Česko – Rakousko 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Rakousko
Neděle 21.09.2014, 12:45 • Netzsch Arena Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:45.
     
    Popáté a naposledy Vás zdravím přímo z Netzsch Areny v německém Selbu. Česká dívčí reprezentace do 18 let má za sebou dvojici duelů, se kterou zatím nemohla být po stránce vlastního výkonu příliš spokojena, a dneska si všechno bude chtít vynahradit. Čeká ji totiž papírový outsider turnaje z Rakouska.
     
    Češky by možná potřebovaly nastoupit k zápasům tady na turnaji v opačném pořadí, to nejtěžší je totiž čekalo hned na začátek, kdy podlehly Rusku 1:2. Německo jakožto účastník druhé světové skupiny mělo být relativně snadnou kořistí, jenže žádná gólová podívaná se znovu nekonala.

    Stejně jako pár hodin předtím patnáctka, i juniorky začaly proti domácím dobře a v první třetině dvakrát skórovaly. Jenže ani jim výkon nevydržel. Potřetí se radovaly až pět minut před koncem zápasu a potom ještě navíc Denisa Jandová přišla o čisté konto pouhých 22 sekund před koncem zápasu. Češky tak vyhrály 3:1, dnes si ale daly za cíl vstřelit aspoň sedm gólů.
    Jen Fidrmuc a Dominika Forejtová po zápase s Německem

     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Jandová) – Zedníková, Jančová, Zíková, Pytlíková, Kosinová, Bartošová, Holá – Patočková, Bukolská, Hymlárová – Mašková, Forejtová, Jůzková – Vozdecká, Pátková, Karlecová – Adamová, Topolská. Trenér: Jan Fidrmuc.

    Rakousko: Ekrtová (Prünsterová) – Korotajová, Engelhartová, Krausová, Fazokasová, Felderová, Auspergerová, Graufová – Burghartová, Astiová, Hanserová, Schneebergerová, Johannová, Killisch von Hornová, Schafzahlová, Schusserová, Lüfteneggerová, Pesendorferová. Trenér: Mika Väärälä.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    Český tým začíná hodně sympaticky. První formace se hned usadila v útočném pásmu a nakonec pálila Kateřina Bukolská.
     
    01:39
    Následuje zakázané uvolnění, které vrací hru k Jessice Ekrtové. Rakouské gólmance, která dříve nastupovala za českou reprezentaci.
     
    03:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naštěstí je tady hodně brzy úvodní gól českého týmu! Od samého začátku jsme Rakušanky v jejich pásmu tlačili, až se před brankou zrodila nepřehledná situace. V ní byla nejpohotovější KLÁRA HYMLÁROVÁ, která se tak raduje potřetí za víkend – 1:0! Asistence: Barbora Patočková.
     
    05:01
    Náš soupeř teď dokázal dobře bránit kolem své svatyně, i tak jsme si vysloužili první přesilovku zápasu. Za hákování je vyloučena Laura Lüfteneggerová (AUT).
     
    06:03
    Dvojice zakončení českých hokejistek byla zablokovaná. Pak směřovala na bránu střela od modré čáry, která byla zamýšlená na teč, ale rozhodčí nám odpískala postavení v brankovišti.
     
    06:52
    Kombinace se národnímu výběru přiliš nedaří. Poslední křižný pas byl pomalejší než jedna z hokejistek a tentokrát je hra přerušena pro ofsajd.
     
    07:18
    Až po konci přesilovky se s pukem za rakouskou obranou zjevila Kristýna Pátková. Pravděpodobně ještě hledala hokejku spoluhráčky, kotouč ale jenom projel vedle klece.
     
    08:06
    Tak se omlouvám za drobnou chybičku, v rakouské bráně stojí od začátku Nina Prünsterová.
     
    08:56
    Jakoby se Češky dokázaly udržet v útočné třetině jen když hrají do plných. Teď znovu sevřely svého protivníka, nakonec střílela z dobré pozice Bára Patočková, ale Prünsterové zůstal kotouč kdesi ve výstroji.
     
    09:42
    K vidění bylo několik ostřejších soubojů, po jednom takovém skončilo u hrazení víc hráček v chumlu a sudí přerušují hru.
     
    10:29
    Zatím sledujeme naprosto jednostrannou partii, Kateřina Zechovská ze svého brankoviště jen pozoruje akce na druhé straně hrací plochy. Teď se nepodařilo kotouč došťouchat do brány Báře Patočkové.
     
    11:29
    A ještě dvakrát Patočková, která před Prünsterovou číhá jako ostříž! Poprvé se ale po puku natahovala hodně složitě, podruhé ji betonem skvěle vychytala Prünsterová.
     
    12:25
    Dominika Forejtová (CZE) přibrousila u hrazení, což se neobešlo bez pozornosti dámy v pruhovaném a naše útočnice jde pykat za hru tělem.
     
    12:43
    Pokud se nepletu, právě přišel první zákrok Katky Zechovské v zápase. A neměla to vůbec snadné, Rakušanky dobře pálily z mezikruží.
     
    13:16
    Teď musela Zechovská pokračovat v klouzání do strany, aby zastavila bekhendové zakončení Anny Hanserové.
     
    13:56
    Aktuálně držíme rakouské juniorky daleko od naší brány, oslabení zvládáme velmi dobře.
     
    14:46
    Češky hrají v plném počtu a Forejtová hned založila akci, kterou zakončovala Kristýna Pátková. Jenže trefila hokejku clonící hráčky, jinak by to rakouská gólmanka měla dost těžké.
     
    15:43
    Z rohu naší třetiny sice poslaly Rakušanky puk před branku, ale tam si Anna Zíková poradila a tělem se zbavila své soupeřky.
     
    16:31
    Překonat rakouský obranný val na pěti metrech před brankovištěm je teď pro Češky skoro nemožné. Na bránu neprošla střela Jančové, Bukolské se střela v tísni nepovedla a Zedníková se marně natahovala po dorážce.
     
    17:50
    Chyběl tomu moment překvapení, který teď už přišel. Jedna za spoluhráček poslala z rohu kotouč Dominice Forejtové, která ho jemným bekhendem trefila bohužel jenom do tyče!
     
    18:11
    Zakázané uvolnění zase vrátí hru do rakouské třetiny, kde bude led tedy hodně solidně obroušený.
     
    18:56
    Za brankovou čarou bojovala o kotouč Klára Hymlárová, před Prünsterovou číhala Kateřina Bukolská. U tyče ale nebylo místo, kudy by kotouč mohl projít.
     
    19:21
    Další zakončení patřilo aktivní Barboře Patočkové. K jejímu bekhendu se soupeřky dostaly a hned poslaly puk na další icing.
     
    19:50
    Zase nám scházel půlkrok. Na kotouč v pravém kruhu nedosáhla Kateřina Bukolská, Češky přitom své soupeřky zvládly přečíslit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Od samotného začátku zápasu bušíme a bušíme na rakouská vrata, ve kterých jsou ale jenom malé mezírky. Naše soupeřky zvládnou spoustu střel zablokovat a v přehuštěném čtverci před gólmankou zatím marně hledáme recept na spuštění brankostroje. Naštěstí přišel aspoň časný gól Kláry Hymlárové, díky němuž vedou české juniorky 1:0.

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:30.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Nepovedená rakouská rozehrávka by ještě podle starých pravidel skončila zakázaným uvolněním, útočnice ho ovšem ještě stihla dojet. Stejně se však český tým kotouče rychle ujal.
     
    21:30
    Nina Prünsterová skončila ve svém brankovišti v poněkud nehokejové pozici, nicméně kotouč stačila přikrýt a hru přerušit.
     
    22:18
    Na světě je další icing rakouské strany, která se s tím příliš nepáře.
     
    22:56
    Za bránkou se uvolnila Barbora Patočková a hledala svou spoluhráčku, ta ale nedokázala kotouč sklepnout ze vzduchu.
     
    23:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Takřka přesně po stejné době jako v první třetině přichází gól českého týmu. Klíčem k rozevření rakouské obrany byla rychlost! Tereza Topolská poslala z rohu prudkou a přesnou přihrávku BARBOŘE PATOČKOVÉ, která z první nekompromisně překonala gólmanku Prünsterovou – 2:0! Asistence: Tereza Topolská.
     
    24:37
    A Češky dál neúnavně tlačí na brankoviště. Teď tam byly ve třech proti čtyřem Rakušankám a ještě jejich brankářce, kterou se jim nepovedlo propálit.
     
    25:52
    Další živý průnik Terezy Topolské zastavily naše sokyně jen za cenu faulu. Michaela Korotajová (AUT) je vyloučena za podražení, tuhle přesilovku bychom potřebovali využít.
     
    26:11
    Pokus Michaely Jančové prošel na brankářku podle všeho bez jediné teče. Rakušanka si ale s obloučkem zvládla poradit.
     
    26:54
    To je neuvěřitelné! V brankovišti ležely tři Rakušanky, které prostě nechtějí gól dopustit za žádnou cenu! I tak bylo v bráně místo, dorážky Topolské s Patočkovou ho však netrefily.
     
    27:53
    Ve druhé části přesilovky už soupeřky náš tlak utlumily a teď jsou kompletní.
     
    28:54
    Nepřesná rozehrávka českého týmu přinesla Rakušankám slušnou možnost. Anna Hanserová se však rozhodla střílet z úhlu, a to si Zechovská pohlídala.
     
    29:19
    A tak už to zase zkusily Češky, jmenovitě Tereza Karlecová. Vzápětí ale faulují a jdou do čtyř. Karolína Kosinová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    30:04
    No, poměr sil na ledě se úplně klidně mohl srovnat, ale zákrok na kličkující Kristýnu Pátkovou rozhodči neposoudili jako nedovolený.
     
    30:44
    Patricia Astlová přejela modrou čáru dříve, než se jejímu útoku hodilo, a je z toho rakouský ofsajd.
     
    31:34
    Národní tým hraje v plném počtu, v závěru oslabení stačil dobruslit přečíslení svých protivnic.
     
    32:24
    Eliška Vozdecká se probila k dorážce, chvíli nato se zjevila na druhé straně brankoviště. Jenže puk na místo určení neprocedila.
     
    32:31
    Český tým krátce po půlce zápasu střídá brankářky. Kateřinu Zechovskou nahrazuje Denisa Jandová.
     
    33:10
    Pochopitelně šlo o předem připravený záměr trenérů. Teď přichází třetí přesilová hra České republiky, Michaela Korotajová (AUT) jde pykat za podražení.
     
    33:59
    Prünsterová zasáhla proti Adéle Jůzkové trochu zvláštně, lapačkou puk doslova vyrazila daleko před sebe. České straně je odpískána přihrávka rukou.
     
    34:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase využíváme přesilovku a bylo se na co dívat! Od modré čáry našla česká obránkyně úplně volnou KLÁRU HYMLÁROVOU. Ta si před Prünsterovou dovolila drzou bekhendovou kličku, kterou v parádní rychlosti zakončila do prázdné brány – 3:0! Asistence: Karolína Kosinová, Tereza Karlecová.
     
    35:58
    Pásmo teď pro národní tým získala Michaela Jančová, která ve velkém stylu přebruslila dvě pásma a ještě pozlobila rakouskou brankářku.
     
    36:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čepice na led! Konečně nám to tam padá a česká střídačka gratuluje KLÁŘE HYMLÁROVÉ k hattricku! Bleskovou akcí jsme se dostali do útočného pásma, kde si hokejistka Karviné mohla vybrat mezi střelou a přihrávkou, a nakonec zvolila první možnost. Trefila krásně růžek – 4:0! Asistence: Adéla Jůzková, Denisa Pytlíková.
     
    37:31
    Vzápětí se hra trochu zklidnila, zase si na další zajímavé akce musíme chvíli počkat.
     
    38:05
    Česká aktivita bude bohužel trochu utlumena, je tu nedovolený zákrok a oslabení. Tereza Topolská (CZE) neúmyslně zvedla svou hokejku příliš vysoko.
     
    38:42
    Rakušanky se při rozehrávce hodně zamotaly do nejasných myšlenek a v podstatě nám ve středním pásmu jen přenechaly kotouč.
     
    39:25
    Teď už je tady střelecký pokus a první zákrok Denisy Jandové v dnešním zápase. Přízemním zakončením ji otestovala Hanserová.
     
    39:45
    Přestože hrajeme v oslabení, mohli jsme ještě dosáhnout na pátý gól. Přečíslení dvou na jednu sehrály Češky dobře, bohužel však Adéla Jůzková chviličku zaváhala a Prünsterová se pak zvládla přesunout ke druhé tyčce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak že bychom přece jen dokázali nemohoucnost v koncovce tady v Selbu protrhnout? Aktuální čtyřbrankový rozdíl je jasným vyjádřením rozdílu mezi oběma soupeři a budeme si přát, aby u něj nezůstalo. Kdo má zcela jistě vyděláno, to je Klára Hymlárová, která už stačila završit hattrick!

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:16.
     
    Před třetí třetinou provádějí změnu brankářek i naše soupeřky. Pozici Niny Prünsterové zaujímá Jessica Ekrtová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Zbytek trestu už českým hráčkám vypršel a hned se jaly pozdravit svou bývalou spoluhráčku Ekrtovou hodně důrazným způsobem. Ani napětkrát ale nedokázaly puk procedit za čáru.
     
    41:47
    Nápor dál pokračoval, ale už bez úspěchu. Rakušanky dostaly puk do středního pásma.
     
    42:48
    Neuvěřitelný závar v rakouském brankovišti. Rozhodčí správně nepřerušila hru, protože puk byl pořád tak nějak volný, jenže hradba těl přímo v modrém půlkruhu ho zkrátka do klece nepustila.
     
    43:18
    Od modré čáry si do střelecké pozice sjela Debora Bartošová. K odraženému puku ji ale chyběly centimetry, už by ho zametala do prázdné brány.
     
    43:35
    Jeden kotouč za druhým se valí k Jessice Ekrtové, která chytá ve starém haškovském typu masky. A zatím si počíná opravdu výborně.
     
    44:10
    Teď jí pomohlo, že při střele Anny Zíkové od modré čáry měla odkrytý výhled a byť si s pukem neporadila napoprvé, situaci zvládla.
     
    44:58
    České hokejistky srdnatě bojují a hledají způsoby, jak se dostat k dalším gólům. Ale marně. Musím rozhodně podotknout, že po zdravotní stránce na tom naše holky zdaleka nejsou ideálně, řada z nich má menší šrámy.
     
    46:12
    Další dobrá pozice patřila Báře Patočkové, hledala místo u druhé tyče. Tu ale přestřelila. Následně už musela Ekrtová zakročit proti Kateřině Bukolské, nebylo to ale nic vážného.
     
    47:24
    Přichází menší trest pro náš výběr. Martina Mašková (CZE) si u časoměřičů odpočine na dvě minuty za hákování.
     
    48:21
    Kapitánka Rakouska Annika Fazokasová, kterou si pamatujeme i z dubnového seniorského šampionátu v Přerově, z levé strany trefila boční síť. Když se puk na modrou čáru vrátil, druhá obránkyně donutila Jandovou zastavit vzdušné nahození.
     
    48:53
    Síly na ledě se vyrovnají, postaral se o to pohyb Martiny Zedníkové. Brýlatou českou obránkyni zahákovala Sophie Engelhartová (AUT), která už sedí na trestné.
     
    49:28
    Češky jsou kompletní a startují vlastní početní výhodu. Do vyhlášeného cíle jim ještě chybí tři góly!
     
    49:55
    Mohly to být už jenom dva. Patočková našla před brankou rozjetou Terezu Topolskou, tu ale vychytala Ekrtová.
     
    50:43
    Další formace už si s rakouskou obranou neví zdaleka tak dobře rady, naše soupeřky se osvobozují.
     
    51:05
    Rakousko hraje v plném počtu.
     
    51:37
    Výtečně chytající Ekrtová ustála situaci u své pravé tyčky. Pak se jí hokejka zahákla za spoluhráčku a odjela do rohu, ale Rakušanky celou situaci přestály.
     
    52:25
    Do hry se aspoň na chvilku dostane i Denisa Jandová, musela dávat pozor před dojíždějícími hráčkami.
     
    52:46
    Klára Hymlárová mohla mít na kontě čtvrtý kousek! Povedeně se zbavila obránkyně, ale bekhendová klička na bližší tyč ji nevyšla, na bránu ujížděla z nepříznivého úhlu.
     
    54:26
    Síly už viditelně chybí a Rakušankám taky dopřáváme prostor. Naštěstí se v brankovišti netlačily za pukem tak vehementně, aby Jandovou mohly překonat.
     
    55:46
    Aktuálně to nevypadá, že bychom ještě měli brankový účet navýšit. Hra se přesouvá z jednoho konce hřiště na druhý.
     
    56:27
    Přece jen se to mohlo povést Elišce Vozdecké. Po nabídce Hymlárové ale česká útočnice těsně přestřelila druhý růžek!
     
    57:16
    Český tlak je na chvíli zastaven, soupeřky dostaly kotouč do bezpečí a oba týmy střídají.
     
    58:07
    Už nám běží poslední dvě minuty zápasu. Do akce se teď pustila Kateřina Bukolská, Ekrtová však nemusela zasahovat.
     
    58:29
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Stejně jako včera proti Německu, ani dneska bohužel neudržíme čisté konto. Chyba na útočné modré čáře poslala do brejku JENNIFER PESENDORFEROVOU, která Jandovou překonala povedenou forhendovou kličkou – 4:1. Bez asistence.
     
    59:42
    Před prázdnou rakouskou bránou měla k puku nejblíž Eliška Vozdecká, soupeřky ho ale zastavily.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bohužel, záměr vstřelit sedm gólů Češkám zdaleka nevyšel. Dneska jsme zase sledovali rozpačitý výkon, naše hokejistky měly proti slabšímu soupeři vyhrát úplně jiným rozdílem.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny autorka hattricku Klára Hymlárová a rakouská brankářka Jessica Ekrtová.
     
    Nakonec tak ženský národní tým do 18 let skončí na turnaji v německém Selbu na druhém místě, což rozhodně nemůžeme považovat na úspěch. Naše výkony provázely od začátku do konce rozpaky, tak snad si z toho juniorky vezmou to nejlepší a do mistrovství světa v Buffalu se zvednou. Jinak by popravdě příliš šancí na úspěch neměly. Na druhou stranu, trenéři tady pochopitelně zkoušeli i některé mladší hráčky.

    Ode mě je to už každopádně úplně všechno. Tři dny jsme sledovali souboje dvou našich výběrů, já Vám z arény v Selbu děkuji za pozornost a někdy příště se těším u ženského hokeje na počtenou! (15:00:23)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Hymlárová (Patočková), 24. Patočková (Topolská), 35. Hymlárová (Kosinová, Karlecová), 37. Hymlárová (Jůzková, Pytlíková) – 59. Pesendorferová


    Česko: Zechovská (33. Jandová) – Zedníková, Jančová, Zíková, Pytlíková, Kosinová, Bartošová, Holá – Patočková, Bukolská, Hymlárová – Mašková, Forejtová, Jůzková – Vozdecká, Pátková, Karlecová – Adamová, Topolská. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rakousko: Prünsterová (41. Ekrtová) – Korotajová, Engelhartová, Krausová, Fazokasová, Felderová, Auspergerová, Graufová – Burghartová, Astiová, Hanserová, Schneebergerová, Johannová, Killisch von Hornová, Schafzahlová, Schusserová, Lüfteneggerová, Pesendorferová. Trenér: Mika Väärälä.
    bahis siteleri