Stará garda Hodonína – Reprezentanti ČSSR 6:14 (kon.)
konec
Stará garda Baníku Hodonín
6:14 (2:4, 3:6, 1:4)
Reprezentanti ČSSR
Sobota 16.08.2014, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Exhibiční utkání
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den všem hokejovým příznivcům! Zdravíme vás z hodonínského zimního stadionu, který se dnes dočká přejmenování podle nejslavnějšího hodonínského hokejisty a odchovance, Václava Nedomanského. Po tomto aktu bude následovat exhibiční utkání mezi bývalými hráči hodonínského hokejového klubu, tehdejšího Baníku Hodonín, s exreprezentanty Československa.
     
    Exhibičnímu utkání, které završí jedinečné sobotní hokejové odpoledne na Slovácku, bude nejprve předcházet slavnostní přejmenování domácího stánku hodonínských Drtičů na „Zimní stadion Václava Nedomanského“. Odhalení desky s novým názvem ZS je naplánováno na 15:00.

    Následovat bude autogramiáda hlavní hvězdy celého dne – Václava Nedomanského a dalších pozvaných hokejových osobností. Pro podpisy si můžete přijít již od 15:15 do útrob zimního stadionu, který právě od 16. srpna ponese jméno nejslavnějšího hodonínského odchovance.
     
    Úvodní buly samotného zápasu je naplánováno na 17:00, už o patnáct minut dříve začnou aktéři z obou táborů nastupovat na ledovou plochu k prvnímu utkání na Zimním stadionu Václava Nedomanského. Nejslavnější hodonínský odchovanec se také postará o úvodní čestné buly. Těsně před zahájením zápasu pak organizátoři vytáhnou pod strop hodonínské arény dres s číslem #14, které je neodmyslitelně spjato právě s Václavem Nedomanským.
     
    Václav Nedomanský se narodil 14. března 1944 v Hodoníně, ale většina jeho kariéry byla svázána s bratislavským Slovanem, ve kterém strávil 12 sezon. Kdyby se z něj nestal vynikající hokejista, byl by určitě dobrým fotbalistou. Za fotbalový Slovan Bratislava dokonce nastoupil k jednomu utkání v první lize. Ale nakonec hokej zvítězil a Nedomanský se stal prakticky nepostradatelným pro všechny týmy, jejichž dres oblékal, včetně toho nejcennějšího se lvíčkem na prsou.

    Za dvanácti sezon ve Slovanu se stal čtyřikrát nejlepším střelcem (pokaždé nastřílel více jak 35 branek) a třikrát nejproduktivnějším hráčem, naposledy v roce 1974, kdy měl na kontě 74 bodů. Ve 419 zápasech zatížil konta soupeřových brankářů celkem 349 brankami. V reprezentaci nastoupil k 220 střetnutím a vstřelil v nich 163 branek, se kterými je stále nejlepším střelcem České reprezentace v historii. V nejslavnější hokejové soutěži světa – kanadskoamerické NHL – zaznamenal 125 přesných tref ve 428 utkáních. Pokud připočteme i další zásahy z elitních evropských a zámořských soutěží, je kanonýr Nedomanský se 795 trefami po Jaromíru Jágrovi druhým nejlepším českým střelcem historie.

    Na světových šampionátech byl třikrát nominován do All-Star teamu, na MS 1974 ve Finsku vyhlášen nejlepším útočníkem šampionátu a společně se Sergejem Kapustinem (SSSR) s deseti brankami nejlepším střelcem mistrovství. V letech 1968-1974 byl vždy nejlepším střelcem československých výběrů na mistrovstvích světa.

    V létě roku 1974 podepsal během cesty na dovolenou do Španělska ve Švýcarské Ženevě společně s Richardem Fardou smlouvu se zástupci týmu Toronto Toros hrající WHL a odletěli do Kanady. O rok později už vyhrál bodování svého nového klubu a získal i Paul Deneau Trophy, udělovanou každoročně největšímu gentlemanovi daného ročníku WHL. V letech 1976-1978 hájil barvy Birminghamu Bulls (taktéž WHL). Od roku 1978 nastupoval za Detroitská Rudá křídla. Sezonu 1982-1983, která byla jeho poslední, začal v dresu New York Rangers, odkud během sezony přestoupil do St. Louis, aby se nakonec vrátil opět do New Yorku, do týmu, který jej draftoval už v roce 1967. I přes to, že do profesionální NHL přišel až po třicítce, povedlo se mu v zámoří vybudovat to nejvyšší renomé.

    V letech 1987 až 1989 stál jako trenér na střídačce německého ERC Schwenningen, následné dva roky koučoval v rakouském EV Insbruck. Od roku 1992 začal pracovat jako skaut pro tým NHL Los Angeles Kings, od léta 2006 pracoval ve strukturách klubu St. Louis Blues. V současné době je skautem dalšího klubu NHL, Nashville Predators.
     
    Reprezentanti ČSSR

    Nyní se podívejme podrobněji na „hostující“ tým ČSSR. Účast na exhibičním utkání přislíbili například mistr světa z roku 1972, někdejší spoluhráč a velký kamarád Václava Nedomanského Richard Farda, další legendární útočník a také majitel kompletní medailové sbírky z MS Oldřich Válek nebo olympijští vítězové z Nagana David Moravec a Roman Hamrlík. Brusle nazuje i druhý z bratrské dvojice Martin Hamrlík.

    Na Slovácko ale přijedou například i spoluhráči z bronzové olympiády z roku 1992 v Albertville Bedřich Ščerban, Radek Ťoupal a Leo Gudas, otec nastupující hvězdy NHL Radka Gudase. V brankovišti se mohou fanoušci těšit na velkého šoumena a extraligového šampiona z roku 2003 v dresu Zlína Martina Altrichtera.

    Sestava reprezentantů ČSSR bude vypadat následovně:

    Tým ČSSR: Martin Altrichter, Miroslav Salát – Zdeněk Eichenmann, Richard Farda, Leo Gudas, Martin Hamrlík, Roman Hamrlík, Václav Král, Jaromír Látal, David Moravec, Jaroslav Nedvěd, Tomáš Němčický, Bedřich Ščerban, Michal Tomek, Radek Ťoupal, Dušan Vojáček, Oldřich Válek, Jiří Zelenka

    Realizační tým: Jan "Gusta" Havel, Milan Nový (trenéři), Pavel Schwarz (manažer)
     
    Stará garda Baníku Hodonín

    Bývalé opory hodonínského Baníku budou reprezentovat například Miloš Říha, Karel Buřič či Václav Kobliška. Na led vyjede i Jiří „Pančo“ Helleší. Dres Hodonína oblečou také současní trenéři A-týmů SHK Jan Prčík a Petr Krupica. Na soupisce najdeme i hráče, kteří nastoupili v barvách Drtičů v novém miléniu a pomáhali tak při znovuzrození ledního hokeje ve městě.

    Fanoušci se tak mohou těšit na bratrskou dvojici Jana a Tomáše Kočvarovi, Pavla Všianského, nebo Davida Bauera. V obraně pak na obávanou dvojici z dob Baníku Libor Galko – Tibor Janás.

    Baník Hodonín nastoupí v této sestavě:

    Tým Drtičů: Pavel Novotný, Michal Simon – David Bauer, Karel Buřič, Otakar Čajka, Milan Dobiášek, Libor Galko, Jiří Helleší, Tibor Janás, Tomáš Janota, Václav Kobliška, Tomáš Kočvara, Jan Kočvara, Petr Krupica, Josef Kuja, Stanislav Kytlica, Petr Leška st, Lubomír Požárek, Pavel Prčík, Jan Prčík, Miloš Říha, Petr Srnec, Lubor Šnoblt, Pavel Všianský.

    Realizační tým: Petr Leška st., Gilbert Karolák, Miroslav Michalovský (trenéři), MUDr. Vladimír Čapka (lékař), JUDr. Jiří Kadlec (masér).
     
    Na ledě probíhá slavnostní představení jednotlivých hráčů, které provádí moderátor České televize Ondřej Tomek.
     
    Po představení kádru bývalých reprezentantů ať už českého, či československého národního týmu následuje vyvolávání jmen hráčů bývalého hodonínského Baníku.
     
    Následuje státní hymna České republiky, která poprvé zní stadionem, který již nese jméno legendy českosloveského hokeje Václava Nedomanského.
     
    Slovo si bere také předsedkyně hodonínského SHK Jana Gajošová, která oficiálně představuje Václava Nedomanského na hodonínském ledě!
     
    Ten se o několik málo okamžiků postaral o slavnostní buly, kotouč ve středovém kruhu vhodil mezi hole Richarda Fardy na straně reprezentace a Miloše Říhy na té druhé.
     
    Nic již nebrání tomu, aby tato vyjímečná exhibice započala.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Stará garda Hodonína právě vstřelila branku!
    Po čisté půlminutce tu již máme první vstřelenou branku! O ni se postaral po vynikající orientaci na brankovišti PETR POKORNÝ po akci Václava Koblišky z pravé strany kluziště. Asistence: Václav Kobliška.
     
    01:42
    Dušan Vojáček se pokoušel hodonínským hokejistům zamotat hlavy technickou evilibristikou za domácí brankovou konstrukcí, o kotouč jej však hbitě připraviil Petr Srnec.
     
    02:51
    Českobudějovická dvojice Král – Ťoupal si náramnou kambinací v útočném pásmu připravila perfektní střeleckou pozici, jenže druhý jmenovaný trefil pouze chránič brankáře Simona.
     
    03:51
    Hra plyne podle očekávání v pomalejším tempu, zato se hodonínské publikum může těšit na zvýšený výskyt povedených kombinací, zejména z holí bývalých reprezentantů.
     
    05:12
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    O pár minut později tu máme vyrovnávací branku, kterou si bývalí reprezentanti zcela jistě zasloužili. MICHAL TOMEK zachoval chladnou hlavu a v nepřehledné situaci na brankovišti dokázal zasunout kotouč za brankovou čáru. Asistence: Oldřich Válek.
     
    05:22
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    A MICHAL TOMEK si o několik málo okamžiků přidal další střelecký zářez na pažbě, když jej lahůdkovým pasem oslovil Roman Hamrlík a první jmenovaný si s následným brejkem už věděl rady. Asistence: Roman Hamrlík.
     
    07:45
    David Moravec ve spolupráci s Jaroslavem Nedvědem doslova rozebrali statickou hodonínskou obranu, jenže poslední jmenovaný z této spolupráce nedokázal gólově nic vytěžit a poslal puk vysoko nad Simonovu klec.
     
    08:40
    Hra se přerušuje po úspěšném zákroku domácího strážce svatyně, vhazovat se bude po pravici Michala Simona.
     
    09:26
    Tomáš Němčický s lehkostí sobě vlastní přešel přes hodonínského obránce Janáse a pokusil se o bekhendové zakončení z téměř mínusového úhlu, jenže oblouk brankové konstrukce byl proti.
     
    10:39
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Jenže TOMÁŠ NĚMČICKÝ si to zhruba o minutu později vynahradil měrou vrchovatou, když převzal kotouč od Dušana Vojáčka a přesnou střelou k levé tyči Simonovy brány přidal již třetí zásah svého celku. Asistence: Dušan Vojáček.
     
    11:35
    Mezitím došlo k výměně brankářů, když Michala Simona nahradil v domácím brankovišti Pavel Novotný.
     
    12:02
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Domácí borci sice vstřelili první branku, následně se však velmi brzy ukázalo, kdo dnes bude mít herně navrch. O čtvrtý zásah do černého se postaral JIŘÍ KRÁSNÝ a uvítal tak Novotného vstřelenou brankou. Asistence: Richard Farda, Zdeněk Eichenmann.
     
    13:23
    Čároví rozhodčí zkazili slušně rozjetou akci Michalu Tomkovi, který tak prozatím nebude moci zkompletovat svůj hat-trick.
     
    14:38
    Za každý faul se bude nařizovat trestné střílení, provinil se reprezentační výbě a Martin Hlavačka tak bude moct snížit rozdíl ve skóre.
     
    14:38
    Stará garda Hodonína právě vstřelila branku!
    A taky se tak děje! Hodonínský odchovanec se ničeho neostýchal a povedenou ranou švihem do levého horního růžku překonává Martina Altrichtera!
     
    15:55
    Reprezentanti však rychle vzali otěže zápasu zpět do svých rukou, v obrovské šanci se ocitl David Moravec, jenže oraztíkoval pouze tvrzené sklo za hodonínskou bránou.
     
    17:50
    Aktivní hráč hodonínských Drtičů Petr Pokorný perfektním obranným zákrokem zmařil útočné úmysly Michala Tomka v blízkosti brankové čáry.
     
    19:23
    Radek Ťoupal hledal najíždějící spoluhráče přihrávkou zpoza domácí brány, jenže Novotné jeho úmysl přečetl a hokejkou zamezil kotouči v pohybu. Vhazování v obranném pásmu Baníku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou na góly plodnou úvodní dvacetiminutovku, tak jak se na exhibiční utkání sluší a patří. Na rychlou branku Petra Pokorného z první minuty dokázal zareagovat dvěmi vstřlenými brankami Michal Tomek, po gólu přidali také Jiří Krásný a Tomáš Němčický. Za Hodonín korigoval krásnou trefou z trestného střílení Martin hlavačka. Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Václav Kobliška se snažil vyslat po pravém křídle najíždějícího Buřiče, tomu však kotouč utekl a skončil až za Altrichterovou klecí.
     
    21:54
    Střelecký pokus Petra Srnce z vrcholku levého kruhu byl velmi nepřesný, zadní mantinely jenom zaduněly.
     
    23:13
    Tomáš Kočvara se snažil individuálně probít přes obrannou zeď Reprezentantů, ale v prostoru mezikruží se svými kličkami nepochodil.
     
    24:17
    Václav Král využil nádhernou průnikovou přihrávku přes střední pásmo k tomu, aby prosvištěl hodonínskou obranou a pokusil se o gólovou kličku, jenže Simon byl proti.
     
    24:49
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Bedřich Ščerban zachytil u mantinelu chybně vyhozený kotouč hodonínských obránců a neomylně našel osamoceného DAVIDA MORAVCE, který se doslova pohrál s domácím brankářem a zasunul kotouč do prázdné brány. Asistence: Bedřich Ščerban.
     
    26:09
    Háčkování Tomáše Němčického utnul hvizd píšťalky čárového rozhodčího, píská se postavení mimo hru.
     
    26:51
    Michal Simon však vzápětí předvedl sérii famózních zákroků lapačkou, nejprve proti dělovce Romana Hamrlíka a pak proti dorážce Michala Tomka.
     
    27:51
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Výběr reprezentantů si doslova hraje s obranou Drtičů, k vidění jsou tak perfektní kombinace v útočných pásmech. O jednu z nich se postaral David Moravec, když postavil RADKA ŤOUPALA před jednoduchý úkol – zamést kotouč do brány. Asistence: David Moravec.
     
    28:32
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Reprezentanti okamžitě přidávají další přesný zásah a opět u toho byl aktivní Moravec, když připravil gólovou situaci pro JAROSLAVA NEDVĚDA, který se před hodonínským brankovištěm nemýlil. Asistence: David Moravec.
     
    29:11
    Stará garda Hodonína právě vstřelila branku!
    Po faulu na PETRA POKORNÉHO bylo nařízeno trestné střílení, které kapitán hodonínského SHK provedl elegantní bekhendovou kličkou a nedal tak Altrichterovi ssebemenší šanci. Bez asistence.
     
    31:29
    Král řešil přečíslení střelou na vyrážečku brankáře Novotného, který si poradil.
     
    33:18
    Trestné střílení ve prospěch domácích neproměnil Václav Kobližka. Blafák do bekhendu si Salát pohlídal.
     
    34:39
    Ve velmi dobré šanci se ocitl Král, ale Novotný předvedl výborný zákrok vyrážečkou.
     
    35:11
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Tentokrát se již VÁCLAV KRÁL prosazuje. Dostal ideální přihrávku před branku od Davida Moravce a poslal puk nekompromisně pod břevno. Asistence: David Moravec, Jaroslav Nedvěd.
     
    36:08
    Stará garda Hodonína právě vstřelila branku!
    OTAKAR ČAJKA po asistenci Prčíka snižuje z pohledu Drtičů na 4:8.
     
    37:22
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Po krásné kombinaci po ose R. Hamrlík, Nedvěd a zakončující VÁCLAV KRÁL hosté střílejí již devátou branku. Asistence: Jaroslav Nedvěd, Roman Hamrlík.
     
    38:09
    Stará garda Hodonína právě vstřelila branku!
    Za domácí se tentokrát po asistenci Bauera prosazuje hráč aktuálního týmu Drtičů, ZDENĚK JURÁSEK. Asistence: David Bauer, Petr Krupica.
     
    39:49
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Hosté dávají desátou branku. DUŠAN VOJÁČEK dostal krásnou dlouhou přihrávku od Martina Hamrlíka a v samostatném úniku si blafákem vychutnal gólmana Novotného. Asistence: Martin Hamrlík.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:58
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Do třetí třetiny vstoupili exreprezentanti zhurta a hned navyšují náskok. Ťoupal vybídl přesnou přihrávkou ke skórování VÁCLAVA KRÁLE, který tak uzavírá hattrick. Asistence: Ťoupal, David Moravec.
     
    44:02
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Role se obrátily a je tu dvanáctý gól exreprezentantů! Po akci Krále dorazil puk za záda dezorientovaného Novotného Radek Ťoupal. Asistence: Václav Král.
     
    47:05
    Další šance hostů, ale tentokrát Vojáček se svou dorážkou neuspěl.
     
    48:46
    Aktivní Král se dostal do samostatného úniku, ale měl trochu problémy se zpracováním a na blafák neměl dostatek prostoru.
     
    51:59
    Domácí se po delší době dostali do souvislého tlaku a Jurásek adresoval finální přihrávku před branku, kterou ale nikdo ze spoluhráčů nezachytil.
     
    52:54
    Hosté v přečíslení tři na jednoho vyšachovali domácího obránce a David Moravec zakončoval v jasné pozici, ale střela mu nevyšla podle představ a Novotný ji pokryl.
     
    53:27
    Trestné střílení odpískané ve prospěch hostů si vzal na starost Richard Farda, ale dopadlo to tak, že vůbec nezakončil.
     
    54:47
    Stará garda Hodonína právě vstřelila branku!
    Osmnáctý gól dnešního střetnutí dávají exDrtiči. Akci Všianského zakončil KOBLIŠKA. Asistence: Pavel Všianský.
     
    56:27
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    Ve skrumáži před Novotným se nejrychleji zorientoval DAVID MORAVEC a dává další gól exreprezentantů. Asistence: Václav Král, Radek Ťoupal.
     
    56:32
    Reprezentanti ČSSR právě vstřelili branku!
    A vzápětí je tu další branka této formace. Tentokrát po spolupráci s Moravcem skóruje VÁCLAV KRÁL. Asistence: David Moravec.
     
    58:13
    Fantastický zákrok proti šanci Gudase předvedl Novotný.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnešní slavnostní večer v Hodoníně končí. Exreprezentanti Československa potvrdili svou kvalitu a domácí bývalé hráče Baníku vysoko porazili. To však není tak důležité jako to, že zimní stadion v Hodoníně ode dneška nese jméno nejslavnějšího odchovance hodonínského hokeje, Václava Nedomanského.

    Za měsíc startuje 2. liga skupina Východ, ve které opět nastoupí aktuální tým SHK Hodonín, který nově bude hrát na Zimním stadionu Václava Nedomanského. U online přenosů z tohoto stadionu a zápasů Drtičů se s Vámi v nadcházející sezoně těšíme napočtenou. (19:18:15)

    Václav Urubek

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 1. Pokorný (Kobliška), 15. Hlavačka, 30. Pokorný, 37. Čajka (P. Prčík), 39. Jurásek (Bauer, Krupica), 55. Kobliška (Všianský) – 6. Tomek (Válek), 6. Tomek (R. Hamrlík), 11. Němčický (Vojáček), 13. Krásný (Farda, Eichenmann), 25. Moravec (Ščerban), 28. Ťoupal (Moravec), 29. Nedvěd (Moravec), 36. Král (Moravec, Nedvěd), 38. Král (Nedvěd, R. Hamrlík), 40. Vojáček (M. Hamrlík), 41. Král (Ťoupal, Moravec), 45. Ťoupal (Král), 57. Moravec (Král, Ťoupal), 57. Král (Moravec)


    Stará garda Baníku Hodonín: Novotný, Simon – Bauer, Buřič, Čajka, Galko, Janás, Janota, Kobliška, Kočvara T., Krupica, Kuja, Kytlica, Kočvara J., Požárek, Prčík P., Prčík J., Říha, Srnec, Šnoblt, Všianský, Jurásek, Hlavačka, Pokorný
    Reprezentanti ČSSR: Altrichter, Salát – Eichenmann, Farda, Gudas, Hamrlík M., Král, Látal, Hamrlík R., Moravec, Nedvěd, Němčický, Ščerban, Tomek, Ťoupal, Vojáček, Válek, Zelenka, Krásný

    Rozhodčí: Netopil – Čech, Olšar
    bahis siteleri