Švédsko U20 – Rusko U20 2:1 (kon.) | Kanada U20 – Finsko U20 1:5 (kon.)
konec
Švédsko U20
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Rusko U20
Sobota 04.01.2014, 15:08 • Malmö Arena • Mistrovství světa do 20 let
Partner:
     
    Ze závěrečné bitky si odnesli dvouminutové tresty za krosček Robert Hagg (SWE) a Nikita Zadorov (RUS), za hrubost pak Jesper Pettersson (SWE) a Andrej Mironov (RUS).
     
    59:41
    Jesper Pettersson (SWE) dostává menší trest za sekání. Rusové hrají v šesti proti čtyřem.
     
    58:50
    Rusové to zkoušejí v šesti! Vasilevskij je na střídačce.
     
    57:52
    Sorensen našel precizní žabkou přes hole ruských obránců volného Sandberga dojíždějícího na brankoviště. Ten ale nedokázal z první trefit kotouč tak, aby ohrozil ruskou branku. Kdyby se mu to podařilo, už mohlo být rozhodnuto.
     
    56:59
    Bogdan Jakimov měl obrovskou šanci, Dansk se ale tentokráte proti jeho pokusu z mezikruží vyznamenal! Chyba ze situace při ruské brance odčiněna.
     
    47:34
    Anton Slepyšev tvrdě pálil z pravého kruhu. Kotouč ale neprošel do švédské branky a ruský útočník se na sebe zlobí. To byla dobrá šance na vyrovnání!
     
    46:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se šťastnou brankou vracejí zpět do hry! Oscar Dansk si teď nepohlídal nahození z rohu ledové plochy od DAMIRA ŽAFJAROVA a po klasickém teploměru mu kotouč propadl za záda. Tak toto si švédský brankář za rámeček rozhodně nedá. Kontaktní gól upravuje průběžný stav utkání na 2:1!
    Asistence: Alexander Barabanov.
     
    44:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je to o dvě branky a Rusové už to teď budou mít hodně složité! OSKAR SUNDQVIST si počkal na dlouhou přihrávkou za ruskou obranou a tváří v tvář Vasilevskému zvolil zakončení blafákem do bekhendu. Ruského gólmana si položil a parádní střelou poslal kotouč do horní části branky – 2:0!
    Asistence: Erik Karlsson.
     
    39:55
    Odražený kotouč si vzal do své správy Valerij Vasiljev, který následně schytal nepříjemný zásah holí do obličeje od Eliase Lindholma (SWE). V obličeji ruského obránce byla i krev, nemůže tedy následovat nic jiného, než dva dvouminutové tresty a přesilová hra pro Rusko.
     
    38:09
    Erik Karlsson hledal před ruskou brankou úplně volného Sandberga. Pohotový Vasilevskij ale stihl do jeho pasu vložit hůl a kotouč srazil do bezpečí.
     
    35:59
    Po střele Trjamkina od modré měl obrovskou šanci Damir Žafjarov! Dansk totiž nedokázal napoprvé zkrotit kotouč a musel se vypořádat se Žafjarovovou dorážkou z bezprostřední blízkosti. Přestože švédský brankář zřejmě neviděl kotouč, který před ním poskakoval na brankovišti, dokázal betonem zasáhnout.
     
    31:08
    Z ničeho nic se najednou ocitl sám s kotoučem mezi kruhy Oskar Sundqvist. Možná celou šanci trochu uspěchal, když zvolil rychlou střelu. Tu dobře stojící Vasilevskij dokázal pokrýt.
     
    29:02
    Jakimovovu střelu z dobré pozice Dansk parádním zákrokem vyráží. Následně do švédského brankáře vlétl úplně zbytečně Vadim Chlopotov (RUS), za což si vysloužil kromě pískotu také dvouminutový trest. Přesilovka pro Švédy.
     
    22:39
    Gustav Olofsson (SWE) dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění. Přesilová hra pro Rusko.
     
    22:10
    Damir Žafjarov pálil z pravého křídla přes obránce, jeho pokus nakonec Dansk dokázal pravým betonem zachytit, k úspěchu ale ruskému hráči mnoho nechybělo.
     
    19:11
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovou hru a ujímají se vedení v semifinále! FILIP FORSBERG zůstal nepokrytý na levé straně hřiště a po krásné přihrávce od Lindholma tvrdou ranou zakončil do odkryté části branky. Vasilevskij už se nestačil přesunout – 1:0!
    Asistence: Elias Lindholm.
     
    18:39
    Alexander Barabanov (RUS) fauloval a posílá svůj tým do tří!
     
    18:37
    Od modré pálil z první Bengtsson, Vasilevskij se ale zaskvěl a schovává kotouč v lapačce!
     
    18:17
    Djoosovu ránu Vasilevskij vyrazil. Následný pokus Collberga pak po teči proskákal kolem jeho levé tyče.
     
    17:06
    Rusové se však nedokázali prosadit a nyní budou muset bránit. Nikita Trjamkin (RUS) totiž obdržel menší trest za držení protihráče.
     
    04:03
    Filip Forsberg se dostal do první větší šance svého týmu. O mantinel jej vyslal do úniku chytrou přihrávkou de la Rose, švédský kapitán ale střelou zápěstím jen nechal vyniknout lapačku brankáře Vasilevského.
     
    00:56
    Jesper Pettersson (SWE) dostává dvouminutový trest za hrubost. První přesilovka pro Rusko.
     
    00:36
    První dobrý zákrok musel předvést Oscar Dansk. Po přihrávce Slepyševa pálil bez přípravy Zadorov!
    Marken.cz

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 20. Forsberg (Lindholm), 45. Sundqvist (E. Karlsson) – 47. Žafjarov (Barabanov)


    Švédsko U20: Dansk (Hogberg) – Djoos, Arnesson, Pettersson, Olofsson, Norell, Hagg, Bengtsson – Johnson, Wennberg (A), Collberg – de la Rose, Forsberg (C), Lindholm (A) – Burakowsky, Sorensen, Wallmark – Sandberg, E. Karlsson, A. Karlsson – Sundqvist
    Rusko U20: Vasilevskij (Nalimov) – Zadorov, Mironov (A), Ljubuškin, Trjamkin, Bereglazov, Maslov, Vasiljev – Slepyšev (C), Bučněvič, Grigorenko – Žafjarov, Osnovin, Barabanov – Jakimov (A), Barbašjov, Chlopotov – Skladničenko, Busarov, Gimatov – Zykov

    Rozhodčí: Antti Boman (FIN), René Hradil (CZE) – Benoit Martineau (CAN), Joris Müller (SUI)

    Diváci: 11 725
    bahis siteleri