Boston – Ottawa 5:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 3:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
New Jersey – Columbus 1:2 (0:1 po s.n.) | Toronto – Buffalo 4:3 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Minnesota 6:4 (kon.)
Chicago – Colorado 7:2 (kon.) | Dallas – Nashville 4:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 0:2 (kon.)
Arizona – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Calgary Flames
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 28.12.2013, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    EDMONTON OILERS

    Nejhorší pozici v celé Západné konferenci mají právě Edmonton Oilers. Oranožovomodří sice občas dokáží překvapit skvělými zápasy, ale to zatím na lepší umístění nestačí. Je ale faktem, že v zatím posledním utkání dokázali Olejáři na svém ledě přehrát soupeře z Winnipegu vysokým poměrem 6:2. Něco podobného se Oilers povedlo ještě na samém začátku prosince, to z ledu vyprovodili Colorado Avalanche hned 8:2. Na ledě Calgary by ovšem Edmonton také potřeboval bodovat. Vždyť práve s ním se pere o předposlední příčku. Stejně jako v konferenci, i v Pacifické divizi jsou Olejáři úplně poslední a každý bod je pro ně velmi cennou záležitostí.

    Vrchol kanadského bodování v týmu Edmonton Oilers se zdá být poměrně vyrovnaný. Pouze s náskokem dvou bodů vede týmovou produktivitu Kanaďan Taylor Hall (14 + 19), hned za ním se v těsném závěsu nachází Jordan Eberle (12 + 19), David Perron (15 + 14) a Ryan Nugent-Hopkins (9 + 20). Už snad ani nemůže být náhoda, že celá tato čtyřka je původ ze země s javorovým listem na vlajce. Z obránců je na tom co se statistik týče nejlépe Justin Schultz (3 + 10), taktéž Kanaďan. Většinu zápaů Oilers zatím odchytal Devan Dubnyk, Edmonton ale v průběhu sezóny podepsal smlouvu s bývalým gólmanem Philadelphie a Phoenixu Iljou Bryzgalovem. Právě on dostává poslední zápasy většinou více prostoru ve hře.
     
    CALGARY FLAMES

    Asi se dalo čekat, že hokejisté z Calgary nebudou vládnout nejvyšším příčkám celé NHL. Ale fanoušci mužů v červenobílých trikotech by určitě rádi po delší době viděli své oblíbence v play-off. Zatím je tento fakt Flames pomerně vzdálený. Patří jím v žebříčku Západní konference předposlední pozice, na vyřazovací boje ztrácí celkem jedenáct bodů. Na poslední souboj ovšem tým s planemem ve znaku vzpomíná v dobrém. Před svými diváky dokázal udolat silné St. Louis Blues díky výhře v prodloužení. Právě mezi vlastními mantinely se Calgary v poslední době poměrně daří. V Pacifické divizi je Calgary taktéž předposlední.

    Statistikám Flames i nadále vévodí český hokejista a útočník Jiří Hudler (11 + 22), který nyní patří mezi základní stavební kameny celého výběru. Také několik Kanaďanů dostává celek Calgary do hry o lepší pozice. Například Mike Cammalleri (12 + 8) nebo velice produktivní obránce Mark Giordano (5 + 12). V brance se zatím doposud střídali finský gólman Karri Rämo a švýcarský strážce svatyně Retto Berra. Který z nich ovládne tři červené tyče Plamenů tentokrát, zjistíme těsně před zápasem.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se v aktuálně probíhající sezóně potkaly už dvakrát. V prvním případě sice Oilers dokázali v Calgary zvítězit poměrem 4:2, ale při zatím posledním střetnutí slavili úspěch v podobě výhry 2:1 právě hráči Calgary Flames.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (11 + 22)
    Ladislav Šmíd (CGY) (1 + 2)
    Roman Horák (CGY) (0 + 0)
    Aleš Hemský (EDM) (6 + 13)
     
    Vítejte u povánočního zápasu National Hockey League, z kanadského města Calgary budeme sledovat souboj mezi dvěma nejhoršími týmy Západní konference. O to více ale duel bude třaskavý, jak domácí, tak hosté by rádi brali body. Čeká nás klání mezi Calgary Flames a Edmonton Oilers.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Berra – Giordano, Šmíd, Butler, Brodie, O'Brien, Breen – Stempniak, Stajan, Galiardi – Byron, Backlund, Cammaleri – Jones, Colborne, Hudler – McGrattan, Monahan, Bouma

    Edmonton Oilers: Dubnyk – Schultz J., Ference, Petry, Schultz N., Belov, Potter – Perron, Nugent-Hopkins, Hall – Eberle, Gagner, Joensuu – Hemský, Gordon, Smyth – Jakupov, Lander, Gazdic.
     
    V brance domácích Calgary Flames se dnes objeví Reto Berra v brance soupeře plamenů z Edmontonu potom Devan Dubnyk.
     
    Halou zazněla kanadská hymna a vše je připraveno k začátku dnešního utkání dvou celků ze země javorového listu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Domácí na nic nečekali a okamžitě se vrhli silami dopředu, první zákrok vyrážečkou si připisuje Devan Dubnyk.
     
    00:39
    Ale i na druhé straně dobrá příležitost, pozornost Reta Berrry vyzkoušel mladík Nugent-Hopkins. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    00:55
    Hra přerušena, Calgary příliš sršelo aktivitou a rozhodčí ukazuje zakázané uvolnění.
     
    01:19
    Už se zdálo, že se Edmonton znovu přehoupne do větší šance, nakonec ale dvojice v bílém trikotu nepřesně trefila branku Calgary.
     
    01:57
    Jiří Hudler dělal nebezpečný rozruch kolem svatyně Devana Dubnyka, ten ale včas dokázal přesunout svůj levý beton k tyči.
     
    02:38
    Hraje se hodně nahoru a dolů, chvílí má puk jeden tým a zase hned druhý. O kotouč probíhají souboje zejména ve středním pásmu.
     
    02:50
    Další zákrok pro Dubnyka, tenhle byl ale z kategorie těch lehčích.
     
    03:08
    Spoluhráč hledal dlouhou přihrávkou úplně volného Stempniaka, jenže ten měl příhru na příliš dlouhou hokejku a kotouče se zmocňují hosté.
     
    03:43
    T. J. Galiardi už nevěděl co v útočném pásmu s pukem, tak zajel na levé křídlo a příklepen vystřelil. Devan Dubnyk v brance Oilers znovu připravený.
     
    04:03
    Po delší době se Edmontonští osvobozují s zkoušejí založit útok. To se ale zatím zdá jako příliš těžký úkol pro hostující kádr.
     
    04:48
    Teď už se sice Olejáři dostali až za modrou útočnou čáru, jenže dvojice domácích beků včas dostala kotouč na své hole a vyhazuje.
     
    05:06
    Uvidíme první vyloučení. Faulován byl český útočník Jiří Hudler, dvě minuty za podražení inkasuje Jordan Eberle (EDM).
     
    05:35
    Hosté se ale hned zprvu osvobozují a vyhazují až k brance, kde stojí Reto Berra.
     
    05:54
    Calgary se zatím přesilovka vůbec nedaří, Hudler sice měl dopře připravený touš na levém křídle, avšak nedokázal přesně vystřelit směrem na branku.
     
    06:38
    Flames se poprvé v početní výhodě usadili v pásmu a rozestavěli přesilovkový deštník. Zkoušel střílet Hudler i Galiardi, ani jeden nepřekonal připraveného Dubnyka.
     
    07:10
    Hosté jsou v plném počtu a první oslabení v dnešním utkání celkem bez problémů zvládli.
     
    07:34
    Calgary se ale hned znovu vrhá před Dubnyka, následně z protiútoku musí Reto Berra rychle zasahovat svou lapačkou.
     
    08:33
    Už znovu hraje velice dobře herně naladěný Jiří Hudler, který dostával kotouč na pravé křídlo a nechybělo moc, aby překonal Dubnyka.
     
    09:07
    Hráči Plamenů na nic nečekají, Edmonton se zdá zatím trošku zaskočený a Calgary toho využívá. Zatím je určitě aktivnějším celkem na ledě.
     
    10:22
    Na druhé straně se ale má slova nadvakrát snaží vyvrátit Schlutz, jehož pokus nakonec končí ve výstroji Reta Berry.
     
    10:39
    Počet střel na branku je v tuto chvíli vyrovnaný, přestože větších šancí dosáhl domácí tým.
     
    10:43
    Calgary mělo problém před vlastní brankou, a tak raději vyhodili kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    11:13
    Už znovu s kotoučem na hokejce hrají Oilers, jež obsazují pásmo soupeře. Tam chvíli kličkovali a nakonec o puk přišli.
     
    11:42
    První početní výhodu v tomto zápase si vyzkouší také hokejisté Edmonton Oilers. Dvě minuty jede za katr odypkat Brodie za sekání.
     
    12:25
    Ve vlastním oslabení se ale dobře brání také Calgary, nejdříve vyhodilo puk z pásma a teď drží kotou na vlastních holích.
     
    12:54
    Asi největší šance Oilers. Hosté už měli položeného Berru na ledě, když ani jeden z útočníků Edmontonu nedokázal puk zvednout do odkryté sítě!
     
    13:36
    Poslední vteřiny přesilové hry Olejářů probíhají za jejich vlastní brankou.
     
    14:20
    Domácí už jsou v plném počtu, ale ještě musí uklidnit trošku rozjařenou hru ve své obranné třetině.
     
    15:05
    A je tomu tak, gól není uznán. Jeden z domácích útočníků totiž stál v brankovišti gólmana Oilers, což je proti pravidlům. I nadále je stav bez branek 0:0.
     
    15:13
    Další vhazování před vlastní svatyní vyhrávají Edmontonští a okamžitě vyvážejí kotouč pryč od své branky. Galiardi jej ale hned vrací zpět.
     
    15:53
    Edmonton má znovu problém založit útočnou situaci, hosté jen zavážejí kotou na hranici modré čáry, kde o puky často přicházejí.
     
    16:35
    Opět začínají muži v bílých trikotech od vlastní branky, když je provází řada nepřesných rozehrávek.
     
    16:53
    Devan Dubnyk musel dávat pozor na střelu zápěstím, která byla vyslána z pozice blízko modré čáry.
     
    17:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přeci jen se ještě v první třetině dočkáme dnešní první branky. A poměrně překvapivě je to Edmonton, kdo se trefuje jako první, přestože právě Oilers nehýřili aktivitou. Rozhodčí nakonec gól v síti Reta Berry uznává. Aleš Hemský byl na pravém křídle a procpal puk na levou stranu brankoviště na úplně volného RYANA SMYTHE, jenž podle rozhodčího v rámci pravidel překonává brankáře Calgary. Asistence: Aleš Hemský, Boyd Gordon.
     
    18:36
    Hra se alespoň trochu uklidnila a odehrává se především ve středním pásmu, odpískáno postavení mimo hru Edmontonu.
     
    19:06
    Rayn Nugent-Hopkins ještě zkusil prověřit rychlou střelou zápěstím pozornost brankáře Berry, ten je nyní připraven.
     
    19:42
    Ještě poslední střela z dálky na druhé straně a více už se toho asi v této třetině nestane.
     
    19:58
    Tak přeci jen ještě možnost, Devan Dubnyk musel dávat pozor na nebezpečnou střelu Stajana!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Ve většine úvodní části jsme viděli o něco větší aktivitu na hokejkách Calgary. Flames sice dali gól, ale ten jim nebyl uznán. Také při brance Oilers rozhodčí váhal, volal na video. V tomto případě ale trefu uznal a díky tomu vede Edmonton na ledě Calgary zatím 1:0.
     
    Střely na branku v první třetině

    Calgary Flames: 12

    Edmonton Oilers: 10
     
    Na pořadí je začátek druhé periody, do které Edmonton Oilers vstoupí s nejtěsnějším vedením 1:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Dopředu se nejdříve hned pustili hosté, ale následně na druhé straně zůstal úplně volný Cammaleri, jenž trefuje výstroj Dubnyka.
     
    20:49
    Už zase hrají Flames a tvoří rozehrávky ve střední třetině, kde ale nebudo mít snadný přechod směrem do útočné třetiny.
     
    21:10
    Chystá se vyloučení pro Calgary. Dvě minuty za hákování dostává od hlavního rozhodčího Stempniak (CGY). Druhá přesilová hra pro Oilers.
     
    21:20
    Domácí ovšem na nic nečekají a okamžitě kotouč vyhazují přes všechny čáry.
     
    21:42
    Nugent-Hopkins nevěděl co s pukem na pravém křídle, a tak vystřelil. Reto Berra ale na jeho pokus zápěstím v pohodě připravený.
     
    22:27
    Nyní zase Ladislav Šmíd prověřil pozornost soupeřova brankáře, avšak jeho pokus nebyl nikterak důrazný.
     
    23:03
    Poslední vteřiny oslabení Flames a vypadá to s nimi dobře.
     
    23:23
    Čtvrtá formace Calgary se hned po konci vlastního vyloučení vydala na útočný výlet, avšak kombinaci v přečíslení tři na dva nezvládla.
     
    23:55
    Puk se dlouho motal kolem branky Devana Dubnyka, jenž nakonec raději přerušuje hru, aby nezpůsobil další zbytečné problémy svému týmu.
     
    24:20
    Hezkou přihrávku dostával na hranici útočné třetiny Taylor Hall, ale jeho hokejka nedokázala kotouč zpracovat ke včasnému střeleckému pokusu.
     
    24:55
    Pořádná pecka z levé strany v podání Stajana, jenž pouze orazítkoval mantinel za Dubnykem. Flames ale jasně lepším týmem na ledě.
     
    25:40
    Nahoru a zase dolů! Reto Berra zastavuje samostatný únik Oilers! Samotný gólman Plamenů odolával hned dvěma soupeřům, ale ve svém brankovišti situaci zvládl!
     
    26:14
    Jiřá Hudler zkusil otočku na modré čáře, ta mu ale nevyšla a soupeř jej ze zálohy překvapuje a následně u obírá o kotouč na stejném místě.
     
    26:42
    Domácím nevyšla rychlá rozehrávka, Goirdano nedosáhl na puk. To je důvod, proč je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    26:57
    Opět hokejisté s plamenem ve znaku rychle kombinovali kolem svatyně soupeře, tentokrát ale chybělo ono rychlé zakončení.
     
    27:37
    Cammaleri zkoušel zasáhnout puk letící do brankoviště Devana Dubnyka, to se mu nakonec nepovedlo podle jeho představ.
     
    27:57
    Calgary je při další útočné akci odpískán ofsajd a následuje komerční pauza.
     
    28:10
    Edmonton zatím těží ze svých překvapivých akcí, přestože většinou podléhají právě Oilers tlaku svého soupeře.
     
    28:44
    Aleš Hemský vyzkoušel v útočé periodě střelu přes obránce, ta ovšem nevyšla a končí pouze na zadním mantinelu.
     
    29:19
    Menší zmatek před brankou Calgary řeší až brankář Reto Berra, který vyhazuje puk od své svatyně hokejkou.
     
    29:57
    Příliš dlouhý pas v podání hokejistů v bilých trikotech. Také Edomontonu je odpískáno zakázané uvolnění a hra se vrací před jeho branku.
     
    30:11
    Znovu stejný přestupek – icing Oilers.
     
    30:36
    Brodie a Cammaleri zkoušeli puk společně dostat ze střední třetiny do útočné, na pomezí modré čáry ale celá jejich akce selhala.
     
    31:14
    Dobrá příležitost Stempniaka na pravém křídle, odkud střílel. Jeho pokus je v chumlu hokejistů před brankou nakonec ukryt v náruči Devana Dubnyka.
     
    31:25
    Dnes velice aktivní čtvrtá formace Calgary se znovu prosazuje v útočném pásmu a naléhá na svatyni Dubnyka.
     
    31:50
    Už je na ledě první řada a brankář Oilers si připisuje znovu zákrok, nyní chytá letící puk lapačkou ze vzduchu.
     
    32:23
    Bude se vylučovat na straně Oilers, ještě ponechaná výhoda.
     
    32:32
    Dvě minuty za vražení na hrazení dostává hostující Anton Belov (EDM). Následuje přesilová hra pro Calgary Flames.
     
    32:49
    Edmonton okamžitě nadvakrát vyhazuje až k brance Berry, jenž pomáhá s rozehrávkou svým spoluhráčům.
     
    33:30
    Tahle početní výhoda zatím domácímu výběru vůbec nevychází, hokejisté v červených dresech ještě nedokázali vystřelit na branku.
     
    33:58
    Pořádná střela Jiřího Hudlera po ledě z levého křídle končí vyražené betony Devana Dubnyka do rohu!
     
    34:22
    Stempniak prověřil další velkou šancí Dubnyka, ale ten je zatím opravdu výborný.
     
    34:40
    Hned po konci oslabení se dopředu vrhnul Ryan Nugent-Hopkins, jeho pokus ale včas zasteven Berrou.
     
    35:19
    Hned po dalším buly řed brankou Oilers se k puku dostal Galiardi, jeho následná střela končí sražená do pravého rohu.
     
    35:52
    Hosté už se příliš dlouho museli bránit, a tak kus černé gumy znovu odesílají až na zakázané uvolnění.
     
    35:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    36:03
    Oddechový čas pomohl Oilers nabrat síly, okamžitě se řítí na branku soupeře a prověřují připravenost brankáře Berry.
     
    36:48
    Pouze jediný samotný útočník byl v pásmu Calgary, a tak neměl Edmonton příliš šancí k dobrému útoku.
     
    37:08
    Aleš Hemský a Ryan Smyth obtáčeli branku Calgary, ale ani jeden z dvojice jmenovaných se nedostal k přesnému zakončení.
     
    37:44
    Kotouč se opět pohybuje za svatyní červených hokejistů, ale Edmontonští zatím nejsou tolik důlrazní, aby jeji dokázali procpat až za brankovou čáru Berry.
     
    38:24
    Na druhé straně vypadá situace hodně podobně, Ladislav Šmíd pouze nahazuje kotouč z mezikruží mimo dosah zařízení.
     
    39:10
    Ještě před koncem druhé části uvidíme jedno vyloučení. Dvě minuty za faul na Taylora Halla dostává domácí Matt Stajan (CGY) za podražení.
     
    39:20
    Calgary se okažitě zmocňuje puku a posílá jej přes všechny čáry pryč ze svého pásma.
     
    39:39
    Tohle už vypadá pro Flames dobře a zdá se, že ve druhé části už branka nepadne.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V průběhu druhých dvaceti minut faoušci v Calgary branku neviděli. Přestože šancí bylo hodně hlavně na hokejkách Flames, domácí si zatím vylamují zuby na výborném Devanu Dubnykovi. Dokáží jej překonat ve třetí třetině? Na to si počkejme.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Calgary Flames: 8

    Edmonton Oilers: 6
     
    Začátek třetí třetiny je tu. Domácí tým se v ní bude snažit prolomit střelecké neštěstí a minimálně vyrovnat, zatím Edmonton by rád udržel svůj hubený náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Edmonton získal na vhazování puk a hned se s ním snaží dostat před branku soupeře.
     
    40:25
    Reto Berra ale nemá příliš těžkou práci. Zasahuje lapačkou proti puku, jenž pouze lehce klouzal po ledě.
     
    40:57
    Ještě posledních pár vteřin hostující přesilovky a Matt Stajan se pomalu může chystat k návratu na ledovou plochu.
     
    41:28
    Už se hraje pět na pět a Stempniak s Galiardim se vydali na výlet před Dubynkovi svatyni. Tam ale jejich počínání rychle končí.
     
    42:08
    Joensuu raději v klidu rozehraje kus černé gumy zpoza vlastní branky a počká na další rozehrávku Oilers směrem ke svatyni Flames.
     
    42:42
    Ladislav na druhé straně ledové plochy přebírá puk a zkouší obkroužit branku. To se mu ale nepodařilo.
     
    43:25
    Flames delší dobu pobývali v pásmu soupeře a nakonec se proviňují postavením mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:00
    Jakupov si vytvořil velikou šanci, když mohl úplně sám zakončovat v mezikruží. Reto Berra byl ale proti tomu, aby vsítil druhou branku Edmontonu v zápase.
     
    44:39
    Hra je zase rychle na druhé straně kluziště, tam proti Cammalerimu vytahuje svůj další rychlý zákrok Dubnyk.
     
    44:54
    Změna je život. I proto je puk zpátky zase u svatyně Calgary, Reto Berra musel rychle do rozkleku, aby zabránil kotouči létajícímu kolem jeho pravé tyče.
     
    45:28
    Po závaru před vlastním gólmanem Plameni všechny problémy řeší a Giordano následně na druhé straně trefuje tyčku soupeřovy branky!
     
    45:58
    Hra nabrala na obrovském tempu a fanouškům se to líbí. Počet šancí na obou stranách kluziště je opravdu slušný.
     
    46:48
    Navíc se dlouho hraje bez přerušení a zdá se, že tohle tempo by mohlo oběma týmům vyhovovat.
     
    47:04
    Dobrá střela od modré čáry v podání domácího obránce, brankář Oilers se ale dnes opravdu zdá nepřekonatelný. Doposud je jasnou oporou svého týmu.
     
    47:38
    Po delším intervalu v podobě bránění, si hosté mohou vyzkoušet také útočné pozice. ale budou mít hodně těžký přechod do soupeřova pásma.
     
    48:14
    Flames ale nedávají svou kůži lacino, další šance pro zakončení od Stempniaka.
     
    48:37
    Podivná situace za brankou Edmontonu, po které je nakonec odpískáno zakázané uvolnění domácího celku.
     
    48:48
    Poměrně snadný zákrok pro Reta Berru a následuje komerční přestávka. Calgary čas poměrně rychle utíká.
     
    49:00
    Hned po buly před brankou Calgary Edmonton střílí, ale pokus z pravého křídla útočníkovi hostujcího týmu vůbec nevyšel.
     
    49:22
    Hudler a následně zakončující Giordano si vytvořili příležitost, ale letící puk na branku Dubnyka zblokovala na brankovišti stojící těla.
     
    50:14
    Butler pouze poslal dlouhý puk po mantinelu na druhou stranu kluziště, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů nečekal a hrají Olejáři.
     
    50:57
    Chystá se další reklamní přestávka, ještě před tím měl brankáři Edmonton Oilers práci se zastavením puku u své levé tyče.
     
    51:10
    Na vhazování před vlastní brankou byli o něco lepší hokejisté Edmontonu a ti okamžitě posílají puk co nejdále od vlastní branky.
     
    51:40
    Obrovská šance pro Ryana Smythe a Aleše Hemského, dnes skvěle hrající dvojici Oilers. Hemský zakončoval samotný před gólmanem, ale ztroskotal na jeho betonech.
     
    52:14
    Olejáři dobře ví, že by nebylo vhodné se za těsného vedení stáhnout do obranného pásma. A tak i nadále hokejisté v bílých dresech zkouší útočit.
     
    52:46
    Puk se odrazil mimo hrací plochu od hokejky jednoho z hokejistů Oilers a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    53:08
    Calgary Flames nyní hodně motají hlavu brankáři Devanu Dubnykovi, který musí dávat dobrý pozor na puky, jenž kolem něj létají z levé i pravé strany.
     
    53:50
    Výborný střela od Taylora Halla z pravého kruhu a ještě lepší zákrok Reto Berry, který se stihl včas přesunout ke svém pravé tyči a utěsnit u ní veškerý volný prostor.
     
    54:32
    Domácí mohou v klidu vystřídat a vydat se na další útočnou akci, ale musí dávat pozor na ve středním pásmu dobře číhající hráče Oilers.
     
    55:35
    Hra je přerušená ve chvíli, kdy další útoku Calgary Flames zastavuje na modré čáře ofsajd. Následuje ještě jedna komerční přestávka.
     
    55:48
    Domácí hokejisté dobře vědí, že ji ubíhá drahocený čas, a tak neváhají a znovu prověřují zatím bezchybného Devana Dubnyka.
     
    56:24
    A znovu musí strážce svatyně Edmonton Oilers dávat velice dobrý pozor, po zakončení zápěstím v podání Giordana končí kotouč někde mezi jeho betony.
     
    56:40
    Aleš Hemský chtěl poslat kotouč na volného spoluhráče čekajícího u branky Reta Berry, nakonec ovšem netrefil jeho hůl přesně a píská se zakázanéu uvolnění. A to hned dvakrát v krátkém časovém intervalu.
     
    56:58
    Hned další Galiardiho střela z prostoru těsně před branku. Nyní ale domácí a velice střelecky aktivní hráč netrefil zařízení Olejářů.
     
    57:27
    Další technický přestupek pro Emdonton Oilers, tentokrát byli hráči ve světlém převleku příliš zběsilí při přechodu modré čáry – ofsajd.
     
    57:40
    Zdá se, že kouskovaná hra by mohla ještě chvíli pokračovat. Na icing tentokrát vyhazují oblíbenci domácích fanoušků.
     
    58:06
    Andrew Ference se postaral o úspěšně ubráněnou akci soupeře před vlastní branku. Ještě musí dávat Olejáři i nadále pozor na další akce.
     
    58:47
    Devan Dubnyk má na svém kontě další zákrok ve chvíli, kdy jej střelou na lapačku prověřuje Cammaleri.
     
    58:53
    Domácí už hrají bez gólmana.
     
    59:02
    Ten se ale mezi tři tyče zase rychle vrátí. Dvě minuty za podražení totiž dostává domácí hokejista Mark Giordano (CGY) a to je veliká nepříjemnost pro Calgary Flames.
     
    59:02
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:14
    Reto Berra už ale znovu odjíždí z branky a hraje se tak za vyrovnaného počtu hráčů na ledě 5 na 5.
     
    59:39
    Posledních pár vteřin a Calgary Flames jsou s pukem pouze za svou brankou.
     
    59:48
    Veliká chyba rozhodčího, který odpískal icing Flames i přes to, že hrají oslabení. Bude se vhazovat nakonec ve středním pásmu.
     
    59:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, pět vteřin před koncem základní hrací doby posílají hosté z Edmontonu kotouč do odkrytého zařízení Calgary Flames. RYAN SMYTH získal kus černé gumy po vhazování ve středním pásmu a dává svůj druhý gól v zápase. Asistence: Boyd Gordon.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nakonec zápas v Calgary přinesl alespoň dvě branky, obě dvě skončily v síti domácích Flames. Rozhodující trefou se stala sporná situace z první třetiny, když se trefil Ryan Smyth. I druhý gól dal pět vteřin před koncem základní hrací doby do již odkryté klece stejný hráč. Edmonton si veze z Calgary výhru 2:0 a brankář Oilers Devan Dubnyk zasloužené čisté konto.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Hudler (CGY) (0 + 0), 3 střely, čas na ledě: 14:44
    Ladislav Šmíd (CGY) (0 + 0), 1 střela, čas na ledě: 22:00
    Aleš Hemský (EDM) (0 + 1), 1 střela, čas na ledě: 15:20
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Devan Dubnyk (EDM) (27 zákroků)
    2. Paul Byron (CGY) (0 + 0)
    3. Mark Giordano (CGY) (0 + 0) (05:45:06)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Smyth (Hemský, Gordon), 60. Smyth (Gordon)


    Calgary Flames: Berra – Giordano, Šmíd, Butler, Brodie, O'Brien, Breen – Stempniak, Stajan, Galiardi – Byron, Backlund, Cammaleri – Jones, Colborne, Hudler – McGrattan, Monahan, Bouma
    Edmonton Oilers: Dubnyk – Schultz J., Ference, Petry, Schultz N., Belov, Potter – Perron, Nugent-Hopkins, Hall – Eberle, Gagner, Joensuu – Hemský, Gordon, Smyth – Jakupov, Lander, Gazdic

    Rozhodčí: Steve Kozari, Kyle Rehman – Don Henderson, Mike Cvik

    Diváci: 19289
    bahis siteleri