USA U20 – Slovensko U20 6:3 (kon.) | Švédsko U20 – Finsko U20 4:2 (kon.) | Kanada U20 – Česko U20 4:5 (1:2 po s.n.)
Rusko U20 – Švýcarsko U20 7:1 (kon.)
konec
USA U20
6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Slovensko U20
Sobota 28.12.2013, 13:38 • Malmö Isstadion • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak se nakonec prosazují ještě jednou také Slováci. MARTIN RÉWAY se dostal ke kotouči zády k brance a z otočky jej jen bekhendem zametl směrem ke Gilliesovi, kterému kotouč prošel do sítě mezi betony – 6:3.
    Asistence: David Gríger.
     
    56:34
    USA U20 právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre už je stejný jako v případě českého týmu. RILEY BARBER ještě kosmeticky upravuje výsledek utkání a z pravé strany po přihrávce Coppa prostřeluje Sabola – 6:2!
    Asistence: Andrew Copp, Nicolas Kerdiles.
     
    54:15
    USA U20 právě vstřelilo branku!
    O vítězi už je zdá se definitivně rozhodnuto! Američané teď hrají ve velké pohodě a když se uvolnil mezi kruhy ke střele STEFAN MATTEAU, jejich náskok se opět rozrostl. Matteau zamířil přímo pod břevno slovenské branky mimo dosah Sabola a upravil výsledek na 5:2.
    Asistence: Andrew Copp, Hudson Fasching.
     
    53:01
    Fantastický Sabol! Slovenský gólman se tentokráte vytáhl jak proti střele O'Regana, tak proti dorážce Kerdilese, jehož střelu likvidoval už vleže.
     
    49:33
    USA U20 právě vstřelilo branku!
    Teď už to budou mít Slováci velmi těžké. MATT GRZELCYK si počkal na zadní tyči, kde dorážel střelu Carricka. Ta branku Slovenska úplně minula, od zadního mantinelu se ale odrazila právě k Grzelcykovi a to přímo na čepel před odkrytou brankou – 4:2.
    Asistence: Connor Carrick, Thomas DiPauli.
     
    43:07
    Ještě větší šanci měl Marko Daňo, který se řítil na Gilliese úplně sám. Zkusil amerického gólmana překonat stahovačkou do bekhendu, kotouč mu ale zajel do rýhy a letěl vysoko nad břevno branky USA.
     
    42:23
    Slováci jdou opět do čtyř. Za sekání je vyloučen Michal Valjent (SVK).
     
    41:47
    Slováci teď pořádně zatopili v útočném pásmu a Cehlárik našel před brankou volného Horanského. Ten ale v dobré šanci neuspěl a Gilliese z velké blízkosti neprostřelil.
     
    39:01
    Přesilovou hru si vyzkouší také tým USA. Dvouminutový trest za hrubost dostává Erik Černák (SVK).
     
    36:05
    Tentokráte už to ale s tou agresivitou Američané přehnali a Hudson Fasching (USA) si vykoledoval vyloučení za nedovolené bránění. Další přesilovka pro Slováky a příležitost k vyrovnání.
     
    32:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Už je to jen o jednu branku! Další nepokrytá dorážka stála Američany druhou inkasovanou branku. Tentokráte se prosadil dojíždějící MARTIN RÉWAY, který do branky doklepl vyražený pokus svého parťáka Grígera – 3:2!
    Asistence: David Gríger, Milan Kolena.
     
    32:15
    A Američané jdou opět do čtyř. Ryan Hartman (USA) sice kroutí hlavou, dvouminutového trestu za hru vysokou holí už se ale nezbaví a Slováci mají další šanci na snížení.
     
    31:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jakmile se ale dostali do útočné třetiny, dokázali se prosadit. Cehlárik zavezl kotouč po levém křídle a tvrdě vstřelil. Gillies kotouč jen vyrazil právě k dojíždějícímu MILANU KOLENOVI, který jej pohotově dorazil do americké branky – 3:1!
    Asistence: Peter Cehlárik.
     
    30:06
    Ian McCoshen (USA) dostává menší trest za podražení. Přesilovka pro Slovensko.
     
    29:46
    Rychlý protiútok Slováků přinesl přečíslení 2 na 1. Réway našel dobrou křižnou přihrávkou čepel Grígera, proti němu se ale zaskvěl Gillies, který do dráhy puku vložil svoji lapačku.
     
    25:04
    Přesilovou hru si teď zahrají také Slováci. Andrew Copp (USA) se provinil sekáním a jde si odpočinout na trestnou lavici.
     
    24:22
    USA U20 právě vstřelilo branku!
    Američanům ale stačilo jen pár vteřin v útočném pásmu, aby zužitkovali i svoji další početní výhodu. RYAN HARTMAN dostal nabito pár metrů za modrou čarou a jeho dělovka zapadla přímo pod břevno slovenské branky – 3:0.
    Asistence: Will Butcher, Jack Eichel.
     
    23:22
    Slováci měli první branku na dosah! Jmenovitě Mario Lutner, který se dostal k bekhendové dorážce na brankovišti, trefil ale jen ležícího brankáře Gilliese.
     
    22:27
    Slováci jdou do čtyř. Erik Černák (SVK) obdržel menší trest za hrubost.
     
    19:59
    USA U20 právě vstřelilo branku!
    V poslední vteřině se Američanům podařilo využít přesilovou hru a zdvojnásobit své vedení! Obrovský nápor nakonec Slováci neustáli a nechali DANIELA O'REGANA dorazit kotouč do odkryté branky přes ležícího Sabola – 2:0.
    Asistence: Matt Grzelcyk, Nicolas Kerdiles.
     
    19:17
    Jsou z toho tedy 2 minuty pro Richarda Sabola (SVK) za zdržování hry a přesilovka pro Spojené státy.
     
    16:53
    USA U20 právě vstřelilo branku!
    Američané se ujímají vedení 1:0! JACK EICHEL se dostal při rychlém brejku k přihrávce Hartmana mezi kruhy a přesnou svižnou ranou jej poslal za Sabola.
    Asistence: Ryan Hartman, Will Butcher.
     
    16:24
    Nakonec vše končí také prvním vyloučením na straně Slovenska. Ľubomír Dinda (SVK) dostává menší trest za vražení na hrazení.
     
    13:31
    Kerdiles se protáhl po pravé straně a přihrával před branku na úplně volného O'Regana, ten ale musel zakončovat bekhendem, kotouč nedokázal zvednout a Sabol jeho ránu dokázal levým betonem udržet před brankovou čarou.
     
    11:08
    Další přesilovka pro Slováky. Stefan Matteau (USA) dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    10:15
    Gachulincovu ránu Gillies vyrazil jen k Lunterovi, který byl v ideální střelecké pozici, z mezikruží ale nedokázal amerického gólmana prostřelit. To je velká škoda pro slovenský tým.
     
    04:39
    Daniel O'Regan (USA) dostává menší trest za podražení a Slováci si zahrají první přesilovou hru v utkání.
     
    01:50
    Obrovskou šanci měl po výborné práci Réwaye karlovarský útočník Gríger. Sám byl možná trochu zaskočený z toho, jak snadno se dostal ke kotouči přímo před brankářem, a nastřelil právě jen Gilliese.
    Marken.cz

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 17. Eichel (Hartman, Butcher), 20. O'Regan (Grzelcyk, Kerdiles), 25. Hartman (Butcher, Eichel), 50. Grzelcyk (Carrick, DiPauli), 55. Matteau (Copp, Fasching), 57. Barber (Copp, Kerdiles) – 32. Kolena (Cehlárik), 33. Réway (Gríger, Kolena), 58. Réway (Gríger)


    USA U20: Gillies (Stolarz) – Skjei, Carrick, Butcher, Santini, McCoshen, Grzelcyk, Slavin – O'Regan, Barber (C), Kerdiles – Eichel, Erne, Hartman – Copp (A), Fasching, Matteau – Hinostroza, DiPauli, Shore
    Slovensko U20: Sabol (Baroš) – Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Černák, Kečkeš, Dinda – Kolena (C), Réway (A), Gríger – Lunter, Daňo (A), Cehlárik – Minárik, Horanský, Mlynčár – Šimun, Tibenský, Skalický

    Rozhodčí: Steve Papp (CAN), Jevgenij Romasko (RUS) – Andreas Kowert (GER), Joonas Saha (FIN)
    bahis siteleri