Havlíčkův Brod – Opava 1:5 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:5 (0:4, 1:0, 0:1)
HK Opava
Pátek 24.01.2014, 15:00 • ZS Kotlina • Liga staršího dorostu
Partner:
     
    Je tu konec. Vítězem střetnutí se stalo zcela zaslouženě díky skvělé první třetině mužstvo opavského Slezanu. Rebelové si tak výrazně komplikují boj o extraligu.

    Z Kotliny se s vámi loučí pro tuto chvíli a za sledování onlajnu děkuje Richard Wagner. V 18:15 se ale znovu přihlásíme se zápasem juniorů. (17:06:55)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:43
    Hrůza děs a běs. Na trestné lavici Opavy sedí zcela zbytečně již čtyři hráči vedle sebe a na domácí tři. Nejprve spálil velkou šanci David Borunský, jenž trefil jen brankáře Jiřího Adama. Následně se ve středním pásmu do sebe pustili zase asi čtyři hráči a David Borunský (OPA) s Dmitrijem Dreljušem (OPA) dostali trest za hrubost stejně tak jako Dušan Mendl (HBR).
     
    57:59
    Na ledě se opravdu přiostřilo, což je škoda, protože tento zápas se měl spíše jen v klidu dohrát, a ne z něj dělat takovou bramboračku ala guláš. Rozhodčí se baví o trestech.

    Nakonec jsou potrestáni: Jan Cygal (OPA) a Matěj Ondruch (OPA) hrubost – Lukáš Gažák (HBR) a Lukáš Křížek (HBR), a také za hrubost.
     
    57:48
    Zcela objektivně říkám, že se mi chování hokejistů obou týmů nelíbí. Na ledě přibylo nervozity a ostrých soubojů. Za vysokou hůl je vykázán na trestnou lavici Patrik Málek (HBR).
     
    57:38
    Na druhé straně se až před maskovaného muže Opavy prodralo domácí útočné komando, ale zakončení z pravého kruhu zamířilo jen do betonu připraveného Jana Drndy.
     
    56:30
    Jiří Adam včas zaklekl proti střele Petra Krupy z pravého kruhu a následně vznikla na brankovišti další strkanice. Zápas začíná býti nervózním.
     
    55:48
    Opava je v plném počtu. Hra obou mužstev se čtyřmi bruslaři na ledě ale moc vzrušení nepřinesla a bojovalo se hlavně ve středním pásmu.
     
    54:50
    Rebelové zachybovali a Petr Krupa se protáhl až před Adama, který jeho šanci zneškodnil a následně dorážel po objetí kasy Dmitrij Dreljuš, ale toho sekl Marek Bancíř (HBR), čímž zamezil jistému gólu.
     
    53:44
    A soubor Jiřího Adama a Jaroslava Bence si dokonce vysloužil přesilovou hru za svou aktivitu. Na trestnou lavici je vykázán Jan Dlouhý (OPA).
     
    53:22
    Rebelové se vymanili z dalšího tlaku soupeře a procpali se až k soupeřovu brankáři. Opava pak trochu zbrkle poslala kotouč přes všechny čáry.
     
    52:21
    Nyní ale zaútočil Tomáš Rousek, který se protáhl až na pravý kruh. Zde se opřel do puku a ten se od Adamova ramena odrazil za branku, kde se jej chopil opět Slezan, ale i proti vyjetí zpoza klece byla opora Havlíčkova Brodu připravená.
     
    52:02
    Domácí celek je kompletní. Když už se Buškův trest blížil k samotnému konci, povedlo se Rebelům dopravit kotouč k Janu Drndovi.
     
    51:12
    Nyní už je ale slezský soubor opět v útočném pásmu usazen tak pevně, jako pilíře Nuselského mostu. Jeho územní převaha je jasně patrná i střelecky, ale domácí gólman zdatně odolává.
     
    50:17
    Rebelům se konečně povedlo osvobodit a dokonce i drží puk u Jana Drndy, takže času z Buškova trestu valem ubývá.
     
    49:36
    Slezan je neustále v tlaku a dalším pokusem se prezentoval Lukáš Klapetek, jenž ale z pravého kruhu trefil jen rychlé betony Jiřího Adama.
     
    48:41
    Tomáš Cejpek měl nyní velké štěstí, že nebyl vyloučen. Na levém kruhu se opřel do kotouče Jan Hlista, kterého ale gólman výtečně vychytal lapačkou. Následně byl ale dojet kapitánem Opavy a domácí útočník se jej jal pacifikovat. Nakonec to dopadlo tak, že jej jeden z čárových rozhodčích odstrčil tak důrazně, až spadl na brankovou konstrukci.
     
    47:58
    Opava tlačí a drží se před brankou domácích. Jenže Slezanu se nedaří zakončit. Když už to vypadá na střelu, je včas připravená obrana soupeře.
     
    47:02
    Pro Rebely přichází komplikace. Budou totiž dohrávat s větším trestem. Do kabin je poslán David Bušek (HBR) za zásah do oblasti hlavy a krku. Jeho pětiminutový trest odsedí Lukáš Křížek.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 32. Málek (Bušek) – 5. Dlouhý (Černý), 8. Krupa (Hlista), 10. Černý (Nardelli), 14. Krupa (Hlista, Dreljuš), 44. Rousek (Ondruch)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Nahodil (10. Adam) – Vacek, Mendl "C", Suchý, Krajcigr, Bancíř, Lacina, Gažák – Michálek, Křížek, Abbrent, Cejpek, Jelínek, Málek, Bušek, Polák, Přibyl.
    Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

    HK Opava: Drnda (Marek) – Rousek, Ondruch, Hlista "C", Krupa, Klement, Cygal, Monczmann, Blaževič, Dreljuš, Klapetek, Černý, Borunský, Nardelli, Dlouhý, Štěpánek.
    Trenér: Josef Doboš.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk – Petr Kotlík, David Rittich

    Diváci: 80
    bahis siteleri