Zenit – Kazaň 6:2 (kon.) | Machačkala – Dynamo 4:0 (kon.) | FK Krasnodar – Rostov 0:2 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
6:2 (2:0)
FC Rubin Kazaň
Neděle 06.04.2014, 11:30 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Ačkoliv jsme v druhém poločasu viděli málo vídaných šest branek, tak sudí Arslanbekov už nechtěl prodlužovat utrpení hostů a nastavil jedinou minutu, po jejím uplynutí zakončil dnešní utkání.

    Fotbalisté Zenitu Petrohrad slaví se svými fanoušky, neboť dnes pořádně rozstříleli Rubin Kazaň 6:2. Přitom dlouho to na takovou kanonádu nevypadalo. V prvním poločasu proměnil Hulk dva pokutové kopy, navíc po hodině hry se hostům povedlo prostřednictvím Azmouna snížit a trenér Zenitu André Villas-Boas byl donucen k nasazení José Salomona Rondóna a ten se svému ještě nedávnému zaměstnavateli "odvděčil" třemi brankami a jednou finální přihrávkou střílejícímu Dannymu.

    Domácí se tedy prodírají do čela tabulky ruské nejvyšší soutěže o dva body před Lokomotiv Moskva, ovšem ten má zítřejší zápas proti předposlednímu Nižnému Novgorodu k dobru. Přeji příjemný zbytek neděle, třeba i s řadou našich dalších přenosů ze zápasů po celé Evropě. (13:26:53)
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, JOSÉ SALOMON RONDÓN ještě stíhá završit hattrick, ačkoliv přišel na hřiště až v 65. minutě! Po levém křídle vnikl do pokutového území Andrej Aršavin, jeho přízemní centr pouze proletěl před brankou k opačné straně pokutového území, kde Hulk přesným pasem vracel míč zpět před branku a Rondón se prodral přes trojnásobnou početní převahu k zakončení do takřka odkryté svatyně!
     
    88
    Po Kuzminově centru měl další branku na hlavě Azmoun, ovšem další parádní zákrok vystřihl Jurij Lodygin. Ten v kategorii do 21 let reprezentoval Řecko, nicméně v seniorské reprezentaci se vrátil do Ruska, kde už má za sebou jeden odchytaný zápas.
     
    87
    Smolnikov hledal dlouhým nákopem podél pravé postranní čáry Hulka, ten ale nezvládl těžké zpracování míče v bezprostřední blízkosti postranní čáry a hosté budou vhazovat.
     
    85
    V pokutovém území Rubinu po kontaktu s Getigzevem padl k zemi Smolnikov a dožadoval se odpískání další penalty tentokrát jej ale sudí Arslanbekov nevyslyšel.
     
    84
    Domácí si i přes inkasovanou branku hlídají svůj náskok a kombinují s míčem na vlastní polovině.
     
    82
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Také hosté dostali možnost pokutového kopu a ač rodák z Moskvy, tak reprezentant Finska, ROMAN EREMENKO proti Lodyginovi nezaváhal.
     
    79
    Již jsem zmiňoval, že Rondón přestoupil do Zenitu v závěru ledna z Kazaně a právě proti svému bývalému zaměstnavateli dnes za třináct minut pobytu na hřišti stačil vstřelit dvě branky a na další nahrát!
     
    78
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hostující hra se sesypala jako domeček z karet! JOSE SALOMON RONDÓN proběhl útočnou polovinou, před pokutovým územím si zasekl míč kolem Navase a přesnou ránou k bližší tyči popáté pokořil Nestěrenka!
     
    77
    Závěrečné střídání domácích, za velkého potlesku obecenstva si jde odočinout Danny a nahrazuje jej modla místních fanoušků a odchovanec Zenitu, Andrej Aršavin.
     
    75
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí už si zápas užívají! Hulk před pokutovým územím uvolnil Rondóna, ten ještě vylepšil střeleckou pozici pro DANNYHO a portugalský fotbalista, celým jménem Daniel Miguel Alves Gomes, nedal Nestěrenkovi sebemenší šanci.
     
    73
    Danny se pokusil vniknout do pokutového území narážečkou s Rondonem, venezuelský spoluhráč mu ale vrátil příliš dlouhou přihrávku.
     
    72
    Hulkova přízemní rána si neprorazila cestu kazaňskou zdí, následně se ale do míče opřel Tymoščuk a povedenou ránou k tyči nechal vyniknout debutanta v hostující brance Nestěrenka.
     
    72
    U míče jsou připraveni Hulk s Rondonem.
     
    71
    Navas podrazil Hulka v bezprostřední blízkosti vlastního pokutového území a Zenit dostává možnost výborné standardní situace z nějakých osmnácti metrů.
     
    70
    Po rohovém kopu se do odraženého míče z obrovské dálky opřel Kuzmin, vysoko ale přestřelil domácí branku.
     
    69
    Další velká šance Rubinu! Karadenizovu nebezpečnou ránu ale srazil těsně vedle domácí branky Neto.
     
    67
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    JOSE SALOMON RONDÓN bleskově zvyšuje domácí vedení! Venezuelský útočník si naskočil na přesný centr Smolnikova a hlavou nezadržitelně skóroval!
     
    65
    Dvojnásobné střídání Zenitu, Witsela a Keržakova nahrazují dva bývalí fotbalisté Kazaně, Rjazancev a Rondón. Přeci jen se tak José Rondón zapojí do dnešního utkání.
     
    64
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Po následném rohovém kopu už přeci jen hosté skórují! Tísněný Lodygin vyrazil míč pouze k rohu pokutového území, kde balón vrátil před branku Navas a íránský útočník Rubinu SARDARD AZMOUN jej z první nasměroval do sítě!
     
    63
    A znovu Lodygin! Tentokrát vyškrábl na rohový kop dobrou ránu Karadenize.
     
    62
    Na Eremenkův nádherný oblouček za domácí obranu si naběhl Kulik, v téměř tisíciprocentní příležitosti ale nasměroval míč přímo do Lodygina!
     
    60
    Azmoun připravil velmi zajímavou střeleckou pozici pro Kulika, tomu ale rána absolutně nevyšla a minula domácí branku o dobrých deset metrů.
     
    59
    Azmoun se pokusil přenést hru na pravou stranu třicetimetrovým pasem na Kuzmina, ten ale měl k míči příliš daleko a vhazovat tak budou domácí.
     
    58
    Smolnikov si u postranní čáry obhodil míč kolem Getigezeva, ten jej poté srazil k zemi a píská se proti hostům.
     
    56
    Po Eremenkově centru byl přistižen v postavení mimo hru Azmoun.
     
    55
    Danny hledal za hostující obranou rozběhnutého Keržakova, tomu ale v poslední možnou chvíli stačil ukopnout míč Kverkvelia.
     
    52
    Hosté měli k dispozici rohový kop, po něm propadl míč v pokutovém území Azmounovi, ten ale neprostřelil skrumáž těl před sebou.
     
    51
    Na opačné straně bojiště si našel prostor k zakončení v pokutovém území Keržakov, mířil ale do připraveného Nestěrenka.
     
    50
    Lodygin znovu zachránil Zenit! To když si ve vlastním pokutovém území velmi nedůsledně počínal Tymoščuk, před nějž se probil Dević a následnou ránou z první nechal vyniknout domácího brankáře.
     
    49
    Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, při pokusu o centr se poté ale vyloženě ukopl Hulk a nevěřícně kouká na míč odražený přímo ke kopačce Navase, stojícího tři metry před ním.
     
    48
    Criscitův centr z levého křídla srazil za hostující branku stoper Kverkvelia.
     
    46
    Po čtyřiceti sekundách se Keržakov s míčem otočil před pokutovým územím, následná střela ale měla velmi nepovedené parametry. Chyběla ji potřebná razance a ještě směřovala daleko vedle hostující branky.
     
    46
    Do druhého poločasu oba celky vstoupily v zahajovacích sestavách a ve hře se po čtvrthodinovém brejku může pokračovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po pětačtyřiceti minuách zápasu čtyřiadvacátého kola ruské ligy vede Zenit Petohrad nad Rubinem Kazaň 2:0. O vedení domácích se dvěma brankami z pokutových kopů postaral Brazilec Hulk a protože v závěru prvního poločasu zaváhal v obrovské šanci hostující Kuzmin, vedou domácí stále o dvě branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Čtvrtý sudí Vitalij Rušakov drží v ruce tabuli se signalizací jedné nastavené minuty k prvnímu poločasu.
     
    43
    Witsel byl vedle pokutového území Kazaně atakován na hranici pravidel Kuzminem, sudí Arslanbekov ale nechává pokračovat ve hře.
     
    42
    Po nákopu Kuzmina na útočnou polovinu si Azmoun zpracovával míč v ofsajdu.
     
    40
    Konečně se hra pořádně rozhýbala, okamžitě z protiútoku nebezpečně střílel Witsel, křižnou ránou ovšem minul vzdálenější tyč Nestěrenkovy branky.
     
    39
    Stoprocentní příležitost Kazaně zahazuje Kulik! Ten se po rychlém přechodu hostů a narážečce Azmouna s Devićem ocitl zcela osamocen v pokutovém území a parádním zákrokem jej vychytal Jurij Lodygin!
     
    38
    Útočná snaha domácích ale končí záhy, před brankou si pomohl nedovoleným zákrokem belgický kapitán Lombaerts a píská se proti Zenitu.
     
    38
    Další ostrý zákrok, tentokrát Kuzmin tvrdě atakoval Keržakov a Zenit bude rozehrávat standardní situaci v hloubi útočné poloviny.
     
    37
    Criscito u středové čáry nedovoleným zákrokem fauloval Kuzmina, rozehrávat budou hosté.
     
    35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Taková zrcadlová kopie první branky! HULK tentokrát střílel k pravé tyči, Nestěrenko znovu vystihl směr jeho rány, ta ale byla tak přesná, že zapadla přesně k tyči hostující branky.
     
    34
    Smolnikov dostal krásnou přihrávku na pravé křídlo od Fajzulina a byl sražen Getigzevem. Ovšem ještě vedle pokutového území, přesto sudí Arslanbekov píská pokutový kop!
     
    34
    Další penalta pro Zenit!
     
    32
    Belgický fotbalista musel být krátce ošetřen, nicméně nyní se již může pokračovat v zápase.
     
    30
    Po rychlé narážečce Dannyho s Hulkem si to do pokutového území namířil Witsel, ten byl téměř až zápasnickým chvatem stažen Getigezevem, ovšem tentokrát sudí Arslanbekov už nenašel odvahu odpískat penaltu.
     
    28
    Do Witselovy dalekonosné rány vložil nohu Kverkvelia, nadrazil míč vysoko do vzduchu a odražený balón se poté stal lahůdkou pro brankáře Nestěrenka.
     
    27
    Karadeniz se v hlavičkovém souboji ostře opřel do Criscita. Italský obránce se těžce zvedal ze země, bude ovšem v pořádku.
     
    24
    Fajzulin adresoval svoji přihrávku na hranici pokutového území, kde operoval Axel Witsel, ten se z první snažil prodloužit míč do běhu Keržakovovi, ovšem úmysl vystihl Navas a přihrávku Belgičana zablokoval.
     
    22
    Navasův nákop k pokutovému území Zenitu zpracoval stoper Neto před nabíhajícím Gökdenizem Karadenizem.
     
    21
    V aktuální ligové tabulce se Zenit dostává o dva body do čela před Lokomotiv Moskva, ten však bude v zítřejší dohrávce proti předposlednímu Nižnému Novgorodu v domácím prostředí velkým favoritem.
     
    20
    Keržakov u útočného rohového praporku pořádně naremploval Kverkveliu k zemi a dostává od sudího Arslanbekova rázně domluveno.
     
    19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jurij Nestěrenko vystihl správnou stranu, ovšem HULK nasměroval míč naprosto přesně k tyči do ideální výšky a brankář Kazaně neměl šanci na balón dosáhnout!
     
    18
    Penalta pro Zenit! Danny vběhl do pokutového území, udělal kličku kolem Kverkvelii, jenž jej skluzem strhl k zemi a sudí Arslanbekov nezaváhal!
     
    16
    Při další domácí útočné snaze si to Hulk namířil s míčem od postranní čáry před pokutové území, kde umí vypálit pořádné pumelice, v tomto případě ale hostující branku výrazně přestřelil.
     
    16
    Danny tentokrát na pravém křídle kombinoval s Hulkem, několikrát si vzájemně vyměnili míč, nakonec o něj ale druhý jmenovaný přišel.
     
    15
    Po útočné polovině se rozběhl Danny, ovšem včas se mu vrhl pod nohy Kverkvelia a portugalskému fotbalistovi odkopl míč do zámezí.
     
    13
    Keržakov si na levém křídle narazil míč s Criscitem, poté ale byl dvojicí Kuzmin – Kulik vyhnán s míčem do zámezí a odkopávat od své branky bude Jurij Nestěrenko.
     
    12
    Ve dvanácté minutě na úvodní branku i výraznější gólovou příležitost stále čekáme. O jediný střelecký pokus se zatím postaral Witsel, ovšem jeho rána mladého Nestěrenka v hostující brankce moc neprověřila.
     
    10
    V souboji dvou hráčů s číslem 7 si u středové čáry pomohl Kulik nedovoleně vůči Hulkovi.
     
    9
    Dević se dral individuálně po útočné polovině, před pokutovým územím se ale neprosadil v souboji s dalším Belgičanem v dresu Zenitu, stoperem Lombaertsem.
     
    7
    Pozornost Nestěrenka vyzkoušel z dvaadvaceti metrů belgický středopolař Zenitu Witsel, ovšem mířil do samého středu branky, kde si Nestěrenko snadno připsal užitečný zahřívací zákrok.
     
    6
    Jak jsem zmínil před zápasem, rovněž Kazaň dnes musí nasadit náhradního brankáře, přičemž pro dvaadvacetiletého Jurije Nestěrenka je to naprostá premiéra v základní sestavě v nejvyšší soutěži. Tu úplně ostrou premiéru si odbyl minulý týden, kdy do hry nastoupil po vyloučení zkušeného Ryžikova.
     
    5
    Criscitův centr přeletěl všechny hráče v pokutovém území a hřiště opustil až u protějšího rohového praporku, odkopávat tak od své branky bude Nestěrenko.
     
    4
    Poprvé se dotkl míče Jurij Lodygin, ten přeci jen ještě dnes dostal mezi domácími tyčemi přednost před Vjačeslavem Malafejevem, jenž se ještě po svém zranění nedal zcela do pořádku a začíná pouze na lavičce náhradníků.
     
    3
    Fanoušci Zenitu jako jeden muž po celém stadiónu vytáhli šály nad hlavu a zpívají klubovou hymnu. Na velmi slušně zaplněném dvaadvacetitisícovém stadiónu můžeme čekat výbornou atmosféru.
     
    2
    Hulk vybojoval míč na útočné polovině, předal jej Smolnikovovi, ten si ale netroufl na průnik podél pravé postranní čáry a rozehrává zpět na stoperskou dvojici.
     
    1
    Je rozehráno! Úvodního výkopu se ujali hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice sudích přivedla fotbalisty na pažit stadiónu Petrovskij, Oba celky nastoupí ve zcela tradičních dresech, domácí tedy ve světle modrém a hosté celí v zeleném.
     
    Hlavní arbitr Timur Arslanbekov bude řídit již třetí vzájemný duel obou celků, v obou předchozích byl domácím týmem Rubin Kazaň. V roce 2010 se oba týmy rozešly smírně 2:2 a loni na jaře v náhradním domácím prostředí v Grozném zvítězila Kazaň 1:0.

    Jinak jsou ale oba týmy pod Arslanbekovem úspěšné, Zenit ze šesti dalších zápasů pětkrát vyhrál a remizoval pouze v Permu, Kazaň pak v zápasech s tímto rozhodčím nikdy neprohrála.
     
    Úvodní sestavy:

    Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Neto, Lombaerts, Criscito – Tymoščuk, Witsel – Hulk, Danny, Fajzulin – Keržakov
    Náhradníci: Malafejev – Vasjutin, Hubočan, Lukovič, Ansaldi, Zyrjanov, Rjazancev, Aršavin, Rondon

    FC Rubin Kazaň: Nestěrenko – Kuzmin, Kverkvelia, Navas, Getigzev – Kulik, Mogilevec – Eremenko, Dević, Karadeniz – Azmoun
    Náhradníci: Maloletkov – Kambolov, Karasauskš, Kisljak, Muchametšin, Mulin, Nurov, Prudnikov, Šaronov, Zestokov

    Rozhodčí: Arslanbekov – Kobzev, Chelcov.
     
    Celá trojice rozhodčích dnes přicestovala z Moskvy. Tím hlavním bude Timur Arslanbekov, na čarách mu budou pomáhat Anton Kobzev a Dimitrij Chelcov. Čtvrtým sudím u střídaček bude Vitalij Rušakov z Archandělsku. Svazové povinnosti si pak na stadiónu budou plnit inspektor zápasu Vladimir Proskurin z Voroněže a delegátem rozhodčích je Sergej Zujev z Moskvy.
     
    Jose Rondon dnes skutečně zahájí zápas pouze mezi náhradníky a trenér André Villas-Boas jej využije pouze ve stavu nejvyšší nouze, vzhledem k tomu, že domácím jde skutečně o hodně. Mimochodem, Jose Rondon vstupuje do utkání stále jako nejlepší střelec Rubinu Kazaň v této sezóně se sedmi brankami.
     
    ZENIT PETROHRAD – RUBIN KAZAŇ

    Příjemné nedělní dopoledne. V ruské nejvyšší soutěži přivítají fotbalisté Zenitu Petrohrad soupeře z Kazaně a zajisté nás čeká zajímavá podívaná, neboť se střetnou dva ze tří nejúspěšnějších ruských týmů posledního desetiletí.

    Favoritem zápasu dnes budou domácí, kteří do něj vstupují z druhé pozice při jednobodové ztrátě na ligového lídra Lokomotiv Moskva a naopak jeden bod náskoku mají k dispozici na CSKA Moskva, ten už (i v našem přenosu) zdolal včera Samaru na jejím hřišti 3:1 a má tak oproti svým konkurentům o jeden odehraný zápas více. Zároveň připomínám, že na všech třech pozicích jde o hodně, neboť šampión kromě titulu získá i jistou účast v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů, druhý tým postoupí do třetího kola této soutěže a třetí celek bude hrát "pouze" Evropskou ligu.

    ZENIT PETROHRAD

    Trenér Zenitu André Villas-Boas se dnes ještě bude muset obejít bez Olega Šatova, jehož rekonvalescence po zranění probíhá úspěšně, nicméně ještě není dostatečně fit k účasti minimálně v základní sestavě. Do ní by se naopak měl vrátit zkušený brankář Vjačeslav Malafejev a obrovský otazník visí nad venezuelským útočníkem Jose Rondonem. Ten totiž přestoupil do Zenitu právě z Kazaně v poslední den lednového přestupového okna a má ve smlouvě klauzuli, že pokud nastoupí v dnešním vzájemném zápase, bude muset Zenit uhradit soupeři velmi vysokou částku. Trenér Villas-Boas tak už v týdnu prohlásil, že připravuje svůj tým s ohledem na případnou neúčast tohoto výborného útočníka v dnešním zápase.

    RUBIN KAZAŇ

    Hosté z Kazaně, dvojnásobní ruští šampióni z let 2008 a 2009, v posledních dvou sezónách trochu ustoupili z boje o ty nejvyšší příčky v ruské lize a po loňské šesté pozici letos okupují až desátou pozici ligové tabulky a blíže než k pohárům mají k bojům o ligové setrvání. Dnes navíc bude Kazani chybět velmi důležitá opora, zkušený brankář Sergej Ryžikov. Účastník 176 ligových zápasů Kazaně od svého příchodu před šesti lety byl v tom posledním proti Rostovu vyloučen a dnes bude stoprocentně svému týmu chybět.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    K Jose Rondonovi se váže ještě jedna velmi zajímavá souvislost mezi oběma týmy, neboť ještě v dresu Kazaně rozhodl letní vzájemný zápas. Na samotném začátku letošního ročníku vstřelil vítěznou branku Kazaně dokonce v 5. minutě nastavení druhého poločasu a zajistil tak Rubinu velmi cenné vítězství 2:1. Dlouho měl blíže k úspěchu Petrohrad, který vedl brankou Dannyho již ze šesté minuty, ovšem v druhém poločasu vyrovnal Turek Gökdeniz Karadeniz a zmíněný Rondon poté rozhodl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 19. Hulk (pen.), 35. Hulk (pen.), 67. Rondón, 75. Danny, 78. Rondón, 90. Rondón – 64. Azmoun, 82. Eremenko (pen.)


    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Neto, Lombaerts, Criscito – Tymoščuk, Witsel (65. Rjazancev) – Hulk, Danny (77. Aršavin), Fajzulin – Keržakov (65. Rondón)
    Náhradníci: Malafejev – Vasjutin, Hubočan, Lukovič, Ansaldi, Zyrjanov, Rjazancev, Aršavin, Rondon

    FC Rubin Kazaň: Nestěrenko – Kuzmin, Kverkvelia, Navas, Getigzev – Kulik, Mogilevec – Eremenko, Dević (81. Nurov), Karadeniz – Azmoun
    Náhradníci: Maloletkov – Kambolov, Karasauskš, Kisljak, Muchametšin, Mulin, Nurov, Prudnikov, Šaronov, Zestokov

    Rozhodčí: Arslanbekov – Kobzev, Chelcov
    bahis siteleri