Liberec – Košice 3:2 (kon.) | SaiPa – Vítkovice 4:3 (3:1 po s.n.) | IFK Helsinky – Krefeld 6:1 (kon.)
Vålerenga – Vienna Capitals 1:2 (kon.) | Villach – Briançon 4:1 (kon.) | Mannheim – Kuopio 3:1 (kon.)
Zlín – Fribourg 2:3 (po pr.) | Bern – Třinec 0:4 (kon.) | Zug – Ingolstadt 3:2 (kon.)
Stavanger – Tappara 2:1 (2:1 po s.n.) | Färjestad – Zürich 4:3 (po pr.) | Frölunda – Ženeva 7:3 (kon.)
Sparta – Växjö 5:4 (kon.) | Skellefteå – SønderjyskE 4:1 (kon.)
konec
SC Bern
0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 04.09.2014, 19:45 • PostFinance-Arena, Bern, Švýcarsko (kapacita: 17131 míst) • Hokejová Liga mistrů
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A to už je pro dnešní den ode mě definitivně vše. Přeji vám dobrou noc, úspěšné zakončení pracovního týdne a budu se těšit napříště. Už v sobotu pro vás budu komentovat právě utkání mezi Stavangerem a Třincem. Do té doby se mějte co nejlépe! (22:39:18)
     
    Utkání ve Stavangeru dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec zásluhou Kanaďana Daousta uspěli domácí Oilers. Tabulky skupiny E vypadá po poloviční porci zápasů následovně:

    1. HC Oceláři Třinec, 6 bodů, skóre 11:5,
    2. Stavanger Oilers, 5 bodů, skóre 10:12,
    3. Tappara Tampere, 4 body, skóre 11:10,
    4. SC Bern, 3 body, skóre 5:14.
     
    Pokud vás vývoj ve skupině E zajímá, určitě si přepněte na online přenos ze Stavangeru, kde domácí Oilers hrají proti Tampere prodloužení. Po šedesáti minutách byl stav 1:1 a je jasné, že Oceláři po třech zápasech skupinu povedou.
     
    Bern a třinečtí Oceláři tak mají v zádech tři utkání v základní skupině Ligy mistrů a pro dokončení skupinové fáze jim zbývá odehrát tentýž počet. V dalším kole bude Bern znovu před vlastními diváky bojovat proti finskému týmu Tappara Tampere (v prvním utkání Bern zvítězil ve Finsku 3:5), a to v sobotu od 17:00. Slezané se letadlem přesouvají na jih Norska, v sobotu tam od 17:30 svedou souboj se stavangerskými Olejáři (v prvním utkání zvítězili Oilers v Třinci 4:5), kterým mají co vracet.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 28 (6, 8, 14) – 20 (7, 8, 5),
    úspěšnost střelby: 0% – 20%,
    zákroky brankářů: 16 (4, 7, 5) – 28 (6, 8, 14),
    úspěšnost zákroků: 80% – 100%,
    trestné minuty: 8 (4, 0, 4) – 12 (2, 4, 6).
     
    Poslední střelu zápasu z hole Doudery Bührer vyrazil, jenomže na pokusy Žejdla a Orsavy z první a druhé třetiny byl krátký, a proto jeho Bern nezíská ani bod. Třinec myslel ve třetí třetině na zadní vrátka, ve vedení o čtyři góly se nikam nehnal a nyní může slavit vítězství s desítkami nejvěrnějších fanoušků, kteří do Bernu z Třinec zavítali. Velké příležitosti Bernu na čestnou branku zahodili Kreis nebo Scherwey, proti nimž dnes stál skvělý brankář Ocelářů Hamerlík. Třinec tedy porazil zcela jednoznačně Bern i podruhé a připíše si veledůležité tři body do tabulky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ještě je tady vyloučení na konec. Na trestnou lavici míří Michael Loichat (BRN) za nedovolené počínání v souboji s Linhartem. Znovu se jedná o hru v nepovolené výstroji.
     
    59:06
    Třinečtí si poslední chvilky utkání užívají. Bern porazí i napodruhé, tentokrát nejspíš čtyřbrankovým rozdílem. Oceláři drží v závěrečné minutě kotouč na holích.
     
    58:31
    Bertschyho nahození skončilo v rukavici třineckého Žejdla, jenž následně zavezl puk do útočné třetiny a bekhendem nahodil na zadní mantinel.
     
    58:00
    Plíhal chtěl využít chyby v rozehrávce Bernu a okamžitě přihrával na lépe postaveného Polanského. Nakonec však odpískán ofsajd, do konce zbývají rovné dvě minuty.
     
    57:38
    Na hokejistech Bernu je vidět snaha o vstřelení čestné branky, ale útočné zuby medvědů dnes ostré nejsou. Loichatova střela tečovaná opět vysoko nad bránu.
     
    57:05
    Po delší odmlce se Oceláři dostávají do útočného pásma. V rohu kluziště bojuje se švýcarskými obránci úspěšně Matuš.
     
    56:23
    Třinec už je v pěti, Švýcaři přesto pokračují v menším náporu. Holloway nalezl přihrávkou přes celé útočné pásmo Gerbera, ale také jeho střela sražena do ochranné sítě.
     
    55:24
    Bernu dnes není přáno a čestného zásahu se nejspíš nedočká! Marnost dokumentovala tutovka Scherweye, který byl po přihrávce Plüsse úplně sám před Hamerlíkem, ale ani tentokrát ho nepokořil! Slovenský gólman našel kotouč pod betonem.
     
    55:11
    Přesilovka medvědů stále trvá. Blumovu střelu tečoval kdosi z třineckých obránců do sítě za brankou a puk bude uveden do hry před Hamerlíkem.
     
    54:41
    Hamerlík opět zasáhl a hráči Bernu jsou dnes prostě bezradní. Slovenského gólmana nepřekonali svými střelami ani Bertschy s Plüssem.
     
    54:25
    Hamerlík úvodní střelu oslabení vyrazil na své obránce a ti již vyhodili až k Bührerovi. Akci Bernu rozjíždí obránce Blum.
     
    53:46
    Tomáš Plíhal (TRI) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění protihráče. Další početní výhoda, v pořadí šestá, pro Bern.
     
    53:39
    Průnikem a střelou do Hamerlíka se prezentoval domácí obránce Kreis. Po menší šarvátce se vhazuje před třineckou bránou.
     
    53:03
    Žejdl s Orsavou přešli rychlou kombinací střední pásmo a mířili před Bührera. Druhý jmenovaný si však nahrávku Žejdla na střelu nezpracoval.
     
    52:49
    Další bernský nájezd neúspěšný, Klesla vybojoval volný kotouč na mantinelu a vyráží klidným tempem dopředu.
     
    52:22
    Bührer ukryl Žejdlův pokus před dotírajícími Oceláři a bude se vhazovat před jeho klecí. To vše po skončení komerční přestávky. Bernu dnes příliš nepomáhají ani jeho vyhlášení fanoušci. Cestu na stadion si našlo 4677 diváků, což je na bernské poměry hodně málo.
     
    51:54
    Bertschy ujížděl na Hamerlíka z pravé strany a opět to byla hodně dobrá šance Bernu. Slovenský brankář ale znovu úspěšný, tentokrát pomocí levého betonu.
     
    50:54
    Ritchie zachycen v ofsajdu a hra je znovu přerušena. Do konce utkání zbývá nějakých devět minut, uvidíme, jestli ještě padne nějaká branka.
     
    50:35
    Kindl vyslal nebezpečnou ránu švihem na Bührera, švýcarský brankář teď předvedl jeden z vydařenějších zákroků a vytěsnil mimo.
     
    49:32
    Bern má také velkou smůlu! Když už nezasáhne skvělý Hamerlík, pomůže mu porce štěstí! Jako teď, při střele Kreise, kterou tečoval kapitán Třince Klesla do okraje Hamerlíkova betonu.
     
    49:13
    Třinec je v plném počtu. Po průniku a zakončení útočícího Kinrada se bude vhazovat před gólmanem Hamerlíkem.
     
    48:50
    Přesilová hra Bernu pomalu končí, do návratu Polanského zbývají sekundy. Vypadá to na další ubráněné oslabení Ocelářů.
     
    48:28
    Gragnani ztratil po přihrávce Hollowaye puk a Bern se musel pro kotouč opět vracet až k Bührerovi. Utkání se nejspíš bude jen dohrávat.
     
    47:42
    Bern se znovu, dnes již poněkolikáté, nemůže usadit před Hamerlíkem a v přesilovce se trápí. Oceláři zatím v pohodě vyhazují.
     
    46:57
    Další příležitost na vstřelení alespoň čestného zásahu má Bern dostane Bern v přesilové hře. Vyloučen Jiří Polanský (TRI) na dvě minuty za nedovolené bránění, následuje komerční přestávka.
     
    46:25
    Bern se snaží, jak může, ale naráží na připravenou třineckou defenzivu. Oceláři nyní hrají zkušeně a bez nějakého zbytečného bláznění.
     
    45:51
    Ritchie si uprostřed kluziště nádherně počkal na Ciencialu a ukázkovým bodyčkem alespoň trochu zpříjemnil chvilky bernským fanouškům. Mezitím pokryl Bührer pokus Krepse.
     
    45:27
    Hamerlík si připsal další úspěšné zákroky proti ráně P. Bergera i následné dorážce Reicherta. Bern má na kontě více střel, ale co z toho, když šance neproměňuje.
     
    44:51
    Rüfenacht vedl další útok po pravé straně a v závěrečné fázi tlačil puk před bránu na Reicherta s Plüssem. Ani jeden z nich se do zakončení nedostal.
     
    44:09
    Po střele Rüfenachta se už čekalo na odpískání rozhodčího, jenomže Hamerlík, ač to tak nevypadalo, neměl kotouč ve své moci. Naštěstí pro Třinec se puk odrazil mimo branku.
     
    43:33
    Kreps se nebojácně probíjel před Bührera, nakonec ho však zastavili bernští obránci. Třinec nadále kontroluje hru.
     
    42:51
    Trončinský střílel po přiklepnutí Linharta už o něco přesněji, ale na svém místě byl Bührer a schoval kotouč do lapačky.
     
    42:25
    Třinečtí hrají svou velice zkrácenou přesilovku. Trončinský mířil mimo, puk se odrazil od zadního hrazení a do hry se za chvilku vrátí Gardner.
     
    41:52
    Ritchie si v rozehrávce před vlastním gólmanem nepočínal zrovna nejjistěji, ale Bührer byl pozorný a puk svému spoluhráči rychle vrátil.
     
    41:08
    Hra ve čtyřech zatím trochu více vyhovuje domácímu Bernu, který hraje s pukem na holi. Hamerlík však úspěšně zasáhl a kotouč míří do středního pásma.
     
    40:30
    Bern se ovšem sám o přesilovou hru velmi rychle okradl. Ryan Gardner (BRN) míří za katr na dvě minuty za podražení. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    40:12
    Hra je přerušena po souboji Rostislava Klesly (TRI) s Rüfenachtem za brankou Hamerlíka. A třinecký kapitán dostal dvouminutový trest za vražení na hrazení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 14 (6, 8) – 15 (7, 8),
    úspěšnost střelby: 0% – 26,67%,
    zákroky brankářů: 11 (4, 7) – 14 (6, 8),
    úspěšnost zákroků: 73,33% – 100%,
    trestné minuty: 4 (4, 0) – 6 (2, 4).
     
    Na konci druhé třetiny se ještě postrkávali Žejdl s Reichertem, ale vše se obešlo bez nějakých větších následků a týmy jdou do šaten. Spokojenější jsou určitě třinečtí Oceláři, kteří v Bernu předvádějí suverénní výkon a po čtyřiceti minutách vedou o čtyři branky. Druhé dějství začalo velikou šanci medvědů, ale Kinrade ve slibné pozici minul branku Hamerlíka. Přesilovka v dvaatřicáté minutě znamenala další vzruch před třineckou brankou, ale Hamerlík nemusel zasahovat proti ráně Gardnera a pak předvedl skvělý zákrok proti Plüssovi. Sotva početní výhoda Bernu skončila, udeřil Třinec. Orsava nastartoval své rychlé nohy, jel sám na Bührera a protlačil mu puk mezi betony. V závěru druhé části mohli Oceláři po chybném vyjetí Bührera zvýšit na pětibrankový rozdíl, ale netrefili odkrytou branku. Přesto jsou jednoznačně na koni a zápas by určitě neměli ztratit.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:27.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Polanského průnik došel až do zakončení, Bührer vyrazil a Bern mohl ujíždět dopředu. Ke střele se nakonec protlačil Plüss, ale přestřelil.
     
    39:07
    Po pohodovém zákroku Hamerlíka se strhla menší potyčka na třineckém brankovišti, ale nedělo se nic dramatického. Mezi sebou si jen něco vyříkávali Kreps, Roth, Scherwey a Gardner.
     
    38:43
    Bührer vyrazil střelu rozjetého sedmnáctiletého Jaška jen před sebe, potom ovšem kotouč našel a skryl jej ve své lapačce. Vhazování v obranném pásmu Bernu.
     
    38:07
    P. Berger střílel od modré čáry a Hamerlík toho přes clonící hráče nemohl moc vidět. Tečovaná rána Švýcara ale mířila vedle.
     
    37:49
    Bern se v posledních chvílích usadil před Hamerlíkem, puk mu uzmul až Polanský a vyvezl jej do útočného pásma. Následná přihrávka mu však nevyšla podle představ.
     
    36:57
    Hraje se v obranné třetině Třince, ale Bern se stále nemůže dostat do nějaké gólové šance, aby se mohl chytit. Mimo naposled střílel Ritchie.
     
    36:37
    Další úspěšný zákrok si připsal dnes stoprocentní Hamerlík, když bez větších potíží udržel ve výstroji střelu Bluma.
     
    35:45
    Bührer se při svém výjezdu z branky hodně přepočítal! Puk poslal jen na útočníka Ocelářů, jenž ovšem nastřelil jen boční oblouk prázdné branky!
     
    35:23
    P. Berger si zpracoval dlouhou přihrávku některého ze spoluhráčů, nabruslil si mezi kruhy, ale jeho ránu opět Oceláři přizvedli do ochranné sítě.
     
    34:29
    Polanského odraz puku velmi překvapil a třinecký útočník už upadl na led, ještě však stihl přihrát Ruferovi, ten minul odkrytou branku.
     
    33:51
    Bern vyrobil při rozehrávce zakázané uvolnění, ale před Bührerem puk vybojoval zpět. Ani další akce ale k zakončení nevedla, a to kvůli nepřesné přihrávce Bertschyho.
     
    33:24
    Hosté přečkali nepříjemné oslabení a hned po návratu Rufera počtvrté udeřili, Orsava přidal svůj druhý gól. Zápas zatím probíhá hodně jednoznačně.
    Jakub ORSAVA - 0:4
     
    32:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    To je opravdu neuvěřitelná efektivita Třince! Matuš vybojoval puk u mantinelu pro JAKUBA ORSAVU, ten naplno předvedl svou rychlost, pláchl všem Bernským a natlačil puk někam pod Bührera – 0:4! Asistence: Radim Matuš.
     
    32:07
    Další pasáž třineckého oslabení už není pro Slezany tak hrůzostrašná. Matuš vyhodil až k Bührerovi.
     
    31:15
    Bern měl hned v úvodu přesilovky dvě obrovské příležitosti! Z bezprostřední blízkosti střílel nepřesně Gardner, Hamerlík pak musel v brankovišti čarovat i proti nátlaku Plüsse, vše ovšem zvládl.
     
    30:43
    Švýcarské mužstvo bude hrát svou třetí přesilovou hru. Adam Rufer (TRI) vyloučen na dvě minuty za podražení Plüsse.
     
    30:24
    Oceláři velmi tvrdě, avšak v mezích pravidel, atakovali Scherweye na mantinelu a vyrazili dopředu. Polanského průnik ovšem ztroskotal na obráncích Bernu.
     
    29:38
    Blum se po další chvilce dostal ke střele bez přípravy, ale jeden z třineckých zadáků jeho ránu srazil do bezpečného rohu kluziště.
     
    29:18
    Domácí vybojovali vhazování v útočné třetině a potom puk také získali, jenže Hollowayova přihrávka proskákala Blumovi přes hokejku.
     
    28:51
    Klesla důrazně nastřelil kotouč po mantinelu, kus černé pryže proskákal druhou stranu z útočného pásma Třince zase ven a Bern se konečně dostává k puku.
     
    28:07
    Bern sice vytlačil Třinec ze svého obranného pásma, ale v útoku domácí moc dlouho nepobyli. Oceláři znovu vybojovali kotouč a nepouštějí medvědy příliš do hry.
     
    27:46
    Bührer skryl vysoký oblouček z hole Polanského do lapačky, a proto se po první komerční pauze ve druhém dějství bude vhazovat před jeho bránou.
     
    27:03
    Tak do lepší střelecké pozice se nakonec Holloway dostal, jenomže svatyni Hamerlíka těsně minul. Jeho střelu ještě nejspíš tečoval Ritchie. Mezitím přesilovka skončila, Linhartovu střelu vyrazil Bührer.
     
    26:31
    Bern se dnes trápí a je to vidět také ve výrazech hráčů. Holloway teď nastřelil jednoho ze svých spoluhráčů a byl potom hodně rozčarovaný.
     
    26:11
    Bührer vytřepal před Hollowaye nepříjemné nahození Ocelářů z velké dálky. Bern je u puku, ale stále čeká na větší tlak.
     
    25:39
    Medvědi se zatím marně snaží pevně usadit před třineckou brankou. Furrer o puk přišel a Matuš Ocelářům svým únikem našetřil nějaké sekundy.
     
    24:59
    Švýcarský celek si zahraje přesilovou hru, celkově již svou druhou. Na trestnou lavici se poroučel Zbyněk Irgl (TRI) za hákování.
     
    24:49
    Po Douderově zakázaném uvolnění uspěl na vhazování před Hamerlíkem Polanský a vyslal dopředu Rufera. Toho ustrážil německý zadák Bernu Krueger.
     
    24:25
    Nyní za bránou Hamerlíka rozehrává Doudera. Oceláři vstoupili docela aktivně i do druhé periody, jenomže největší šanci této části hry zatím měli domácí. Stav zůstává neměnný.
     
    23:54
    Kreps s Plíhalem dostali kotouč do útočného pásma, ale nahození jednoho z nich Bührer srazil ke svým spoluhráčům.
     
    23:25
    Na druhé straně se cpal do zakončení před Bührerem Orsava, ale jeho snaha byla zmařena bernskými obránci.
     
    22:34
    Bern ujel do přečíslení a měl obrovskou příležitosti na snížení! Přihrávka přes šíři pásma našla Kinrada, ten sám před Hamerlíkem branku minul!
     
    21:46
    Bührer se chopil rozehrávky a málem to skončilo pro Bern další katastrofou. Se štěstím puk neskončil v brance. Oceláři si o chvilku později nerozuměli na útočné modré.
     
    21:24
    Oceláři se v pásmu usadili a Linhart se dostal ke střele, zařízení však těsně minul. Další střelu Irgla z pravého křídla Bührer pokryl.
     
    20:45
    U kotouče znovu a opět Třinečtí, kteří kontrolují hru i na začátku druhé třetiny. Linhart nahazuje do rohu kluziště za Bührera.
     
    20:12
    Také do druhé třetiny vstoupili útočnou akcí Oceláři, kteří uspěli na úvodním buly, jenomže Bern se dokázal ubránit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 6 – 7,
    úspěšnost střelby: 0% – 42%,
    zákroky brankářů: 4 – 6,
    úspěšnost zákroků: 57,14% – 100%,
    trestné minuty: 4 – 2.
     
    Je za námi úvodní třetina střetnutí mezi Bernem a Třincem a ve švýcarské metropoli to vypadá znovu na jasnou porážku Švýcarů, ale máme za sebou zatím jen dvacet minut. Oceláři byli hned na začátku utkání aktivnější a v úvodní šanci střílel těsně vedle Irgl. O chvilku později pronikl do útočného pásma Orsava, objel všechny obránce Bernu a bekhendem zavěsil. Dvě minuty nato využili Slezané první přesilovku. Žejdl byl adresátem skvostné Polanského přihrávky a zasunul puk za Bührera. Bern hrál také jednu přesilovou hru, ovšem bez gólového zhodnocení, největší příležitost spálil Scherwey. Poslední slovo úvodní periody měli opět Třinečtí, Noskovu přesilovkovou ránu od modré čáry tečoval Žejdl za švýcarského gólmana a zvýšil na 0:3. Oceláři mají utkání stejně jako doma skvěle rozjeté, ve druhé třetině budou navíc osmnáct sekund dohrávat další početní výhodu.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:35.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Hamerlík si pomocí své široké hole poradil s nahození P. Bergera od mantinelu a odrazil puk do bezpečí. Vypadá to, že Oceláři udrží tříbrankové vedení.
    Lukáš ŽEJDL - 0:3
     
    19:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    To je skvělý začátek zápasu pro třinecké Oceláře, kteří využívají i druhou přesilovou hru! Trončinský nabil Noskovi, ten vypálil a před bránou zaparkovaný LUKÁŠ ŽEJDL zvýšil úspěšnou tečí na 0:3! Asistence: David Nosek, Marek Trončinský.
     
    18:14
    A je tady druhá přesilovka pro Třinec. Martin Plüss (BRN) fauloval vysokou holí a odsedí si za katrem dvě minuty.
     
    17:43
    Třinecké přečíslení vedl urostlý Žejdl, ale namísto přihrávky zvolil osobní kličkovanou, až se zamotal a o puk ho obrali domácí.
     
    17:03
    Orsava ujížděl kvapíkovým tempem do útočné třetiny, na modré si vyměnil puk se Žejdlem, ale nakonec se bohužel pro Třinec jednalo o ofsajd.
     
    16:31
    Holloway objel třineckou defenzivu z pravé strany a přihrával před bránu na Rüfenachta. Jeho pasu však scházela přesnost.
     
    15:53
    Trončinský nastavil své tělo do jízdy A. Bergerovi, a do útočného pásma ho tak nepustil. U puku opět Třinečtí.
     
    15:21
    Po delší době si úspěšný zákrok připsal třinecký Hamerlík. To, když musel vyrážet střelu rozjetého "top scorera" domácích Hollowaye.
     
    14:52
    Medvědi mají značné potíže s rozehrávkou a špatně se vypořádávají s aktivním a nepříjemný napadáním Třince.
     
    13:47
    Na buly před Hamerlíkem úspěšnější hostující Oceláři, kteří tak mohou znovu vyrazit do útoku. Přechodovou fázi mají zatím mnohem lepší než Bern.
     
    13:26
    V třinecké rozehrávce zaváhal a přišel o puk Rufer, naštěstí pro něj tato ztráta neměla pro Oceláře žádné negativní následky. Třinečtí brzy vybojovali kotouč zpět.
     
    12:42
    Třinec hraje zatím ve velké pohodě. Využil obě větší šance, které se mu naskytly a v posledních chvílích znovu aktivně napadá bernskou rozehrávku.
     
    12:20
    Dravecký se k puku dostal za bránou Bernu a chtěl jej cpát do brankoviště. Tento záměr přečetl Bührer a puk pokryl. Následuje druhá komerční přestávka.
     
    11:34
    Bern je znovu zatlačen před svého brankáře Bührera. Hráči bojují o puk za jeho branku, konkrétně jsou to Krueger a Kindl.
     
    10:49
    Na vhazování uspěli domácí, ale hra se záhy přesunula znovu do jejich obranného pásma. Jašek však souboj s Plüssem o kotouč prohrál.
     
    10:04
    Po zakázaném uvolnění v podání Linharta bude puk uveden do hry po levici Hamerlíka. Na buly jdou Plüss a Jašek.
     
    09:31
    Nyní už je Třinec v plném počtu, na ledě je formace Polanského a drží kotouč. Hraje se ve středním pásmu.
     
    08:54
    Gardnerovu střelu přizvedl některý z hostujících zadáků až mimo ledové kluziště, a tak se vhazuje před Hamerlíkem.
     
    08:31
    Dále už se ovšem Třinec brání bez větších problémů a již dvakrát se mu povedlo vyhodit puk do bezpečí.
     
    07:38
    Bern se okamžitě dostal ke gólové příležitosti a Scherwey se octl před Hamerlíkem úplně sám! Odkrytou branku však netrefil.
     
    07:06
    První přesilová hra pro Bern, který má tak zvýšenou šanci na kontaktní branku. Vyloučen je Jakub Orsava (TRI) , jenž bude pykat za sekání. Před přesilovou hrou je tady komerční pauza.
     
    06:53
    To je skvělý start Ocelářů do zápasu a i ve hře pět na pět se snaží švýcarské mužstvo tlačit do jeho obranného pásma.
    Lukáš ŽEJDL - 0:2
     
    06:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Bern se jednou dokázal osvobodit, ale Třinečtí se vrátili do útočné třetiny, puk dostal mezi kruhy Polanský, nádhernou přihrávkou před branku našel LUKÁŠE ŽEJDLA, jenž zasunul kotouč za Bührera – 0:2! Asistence: Jiří Polanský, David Nosek.
     
    05:43
    Obránci Bernu sice zablokovali Rothovu střelu z kruhu, Slezané ovšem pokračují v náporu a obléhají Bührerovu klec.
     
    05:05
    Na trestnou lavici míří Tristan Scherwey (BRN) a Oceláři budou hrát první přesilovku. Scherwey za bránou Třince atakoval Kleslu. Scherwey vyloučen za následnou hru bez přilby.
    Jakub ORSAVA - 0:1
     
    04:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    JAKUB ORSAVA vybojoval puk na útočné modré čáře, obešel Gardnera i další bránící hráče Bernu a rázem byl sám před Bührerem. V zakončení zvolil bekhendovou střelu a přesně zavěsil – 0:1! Asistence: Lukáš Jašek.
     
    04:23
    Druhá formace Ocelářů vytvořila vířivým pohybem šanci pro Irgla, jenž pálil z mezikruží jen těsně vedle! Zatím největší šance.
     
    03:52
    Do Ruferovy přihrávky na spoluhráče sáhl brankář Bührer a posunul puk do rohu kluziště. Třinec pokračuje v útoku.
     
    03:07
    P. Berger dojel odraženou střelou od zadního mantinelu a překvapil Hamerlíka u druhé tyčky. V rychlosti však nezamířil přesně.
     
    02:37
    Útočnou akci Bernu přibrzdil ofsajd, do kterého se zapletl Reichert. Vhazuje se u modré čáry obranného pásma Třince.
     
    02:19
    Po Krepsově střele se hrálo dlouho bez přerušení, tento trend pokazil v poslední akci Doudera, jenž zahrál na zakázané uvolnění.
     
    01:18
    Bern si nakonec ve druhé minutě vypracoval první menší šanci, když se z boku na Hamerlíka tlačil Bertschy, ale nepřihrál přesně před branku.
     
    00:42
    Obrana Ocelářů přečkala protiútok Bernu a Třinečtí se znovu vrhají dopředu. Domácí čekají na první střelu.
     
    00:15
    Oceláři přišli s prvním náporem. První lajna se usadila před Bührerem, který musel pokrýt Krepsovu střelu ze strany.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na modrých čarách. Domácí Bern bude hrát v černých dresech, Oceláři oblékli bílé dresy. Nyní zní naplněnou PostFinance-Arenou oficiální hymna Ligy mistrů. Do startu chybí už jen chvilky.
     
    Třinečtí udělali změnu na postu prvního brankáře, chytat bude Slovák Peter Hamerlík, záda mu bude krýt Šimon Hrubec, jenž zatím odchytal oba duely Ocelářů v Lize mistrů. Doma Slezané nechali mladého brankáře Miroslava Svobodu, obránce Lukáše Douderu a útočníky Martina Adamského s Danielem Rákosem. Kvůli trestu ještě nenastoupí ani Polák Aron Chmielewski. Novými muži na soupisce oproti utkání proti Stavangeru jsou beci Lukáš Galvas a Milan Doudera, v útoku pak mladíci David Cienciala a Marek Růžička.
     
    Sestavy obou týmů jsou již známy, v té bernské dnes oproti poslednímu zápasu v Tampere schází obránce Thomas Wellinger, jehož nahradil kanadský zadák Geoff Kinrade. Ofenziva Švýcarů se dnes bude muset obejít bez Simona Mosera a ani dnes na soupisce nefiguruje kanadská hvězda Chuck Kobasew. Dnes naopak nastoupí forward Flurin Randegger, který v Tampere absentoval.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Bern: Bührer (Mischler) – Furrer, Krueger, Blum, Gerber, Gragnani, Jobin, Kreis, Kinrade – Rüfenacht, Ritchie (A), Holloway – Reichert, Plüss (C), P. Berger – Scherwey, Gardner (A), Bertschy – A. Berger, Randegger, Loichat. Trenér: Guy Boucher.

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Roth, Klesla (C), Linhart, Nosek, Trončinský, M. Doudera, Galvas – Dravecký, Plíhal, Kreps – Rufer, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Růžička – Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Gordon Schukies (GER), Marc Wiegand (SUI) – Andreas Kohler (SUI), Michael Rohrer (SUI).
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k zápasu mezi Bernem a Třincem, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
    Oceláři před odletem do Bernu.

     
    STADION

    Utkání mezi Bernem a Třincem se odehraje v bernské Post-Finance Areně s kapacitou pro 17131 diváků. Bernské medvědy čeká proti Třinci první domácí utkání v Lize mistrů, tak uvidíme, jak se slavní bernští fanoušci předvedou a kolik jich na zápas dorazí. Bern se totiž v posledních letech pyšní největší průměrnou návštěvností domácích zápasů a v sezoně 2012/13 to bylo 16330 fanoušků, kteří průměrně dorazili na jedno utkání. Velkou část kapacity tvoří sektory na stání, které tak pomáhají vytvořit velmi bouřlivou kulisu.

    SKUPINA E

    Ve skupině E obstarají druhé utkání dnešního programu mužstva Stavangeru Oilers a Tappary Tampere. Na jihu Norska bude úvodní buly vhozeno ve 20:00.

    Tabulka:
    1. HC Oceláři Třinec, 3 body, skóre 11:5,
    2. Tappara Tampere, 3 body, skóre 10:8,
    3. Stavanger Oilers, 3 body, skóre 8:11,
    4. SC Bern, 3 body, skóre 5:10.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Tento duel bude druhým vzájemným střetnutím obou klubů v historii. O tom prvním už byla řeč, Bern v prvním kole Ligy mistrů přijel do Třince, kde utrpěl vysokou porážku 7:0. V zápase zářil třinecký Polanský, jenž zaznamenal čtyři body, obránce Trončinský předvedl v samostatném úniku nádhernou fintu a zadák Klesla zase v pěstní výměně názorů porazil bernského Kruegera.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Třinec je tradičním českým hokejovým klubem, který působí v nejvyšší extralize nepřetržitě již od roku 1995. Úplné začátky hokeje v Třinci se datují k roku 1929. Oceláři jsou vicemistrem extraligy ze sezony 1997/98 a mistrovský titul získali v roce 2011. V minulé sezoně s vrcholem v roce 2014 skončili Třinečtí na 4. místě. Ve čtvrtfinále play-off si suverénně poradili s Pardubicemi, dobře rozehrané měli i semifinále, ale na později mistrovský Zlín nakonec nestačili a zůstali před branami finále.

    Před aktuální sezonou Třinec opustily zkušené opory Radek Bonk a Jan Peterek, kteří pověsili brusle na hřebík. Do ruské KHL zamířil po dvou letech ostrostřelec Martin Růžička a novinkou posledních dní je také odchod Lukáše Zíba do Vítkovic, či Erika Hrni do Olomouce. Oceláři však v létě také notně posilovali a do Slezska přišli například Rostislav Klesla, Milan Doudera, Zbyněk Irgl, Lukáš Žejdl nebo Tomáš Plíhal s Kamilem Krepsem.

    Výsledky v Lize mistrů

    Oceláři stihli tak jako všechny ostatní týmy v Lize mistrů odehrát již dva souboje s evropskými soupeři a vytěžili z nich tři body. O ně se postarali v prvním zápase právě proti Bernu, který hostili ve čtvrtek 21. srpna ve své nové Werk Areně. Švýcarské mužstvo nemělo v utkání nejmenší šanci, ačkoliv před zápasem outsiderem rozhodně nebylo. Třinec municí nešetřil, nastřílel sedm branek a suverénně zvítězil.

    HC Oceláři Třinec vs. SC Bern 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 8. Polanský (Irgl, Adamský), 11. Nosek (Polanský, Irgl), 21. Polanský (Irgl, Žejdl), 37. Trončinský, 39. Linhart (Dravecký), 57. Orsava (Klesla), 58. Orsava (Polanský).
    Diváci: 3723.

    Hned o dva dny později, tedy v sobotu 23. srpna, se na ledě Ocelářů představil norský hegemon posledních let – Stavanger Oilers. Olejáři potřebovali po prohře ve Finsku v Třinci bodovat, po celou dobu zápasu se prezentovali bojovným a bruslivým hokejem, přičemž Slezané navíc pořád museli dotahovat brankovou ztrátu. Definitivně ji stáhli až ve třetí třetině, pár minut před koncem ovšem Stavanger udeřil popáté a tato rána byla rozhodující. Norský celek překvapil a z Třince odvezl všechny tři body.

    HC Oceláři Třinec vs. Stavanger Oilers 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)

    Branky a nahrávky: 15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem).
    Diváci: 2875.

    Třinec ve statistikách Ligy mistrů

    Oceláři svou úvodní drtivou výhrou nad Bernem tolik zaujali, že v internetovém hlasování zvítězili v souboji o Nejlepší tým prvního kola Ligy mistrů.

    Útočník Jiří Polanský (3+2), jenž se dvakrát prosadil proti Bernu a v zápase proti Stavangeru očaroval diváky nádherným sólem, je na 4. pozici kanadského bodování Ligy mistrů. V Bernu proto navleče speciální dres s nápisem "top scorer" na zádech. Druhým nejproduktivnějším Ocelářem v evropské soutěži je ofenzivně laděný obránce Marek Trončinský (1+2), Zbyněk Irgl (0+3) zatím sbírá pouze gólové asistence. Brankář Šimon Hrubec odchytal oba dosavadní zápasy a připsal si jedno čisté konto. Ve statistikách +/- je hodně nahoře obránce Vladimír Roth, který dosud nasbíral pět kladných bodů. Naopak mezi nejtrestanější hráče patří Aron Chmielewski, ten si v zápase s Bernem vyšlápl na Kinrada a za úder do oblasti hlavy a krku obdržel dvouzápasový trest, takže bude chybět i v Bernu.

    V Bernu bude Ocelářům kromě zraněného Daniela Rákose z rodinných důvodů chybět ještě útočník Martin Adamský.
     
    SC BERN

    Bern je jedním z nejúspěšnějších švýcarských klubů a založen byl v roce 1931, tedy o dva roky později nežli klub třinecký. Tým z hlavního švýcarského města je třináctinásobným mistrem alpské země, přičemž v novém tisíciletí zvedali Bernští titul nad hlavu v letech 2004, 2010 a naposledy v roce 2013. Dosud poslední sezona ve švýcarské NLA se Bernu vůbec nepovedla, neboť se umístil až na 9. pozici a do vyřazovacích bojů se neprobil. Skupinu o udržení ale zvládl, a uchoval si tak prvoligovou příslušnost.

    Bern před sezonou 2014/15 hlavně velmi výrazně posiloval, protože vedení klubu s umístěním z předešlého ročníku spokojeno rozhodně nebylo. Do hlavního města alpské země přišel ze Lva Praha kanadský obránce Marc-André Gragnani a útočné šiky posílila další dvojice Kanaďanů Bud Holloway ze švédského Skellefteå a Chuck Kobasew z Pittsburghu. Kobasew ovšem ještě v Lize mistrů nehrál, nezasáhl ani do zápasu v Třinci, ani v Tampere.

    Výsledky v Lize mistrů

    Jak už bylo níže zmíněno, vstup do Ligy mistrů byl pro bernské medvědy naprosto katastrofální. V Třinci pohořeli na všech frontách a utkání jim utíkalo mezi prsty od prvních minut. Oceláři pálili jak diví a Bern nestíhal. Nakonec obdržela parta kanadského trenéra Bouchera sedm branek a premiéra na evropské scéně jí pořádně zhořkla. V dalším kole měl navíc tým ze země helvétského kříže cestovat na led favorita do Tampere.

    HC Oceláři Třinec vs. SC Bern 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 8. Polanský (Irgl, Adamský), 11. Nosek (Polanský, Irgl), 21. Polanský (Irgl, Žejdl), 37. Trončinský, 39. Linhart (Dravecký), 57. Orsava (Klesla), 58. Orsava (Polanský).
    Diváci: 3723.

    Ve druhém zápase ve finském Tampere začal Bern znovu velmi bídně a vypadalo to na další jednoznačnou porážku a propadák. Domácí Tappara totiž na začátku druhé třetiny odskočila již na rozdíl dvou branek. Pak se ovšem zaseknutá švýcarská mašina rozjela naplno, ve druhém dějství otočila vývoj skóre čtyřmi zásahy a rázem to byl Bern, kdo byl o dva góly vepředu. Dvě minuty před koncem přidali Švýcaři pátou branku a bylo rozhodnuto. Tampere stačilo ještě zkorigovat na konečných 3:5.

    Tappara Tampere vs. SC Bern 3:5 (1:0, 1:4, 1:1)

    Branky a nahrávky: 8. Kuusela (Aalto, Erkinjuntti), 22. Kolomatis (Järvinen, Palola), 59. Kaksonen (Haapala, Tuominen) – 25. Holloway (Plüss), 28. Gerdner (Blum), 39. Gardner (Holloway, Gragnani), 40. Plüss (Holloway, Gardner), 59. Bertschy.
    Diváci: 3328.

    Bern ve statistikách Ligy mistrů

    Také Bern se nejspíš může chlubit výraznou fanouškovskou základnou na internetu, protože v zvítězil v hlasování o Nejlepší tým druhého kola Ligy mistrů, ve kterém dokázal zvrátit nepříznivý stav utkání v Tampere.

    V mužstvu Bernu náleží dres "top scorer" kanadskému útočníkovi Budu Hollowayovi (1+3). Holloway se na vítězství ve Finsku podílel jedním gólem a tři další trefy připravil pro své spoluhráče. V kanadském bodování Bernu v Lize mistrů Hollowaye následují Ryan Gardner (2+1) a kapitán Martin Plüss (1+1). V obou utkáních hájil branku Bernu gólman Marco Bührer, ale nepřipsal si ani jednu nulu a inkasoval celkem desetkrát. S dvaceti trestnými minutami figuruje mezi nejvíce zlými muži soutěže německý bek Bernu Justin Krueger, jenž svedl v Třinci neúspěšný pěstní souboj s Kleslou.
     
    HOKEJOVÁ LIGA MISTRŮ

    Pokus o rozjetí hokejové verze Ligy mistrů se vrací znovu po šesti letech. Tehdejší projekt Mezinárodní hokejové federace IIHF vydržel pouze jedinou sezonu 2008/09, Evropa viděla triumf švýcarských ZSC Lions, v dalším roce už se soutěž kvůli finančním důvodům nekonala. Mezi lety 2010 a 2013 vznikl další pokus o evropskou klubovou soutěž. European Trophy však byla spíše přípravným turnajem před mistrovskou sezonou a postrádala prestiž.

    Nyní se šestadvacet zakládajících klubů rozhodlo zorganizovat vlastní evropskou soutěž. Pořadatalem je akciová společnost Champions Hockey League, jež patří zhruba ze dvou třetin zakládajícím klubům, zbytek pak náleží šesti členským hokejovým ligám a Mezinárodní hokejové federaci IIHF.

    Prvního ročníku nové hokejové soutěže se účastní hned čtyřiačtyřicet evropských mužstev, která jsou rozdělena do jedenácti skupin po čtyřech členech. Do další fáze, tedy mezi nejlepších šestnáct, postoupí jedenáct vítězů skupin a pět nejlepších celků z druhých míst. Ligy mistrů se účastní osm týmů ze Švédska, stejný počet mužstev z Finska, šest českých, německých a švýcarských klubů, čtyři mužstva z rakouské EBEL ligy, dva zástupci norského hokeje a po jednom týmu ze Slovenska, Dánska, Francie a Velké Británie.
     
    Krásný čtvrteční večer vám přeji při sledování textového online přenosu z hokejové Ligy mistrů, chcete-li Champions Hockey League. Tato soutěž začala po svém návratu již v srpnu zápasy ve skupinách a skupinové fázi se budeme věnovat také dnes, v tomto přenosu se zaměříme na utkání skupiny E mezi švýcarským SC Bern a českým zástupcem HC Oceláři Třinec. Ve skupině E jsou kromě těchto zmíněných týmů ještě finská Tappara Tampere a norští Stavanger Oilers. Po dvou odehraných zápasech mají všechny čtyři týmy po třech získaných bodech, a tak jsou šance na postup zcela vyrovnané. Důležité utkání mezi Bernem a Třincem odstartuje v bernské PostFinance-Areně v 19:45. Pokud nebudete ve švýcarské metropoli osobně, sledujte náš online přenos. Jste co nejsrdečněji zváni!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Orsava (Jašek), 7. Žejdl (Polanský, Nosek), 20. Žejdl (Nosek, Trončinský), 33. Orsava (Matuš)


    SC Bern: Bührer (Mischler) – Furrer, Krueger, Blum, Gerber, Gragnani, Jobin, Kreis, Kinrade – Rüfenacht, Ritchie (A), Holloway – Reichert, Plüss (C), P. Berger – Scherwey, Gardner (A), Bertschy – A. Berger, Randegger, Loichat. Trenér: Guy Boucher.
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Roth, Klesla (C), Linhart, Nosek, Trončinský, M. Doudera, Galvas – Dravecký, Plíhal, Kreps – Rufer, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Kindl, Matuš, Růžička – Cienciala. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Gordon Schukies (GER), Marc Wiegand (SUI) – Andreas Kohler (SUI), Michael Rohrer (SUI)

    Diváci: 4677
    bahis siteleri