Třinec – Plzeň 5:1 (kon.) | Litvínov – Chomutov 2:1 (2:1 po s.n.) | Kladno – Pardubice 4:3 (2:1 po s.n.)
K. Vary – Zlín 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Slavia 3:1 (kon.) | Sparta – Liberec 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:1 (1:0, 4:0, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Úterý 28.01.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:03
    Průnik J. Sýkory znamená pro hosty přesilovou hru. Tu si zahrají poté, co je vyloučen Marek Trončinský (TRI) za hákování.
     
    52:19
    Vladimír Roth (TRI) byl dokonce vyloučen za zdržování hry na dvě minuty. Plzeň bude hrát v početná výhodě.
     
    49:49
    Bonk našel žabičkou volného Poláka, ale ten nedokázal překonat Mensatora! Plzeňský gólman zmenšil Polákovi střelecký úhel a alespoň ve třetí periodě zůstává nepokořen!
     
    46:49
    Od šesté inkasované branky uchránila Plzeňské tyč! Orsava jel z pravé strany na bránu a jeho střela skončila právě na konstrukci Mensatorovy branky!
     
    44:21
    Oceláři mohli okamžitě reagovat gólem! Orsava byl úplně sám před Mensatorem, ale ještě si počkal na přijíždějícího Poláka a přihrál mu před odkrytou branku! Polákovu gólovou střelu na poslední chvíli přizvedl obránce Moravčík svou holí!
     
    43:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočechům se v přesilové hře podařilo snížit! Straka ukázal své zkušenosti, když naservíroval křižnou přihrávku přímo na hůl ONDŘEJE KRATĚNY, který se stal prvním střelcem hostí! Hrubcovi proskotačil puk mezi betony – 5:1! Asistence: Martin Straka, Jakub Lev.
     
    42:51
    Jenomže jejich akce končí vyloučením právě jejího zakladatele Tomáše Linharta (TRI). Linhart byl vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    38:11
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak to už je pořádná nálož! Peterek přihrál volnému VOJTĚCHU POLÁKOVI, a ten měl proti sobě jen Frola, který ovšem přijížděl do souboje pozdě! Polák napřáhl a trefil se přesně do horního růžku! Mensator byl znovu bez šance – 5:0! Asistence: Jan Peterek, Jakub Orsava.
     
    37:12
    Souhru první třinecké pětky na jeden dotek zakončoval střelou z mezikruží rozjetý Polanský! Mensator zasáhl betony a zachránil Západočechy od pátého inkasovaného gólu!
     
    36:02
    Dobrou šanci na snížení měl Kašpařík! Holec na modré čáře zachytil vyhození Martina Růžičky a okamžitě přihrával na Kašpaříka! Plzeňský útočník byl před Hrubcem úplně sám, ale gólman Slezanů puk dokázal udržet!
     
    35:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sotva skončila přesilová hra Třince, domácí znovu udeřili! Plzeňští teď měli obrovskou smůlu! Orsava s kotoučem nic světoborného nevymýšlel a prostě jej nahodil na branku! Střela byla nejdříve tečována hostujícím Boháčem a později také RADKEM BONKEM, jehož dotek se nakonec ukázal jako rozhodující – 4:0! Asistence: Jakub Orsava.
     
    33:13
    Matuš si na útočné modré čáře šikovně obhodil hostujícího Jeřábka a poté upadl. Pravice hlavního sudího vylétla okamžitě nahoru, a tak uvidíme další přesilovku Ocelářů. Za katr usedl Jakub Jeřábek (PLZ) za podražení.
     
    30:30
    Polák nejprve těžký souboj se Slovákem ustál, ale následně byl faulován. Stihl ještě vstát a připravit střeleckou pozici pro Martina Růžičku, jemuž však sjel puk z hole. Vyloučen je tedy Tomáš Slovák (PLZ) za podražení.
     
    29:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    To byla hokejová fantazie! Frolo chyboval v rozehrávce a puku se zmocnil Martin Růžička! Znovu hledal MARTINA ADAMSKÉHO, který si kotouč ještě vyměnil s Polanským, naprosto vykoupal druhého obránce Mozíka a pod betonem Mensatora navýšil skóre na 3:0! Asistence: Jiří Polanský.
     
    28:13
    Třinec právě vstřelil branku!
    Indiáni začali oslabení výborně a několikrát se osvobodili, ale není jim to nic platné! Poprvé byli Oceláři v útočném pásmu, když Martin Růžička předal puk od mantinelu MARTINU ADAMSKÉMU! Adamský se na levém kruhu z první opřel do puku, a ten skončil přímo v horním rohu branky – 2:0! Asistence: Martin Růžička, David Nosek.
     
    27:16
    Polanský dobrou střeleckou pozici prováhal a nedokázal ani přesně přihrát. Oceláře to ovšem nemusí mrzet, neboť nejproduktivnější třinecký hráč byl faulován. Vyloučen je Tomáš Sýkora (PLZ) na dvě minuty za podražení.
     
    25:22
    Dvě velké příležitosti domácích! Martin Růžička nejdříve střílel po zadovce Poláka jen do Mensatora! A za pár vteřin jel Orsava dokonce úplně osamocen na plzeňského brankáře! Orsava zkusil bekhendový blafák, narazil však na vystrčenou hůl padajícího Mensatora!
     
    17:53
    Ale nyní musí Plzeňští znovu do čtyř. Pykat bude tentokrát Pavel Kašpařík (PLZ) za vystřelení puku mimo hřiště.
     
    17:03
    Ocelářům přečíslení nevyšlo, a tak zaútočili hosté! Ve dvou proti jednomu postupovali Duda s Pletkou! První jmenovaný přihrál Pletkovi, ale nejlepší střelec Západočechů nepochopitelně minul odkrytou klec!
     
    14:26
    Je tady další nepříjemnost pro hosty. Na trestnou lavici usedl znovu Dominik Boháč (PLZ), tentokrát za krosček.
     
    14:18
    Další obrovská šance pro Třinec! Peterkův pokus vyrazil Mensator znovu k třineckému útočníkovi, ten ale ani natřikrát nedokázal dostrkat puk na patřičné místo!
     
    13:15
    Polanský nabil Rothovi, ten si ale střelu rozmyslel a připravil pozici pro Martina Růžičku! Růžičkovi střela vůbec nesedla, ale paradoxně tím vytvořil příležitost pro Polanského teč! Kotouč poskakoval před Mensatorem, ale gólem situace neskončila!
     
    11:44
    Škoda teď v obraně příliš nestíhala a následkem byl faul na Polanského u mantinelu. Domácí si zahrají první přesilovou hru, vyloučen Dominik Boháč (PLZ) na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    02:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    A ze svého prvního náporu vytěžili Oceláři úvodní branku! Překvapivě u toho byla poslední řada! Martin Růžička vydoloval kotouč za brankou a cpal jej na Hrňu do brankoviště! Puk se ovšem odrazil k RADIMU MATUŠOVI, který bekhendovou střelu umístil přesně mezi betony Mensatora – 1:0! Asistence: Martin Růžička.
     
    01:36
    Západočeši měli první velkou šanci! Trončinského průnikovou přihrávku zastavil J. Sýkora a vyslal přesný pas až na Kašpaříka, číhajícího na útočné modré! Kašpařík jel sám na Hrubce, ale trefil jen jeho betony!
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 3. Matuš (Martin Růžička), 29. Adamský (Martin Růžička, Nosek), 30. Adamský (Polanský), 36. Bonk (Orsava), 39. Polák (Peterek, Orsava) – 44. Kratěna (Straka, Lev)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Linhart, Trončinský, Krejčí, Nosek, Zíb – Adamský, Polanský (A), Martin Růžička – Polák, Bonk (C), Orsava – Rákos, Peterek (A), Květoň – Hrňa, Matuš. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) – Boháč, Jeřábek, Moravčík, Slovák, Frolo, Mozík, Slavík – Straka (C), Lev, Kratěna – Pletka, Vlasák (A), Duda – J. Sýkora, Kašpařík (A), Holec, – Pitule, T. Sýkora, Dvořák. Trenér: Milan Razým.

    Rozhodčí: Hradil, Mikula – Gebauer, Lederer

    Diváci: 3362
    bahis siteleri