Trenčín – Žilina 6:4 (kon.) | Martin – Poprad 1:3 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 0:2 (kon.)
Zvolen – Nitra 3:4 (po pr.) | Piešťany – Skalica 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 16.01.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas sa skončil, tri body si odnášajú hostia! (19:48:04)
     
    58:50
    Hostia vyhodili puk smerom na prázdnu bránku, trafili iba jej žrď!
     
    58:20
    Bránka Košíc je prázdna, vhadzuje sa pred Košarišťanom.
     
    58:20
    Oddychový čas domácich.
     
    56:19
    Domáci tím sa bude brániť! Košičania sa dopustili hry v šestici a hráčska lavica inkasuje dvojminútový trest. Odpyká si ho Lapšanský.
     
    52:33
    Banská Bystrica sa bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje za faul lakťom Peckham.
     
    45:09
    Hostia sa budú opäť brániť! Za nedovolené bránenie v hre odchádza na trestnú lavicu Nicastro.
     
    43:56
    Košičania spálili obrovskú príležitosť! Pred bránkou mal puk na hokejke osamotený Lapšanský, ale v čistej šanci ho v rýchlosti poslal iba pár centimetrov od žrde.
     
    42:10
    Banská Bystrica sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Gachulinec.
    Michal HANDZUŠ - 0:2
     
    39:59
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia skórujú vo vlastnom oslabení sekundu pred koncom tretiny a dostávajú sa do dvojgólového vedenia! Gól strelil MICHAL HANDZUŠ, ktorý v rýchlom brejku po presnej prihrávke pred bránku nemal problém so zakončením. Asistencie: Michal Hudec a Andrej Košarišťan.
     
    39:03
    Hostia sa budú brániť! Dvojminútový trest za nedovolené bránenie inkasuje brankár Košarišťan. Odsedieť si ho pôjde jeho spoluhráč Matoušek.
     
    35:19
    Banskobystrickí hráči sa presunuli do útoku a dostali sa do zaujímavej príležitosti. Prudkú strelu pred bránkou zrejme trochu tečoval Kytnár, čím znepríjemnil Hylákovi život. Domáci gólman následne ranu ramenom vyrazil iba na ochrannú sieť.
     
    32:28
    Aj táto príležitosť hráčov spod Urpína vyzerala zaujímavo! Hylák ležal po predcházajúcom zákroku na ľade, jeho obrana puk neupratala a tak sa do zakončenia z otočky dostal Handzuš. Košický brankár sa ale medzičasom postavil a dobre sa presunul do dráhy puku.
     
    31:42
    Prepadnutie v obrane po striedaní sa mohlo domácim stať osudné! Hosťujúci White sa dostal k puku v útočnej tretine a ihneď pálil, ale iba tesne nad bránku.
     
    27:21
    Domáci hokejisti sa usadili v útočnej tretine a poriadne to tam roztočili. Košičania napokon vypálili z nebezpečnej pozície, ale Košarišťan si poradil a dží svoj tím vo vedení!
     
    26:32
    Banská Bystrica sa bude brániť! Gachulinec smeruje na dve minúty za držanie.
    Dominik KADURA - 0:1
     
    20:27
    Banská Bystrica dala gól!

    Hosťujúci hokejisti využívajú prvú šancu v tejto tretine a dostávajú sa do vedenia! Pred bránkou ostal úplne osamotený DOMINIK KADURA, ktorý po presnej Handzušovej prihrávke spoza bránky nemohol so zakončením zaváhať. Asistencia: Michal Handzuš.
     
    16:19
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za nedovolené bránenie Šeda.
     
    16:02
    Hostia sa mohli dostať do vedenia! Po tvrdej strele Handlovského bol Hylák úplne dezorientovaný a nevedel, kde je puk, no aj napriek tomu pokusy o dorážky zlikvidoval dobre osadenými betónmi.
     
    14:56
    Hostia napokon puk v strede klziska vybojovali a presunuli sa do útoku! Tam po skvelej práci jedného zo spoluhráčov spred bránky zakončoval zrejme Hudec, ale prudké zakončenie skončilo iba na betónoch Hyláka.
     
    09:03
    Nemôžeme ale zabúdať ani na hosťujúci tím! Po sekundách trápenia sa vyštartovali Barani do rýchleho protiútoku a Hylák mal čo robiť, aby im odolal. Napokon ale všetko vyriešil podobne ako jeho náprotivok.
     
    08:03
    Domáci hokejisti stále držia pásmo a takmer z toho bol prvý gól zápasu. Z pravej strany sa k žrdi natlačil Jenčík a pokúšal sa okolo nej puk zasunúť až za čiaru. Košarišťan však svoj tím opäť podržal.
     
    07:46
    Domáci hokejisti to teraz v Steel aréne poriadne roztočili! Puk si vzal Spilar, zaviezol ho do tretiny, povykrúcal obranu, obtočil sa okolo bránky a potom hľadal Bartoša, ale Košarišťan puk hokejkou vyrazil.
     
    03:59
    Košičania v pásme ostali a bola z toho prvá vážnejšia príležitosť tohto zápasu! Jánošíjkovi strela spoza obrany nevyšla, ale puk sa odrazil k jeho spoluhráčom. Tí prudko vypálili a Košarišťan iba vyrazil, ale Jenčíkova hokejka bola na dorážku prikrátka.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 21. Kadura (Handzuš), 40. Handzuš (Hudec, Košarišťan)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Černák, Philipp (A), Jánošík, Šeda, Cebák, Macejko – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Rachůnek, Lapšanský – Sojčík, Češík, Bartánus – Bondra, Chovan, Suja, Hinďoš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Wiikman) – Nicandro, Rosandič, Čížek, Biro, Gachulinec, Peckham, Róth, Bambúch (A) – Kadura, Handzuš, Hudec (C) – Kafka, Handlovský (A), Preisinger – White, Kytnár, Matoušek – Lamper, Zigo, Bendík

    Rozhodčí: Lokšík, Novák – Rovenský, M. Korba

    Diváci: 8347
    bahis siteleri