Almería – Real Sociedad 2:2 (kon.)
konec
UD Almería
2:2 (2:1)
Real Sociedad San Sebastian
Pátek 13.02.2015, 20:45 • Estadio de los Juegos Mediterráneos, Almería • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
    Šance před hostující bránou
     
    90+1
    Kop od rohového praporku žádné výraznější nebezpečí nepřinesl, hosét se ubránili v pohodě. Poté ale došlo k zajímavé situaci, Hemed vracel z levé strany velmi nebezpečně do předbrankového prostoru, kde ale Sociedad odvrátil na další rohový kop.
     
    89
    Obě mužstva se prezentují poměrně klidnou hrou. Zdá se, že souboj dospěje k dělbě bodů. Ještě předtím ale dojde ke střídání. Ze hřiště míří kvalitní výkon podavší Bifouma, kterého nahradí Partey.
     
    85
    Almería rozehrála svůj volný kop nakrátko. Poté ihned mířila centrem do velkého vápna, kde ale k žádné složité situaci nedošlo, hosté se brání v naprosté pohodě. Zongo (ALM) poté vehementně protestoval proti nařízení vhazování pro Real, za což dostal další žlutou kartu. Utkání začíná být velice vypjaté.
     
    84
    Agirretxe chtěl vyzvat svého spoluhráče rychlou zadovkou, což se ale nepodařilo. Následný protiútok museli hosté řešit opět pouze za cenu žluté karty, provinil se Ansotegi (RSC).
     
    82
    Dochází přesně ke změně, která byla před malou chvílí avizována, hra se znovu přelila ve prospěch hostujíc ekipa. To se ale nyní mírně zbrzdila, žlutouz kartu za protesty dostává Yuri (RSC).
     
    80
    Na lavičku náhradníků putuje Silva, kteého v poli nahradí Zongo. Do konce základní hrací doby zbývá deset minut, které slibují poměrně atraktivní podívanou.
     
    79
    Další rohový kop pro hostující celek. To vše ale přijde až po vystřídání. Na hřiště nastoupí Finnbogason, z hrací plochy putuje Castro.
     
    73
    A další žlutá karta, nyní již zasloužená. Dos Santos (ALM) velmi nevybíravým způsobem podrazil svého soka. Tentokráte se domácí obránce diví zbytečně, sudí rozhodl zcela správně.
    Nebezpečná střela Hemeda
     
    72
    Nechybělo mnoho a došlo k opaku. Velmi tvrdou ranou se totiž prezentoval Tomer Hemed. Rulli ale jeho dalekonosnou pumelici k levé tyči dobře vystihl a ještě lépe zlikvidoval. Celou složitou sitauci poté ukončil Ansotegi. Sociedadu však bylo poměrně horko.
     
    69
    O žádné složité situaci však nemůže být řeč. Julián vyskočil a v poklidu lapil nadýchaný centr. Poté ihned rozehrál. Na trávníku se také stále více přiostřuje, Bifouma (ALM) ke svému výbornému výkonu přidává žlutou kartu. Nutno však podotknout, že velice přísnou, takovýchto soubojů dnes byly desítky.
     
    65
    Odpočinout si odchází Soriano, kterého nahradí Édgar. Jak se tato změna projeví na hře domácího celku? To ukáží nadcházející minuty.
     
    63
    Ze hřiště putuje velmi aktivní Canales, který se netváří příliš optimisticky. Nakonec přece jenom nejspíše půjde o zranění. Na trávník nastupuje Hervías.
    Sergio CANALES - 2:2
     
    48
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Hostujícímu celku se ale přece jenom podařilo vyrovnat. SERGIO CANALES dost výtečnou přihrávku do běhu, načež si obhodil Juliána a pohodlně zakončil do odkryté branky. Utkání má opět velký náboj.
     
    46
    Hned v úvodu druhého poločasu bude udělana žlutá karta, Prieta těsně před velkým vápnem podrazil Vélez (ALM). Sociedadu se naskýtá příležitost v podobě volného kopu. Jak s ním hosté naloží?
     
    45+2
    Je tomu skutečně tak. Zraněný středopolař putuje ze hřiště, nahradí jej Prieto.
    Tomer HEMED - 2:1
     
    40
    Almería právě vstřelila branku!
    Tak to byla vynikající akce v podání domácích. Bifouma se na levé straně uvolnil, protáhl se do velkého vápna, odkud našel nabíhajícího TOMERA HEMEDA. Hrotový útočník poté neváhal a přesně zamířil do levého horního rohu hostující svatyně. Famózní fotbalový moment, především v podání Bifoumy.
     
    30
    První žlutá karta se bude udělovat také na domácí straně. Corona (ALM) stáhl za dres hostujícího Parda, což hlavní sudí bleskově trestá. Kapitán Almeríe se tak bude muset mít na pozoru.
    Imanol AGIRRETXE - 1:1
     
    27
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Tak toto si Julián jistě za rámeček nedá. Volný kop z poměrně velké vzdálenosti se přeměnil ve vyrovnávací branku. Do nadýchaného pasu trknul hlavou IMANOL AGIRRETXE, čímž značně změnil směr dráhy letu balonu. To zřejmě neočekával domácí brankář, který tak zareagoval velice pozdě a balon nevytěsnil.
     
    18
    Lodivod Sociedadu David Moyes vypadá za postranní lajnou velice nervózně, čemuž bezpochyby nepřidá ani žlutá karta pro hostoujícího Granera (RSC), který předvedl ošklivý šlapák. Verza se zvedá obtížně, ale jistě bude pokračovat v zápase.
    VERZA - 1:0
     
    5
    Almería právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení. VERZA se postavil k balonu, načež jej nekompromisně poslal k levé tyči. Rulli sice vystihl směr, avšak zabránit gólu nedokázal. Almería si nemohla přát lepší úvod duelu.
    Nařízený pokutový kop pro Almeríi.
     
    2
    Navíc se tak stalo ve velkém vápně, a tak má domácí ekipa příležitost v podobě pokutového kopu. Ujme se Almería brzkého vedení?
     
    2
    Po centru z pravé strany hrací plochy nastal před brankou Sociedadu poměrně velký zmatek, který uhasil až brankář Rulli. Učinil tak pouze za cenu žluté karty.

    Libor Kucza

    Branky: 5. Verza (pen.), 40. Hemed (Bifouma) – 27. Agirretxe (Granero), 48. Canales (Castro)

    Karty:   30. Corona (ALM), 46. Vélez (ALM), 69. Bifouma (ALM), 73. Dos Santos (ALM), 85. Zongo (ALM) – 2. Rulli (RSC), 18. Granero (RSC), 82. Yuri (RSC), 84. Ansotegi (RSC)


    UD Almería: Julián – Dubarbier, Dos Santos, Vélez, Michel – Corona (C), Verza – Bifouma (89. Partey), F. Soriano (65. Édgar), Silva (80. Zongo) – Hemed.
    Náhradníci: Gómez Ferragut – Navarro, Casado, Édgar, Partey, Zongo, Espinosa.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Ansotegi (C), I. Martínez, Yuri – Pardo, Granero – Castro (79. Finnbogason), Zurutuza (45+2. Prieto), Canales (63. Hervías) – Agirretxe.
    Náhradníci: Zubikarai – Estrada, de la Bella, Elustondo, Prieto, Hervías, Finnbogason.

    Rozhodčí: Velasco – Alonso, Álvarez

    Diváci: 13600
    bahis siteleri