Boston – Ottawa 5:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 3:2 (kon.) | Carolina – Pittsburgh 3:4 (po pr.)
New Jersey – Columbus 1:2 (0:1 po s.n.) | Toronto – Buffalo 4:3 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Minnesota 6:4 (kon.)
Chicago – Colorado 7:2 (kon.) | Dallas – Nashville 4:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 0:2 (kon.)
Arizona – San Jose 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Calgary Flames
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Edmonton Oilers
Sobota 28.12.2013, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, pět vteřin před koncem základní hrací doby posílají hosté z Edmontonu kotouč do odkrytého zařízení Calgary Flames. RYAN SMYTH získal kus černé gumy po vhazování ve středním pásmu a dává svůj druhý gól v zápase. Asistence: Boyd Gordon.
     
    59:14
    Reto Berra už ale znovu odjíždí z branky a hraje se tak za vyrovnaného počtu hráčů na ledě 5 na 5.
     
    59:02
    Ten se ale mezi tři tyče zase rychle vrátí. Dvě minuty za podražení totiž dostává domácí hokejista Mark Giordano (CGY) a to je veliká nepříjemnost pro Calgary Flames.
     
    58:53
    Domácí už hrají bez gólmana.
     
    53:50
    Výborný střela od Taylora Halla z pravého kruhu a ještě lepší zákrok Reto Berry, který se stihl včas přesunout ke svém pravé tyči a utěsnit u ní veškerý volný prostor.
     
    51:40
    Obrovská šance pro Ryana Smythe a Aleše Hemského, dnes skvěle hrající dvojici Oilers. Hemský zakončoval samotný před gólmanem, ale ztroskotal na jeho betonech.
     
    45:28
    Po závaru před vlastním gólmanem Plameni všechny problémy řeší a Giordano následně na druhé straně trefuje tyčku soupeřovy branky!
     
    44:00
    Jakupov si vytvořil velikou šanci, když mohl úplně sám zakončovat v mezikruží. Reto Berra byl ale proti tomu, aby vsítil druhou branku Edmontonu v zápase.
     
    39:10
    Ještě před koncem druhé části uvidíme jedno vyloučení. Dvě minuty za faul na Taylora Halla dostává domácí Matt Stajan (CGY) za podražení.
     
    33:58
    Pořádná střela Jiřího Hudlera po ledě z levého křídle končí vyražené betony Devana Dubnyka do rohu!
     
    32:32
    Dvě minuty za vražení na hrazení dostává hostující Anton Belov (EDM). Následuje přesilová hra pro Calgary Flames.
     
    25:40
    Nahoru a zase dolů! Reto Berra zastavuje samostatný únik Oilers! Samotný gólman Plamenů odolával hned dvěma soupeřům, ale ve svém brankovišti situaci zvládl!
     
    21:10
    Chystá se vyloučení pro Calgary. Dvě minuty za hákování dostává od hlavního rozhodčího Stempniak (CGY). Druhá přesilová hra pro Oilers.
     
    20:16
    Dopředu se nejdříve hned pustili hosté, ale následně na druhé straně zůstal úplně volný Cammaleri, jenž trefuje výstroj Dubnyka.
     
    19:58
    Tak přeci jen ještě možnost, Devan Dubnyk musel dávat pozor na nebezpečnou střelu Stajana!
     
    17:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přeci jen se ještě v první třetině dočkáme dnešní první branky. A poměrně překvapivě je to Edmonton, kdo se trefuje jako první, přestože právě Oilers nehýřili aktivitou. Rozhodčí nakonec gól v síti Reta Berry uznává. Aleš Hemský byl na pravém křídle a procpal puk na levou stranu brankoviště na úplně volného RYANA SMYTHE, jenž podle rozhodčího v rámci pravidel překonává brankáře Calgary. Asistence: Aleš Hemský, Boyd Gordon.
     
    15:05
    A je tomu tak, gól není uznán. Jeden z domácích útočníků totiž stál v brankovišti gólmana Oilers, což je proti pravidlům. I nadále je stav bez branek 0:0.
     
    12:54
    Asi největší šance Oilers. Hosté už měli položeného Berru na ledě, když ani jeden z útočníků Edmontonu nedokázal puk zvednout do odkryté sítě!
     
    11:42
    První početní výhodu v tomto zápase si vyzkouší také hokejisté Edmonton Oilers. Dvě minuty jede za katr odypkat Brodie za sekání.
     
    05:06
    Uvidíme první vyloučení. Faulován byl český útočník Jiří Hudler, dvě minuty za podražení inkasuje Jordan Eberle (EDM).

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 18. Smyth (Hemský, Gordon), 60. Smyth (Gordon)


    Calgary Flames: Berra – Giordano, Šmíd, Butler, Brodie, O'Brien, Breen – Stempniak, Stajan, Galiardi – Byron, Backlund, Cammaleri – Jones, Colborne, Hudler – McGrattan, Monahan, Bouma
    Edmonton Oilers: Dubnyk – Schultz J., Ference, Petry, Schultz N., Belov, Potter – Perron, Nugent-Hopkins, Hall – Eberle, Gagner, Joensuu – Hemský, Gordon, Smyth – Jakupov, Lander, Gazdic

    Rozhodčí: Steve Kozari, Kyle Rehman – Don Henderson, Mike Cvik

    Diváci: 19289
    bahis siteleri