierne nerozumel s obrancom Kuralim.
     
    30:33
    Avízované vylúčenie piešťanského hráča sa stáva skutočným. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Marcel Holovič.
     
    31:01
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Drábek, no jeho delovku napokon gólman Tomek videl veľmi dobre a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečia k bočnému mantinelu.
     
    31:48
    Popradčania sú pri puku v útočnom pásme, no tam si puk len takticky prihrávajú a nedokážu si vytvoriť žiadnu vážnejšiu gólovú šancu. Piešťanci sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    32:26
    Domáci hokejisti si zahrajú v početnej výhode o dvoch mužov presne 7 sekúnd. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Matej Cuník.
     
    32:34
    Po peknej prihrávke od Suchého z ľavej strany sa k puku na pravom krídle dostal Lapšanský, ktorý poslal na piešťanskú bránu tvrdú strelu z prvej, no gólman Tomek bol v strehu a aj tentokrát dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    33:24
    Fabian sa dostal k puku v strednom pásme, následne skvelou prienikovou prihrávkou uvoľnil na ľavom krídle Lapšanského, no ten napokon stratil stabilitu na korčuliach a následne aj puk. Piešťanci sa teda aj tentokrát oslobodili.
     
    33:58
    Po skvelej prihrávke od Samuela Takáča z ľavej strany sa k puku v centrálnej časti dostal Paločko, no jeho zakončenie z prvej napokon trafilo len dobre osadený pravý betón gólmana Tomeka.
     
    34:28
    Piešťanskí hokejisti hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda bez väčších problémov ubrániť. V týchto chvíľach sa hostia snažia niečo zaujímavé vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí.
     
    35:07
    Piešťanský útočník Tibor Melichárek sa s pukom dobre presúval po pravom krídle, no napokon sa pri ňom pristavil Martin Belluš, ktorý svojim tvrdým bodyčekom zložil piešťanského hráča k ľadu. Náslendne sa hra prerušuje a Melichárek sa len veľmi ťažko zviecha z ľadu.
     
    35:33
    Po peknej prihrávke od Stupku sa k puku na pravom krídle dostal Lušňák, ktorý sa snažil zakončovať dobrým bekhendom, no jeho projektil napokon len tesne minul priestor popradskej brány.
     
    35:46
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Marcel Holovič.
     
    36:25
    Piešťanci sa vo svojom oslabení bránia naozaj veľmi dobre a nedávajú Popradčanom takmer žiaden priestor na útočnú kombináciu.
     
    36:58
    Mlynarovič potiahol puk do útočného pásma po pravom krídle, následne zakončoval tvrdým príklepom, no jeho delovka skončila len tesne vedľa piešťanskej brány. Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    37:28
    Popradskí hokejisti sa po dlhšom čase usadili v útočnom pásme, no hneď sa z neho aj sami vykázali. Tentokrát sa jeden z popradských útočníkov previnil postavením v bránkovisku.
     
    37:45
    Na rad prichádza presilová hra Popradu o dvoch mužov, ktorá bude trvať ešte presne jednu sekundu. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť hosťujúci Rais.
     
    37:54
    Gólman Tomek si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď svojim betónom v poslednej chvíli zblokoval puk po delovke od Lapšanského do bezpečia mimo piešťanskej brány.
     
    38:28
    Piešťanský kapitán Filip zachytil puk v strednom pásme, následne ho poslal k svojmu kolegovi Drgoňovi. Ten dlho neváhal a predviedol ďaleké vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    38:59
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a dá sa povedať, že presilovú hru Popradu ani nevidno. Domáci potrebujú zabrať naplno.
     
    39:30
    Popradčania majú momentálne obrovské problémy s prechodom do útočného pásma cez pozorných Piešťancov. Počas tejto presilovej hry si vytvorili len jedinú útočnú akciu.
     
    39:48
    Hostia si tentokrát veľmi nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred piešťanskou bránou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola už o niečo vyrovnanejšia, keď sa hostia najskôr v 26. minúte po obrovskej chybe Paukovčeka a góle Románeka dostali do trojgólového vedenia, no následne hneď v 27. minúte skóroval Tomáš Sýkora, ktorý podržal Popradčanov nad vodou. Následne mali domáci "kamzíci" k dispozícii niekoľko presilových hier, no v nich nedokázali takmer nič vymyslieť a Piešťanci si do štatistík môžu pripísať veľmi dobrú úspešnosť v oslabeniach.

    Podarí sa hokejistom domáceho Popradu zabojovať naplno v tretej tretine a zdramatizovať tak priebeh tohto zápasu?
    Tretia tretina začína približne o 18:30.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:08
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti domáceho Popradu, no hneď po krátkej chvíli puk opustil ľadovú plochu a vhadzovať sa bude pred gólmanom Sidorom.
     
    40:17
    V úvode tretej tretiny vidíme ďalšiu nepresnosť v domácich radoch. Tentokrát si čiaroví rozhodcovia schuti fúkli do píšťaľky po zakázanom uvoľnení.
     
    40:32
    Tomáš Sýkora sa dostal do skvelej gólovej šance v samostatnom úniku, no napokon bol podrazený Brňákom! Na rad prichádza trestné strieľanie!
     
    40:32
    Popradský útočník Sýkora napokon úspešný nebol, keďže jeho strela k ľavej žŕdke piešťanskej brány trafila len dobre postavené betóny gólmana Tomeka, ktoré puk zachytili.
     
    41:19
    Mlynarovič sa snažil potiahnuť puk do útočného pásma po pravom krídle, no napokon bol neúspešný, keďže Štrauch bol v útočnom pásme skôr ako puk a pískalo sa jasné postavenie mimo hry.
     
    41:49
    Saliji sa dostal k puku na ľavom krídle, následne ho posielal pred popradskú bránu, no tam sa k nemu dostali len pozorní popradskí obrancovia, ktorí zblokovali puk do bezpečia.
     
    42:02
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou na Paukovčeka odchádza sadnúť Peško.
     
    42:06
    Stals zakončoval z centrálnej časti, následne sa snažil puk pretlačiť cez betóny gólmana Tomeka, no nepodarilo sa mu to. Obranca Rais sa do neho pustil päsťami, no hlavný rozhodca rieši túto situáciu len dohovorom a Stals sa usmieva na o značne nižšieho Raisa.
     
    42:40
    Gólman Tomek si na svoje konto pripísal fantastický zákrok! Po skvelej krížnej prihrávke z ľavej strany od Sýkoru na pravom krídle zakončoval Lapšanský, no jeho strelu napokon piešťanský gólman vyrazil do bezpečia svojimi betónmi!
     
    43:24
    Na rad prichádza presilová hra o dvoch mužov pre Poprad, ktorá bude trvať 38 sekúnd. Na dve minúty si za hákovanie Stalsa odchádza sadnúť Tibor Melichárek.
     
    43:24
    Popradský tréner Milan Jančuška si vyžiadal oddychový čas!
     
    43:49
    Po skvelej prihrávke od Suchého z ľavej strany sa k zakončeniu na pravej strane opäť dostal Lapšanský, no jeho delovka napokon skončila opäť len na betónoch pozorného gólmana Tomeka.
     
    44:23
    Tomek predvádza naozaj fantastickú prácu svojimi betónmi! Najskôr si poradil s delovkou z centrálnej časti od Stalsa a následne opäť zneškodnil Lapšanského delovku z pravej strany! Medzitým sú Piešťanci už vo štvorici.
     
    44:59
    Popradčania sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú, no proti štvorici Piešťancov sa im nedarí zakončovať. Uvidíme, čo sa domácim Popradčanom podarí vymyslieť tentokrát.
     
    45:23
    Hokejisti Piešťan hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda najmä zásluhou gólmana Tomeka ubrániť. Momentálne sú hostia pri puku a chcú zaútočiť.
     
    45:58
    Holovič potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no následne si mierne nerozumel so svojimi spoluhráčmi a puk poslal len na hokejky popradských hokejistov.
     
    46:26
    Piešťanci si tentokrát opäť poriadne nerozumeli vo svojej útočnej rozohrávke a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Tomekom.
     
    46:56
    Adam Lapšanský sa dostal k puku na ľavom krídle a mohol páliť, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný piešťanský obranca Hruška ho včas odstavil od puku.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2149 divákov.
     
    47:18
    Z hranice pravého kruhu tentokrát dobre zakončoval popradský útočník Drábek, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Tomeka, ktorý zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    47:52
    Marek Nagy nekompromisne pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovka bola napokon jedným z hráčov Piešťan zblokovaná len mimo Tomekovej brány.
     
    48:38
    Paločko potiahol puk za piešťanskú bránu, no po krátkej chvíli sa pri ňom pristavil pozorný Holovič, ktorý ho od puku bez väčších problémov odstavil.
     
    49:08
    Po tvrdej delovke od Takáča z tesnej blízkosti zazvonila konštrukcia piešťanskej brány! Gólman Tomek si teda mohol vydýchnuť!
     
    49:19
    Piešťany dali gól!
    V tejto chvíli sa potvrdilo staré známe pravidlo nedáš – dostaneš! Po peknej prienikovej prihrávke od Peška sa k puku na ľavom krídle dostal JÁN ROMÁNEK, ktorý si nakorčuľoval pred gólmana Sidora a presnou strelou do ľavého horného rohu popradskej brány zavŕšil svoj hetrik v zápase. Asistenciu si pripisuje Michal Peško.
     
    49:39
    Piešťanci si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Peter Gápa.
     
    50:27
    Spoza pravého kruhu tentokrát dobre pálil Lušňák, no gólman Sidor bol v strehu a puk bez problémov zblokoval svojimi rukami mimo svojej brány. Následne sa Popradčania oslobodzujú.
     
    51:21
    Melichárek nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostal len pozorný Kurali, ten ho prihral na Mlynaroviča a tento popradský útočník už bez problémov oslobodil popradský tím vyhodením puku.
     
    51:55
    Popradskí hokejisti hrajú už v plnom počte, no stále sa musia brániť. Po nepresnej strele od Hamráka sa však napokon dostali k puku a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    52:09
    Poprad dal gól!
    Popradčania sa v závere tretej tretiny predsa ešte nevzdávajú a dokázali vsietiť tretí gól v dnešnom zápase! MATÚŠ PALOČKO potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma a svojou dobrou strelou našiel štrbinku medzi betónmi gólmana Tomeka. Asistencie si pripisujú hráči Daniel Brejčák a Samuel Takáč.
     
    52:51
    Piešťanskí hokejisti si opäť veľmi nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred piešťanskou bránou.
     
    53:01
    Spoza ľavého kruhu tentokrát po vyhratom vhadzovaní pálil Drábek, no jeho delovku gólman Tomek videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    53:17
    Piešťanci si zahrajú v početnej výhode. Za nekompromisné vrazenie na Raisa si na dve minúty odchádza sadnúť Jakub Drábek. Drábek obdržal okrem toho aj desaťminútový osobný trest.
     
    53:50
    Piešťanci sú s pukom usadení v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa neodhodlali zakončovať. Uvidíme, čo sa hosťom podarí vymyslieť tentokrát.
     
    54:27
    Samuel Takáč sa s pukom po ľavom krídle pretlačil až pred gólmana Tomeka v oslabení, no napokon ho svojim dobrým bekhendom nedokázal prekonať.
     
    54:59
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po dobrej strele z ľavej strany od Hamráka zachytil puk vo svojej lapačke.
     
    55:20
    Popradskí hokejisti hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia ešte takticky zaútočiť. Piešťanci sú však v strehu a nič nenechávajú na náhodu.
     
    55:56
    Z ťažkého uhla na ľavom krídle tentokrát dobre zakončoval Lapšanský, no jeho delovka napokon minula priestor piešťanskej brány o niekoľko centimetrov.
     
    56:21
    Paukovček vybojoval puk za piešťanskou bránou, no následne o neho prišiel. Piešťanci sa snažili rýchlo zaútočiť, no previnili sa len postavením mimo hry.
     
    56:59
    Z hranice pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Marcel Holovič, no jeho delovka napokon trafila len konštrukciu popraskej brány! Gólman Sidor si mohol poriadne vydýchnuť!
     
    57:28
    Piešťanskí hokejisti už len kontrolujú tempo hry dobrými prihrávkami a taktickými nahodeniami puku na zadný mantinel. Popradčania sa však stále snažia zaútočiť.
     
    57:58
    Piešťanci sú pri puku v útočnom pásme, kde získavajú veľmi cenné sekundičky. Po tvrdej delovke od Hrušku však puk skončil len za popradskou bránou.
     
    58:41
    Brejčák sa snažil založiť ďalší rýchly útok Popradu, no napokon si mierne nerozumel s jedným zo svojich spoluhráčov a Piešťanci túto dvojicu odstavili od puku.
     
    59:03
    Piešťanskí hokejisti si momentálne veľmi nerozumeli a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od Tomekovej brány.
     
    59:51
    Samuel Takáč dobre zakončoval z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v moci piešťanských obrancov, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola opäť pomerne vyrovnaná, keď sa najskôr hostia po zakončení od Románeka, ktorý zavŕšil svoj hetrik v dnešnom zápase, dostali už do trojgólového vedenia. Následne za domáci Poprad odpovedal už len Matúš Paločko, ktorý znížil na 3:5, no to bola posledná gólová bodka dnešného zápasu.

    Piešťanci si po skvelom výkone v Poprade pripisujú do tabuľky jasné tri body, zatiaľ čo Popradčania ostávajú po 33. kole bez inkasovaných bodov. Práve "havrani" po dnešnom výkone predbehli Popradčanov v tabuľke a už sídlia na štvrtej priečke.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:11:12)

    Branky a nahrávky: 3. Fabian (S. Takáč, Paločko), 27. Sýkora (M. Nagy, Kurali), 53. Paločko (D. Brejčák, S. Takáč) – 6. Hamrák (Chylo, Saliji), 14. Románek (Biro), 17. Stupka (Lušňák), 26. Románek, 50. Románek (Peško)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – Gaborčík, Suchý ("A"), Kurali, Fabian, Makovský, D. Brejčák, Jáchym, Štrauch – Sýkora, Stals, Lapšanský – Kroták ("C"), S. Takáč, Paločko – Drábek, Mlynarovič, M. Nagy – Gápa, Paukovček, Belluš.
    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Šúrek) – Brňák, Rais, Cuník, Hruška, Filip ("C"), Drgoň, Biro, Škadra – Stupka, Holovič, Lušňák – Melichárek ("A"), Mišura, Nemec ("A") – Chylo, Hamrák, Saliji – Románek, Peško, Haring.

    Rozhodčí: Branislav Jura – Lukáš Kacej, Michal Orolin

    Diváci: 2149
    bahis siteleri