Omsk – Novokuzněck 0:2 (kon.) | Barys – Novosibirsk 6:3 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 7:2 (kon.)
Petrohrad – Jokerit 4:1 (kon.) | Minsk – HC Slovan 4:1 (kon.) | Riga – Záhřeb 4:3 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
6:3 (2:0, 4:1, 0:2)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 10.10.2014, 15:00 • Sport Complex • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nutno pochválit naprosto skvěle sehranou první lajnu Astany, v níž bodoval každý hráč. Nejvíce se prezentoval Bochenski (1+3) a také Boyd (1+3) Zápas zvládl výborně i Laco, který ze 32 střel inkasoval pouze tři góly. To je ode mne všechno. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:36:54)
     
    Dámy a pánové, tohle byla zcela jasná ukázka toho, jak dokáže být hokej krásný. Viděli jsme celkem osm gólů a hned šest z nich padlo při přesilových hrách. Ve třetí periodě se Novosibirisk herně zvedl a zužitkoval dvě početní výhody, ale na nic víc se již nezmohl.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Ještě jednou vyloučení následuje na domácí straně. Bochenski obdržel dvouminutový trest za držení.
     
    59:26
    Šumakov velice nebezpečně střílel z mezikruží, ale opět zasáhl slovenský gólman, který je dnes opravdu jen těžce k překonání.
     
    58:30
    Domácí v plném počtu.
     
    57:45
    Ve velmi dobré pozici byl Menšikov, který pálil z levé strany. Svou dělovkou ale trefil jen přesouvající se ho gólmana.
     
    57:08
    Hosté mají obrovský tlak! Na Laca letí jedna střela za druhou, avšak gólman Astany svou svatyní brání všemi možnými prostředky.
     
    56:30
    Velká šance pro Novosibirsk. Dawes se dopustil faulu vysokou holí a putuje za to na trestnou.
     
    55:28
    Astana se soustředí především na defenzivní činnost. Pokud se hokejisté Barysu dostanou k puku, tak jej okamžitě odpálí pryč.
     
    54:10
    A rázem jsou hosté na koni. Snaží se přidat další gól a Laco musí být neustále v pozoru. Slovenský gólman naposledy zneškodnil nahození Bělova za cenu vhazování.
     
    52:54
    Sibir právě vstřelil branku!
    Že by se přeci jen blýskalo na mírné drama? Bělov našel DMITRIJE KUGRYŠEVA a ten se před Lacem nemýlil. Asistence: Patrik Hersley, Vjačeslav Bělov.
     
    52:23
    Za předchozí zákrok obdržel Bartulutis dvouminutový trest + osobní trest 10 minut.
     
    52:23
    Někteří hráči jsou jak bez smyslů zbavení! Naprosto zbytečně Bartullis najel do soupeře, kterého srazil u mantinelu a je jasné, že i on dostane trest.
     
    51:47
    Tuhle početní výhodu nedokázala Astana nikterak využít. Mrzet jí to ale nemusí, jelikož je i dnešním vítězi s největší pravděpodobností rozhodnuto.
     
    49:47
    Těch vyloučení už začíná být nesmíné množství. Dvě minuty za podražení inkasuje Hersley.
     
    48:45
    Po dlouhé rozmluvě padl tento verdikt. A těch trestů je opravdu požehnaně! Dvě minuty obdržel Ignatovič (SIB), pětiminutový trest dostal Menšikov (SIB) a dvouminutový Žajlauov (AST) a nejtvrdší obdržel Dallman, který za útok do oblasti hlavy a krku dostal trest 5 minut + do konce utkání.
     
    48:45
    Na ledě to vře, jelikož se strhla šarvátka ve které se do sebe pustilo několik hráčů. Padaly i pěsti, a tak je jisté, že se bude vylučovat.

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 9. Upper, 11. Bochenski (Dawes, Boyd), 21. Dawes (Boyd, Bochenski), 28. Lundin (Bochenski), 28. Boyd (Lundin, Bochenski), 39. Boyd (Lundin) – 32. Kopejkin (Bobrov, Kugryšev), 45. Ožiganov (Bělov, Monja), 53. Kugryšev (Hersley, Bělov)


    Barys Nur-Sultan: Laco – Lundin, Dallman, Semjonov, Bartulis, Savčenko, Blochin, Ibrajbekov, Cerenok – Dawes, Boyd- Bochenski (C), Ruděnko, Stačenko, Upper – Puškarjov, Gavrilin, Žajlauov – Romanov, Lichotnikov, Popovici.
    HC Sibir Novosibirsk: Koskinen (28.Bespalov) – Hersley, Alexejev, Bělov, Gimajev, Ignatovič, Ožiganov , Menšikov, Okulov – Enulnd, Koskiranta, Thuresson – Kugryšev, Bobrov, Kopejkin (C), Monja, Gubin, Šumakov – Vorošilo, Sannikov, Butuzov.

    Rozhodčí: Sergejev, Sojn – Matjuša, Petrov
    thejrc.org