Košice – Nitra 4:0 (kon.) | Martin – Skalica 3:4 (kon.) | Trenčín – Poprad 1:2 (kon.)
Piešťany – Banská Bystrica 4:7 (kon.) | Zvolen – Žilina 4:2 (kon.)
konec
HC Košice
4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
HK Nitra
sk Úterý 14.10.2014, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil jasným triumfom košických hokejistov, ktorí predvidli skvelú efektivitu najmä v presilovkách. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok večera. (20:05:43)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
    Adam LAPŠANSKÝ - 4:0
     
    58:26
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti využívajú štvrtú presilovku v tomto zápase. Už druhýkrát v zápase ostal pri bránke nepokrytý ADAM LAPŠANSKÝ a nekompromisne zakončil. Asistencie: Marek Bartánus, Erik Černák.
     
    58:05
    Nitra sa bude brániť! Lelkeš je vylúčený na 2+2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    57:33
    Košičania neustále útočia. Chovan sa dostal do tretiny a prudkou ranou chcel prekvapiť, čo sa mu vlastne aj podarilo, ale iba inak ako plánoval. Lakosilovi zostealil prilbu, no nitriansky hrdina pokračuje ďalej!
     
    57:03
    Oba celky hrajú v plnom počte.
     
    56:24
    Brankár Melicherčík si teraz vyslúžil skandovanie svojho mena a potlesk celej arény. Gólman Košíc dnes predvádza skutočne zodpovedný výkon, čo dosvedčil aj pri ďalšom svojom ukážkovom zákroku.
     
    56:13
    Košičania vyhadzujú puk za pukom z vlastnej obrannej tretiny a všetko majú plne pod kontrolou.
     
    55:28
    Nitrianski hokejisti hrajú v štvorici proti trom brániacim sa východniarom, no zatiaľ sa im to využiť príliš nedarí. Z pásma sa dokonca vyhodili nepresnou prihrávkou sami.
     
    55:03
    Nitra si zahrá v presilovke! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Štrbák.
     
    54:49
    Vylučuje sa na oboch stranách! Domáci Cebák vylúčený za krosček, hosťujúci Lukáš Novák za seknutie.
     
    53:58
    Nitra teda v Steel aréne prehráva už rozdielom troch presných zásahov, čo sa hosťom podľa všetkého v zvyšnom čase zvrátiť nepodarí. na ľade to symbolizujú aj zbytočné emócie, ktoré ale k ničomu nevedú.
    Adam JÁNOŠÍK - 3:0
     
    53:30
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti tretíkrát v zápase využívajú presilovku a zvyšujú svoj náskok na rozdiel troch gólov. Gól strelil ADAM JÁNOŠÍK, ktorý ostal pred bránkou úplne nepokrytý a s prepálením Lakosila nemal žiadne problémy. Asistencie: Martin Štrbák, Peter Bartoš.
     
    53:06
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za držanie Jass.
     
    52:23
    Obrovská šanca Košíc na tretí gól v tomto zápase! Do úniku sa dostal osamotený Lapšanský, no v stopercentnej príležitosti ho vychytal skvelý Lakosil.
     
    51:42
    Bartoš napokon zvolil odovzdanie puku za bránku, kde sa Jenčík pokúsil niečo zaujímavé vymyslieť. Po prihrávke do medzikružia ale napokon zakončenie neprišlo.
     
    51:02
    Košičania si už puk vzali na svoje hokejky a pokúšajú sa v útoku niečo vymyslieť. Zatiaľ s kusom čiernej gumy operuje Bartoš, ktorý nemá komu prihrať.
     
    50:46
    Košičania sa napokon dokázali ubrániť, aj keď s tým mali značné problémy. Nitra nevyužila ďalšiu presilovku, čo Corgoňov bude zrejme ešte mrzieť.
     
    49:56
    Domáci v plnom počte.
     
    49:49
    Brankár Melicherčík dnes predvádza skutočne skvelý výkon! Brankár domáceho tímu musel aj v tejto chvíli zakročiť proti nepríjemným Nitranom, no všetko s prehľadom zvládol.
     
    48:59
    Napokon ale Košičania predsa len problémy v defenzíve mali! Hostí pustili až do zakončenia, ktoré musel zázračne ležiac na zemi zlikvidovať Melicherčík.
     
    48:50
    Košičanom sa však puk z vlastnej obrannej tretiny podarilo vyhodiť. Oceliari sa bránia bez väčších komplikácií.
     
    48:16
    Nitra to pred Melicherčíkom poriadne roztočila a hostia neboli ďaleko od vyrovnania! Po veľkom tlaku ale napokon skončila zblokovaná strela iba na ochrannej sieti.
     
    47:56
    Domáci tím sa bude brániť! Košičania zle striedali, za čo si dvojminútový trest odsedí Kolena.
     
    47:39
    Domáci hokejisti sa neustále pokúšajú o útočné akcie a radi by svoj náskok zvýšili. Teraz sa ale až príliš poponáhľali a zastavil ich ofsajd na modrej čiare.
     
    46:42
    Jenčík dostal puk do útočnej tretiny a tam sa ho pokúsil prenechal Bartošovi. Ten mal na spracovanie iba veľmi málo priestoru a napokon o kus čiernej gumy aj prišiel.
     
    46:10
    Situácia sa opakuje. Hosťujúci hokejisti sa stále iba bránia a vyzerá to, že v tomto zápase sa im už vyrovnať nepodarí. Rozhodne ale nechceme predbiehať, pred nami je ešte necelých 15 minút hry.
     
    45:36
    Hostia sa doposiaľ museli brániť súvislejšie ako ich súper. Nitra puk v snahe o rýchlu rozohrávku vyhodila iba cez všetky čiary.
     
    42:26
    Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie. Hráči síce predvádzajú bojovný výkon, ale v tejto časti hry zatiaľ bez vyložených šancí.
     
    41:52
    Domáci sa napokon odhodlali k súvislejšiemu tlaku. Na jeho konci bola strela Biceka, no tá bola iba zrazená a skončila mimo priestoru troch žrdí.
     
    41:12
    S pukom na hokejke si do pásma dokážu nakorčuľovať Košičania aj nitrianski hráči, ale brankári zatiaľ relaxujú.
     
    40:45
    Tretia tretina sa začala bez akýchkoľvek šancí na jednej či druhej strane. Aktivita sa síce hráčom uprieť nedá, no bez streleckého zakončenia presný zásah určite neuvidíme.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Aj táto časť hry priniesla iba jediný presný zásah, a to opäť do siete Lakosila. Košičania teda vo finálovej repríze vyhrávajú už 2:0 a majú nakročené za ziskom troch bodov.

    Pomer striel doposiaľ: 29:22.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:04.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:27
    Oceliari chceli puk rozohrať od vlastnej bránky, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia. Nitra má ešte šancu.
     
    39:12
    Domáci útočník Sojčík sa pokúsil o rýchly prechod do pásma. Puk si tam síce zaviezol, no bol iba ukážkovo bránený a napokon ani nevystrelil.
     
    38:52
    Hostia sú neustále nasťahovaní v útočnom pásme, ale tam ich Košice k strele vôbec nepúšťajú. Oceliari majú všetko plne pod kontrolou.
     
    38:04
    Hostia sa neustále snažia o návrat do zápasu, no domáci tím sa pozorne bráni. Nitranom chýba aj kúsok hokejového šťastia.
     
    37:24
    Hostia už v pätici a bleskovo útočia. Do zaujímavej streleckej pozície spred bránky sa dostal zrejme Slovák, ale prudká rana skončila iba na Melicherčíkovej hrudi.
     
    37:07
    Hostia v plnom počte.
     
    36:45
    Nitra má čo robiť, ale hostia zatiaľ odolávajú. Hosťujúci hokejisti sa zomkli v defenzíve, pretože nič iné im ani neostáva.
     
    36:12
    Až po necelej minúte sa domáci opäť dostali do pásma. Tam sa po strele Štrbáka od modrej čiary pokúšal puk do siete usmerniť Bartoš, ale vôbec mu to nevyšlo.
     
    35:20
    Hneď v úvode presilovky sa domáci dostali do zaujímavej pozície. Od modrej čiary prudko vystrelil Černák, no jeho pokus bol zrazený. Nitra následne puk vyhadzuje ďaleko od Lakosila.
     
    35:06
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Lelkeš.
     
    34:52
    Košičania stále pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite, aj napriek dvojgólovému vedeniu. K puku sa v pravom kruhu dostal Sojčík, ale jeho prudká rana skončila iba v lapačke Lakosila.
     
    33:48
    Hostia si musia dávať pozor aj na rýchle brejky svojho súpera. V jednom takom sa teraz ocitol Bicek, no jeho rana bola napokon zrazená a skončila iba mimo bránky.
     
    33:31
    Nitra sa ale do pásma vrátila, no nedarí sa jej tam nič zaujímavé vymyslieť. Hostia sú iba zatlačení k mantinelom, odkiaľ sa strieľať nedá.
     
    32:50
    Hra sa opäť na moment upokojuje. Puk si na svoje hokejky prevzali domáci hokejisti, ktorí sú jasne na koni a nikam sa bezhlavo ponáhľať nemusia.
     
    31:56
    Mohlo byť znížené! Štrbákovi vo vlastnej obrannej tretine vyšiel puk a takmer to využil šikovný Slovák. Ten síce ihneď prudko vypálil, ale iba tesne vedľa bránky.
     
    31:43
    Hra sa po niekoľkých minútach konečne prerušila. Stalo sa tak po úspešnom Melicherčíkovom zákroku, po ktorom síce ešte hostia chceli puk dorážať do siete, ale vznikla z toho iba zbytočná strkanica. Vylučovať sa nebude.
     
    30:45
    Už dlho sa hrá bez prerušenia a tlak Oceliarov sa stále stupňuje. Hostia už museli pred Lakosilom vytvoriť obrannú ulitu, pretože Nitra by mohla ľahko prehrávať aj o tri góly.
     
    29:43
    Oceliari ale ešte v pásme ostávajú. S pukom na hokejke sa až pred bránku predral Spilar, no tam bol nekompromisne odstavený a strelu sme v rozhodujúcej chvíli nevideli.
     
    29:29
    Domáci Jenčík sa dostal do samotného úniku, no svoj nájazd na Lakosila nepremenil! Domáci útočník napálil iba výstroj Lakosila, ktorý si na svoje konto pripisuje veľmi dôležitý zákrok.
     
    28:37
    Potlesk si teraz vyslúžil domáci Kolena. Ten s pukom zo stredného pásma prekorčuľoval až k bránke, no tú následne bekhendom minul o niekoľko desiatok centimetrov.
     
    27:46
    Nitra hrá medzičasom v plnom počte a pokúša sa o rýchly návrat do zápasu. V útočnej tretine tvrdo vypálil Slovák, no jeho pokus úplne minul priestor troch žrdí.
    Adam LAPŠANSKÝ - 2:0
     
    27:26
    Košice dali gól!

    Košičania sa ale napokon do pásma predsa len dostali a strieľajú druhý presilovkový gól v tomto zápase! Na hranici pravého kruhu ostal nepokrytý ADAM LAPŠANSKÝ a puk smerujúci spoza bránky s prehľadom usmernil do siete. Asistencie: Tomáš Hrnka a Marek Bartánus.
     
    26:53
    Hosťujúci hokejisti to vo vlastnom obrannom pásme robia bravúrne a puk za pukom vyhadzujú spred vlastnej bránky. Domáci tím nevie nič vymyslieť.
     
    26:20
    Nitra hrá vo štvorici, puk je mimo Lakosilovho pásma.
     
    26:09
    Nitra ale počiatočné peklo prežila s prehľadom a puk vyhodila z pásma. Košičania musia začínať nanovo.
     
    25:47
    Nitra bude hrať 33 sekúnd v trojici! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Bajtek a čakajú nás rušné chvíle.
     
    25:10
    Nitra situáciu využíva na oslobodenia a hostia si aspoň na moment vydýchnu. Oceliari sú v početnej výhode veľmi aktívni.
     
    24:51
    Košičania sa okamžite nasťahovali do útočnej tretiny, kde to priadne roztočili. Ich aktivita napokon ale úspech nepriniesla, pretože Štrbákovi sa v rozhodujúcej chvíli puk zošmykol z hokejky a strieľať nemohol.
     
    24:20
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za seknutie Mráz.
     
    23:45
    Melicherčík má v posledných chvíľach skutočne veľa práce! Domácemu brankárovi však pomáha aj defenzíva, ktorá hráčov pokúšajúcich sa o dorážky z dobrých pozícií odtláča.
     
    22:56
    Na ľadovej ploche sledujeme veľkú bojovnosť na oboch stranách. Hra sa prelieva z jednej polovice na druhú a vypredaná Steel aréna sa rozhodne nenudí.
     
    22:36
    Napokon sa do útoku dostali aj Košice a Steel arénou to len tak zahučalo. Situácia sa však gólom nekončí, domáci nedokázali puk poskakujúci pred bránkou skrotiť.
     
    21:25
    Nitrianski hokejisti sú aj naďalej aktívni a Košičanov poriadne trápia. Teraz sa až priamo pred bránku nasáčkoval Slovák, no puk sa mu za Melicherčíka aj tak nepodarilo tečovať.
     
    20:41
    Hostia sa ale napokon dostali aj k streleckému pokusu. Vyrovnať sa snažil skúsený Stümpel, no jeho strela od mantinelu brankára neprekvapila.
     
    20:13
    Druhá tretina sa začala aktivitou hosťujúcich hokejistov, ktorí sa ihneď dostali do útoku. Tam ale boli vytlačení iba k mantinelu a žiadna strela neprišla.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina zápasu je za nami. Videli sme atraktívny duel, v ktorom zatiaľ ťahajú za dlhší koniec Košičania. Nitru môže mrzieť najmú nepremenené trestné strieľanie a niekoľko sľubných striel, ktoré Melicherčík v druhej polovici dvadsaťminútovky pokryl.

    Pomer striel doposiaľ: 11:12.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:20.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    Aktívni sú ešte stále aj Oceliari. Puk dostal do pásma Bartánus, no bol otočený chrbtom a puk napokon na bránku ani nevyslal.
     
    19:05
    Nitra sa ale ešte stále nevzdáva. Hostia to skúsili v dvojici, ale Pupákovu strelu gólman Košíc iba vyrazil a to tak, že Jakub Ručkay už na puk nedosiahol.
     
    18:36
    Hosťujúci hráči pred malou chvíľou zahodili obrovskú príležitosť na vyrovnanie. Lukáš Novák to v nájazde na Melicherčíka až príliš prešpekuloval, čo môže aktuálnych vicemajstrov ešte poriadne mrzieť.
     
    18:14
    Lukáš Novák skúsil oklamať Melicherčíka, ale ten ostal pokojný a Nitra svoje trestné strieľanie nepremieňa!
     
    18:14
    Po faule na unikajúceho hráča bude mať Nitra k dispozícii trestné strieľanie!
     
    17:54
    Aj Nitra opakuje podobnú chybu ako pred chvíľou jej súper. Hostia puk pri pokuse o rýchlu rozohrávku vyhodili iba cez všetky čiary.
     
    17:24
    Košickí hokejisti sa napokon predsa len do pásma dostali. Tam to skúšali strelou od útočnej modrej čiary, no tá bola obranou zblokovaná a žiadne úspech nepriniesla.
     
    16:52
    Košickí hokejisti chceli od vlastnej bránky rozohrať rýchlu útočnú akciu. Domácim to ale veľmi nevyšlo, dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    16:20
    Košičania už hrajú medzičasom v plnom počte. Až na veľké zaváhanie pri Jassovej strele si so súperom poradili bravúrne.
     
    15:50
    Nitra sa v závere presilovky odhodlala a puk drží vo svojej útočnej tretine. Hostia sa síce snažia, no puk sa im už na bránku poslať nedarí.
     
    15:16
    Nitra sa napokon do pásma konečne dostala a takmer z toho bolo vyrovnanie! K puku sa dostal na ľavej strane úplne osamotený Jass, no Melicherčík predviedol svoju pozornosť a puk do siete nepustil.
     
    14:40
    Košičania hrajú v početnej nevýhode opäť skutočne veľmi dobre. Nitra sa stále nevie dostať do pásma, Melicherčík je úplne bez práce.
     
    14:19
    Košickí hokejisti sa vo vlastnom oslabení zatiaľ vôbec nemuseli brániť. Oceliari puk vyhodili cez všetky čiary a súpera späť do pásma nepúšťajú.
     
    14:08
    Košice sa budú brániť! Kolena sa previnil podrazením.
     
    13:55
    Hostia stále hrozia z rýchlych ofenzívnych akcií. V tejto chvíli jednu rodiacu zastavil iba ofsajd na modrej čiare.
     
    13:19
    Košickí hokejisti si však musia dávať pozor na útočné vpády svojho súpera. Hostia aj teraz podnikli veľmi rýchly prechod, no v koncovke im chýba iskra, ktorá by dokázala prekvapiť.
     
    12:46
    Napokon sme to ale možno zakríkli. Nitra sa bleskovo dostala do útoku, na ktorého konci letela na Melicherčíka akási "nahodená strela". Brankár Košíc všetko videl a s prehľadom si poradil.
     
    12:40
    Zápas sa zatiaľ nesie v réžii domáceho tímu. Košice sú jednoznačne aktívnejšie, na strely vyhrávajú pomerom 10:3.
     
    11:49
    Domáci sú aktívni aj naďalej a takmer z toho bol druhý gól tohto zápasu! Bicek sa natlačil ku Lakosilovi z ľavej strany spoza svätyne, no ani to nitrianskeho brankára neprekvapilo.
     
    10:13
    Nitranom sa ale rozohrať nepodarilo a Košičania sa pustili do útočenia! Svoju rýchlu akciu si ale prvá útočná formácia trochu zbrzdila a Spilar napokon zakončoval už iba z veľmi zlej pozácie, čo Lakosila nemohlo prekvapiť.
     
    09:50
    Hra sa na moment upokojí. Nitra bude po prestriedaní začínať od vlastnej bránky, za ktorou už teraz drží puk.
     
    09:15
    Napokon to ale predsa len vyzeralo sľubne, ale zo situácie aj tak nič nebolo. Jakub Ručkay si nakorčuľoval do pravého kruhu, no cez obranu páliť nemohol.
     
    08:50
    Nitrianski hokejisti sa po čase vzchopili a usadili sa v útočnej tretine. Tam sa im síce darí držať puk na svojich hokejkách, ale o súvislom tlaku určite nemôžeme hovoriť.
     
    07:47
    Nitra sa pokúsila zaútočiť, ale nevyšlo jej to. Hostia iba odovzdali puk súperovi, ktorý ho v snahe o rýchlu rozohrávku iba odpálil na zakázané uvoľnenie.
     
    07:23
    A Košičania mohli vyhrávať už rozdielom dvoch presných zásahov! Pred bránkou ostal úplne osamotený Stupka, no ani na dvakrát si s bravúrnym gólmanom neporadil a puk cez jeho betóny neprepasíroval.
     
    06:50
    Nuž, hostia svoje prvé oslabenie nezvládli a v metropole východu už prehrávajú. Nitra to dnes bude mať ešte veľmi náročné.
    Peter BARTOŠ - 1:0
     
    06:19
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa do pásma vrátili a pred Lakosilom to poriadne roztočili. Proti strele ešte gólman Nitry zasiahol, no na následnú dorážku osamoteného PETRA BARTOŠA od pravej žrde nemal absolútne žiadnu šancu. Asistencie_ Martin Štrbák, Gabriel Spilar.
     
    05:38
    Nitrianskym hokejistom sa napokon puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary a na moment si mohli vydýchnuť. Košice navyše pri pokuse o návrat do pásma zastavil iba ofsajd.
     
    05:03
    Košičania začali presilovku oveľa aktívnejšie ako ich súper. Domáci hokejisti sa ihneď nasťahovali pred bránku súpera, no Lakosil zatiaľ strelu za strelou kryje.
     
    04:34
    Nitra sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za napadnutie Piačka.
     
    04:10
    Domáci hokejisti sa už v plnom počte pustili do útočenia! Z prečíslenia troch proti dvom ostal pred bránkou úplne osamotený Spilar, no Lakosil sa predviedol skvelým zákrokom a skóre sa neotvára.
     
    03:37
    Košičania hrajú v plnom počte, ubrániť sa dokázali bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    03:08
    Hosťujúci hokejisti konečne dostali kus čiernej gumy aspoň do tretiny. Podarilo sa im to ale iba nahodením na zadný mantinel, ktoré rieši dokonca gólman Melicherčík.
     
    02:53
    Takmer celá presilovka hostí je už minulosťou a Nitra ešte ani nebola v pásme. Majstri sa bránia úplne bravúrne a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    02:16
    Nitra má stále obrovské problémy dostať sa do pásma. Vyriešiť to chcel skúsený Tománek, no na modrej čiare ho zastavil nekompromisný "strom".
     
    01:53
    Košičania si s oslabením ťažkú hlavu nerobia. Puk ihneď vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a súpera už do nej späť nepustili. Nitru zastavil ofsajd.
     
    01:37
    Košice sa budú brániť! Drgoň sa previnil vrazením na mantinel.
     
    01:14
    Nitrianski hokejisti si ale situáciu ustrážili a sami sa dostali až do útočnej tretiny. Tam sa pred bránku dostal Slovák, ktorý síce dostal aj prihrávku, no puk napálil iba do betónov gólmana.
     
    00:26
    Košičania im ale puk vzali a takmer z toho bola zaujímavá pozícia pre technického Spilara. Ten sa síce dostal až k bránke, no tam bol dvojicou obrancov odstavený a napokon nemohol strieľať.
     
    00:07
    Zápas sa začal víťazným buly pre hosťujúcich hokejistov. Nitrania puk ihneď zaviezli k vlastnej bránke odkiaľ budú chcieť rozohrávať prvú útočnú akciu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Nitry v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    35 minút pred začiatkom zápasu.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Štrbák, Cebák, Jánošík, Drgoň, Philipp, Macejko, Šeda – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Chovan, Češík, Sojčík – Bicek, Kolena, Stupka

    HK Nitra: Lakosil (Cibuľa) – Nádašdi, Jass, Bednár, M. Novák, Eremenko, Guoth, Pavlíček – Tománek, Stümpel, L. Novák – Mráz, Slovák, H. Ručkay – Pupák, Štefanka, J. Ručkay – Bajtek, Lelkeš, Piačka

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Gajan, Smrek.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania našej najvyššej hokejovej súťaže. V metropole východu nás dnes čaká šláger 13. kola, v ktorom sa stretnú vlaňajší finalisti. Vypredaná Steel aréna bude svedkom zápasu medzi Košicami a Nitrou, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.



    Proti sebe sa postavia tímy z najvrchnejších pozícií v tabuľke. Domácim Košičanom patrí po dvanástich odohraných zápasoch líderská pozícia. Oceliari majú na svojom konte celkovo 27 bodov a skóre 32:21. Košičania v tejto sezóne zatiaľ prehrali iba trikrát – raz v riadnom hracom čase, dvakrát najtesnejším rozdielom po samostatných nájazdoch.

    Hostia z Nitry sú na tom oproti svojmu dnešnému súperovi papierovo o čosi horšie. Tím spod Zobora sa aktuálne nachádza na štvrtej priečke v tabuľke, ktorá mu po trinástich zápasoch patrí za 22 bodov a celkové skóre 44:41. Corgoni zatiaľ prehrali šesťkrát, z toho v troch prípadoch v riadnom hracom čase.



    V akej forme sú oba tímy? Výborný vstup do sezóny predviedli najmä Košičania. Tí popri náročnom reprezentovaní v prestížnej Champions Hockey League bez akýchkoľvek výnimiek zvládali aj Tipsport extraligu, kde spomedzi všetkých súperov zatiaľ podľahli iba Nitre, Popradu a naposledy Piešťanom.

    Posledné tri ligové zápasy Košíc:
    12. kolo Košice – Piešťany 1:5
    11. kolo Martin – Košice 2:3 pp
    10. kolo Košice – Trenčín 1:0

    Hostia z Nitry síce nezačali súťažný ročník víťazne, no po prvej prehre sa bleskovo otriasli a naladili sa na víťaznú vlnu. Tú si Corgoni držali pomerne dlho, no v šiestom kole sa od nich šťastie odvrátilo a pod Zoborom sa trikrát v rade neoslavovalo. Aktuálni vicemajstri to síce rýchlo napravili, no posledný zápas takisto prehrali (doma so Žilinou).

    Posledné tri ligové zápasy Nitry:
    12. kolo Nitra – Žilina 4:5
    11. kolo Piešťany – Nitra 5:4 sn
    10. kolo Nitra – Poprad 4:3



    Tím aktuálneho majstra je aj v tejto sezóne plný kvalitných hráčov so skúsenosťami z celého sveta. Východniari to potvrdzujú aj v štatistikách. Aktuálne je v Tipsport extralige najproduktívnejším Oceliarom rýchlonohý útočník Gabriel Spilar, ktorý má na svojom konte 9 kanadských bodov za 3 góly a 6 asistencií. Na druhej priečke v tomto hodnotení sa nachádza Adam Lapšanský, ktorý doposiaľ vybojoval 8 bodov za 3 góly a 5 prihrávok na presné zásahy. Čo sa najúspešnejších strelcov týka, o popredné miesto v majstrovskej kabíne sa delí dvojica Marek Bartánus a Richard Jenčík. Obaja doposiaľ v extralige nastrieľali po štyri góly a pridali k ním zhodne aj tri asistencie.

    Aj v defenzívnych radoch Oceliari vynikajú veľkými osobnosťami. Zadné rady sú pod vedením jedného z najskúsenejších obrancov celej súťaže, majstra sveta a bývalého hráča CHL, Martina Štrbáka. Ten má na svojom konte už 6 kanadských bodov za gól a 5 asistencií. Čo sa presných zásahov týka, najlepším obrancom je naopak paradoxne iba 17-ročný talent Erik Černák, ktorý sa už presadil trikrát. Čo sa brankárskeho postu týka, Košice jasné jednotku nemajú. Gólman Marcel Melicherčík odchytal 385 minút, inkasoval 10-krát a jeho úspešnosť je 93.29%. Druhý brankár Alexandr Hylák nastúpil na 352 minút a 36 sekúnd, inkasoval v jedenástich prípadoch a jeho úspešnosť je 92.41%.

    V kádri aktuálneho vicemajstra je aj v tejto sezóne hneď niekoľko zvučných mien, ktoré lákajú fanúšikov na kvalitné hokejové predstavenia. Líderské osobnosti Corgoňov svoju kvalitu potvrdzujú aj v štatistikách. Skúsený útočník Roman Tománek je na druhej priečke celkovej tabuľky produktivity, kam sa dostal so ziskom 16 kanadských bodov za 9 gólov a 7 asistencií. So spomínanými deviatimi presnými zásahmi je zároveň najúspešnejším strelcom celej súťaže. Popredné miesta v tomto hodnotení zastávajú aj ďalšie ofenzívne osobnosti Nitry – Henrich Ručkay (11 bodov za 7 gólov a 4 asistencie v 13 zápasoch), legendárny Jozef Stümpel (9 bodov za 4 góly a 5 asistencií v 9 zápasoch) a ďalší.

    Ani v defenzíve sa hosťujúci tím tohto zápasu nestratí. Až dvaja zadáci majú na svojom konte po 5 kanadských bodov. Tomáš Nádašdi za 5 presných prihrávok, Michal Novák za dva góly a 3 asistencie. Čo sa brankárskeho postu týka, pozíciu jednotky si spoľahlivo zastáva gólman Vlastimil Lakosil. Ten doposiaľ odchytal 659 minút a 1 sekundu. Počas tohto času inkasoval v 33 prípadoch z 310 striel. Jeho celková percentuálna úspešnosť doposiaľ je 89,35 %.



    Samotný zápas je pre divákov obrovským lákadlom. Proti sebe nastúpia najlepšie tímy minulej sezóny, ktoré o titul bojovali až do posledného zápasu. Ten napokon úspešnejšie zvládli Oceliari, ktorí sa na oslavy nabudili triumfom 6:0. Nitra má svojmu súperovi čo oplácať. Chuť historického striebra si trochu napravila už v prvom vzájomnom zápase v tejto sezóne, keď Košice zdolala na domácom klzisku tesne 5:4 po samostatných nájazdoch, no to Corgoňom stačiť rozhodne nebude.

    Pozornosť divákov sa bude upriamovať aj na dvojicu nitrianskych hráčov, ktorí ešte v minulej sezóne pôsobili v Košiciach. Sú nimi urastený obranca Michal Novák a šikovný útočník Marek Slovák. Tí sa budú chcieť na klzisku svojho bývalého zamestnávateľa predviesť v čo najlepšom svetle. Vzorom im v tomto smere môže byť ďalší bývalý Oceliar Dušan Pašek, ktorý sa so Steel arénou v drese Piešťany zvítal hetrikom.

    Okrem bývalých košických hráčov Nováka so Slovákom sa diváci tešia aj na ostatných kvalitných hokejistov. Z domáceho tímu sú najväčšími hviezdami napríklad majster sveta Martin Štrbák, víťaz Stanley Cupu Jiří Bicek, skúsení útočníci Gabriel Spilar, Peter Bartoš, Rochard Jenčík, či mladé talenty Erik Černák a Milan Kolena, ale aj mnohí ďalší. Z tímu hostí musíme spomenúť mená ako Jozef Stümpel, Roman Tománek, Henrich Ručkay, ale aj Dušan Milo, Juraj Štefanka či Miroslav Kováčik a iní.

    Veľkým lákadlom je aj samotná Steel aréna, ktorá by mala byť zaplnená do posledného miesta. Za to možno vďačiť výbornému marketingu HC Košice, pretože práve počas duelu najlepších tímov uplynulej sezóny sa vedenie poďakuje svojim najvernejším fanúšikom, ktorí si majú k permanentke možnosť zakúpiť dvojicu lístkov za symbolických 10 centov. Marketingové oddelenie aktuálneho majstra nezabudlo ani na ostatných fanúšikov, ktorí mohli využiť akciu na vstupenky 1+1 zadarmo. Taktiež ešte stále platí akcia pre najmenších, pretože počas celého októbra majú deti od 4 rokov do výšky 135 cm vstupenky len za 1 Euro.

    /zdroj: hckosice.sk, onlajny.eu/
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 7. Bartoš (Štrbák, Spilar), 28. Lapšanský (Hrnka, Bartánus), 54. Jánošík (Štrbák, Bartoš), 59. Lapšanský (Bartánus, Černák)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Černák, Štrbák, Cebák, Jánošík, Drgoň, Philipp, Macejko, Šeda – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bartánus, Hrnka, Lapšanský – Chovan, Češík, Sojčík – Bicek, Kolena, Stupka
    HK Nitra: Lakosil (Cibuľa) – Nádašdi, Jass, Bednár, M. Novák, Eremenko, Guoth, Pavlíček – Tománek, Stümpel, L. Novák – Mráz, Slovák, H. Ručkay – Pupák, Štefanka, J. Ručkay – Bajtek, Lelkeš, Piačka

    Rozhodčí: Baluška, Jonák – Gajan, Smrek
    bahis siteleri