Česko – Rakousko 4:1 (kon.)
konec
Česko
4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Rakousko
Neděle 21.09.2014, 12:45 • Netzsch Arena Selb • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    59:42
    Před prázdnou rakouskou bránou měla k puku nejblíž Eliška Vozdecká, soupeřky ho ale zastavily.
     
    58:29
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Stejně jako včera proti Německu, ani dneska bohužel neudržíme čisté konto. Chyba na útočné modré čáře poslala do brejku JENNIFER PESENDORFEROVOU, která Jandovou překonala povedenou forhendovou kličkou – 4:1. Bez asistence.
     
    56:27
    Přece jen se to mohlo povést Elišce Vozdecké. Po nabídce Hymlárové ale česká útočnice těsně přestřelila druhý růžek!
     
    54:26
    Síly už viditelně chybí a Rakušankám taky dopřáváme prostor. Naštěstí se v brankovišti netlačily za pukem tak vehementně, aby Jandovou mohly překonat.
     
    52:46
    Klára Hymlárová mohla mít na kontě čtvrtý kousek! Povedeně se zbavila obránkyně, ale bekhendová klička na bližší tyč ji nevyšla, na bránu ujížděla z nepříznivého úhlu.
     
    49:55
    Mohly to být už jenom dva. Patočková našla před brankou rozjetou Terezu Topolskou, tu ale vychytala Ekrtová.
     
    48:53
    Síly na ledě se vyrovnají, postaral se o to pohyb Martiny Zedníkové. Brýlatou českou obránkyni zahákovala Sophie Engelhartová (AUT), která už sedí na trestné.
     
    47:24
    Přichází menší trest pro náš výběr. Martina Mašková (CZE) si u časoměřičů odpočine na dvě minuty za hákování.
     
    43:18
    Od modré čáry si do střelecké pozice sjela Debora Bartošová. K odraženému puku ji ale chyběly centimetry, už by ho zametala do prázdné brány.
     
    42:48
    Neuvěřitelný závar v rakouském brankovišti. Rozhodčí správně nepřerušila hru, protože puk byl pořád tak nějak volný, jenže hradba těl přímo v modrém půlkruhu ho zkrátka do klece nepustila.
     
    40:36
    Zbytek trestu už českým hráčkám vypršel a hned se jaly pozdravit svou bývalou spoluhráčku Ekrtovou hodně důrazným způsobem. Ani napětkrát ale nedokázaly puk procedit za čáru.
     
    Před třetí třetinou provádějí změnu brankářek i naše soupeřky. Pozici Niny Prünsterové zaujímá Jessica Ekrtová.
     
    39:45
    Přestože hrajeme v oslabení, mohli jsme ještě dosáhnout na pátý gól. Přečíslení dvou na jednu sehrály Češky dobře, bohužel však Adéla Jůzková chviličku zaváhala a Prünsterová se pak zvládla přesunout ke druhé tyčce.
     
    38:05
    Česká aktivita bude bohužel trochu utlumena, je tu nedovolený zákrok a oslabení. Tereza Topolská (CZE) neúmyslně zvedla svou hokejku příliš vysoko.
     
    36:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čepice na led! Konečně nám to tam padá a česká střídačka gratuluje KLÁŘE HYMLÁROVÉ k hattricku! Bleskovou akcí jsme se dostali do útočného pásma, kde si hokejistka Karviné mohla vybrat mezi střelou a přihrávkou, a nakonec zvolila první možnost. Trefila krásně růžek – 4:0! Asistence: Adéla Jůzková, Denisa Pytlíková.
     
    34:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase využíváme přesilovku a bylo se na co dívat! Od modré čáry našla česká obránkyně úplně volnou KLÁRU HYMLÁROVOU. Ta si před Prünsterovou dovolila drzou bekhendovou kličku, kterou v parádní rychlosti zakončila do prázdné brány – 3:0! Asistence: Karolína Kosinová, Tereza Karlecová.
     
    33:10
    Pochopitelně šlo o předem připravený záměr trenérů. Teď přichází třetí přesilová hra České republiky, Michaela Korotajová (AUT) jde pykat za podražení.
     
    32:31
    Český tým krátce po půlce zápasu střídá brankářky. Kateřinu Zechovskou nahrazuje Denisa Jandová.
     
    32:24
    Eliška Vozdecká se probila k dorážce, chvíli nato se zjevila na druhé straně brankoviště. Jenže puk na místo určení neprocedila.
     
    29:19
    A tak už to zase zkusily Češky, jmenovitě Tereza Karlecová. Vzápětí ale faulují a jdou do čtyř. Karolína Kosinová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    26:54
    To je neuvěřitelné! V brankovišti ležely tři Rakušanky, které prostě nechtějí gól dopustit za žádnou cenu! I tak bylo v bráně místo, dorážky Topolské s Patočkovou ho však netrefily.
     
    25:52
    Další živý průnik Terezy Topolské zastavily naše sokyně jen za cenu faulu. Michaela Korotajová (AUT) je vyloučena za podražení, tuhle přesilovku bychom potřebovali využít.
     
    24:37
    A Češky dál neúnavně tlačí na brankoviště. Teď tam byly ve třech proti čtyřem Rakušankám a ještě jejich brankářce, kterou se jim nepovedlo propálit.
     
    23:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Takřka přesně po stejné době jako v první třetině přichází gól českého týmu. Klíčem k rozevření rakouské obrany byla rychlost! Tereza Topolská poslala z rohu prudkou a přesnou přihrávku BARBOŘE PATOČKOVÉ, která z první nekompromisně překonala gólmanku Prünsterovou – 2:0! Asistence: Tereza Topolská.
     
    17:50
    Chyběl tomu moment překvapení, který teď už přišel. Jedna za spoluhráček poslala z rohu kotouč Dominice Forejtové, která ho jemným bekhendem trefila bohužel jenom do tyče!
     
    16:31
    Překonat rakouský obranný val na pěti metrech před brankovištěm je teď pro Češky skoro nemožné. Na bránu neprošla střela Jančové, Bukolské se střela v tísni nepovedla a Zedníková se marně natahovala po dorážce.
     
    12:25
    Dominika Forejtová (CZE) přibrousila u hrazení, což se neobešlo bez pozornosti dámy v pruhovaném a naše útočnice jde pykat za hru tělem.
     
    11:29
    A ještě dvakrát Patočková, která před Prünsterovou číhá jako ostříž! Poprvé se ale po puku natahovala hodně složitě, podruhé ji betonem skvěle vychytala Prünsterová.
     
    08:56
    Jakoby se Češky dokázaly udržet v útočné třetině jen když hrají do plných. Teď znovu sevřely svého protivníka, nakonec střílela z dobré pozice Bára Patočková, ale Prünsterové zůstal kotouč kdesi ve výstroji.
     
    07:18
    Až po konci přesilovky se s pukem za rakouskou obranou zjevila Kristýna Pátková. Pravděpodobně ještě hledala hokejku spoluhráčky, kotouč ale jenom projel vedle klece.
     
    05:01
    Náš soupeř teď dokázal dobře bránit kolem své svatyně, i tak jsme si vysloužili první přesilovku zápasu. Za hákování je vyloučena Laura Lüfteneggerová (AUT).
     
    03:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Naštěstí je tady hodně brzy úvodní gól českého týmu! Od samého začátku jsme Rakušanky v jejich pásmu tlačili, až se před brankou zrodila nepřehledná situace. V ní byla nejpohotovější KLÁRA HYMLÁROVÁ, která se tak raduje potřetí za víkend – 1:0! Asistence: Barbora Patočková.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Hymlárová (Patočková), 24. Patočková (Topolská), 35. Hymlárová (Kosinová, Karlecová), 37. Hymlárová (Jůzková, Pytlíková) – 59. Pesendorferová


    Česko: Zechovská (33. Jandová) – Zedníková, Jančová, Zíková, Pytlíková, Kosinová, Bartošová, Holá – Patočková, Bukolská, Hymlárová – Mašková, Forejtová, Jůzková – Vozdecká, Pátková, Karlecová – Adamová, Topolská. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Rakousko: Prünsterová (41. Ekrtová) – Korotajová, Engelhartová, Krausová, Fazokasová, Felderová, Auspergerová, Graufová – Burghartová, Astiová, Hanserová, Schneebergerová, Johannová, Killisch von Hornová, Schafzahlová, Schusserová, Lüfteneggerová, Pesendorferová. Trenér: Mika Väärälä.
    bahis siteleri