Zenit – Kazaň 6:2 (kon.) | Machačkala – Dynamo 4:0 (kon.) | FK Krasnodar – Rostov 0:2 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
6:2 (2:0)
FC Rubin Kazaň
Neděle 06.04.2014, 11:30 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Ačkoliv jsme v druhém poločasu viděli málo vídaných šest branek, tak sudí Arslanbekov už nechtěl prodlužovat utrpení hostů a nastavil jedinou minutu, po jejím uplynutí zakončil dnešní utkání.

    Fotbalisté Zenitu Petrohrad slaví se svými fanoušky, neboť dnes pořádně rozstříleli Rubin Kazaň 6:2. Přitom dlouho to na takovou kanonádu nevypadalo. V prvním poločasu proměnil Hulk dva pokutové kopy, navíc po hodině hry se hostům povedlo prostřednictvím Azmouna snížit a trenér Zenitu André Villas-Boas byl donucen k nasazení José Salomona Rondóna a ten se svému ještě nedávnému zaměstnavateli "odvděčil" třemi brankami a jednou finální přihrávkou střílejícímu Dannymu.

    Domácí se tedy prodírají do čela tabulky ruské nejvyšší soutěže o dva body před Lokomotiv Moskva, ovšem ten má zítřejší zápas proti předposlednímu Nižnému Novgorodu k dobru. Přeji příjemný zbytek neděle, třeba i s řadou našich dalších přenosů ze zápasů po celé Evropě. (13:26:53)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, JOSÉ SALOMON RONDÓN ještě stíhá završit hattrick, ačkoliv přišel na hřiště až v 65. minutě! Po levém křídle vnikl do pokutového území Andrej Aršavin, jeho přízemní centr pouze proletěl před brankou k opačné straně pokutového území, kde Hulk přesným pasem vracel míč zpět před branku a Rondón se prodral přes trojnásobnou početní převahu k zakončení do takřka odkryté svatyně!
     
    88
    Po Kuzminově centru měl další branku na hlavě Azmoun, ovšem další parádní zákrok vystřihl Jurij Lodygin. Ten v kategorii do 21 let reprezentoval Řecko, nicméně v seniorské reprezentaci se vrátil do Ruska, kde už má za sebou jeden odchytaný zápas.
     
    87
    Smolnikov hledal dlouhým nákopem podél pravé postranní čáry Hulka, ten ale nezvládl těžké zpracování míče v bezprostřední blízkosti postranní čáry a hosté budou vhazovat.
     
    85
    V pokutovém území Rubinu po kontaktu s Getigzevem padl k zemi Smolnikov a dožadoval se odpískání další penalty tentokrát jej ale sudí Arslanbekov nevyslyšel.
     
    84
    Domácí si i přes inkasovanou branku hlídají svůj náskok a kombinují s míčem na vlastní polovině.
     
    82
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Také hosté dostali možnost pokutového kopu a ač rodák z Moskvy, tak reprezentant Finska, ROMAN EREMENKO proti Lodyginovi nezaváhal.
     
    79
    Již jsem zmiňoval, že Rondón přestoupil do Zenitu v závěru ledna z Kazaně a právě proti svému bývalému zaměstnavateli dnes za třináct minut pobytu na hřišti stačil vstřelit dvě branky a na další nahrát!
     
    78
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hostující hra se sesypala jako domeček z karet! JOSE SALOMON RONDÓN proběhl útočnou polovinou, před pokutovým územím si zasekl míč kolem Navase a přesnou ránou k bližší tyči popáté pokořil Nestěrenka!
     
    77
    Závěrečné střídání domácích, za velkého potlesku obecenstva si jde odočinout Danny a nahrazuje jej modla místních fanoušků a odchovanec Zenitu, Andrej Aršavin.
     
    75
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí už si zápas užívají! Hulk před pokutovým územím uvolnil Rondóna, ten ještě vylepšil střeleckou pozici pro DANNYHO a portugalský fotbalista, celým jménem Daniel Miguel Alves Gomes, nedal Nestěrenkovi sebemenší šanci.
     
    73
    Danny se pokusil vniknout do pokutového území narážečkou s Rondonem, venezuelský spoluhráč mu ale vrátil příliš dlouhou přihrávku.
     
    72
    Hulkova přízemní rána si neprorazila cestu kazaňskou zdí, následně se ale do míče opřel Tymoščuk a povedenou ránou k tyči nechal vyniknout debutanta v hostující brance Nestěrenka.
     
    72
    U míče jsou připraveni Hulk s Rondonem.
     
    71
    Navas podrazil Hulka v bezprostřední blízkosti vlastního pokutového území a Zenit dostává možnost výborné standardní situace z nějakých osmnácti metrů.
     
    70
    Po rohovém kopu se do odraženého míče z obrovské dálky opřel Kuzmin, vysoko ale přestřelil domácí branku.
     
    69
    Další velká šance Rubinu! Karadenizovu nebezpečnou ránu ale srazil těsně vedle domácí branky Neto.
     
    67
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    JOSE SALOMON RONDÓN bleskově zvyšuje domácí vedení! Venezuelský útočník si naskočil na přesný centr Smolnikova a hlavou nezadržitelně skóroval!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 19. Hulk (pen.), 35. Hulk (pen.), 67. Rondón, 75. Danny, 78. Rondón, 90. Rondón – 64. Azmoun, 82. Eremenko (pen.)


    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Neto, Lombaerts, Criscito – Tymoščuk, Witsel (65. Rjazancev) – Hulk, Danny (77. Aršavin), Fajzulin – Keržakov (65. Rondón)
    Náhradníci: Malafejev – Vasjutin, Hubočan, Lukovič, Ansaldi, Zyrjanov, Rjazancev, Aršavin, Rondon

    FC Rubin Kazaň: Nestěrenko – Kuzmin, Kverkvelia, Navas, Getigzev – Kulik, Mogilevec – Eremenko, Dević (81. Nurov), Karadeniz – Azmoun
    Náhradníci: Maloletkov – Kambolov, Karasauskš, Kisljak, Muchametšin, Mulin, Nurov, Prudnikov, Šaronov, Zestokov

    Rozhodčí: Arslanbekov – Kobzev, Chelcov
    bahis siteleri