Slovan Bratislava – Dunajská Streda 0:1 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
0:1 (0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Neděle 15.03.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    ŠK SLOVAN BRATISLAVA

    Belasí utorkovou dohrávkou s Trnavou konečne zmazali všetky svoje zápasové resty a už sa tak môžu na zápasy pripravovať v stabilnom tréningovom rytme. Kabínu potešil návrat srbského záložníka Marka Milinkoviča, ktorý bol cez zimu na odchode z klubu, napokon však predĺžil zmluvu až do júna 2018. V sobotu 14.3. oslávil svoje 26-te narodeniny krídelník František Kubík a určite si bude chcieť dopriať víťazný darček. Do zostavy sa po kartovom treste zrejme vráti Peltier, mimo hry je pre zranenie stále Soumah a otáznik nad štartom visí u Oršulu. Sami sme zvedaví, kto za belasých nastúpi v bráne, v posledných 3 zápasoch dostal príležitosť Martin Krnáč, dôveru nesklamal a tak je možné, že sa medzi žrďami objaví aj v nedeľu. V Slovane chcú po dvoch jarných domácich ligových zápasoch bez výhry naplno zabodovať, k čomu má dopomôcť aj slušná fanúšikovská návšteva, ktorá sa podľa posledných informácií na zápas chystá. Belasí priaznivci chcú nadviazať na kulisu z utorkového derby s Trnavou.
     
    DAC DUNAJSKÁ STREDA

    V Dunajskej Strede odohrali na rozdiel od Slovana len 2 jarné majstrovské zápasy, v ktorých mužstvo pod novým trénerom Maričom podalo rozpačité výkony. DAC striedal lepšie momenty s horšími a miesto 4 jarných bodov mohol mať pokojne 6, to by však musel využiť obrovskú možnosť na rozhodnutie zápasu so Zlatými Moravcami v podobe pokutového kopu. Pre viacerých hráčov Dunajskej Stredy to bude špecifický zápas – Otto Szabó, Peter Štepanovský i Ákos Szarka totiž pôsobili v tíme nedeľňajšieho súpera DAC. V zostave DAC bude stále chýbať zranený útočník Pavol Jurčo, inak by mali byť k dispozícii všetci hráči. Hráči DAC sa môžu tešiť na mohutnú podporu priaznivcov, zo Žitného ostrova sa ich do Bratislavy chystá približne 650 a určite prispejú k vytvoreniu výbornej futbalovej atmosféry.
     
    Vzájomné zápasy

    Doteraz jediný tohtosezónny vzájomný zápas priniesol zaujímavé meranie síl s remízovým koncom. Slovan sa pred 5718 divákmi dostal do vedenia po góle Soumaha, potom sa však hlúpo nechal za odplácanie vylúčiť Gorosito a z následnej penalty vyrovnal Szabó. Zo vzájomných zápasov v minulom ročníku má bilanciu priaznivejšiu Slovan.

    11.kolo Fortuna ligy 2014/2015:
    Dunajská Streda – Slovan 1:1 (0:0)
    Góly: 62.Szabó (z 11 m) – 53.Soumah

    Vzájomné zápasy zo sezóny 2013/2014:
    Slovan – Dunajská Streda 1:1 (Fořt – Fodrek)
    Dunajská Streda – Slovan- 1:2 (Gašparík – Milinkovič, Fořt)
    Slovan- Dunajská Streda 2:1 (Vittek, Gorosito – Krišto)
     
    Aktuálna forma a postavenie v tabuľke

    Slovan odohral na jar už 4 majstrovské zápasy, z toho 3 ligové a jeden pohárový s Nitrou. Zatiaľ okúsil všetky druhy výsledkov – dvakrát vyhral, raz remizoval a raz prehral. V ligovej súťaži odohral na Pasienkoch dva duely, z tých vydoloval len jeden bod a tak určite bude chcieť v nedeľu naplno zabodovať. V priebežnej tabuľke sú belasí na 5.priečke so ziskom 32 bodov a skóre 27:30.

    Dunajská Streda odohrala oba jarné zápasy na domácom ihrisku a získala v nich 4 body za remízu so Zlatými Moravcami a výhru nad Podbrezovou. Uvidíme, ako sa tímu pod vedením Mariča bude dariť v inom prostredí u súpera. V priebežnej tabuľke je DAC na 8.priečke so ziskom 25 bodov a skóre 24:27. 7-bodový náskok na poslednú Banskú Bystricu je pomerne upokojujúci, pre definitívne odpútanie sa zo zostupovej zóny však ešte DAC potrebuje niekoľko víťazstiev.
     
    Derby medzi dvomi rivalmi, boj o dôležité body a skvelá atmosféra – tak to očakávame od posledného zápasu 22.kola Fortuna ligy! Slovan v ňom hostí Dunajskú Stredu, z ktorej sa na zápas chystá početná skupina fanúšikov. Belasí sa určite tiež nebudú chcieť nechať zahanbiť a preto sa môžeme tešiť na pekný súboj na trávniku i v hľadisku. Favoritom zápasu sú domáci – tí predvádzajú na jar výrazne lepšie výkony, než na jeseň, zatiaľ je však ich slabinou koncovka. Práve to by chceli v nedeľu pretrhnúť a nastrieľať doma viac gólov, DAC na nich však zrejme vyrukuje s defenzívnou taktikou a hlavne sa bude snažiť neinkasovať. Samotný zápas však môže všetky očakávania zmeniť, ja sa na vás pri jeho sledovaní teším v nedeľu o 19:00!
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Čikoš, Gorosito, Saláta (C), Jablonský – Simović, Štefánik – Kubík, Mészáros, Peltier – Zreľák.
    Náhradníci: Perniš – Niňaj, Čermák, Lásik, Milinkovič, Ďuriš.

    FC DAC Dunajská Streda: Poláček – Kwin Kwin, Szabó (C), Michalík, Turňa – Ljubicić, Sesar – Ujlaky, Štepanovský, Ľupták – Szarka.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Krišto, Sarr, Sabler, Brašeň, Majerník..
     
    Vážení športoví priaznivci, prajem vám príjemný večer z bratislavských Pasienkov! O necelú polhodinu sa tu uskutoční záverečný duel 22.kola Fortuna ligy, patriaci medzi ozdoby celej súťaže – a síce derby medzi Slovanom Bratislava a DAC Dunajská Streda. Na trávniku prebiehaj rozvičky oboch mužstiev, postupne sa zapĺňajú aj tribúny. Vo svojom sektore už vidíme fanúšikov hostí, ktorých príde odhadom 600 až 700. Zatiaľ si môžete pozrieť zostavy oboch tímov – v tej domácej chýba Martin Dobrotka, naopak, na lavičke náhradníkov sa už objaví navrátilec Marko Milinkovič! Dámy a páni, dnešným zápasom vás prevediem v textovom on-line prenose, ktorý bude obohatený o fotografie a videá gólov. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Oba tímy už na ihrisku, zápas sa začne o niekoľko sekúnd! Slovan v belasom, hostia v tradičných žlto-modrých dresoch.
     
    Ešte pred začiatkom zápasu na seba upozornili fans hostí, ktorí odpálili červené a modré svetlice. Dym sa pomerne rýchlo rozplynul, začneme teda zrejme bez zdržania.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    V úvodnej akcii Slovan, po dlhom nákope dopredu vybojoval Peltier outové vhadzovanie, následne získal pri čiare Mészáros prvý rohový kop pre bratislavský tím.
     
    2
    A hneď tu bola prvá veľká šanca pre domáci tím! Center z rohu Polaček na prednej žrdi vyboxoval pred seba a za hranicou šestnástky si odrazenú loptu našiel Mészáros, z voleja mieril tesne mimo ľavej žrde!
     
    3
    Dunajská Streda dala gól!
    Tak to je priam neuveriteľné, hostia sa expresne ujímajú vedenia, prakticky z prvej akcie dokázali skórovať! Bola to nenápadná akcia – začala sa dlhou prihrávkou z hĺbky ihriska, PETER ŠTEPANOVSKÝ využil nepochopiteľnú medzeru medzi stopérmi Slovana a povedľa vybiehajúceho Krnáča umiestnil loptu k ľavej žrdi brány!
     
    4
    Obrovské oslavy v sektore fanúšikov DAC, tento úvod zrejme prekvapil aj tých najväčších optimistov zo Žitného ostrova. Slovan už druhý raz po sebe musí začínať s hendikepom, s Trnavou inkasoval v 5.minúte, dnes v tretej.
     
    5
    Dunajskú Stredu gól okamžite povzbudil, hostia teraz doslova lietajú po ihrisku. Túto ich útočnú akciu však predčasne zastavil faul Szarku na Mészárosa.
     
    6
    Strelec gólu Štepanovský znovu v akcii, keď sa na pravej strane pekne uvoľnil cez Čikoša, v ďalšom postupe ho čistým zákrokom v šestnástke zastavil Gorosito.
     
    7
    Slovan teraz získal loptu na svoje kopačky, je to však najmä v rovine kombinácií na vlastnej polovici. DAC bráni veľmi dobre takmer so všetkými hráčmi.
     
    8
    Moment prekvapenia skúsil využiť dlhým outovým vhadzovaním na Zreľáka Čikoš, útočník Slovana si pri spracovaní pomohol rukou a preto môže vykopávať Polaček.
     
    9
    Mohlo byť vyrovnané, obrovská šanca Slovana! Jablonský založil brejk v strede ihriska a pekne posúval hru dopredu po pravej strane cez Zreľáka, ktorý našiel krásnym centrom pred päťkou Peltiera, ktorý fantasticky hlavičkoval k žrdi, ešte krajšie odtiaľ loptu vyškriabal Polaček!
     
    10
    Akcia potom ešte pokračovala krížnym centrom Mészárosa na vzdialenejšiu žrď, kde už v ťažkej pozícii hlavičkoval Zreľák a mieril tak len do hornej siete.
     
    11
    Hra má výborné tempo, diváci sa rozhodne majú na čo pozerať. Vo vedení DAC, Slovan sa však po góle nepoložil a už pohrozil dvomi dobrými šancami.
     
    12
    Slovan si vypracoval rohový kop, center bol príliš nízky a v spleti hráčov sa Saláta či Zreľák presadzovali veľmi ťažko. Hostia sa ubránili.
     
    13
    Hrá sa vo výbornej atmosfére pričinením oboch fanúšikovských táborov. Náboj zápasu dodávajú aj hráči na trávniku, ktorí si nedarujú ani jednu loptu. Momentálne v akcii Slovan, zahráva štandardku z
    35 metrov.
     
    14
    Center zo štandardky smeroval tesne pred päťku, kde si najvyššie dokázal vyskočiť Polaček a vyboxoval loptu do bezpečia. Brankár hostí je zatiaľ absolútne istý.
     
    15
    DAC stále hrozí z rýchlych brejkov, Ujlaky znovu pri čiare vycvičil Čikoša a okamžite centroval do šestnástky, kde neisto odkopával Saláta, až situáciu musel riešiť Krnáč.
     
    16
    Slovan si vypracoval ďalší rohový kop, na päťke so svojou robustnou postavou kraľuje Polaček a aj teraz vyboxoval loptu ďaleko do ihriska mimo nebezpečných priestorov.
     
    17
    Bojovnosť Simoviča pri rohovej zástavke, podarilo sa mu loptu poslať do šestnástky na Mészárosa, mladý ofenzívny záložník Slovana sa už proti presile obrancov nepresadil.
     
    18
    Ďalší roh Slovana, Štefánikovi center vôbec nevyšiel a nízku loptu na prednú žrď bez väčšej námahy odvrátili obrancovia DAC.
     
    19
    Belasí majú hernú prevahu, inkasovaný gól ich správne nakopol a sú aktívnejším tímom. DAC hrá s vedomím náskoku a preto najmä účelne bráni na vlastnej polovici. Je to dnes na Pasienkoch veľmi zaujímavé futbalové predstavenie.
     
    20
    Kubík predĺžil dlhú loptu dopredu na Zreľáka, ktorý si už obhadzoval Michalíka, loptu si však hodil priďaleko a preto mohol bez problémov zasiahnuť Polaček.
     
    21
    Peltier v strede poľa dobre dostúpil Ljubičiča a založil postupný útok Slovana, center Kubíka z pravej strany však dobre odhlavičkoval Michalík a preto sa DAC ubránil.
     
    22
    Máme za sebou necelú polovicu prvého polčasu, v prekvapujúcom vedení DAC. Hostia vyťažili z minima maximum – z jedného útoku skórovali. Belasí sú síce aktívnejší, vypracovali si však len jednu šancu a tú zmaril výborný Polaček. Momentálne hra v strede ihriska.
     
    23
    Slovan stále kombinuje v okolí postrannej čiary, len ťažko sa dostáva dopredu cez sformovanú obranu DAC. Hosťom tento priebeh vyhovuje, môžu brániť svoje vedenie.
     
    24
    Tréner hostí Marič pochoduje na hranici svojho vymedzeného územia, koučuje a povzbudzuje svoje mužstvo. DAC sa stále dobre bráni, najčastejšie síce len odkopáva lopty, hosťom to však momentálne stačí.
     
    25
    Najprv akcia na strane hostí, Štepanovský si podobnú kolmicu, ako pri góle, tentoraz nespracoval. Na opačnej strane pekne roztiahol hru do strany Mészáros, následný center Kubíka mieril len do priestorov, kde vládne Polaček.
     
    26
    Technická paráda Gorosita, domáci stopér si vo vzduchu loptu trikrát posunul hlavou a následne dlhým pasom našiel pri ľavej čiare Mészárosa, ten vybojoval aspoň rohový kop.
     
    27
    Po centri z rohu sa ešte Gorosito nepresadil, odrazenú loptu si pred šestnástkou prebral dravý Zreľák, prešiel okolo obrancu a zo šestnástky to skúsil strelou k bližšej žrdi, mieril do bočnej siete!
     
    28
    Gorosito skúšal rozhýbať hru svojho tímu typickým stopérskym výpadom dopredu, akciu ale pokazil nevydareným prestrčením lopty na Mészárosa. Pri lopte po dlhšom čase DAC.
     
    29
    Po nepresnom centri DAC si snáď prvý raz od inkasovaného gólu siahne na loptu aj brankár domácich Krnáč, ktorý úspešne vykopol loptu od brány.
     
    30
    Szarka hrá klasicky veľmi tvrdo a na hranici únosnosti, teraz to bolo za ňou, keď pri napádaní nepríjemne zasiahol Gorosito, je z toho lopta pre Slovan.
     
    31
    Mészáros bol vo veľmi dobrej pozícii na strelu tesne pred šestnástkovým oblúkom, nevyšiel mu prvý dotyk s loptou, čo využil brániaci Szabó a odvrátil loptu do bezpečia.
     
    32
    Na zemi sa po tvrdom vzdušnom súboji zvíjal Peltier, napokon sa už postavil a môže pokračovať v hre. Stále sledujeme podobný obraz hry – aktivita Slovana, šance však prichádzajú len veľmi ťažko, hostia bránia skvele.
     
    33
    Teraz prišiel ten potrebný moment prekvapenia zo strany Slovana! Štefánik rozohral štandardku nečakanou prihrávkou do behu na Kubíka, ten sa už dostával do šestnástky, v rozhodujúcej chvíli mu lopta ušla za čiaru! To mohla byť skvelá strelecká pozícia pre domácich!
     
    34
    Priaznivci tímov sa zatiaľ držia slušného povzbudzovania, až na niekoľko výnimiek, ako táto petarda zo sektora fanúšikov hostí. Každopádne, hráme v peknej a futbalovej atmosfére.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Ľubomír Michalík (FC DAC Dunajská Streda).
    Žltú kartu dostáva Matúš Turňa (FC DAC Dunajská Streda).
    Žltú kartu dostáva Lester Peltier (ŠK Slovan Bratislava).
     
    35
    Zreľák sa pohybuje na hranici ofsajdu, teraz to bolo tesne za ňou a tak si loptu preberal za obranou zbytočne, keďže už bol v postavení mimo hry. Následne ho ešte tvrdo dohral Turňa, rozhodca to rieši dohovorom.
     
    36
    Čikoš predviedol pri čiare peknú vkĺzačku proti Štepanovskému, zdalo sa, že prvú zasiahol loptu, rozhodca to videl inak a prisúdil loptu hosťujúcemu tímu.
     
    37
    Saláta poslal dlhý nákop tesne za útočnú polovicu a Michalík tam vo vzduchu nešetrne zasiahol o hlavu menšieho Peltiera, je z toho lopta pre domácich.
     
    38
    Hostia znovu pohrozili v ofenzíve, a bola to sympatická akcia – Ljubičič prihral do stredu Ľuptákovi a ten bez okolkov vypálil z vyše 30 metrov, lopta padala zaujímavo a mierila tesne nad brvno domácej brány!
     
    39
    Vidíme viacero tvrdých súbojov, predsa len, je to derby. Čikoš pri čiare vo vzduchu tvrdo zasiahol Kwina, ten to znáša veľmi ťažko a bude potrebovať lekárske ošetrenie.
     
    40
    Kwin je ošetrovaný za čiarou, Polaček medzitým pošle loptu do hry. Blíži sa záver polčasu, DAC stále drží vedenie gólom z 3.min stretnutia, akcie Slovana akoby v posledných minútach stratili na nápaditosti a tak šance neprichádzajú.
     
    41
    Simovič si technickými finesami vypýtal na seba faul, loptu pošle do hry Kubík zo zaujímavej pozície z cca 30 metrov.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Ákos Szarka (FC DAC Dunajská Streda).
     
    42
    Kubík centroval zo šestnástky zaujímavo, mieril to ,,na teč" na vzdialenejšiu žrď, Zreľák tam na loptu nedosiahol a tak zasiahol pozorný Polaček.
     
    43
    Sledujeme úplný záver polčasu, v ktorom domáca obrana odvrátila dlhý center DAC do šestnástky. Slovan zakladá útočnú akciu, proti obrannému valu DAC je to veľmi náročné.
     
    44
    Mészáros zasiahol kopačkou do tváre Szarku, rozhodca pôvodne ponechal výhodu, nakoniec hru prerušil. Je tu akcia DAC, loptu pošle do hry Polaček.
     
    45
    Simovičovi odskočila na poliacej čiare pri spracovávaní lopta, na čo fauloval unikajúceho Štepanovského a uvidí za to žltú kartu.
     
    45
    Ujlaky centroval do šestnástky na Szarku, ktorý sa dokázal presadiť vo vzdušnom súboji a poslal loptu na bránu, Krnáč kryl pri svojej ľavej žrdi.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas derby medzi Slovanom a Dunajskou Stredom, po ktorom je stav nanajvýš prekvapivý – hostia tesne vedú po expresnom góle z 3.minúty! DAC zatiaľ sadli do karty všetky okolnosti – hostia dali rýchly gól a potom výborne bránili svoj náskok. Slovan sa po góle nepoložil, vypracoval si dve zaujímavé šance, Polaček však drží čisté konto. Je to veľmi zaujímavý zápas vo výbornej atmosfére a som presvedčený, že druhý polčas ponúkne ešte dramatickejší priebeh. Pri jeho začiatku sa na vás teším od 20:03.
     
    Štatistiky po 1.polčase:
    Strely celkom: 2:2
    Strely na bránu: 1:1
    Žlté karty: 2:3
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tomáš Jablonský , prichádza Branislav Niňaj.
     
    47
    Szarka faulovaný na útočnej polovici DAC, hneď skraja polčasu je tu pre hostí zaujímavá štandardka z cca 30 metrov. Nadviaže DAC na skvelý úvod prvého polčasu aj v tom druhom?
     
    48
    Szabó to skúsil zaujímavou prihrávkou pred šestnástku Ľuptákovi, tomu trochu zavadzal hlavný rozhodca, napokon sa však záložník hostí presadil a tvrdou strelou tesne minul pravú žrď.
     
    49
    DAC vstúpil do druhého polčasu veľmi dobre a ofenzívne, pred šestnástkou sa presadzoval Ujlaky, loptu mu spod nôh odkopol Saláta.
     
    50
    Následne ešte Michalík rezolútne zahasil náznak brejku Slovana, keď loptu mocne odkopol cez celé ihrisko až k bráne Slovana, Krnáč mal veru čo robiť, aby loptu pri pravej žrdi zastavil.
     
    51
    Na zemi sa zvíjal Peltier, nevyzeralo to s ním veru dobre, napokon však domáci útočník po krátkom ošetrení pokračuje v hre.
     
    52
    Kubík zabojoval pri postrannej čiare a pekne prestrčil loptu dopredu Štefánikovi, ten sa však individuálne nepresadil. Práve to Slovanu chýba – väčšia úspešnosť v súbojoch jeden na jedného.
     
    53
    Kubíkov šprint popri čiare, domáci krídelník pekne rozbehol ofenzívnu akciu domácich, po priťuknutí na stred už s loptou nič svetoborné neurobil Čikoš a preto sa hostia pohodlne ubránili.
     
    54
    Vyzeralo to krkolomne, ale bola z toho veľká šanca domácich – Saláta vyviezol loptu a prihral na stred Štefánikovi, ktorý krížnym pasom našiel na ľavej strane Mészárosa. Ten ešte prihral pod seba Kubíkovi, ktorý zo stredu šestnástky prestrelil bránu!
     
    55
    Szarka hrá dnes výborne, bojuje doslova ako o život. Teraz pri čiare čisto odzbrojil váhajúceho Kubíka a vybojoval loptu pre svoje mužstvo.
     
    56
    Momentálne sa hrá na útočnej polovici DAC. Ťažko povedať, či hostia oproti prvému polčasu chcú viac útočiť, alebo hrá Slovan horšie. Každopádne, hra je oproti prvej polovici vyrovnanejšia.
     
    57
    Štepanovský sa chcel presadiť cez Niňaja a nájsť centrom v šestnástke Szarku, striedajúci obranca Slovana situáciu zvládol a tak môže odkopávať Krnáč.
     
    58
    Momentálne majú fanúšikovskú prevahu jednoznačne priaznivci hostí. Neviem veru prečo, ale domáci fans takmer opustili svoj sektor, resp. tam len sedia a nepovzbudzujú.
     
    59
    DAC momentálne v prevahe nielen v hľadisku, ale aj na ihrisku. Turňa si prebral peknú kolmicu pri ľavej postrannej čiare, Čikoš ho na dvakrát ubránil a odzbrojil.
     
    60
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erik Ujlaky, prichádza Jakub Brašeň.
     
    61
    Po dlhšom čase vzrušenie pred bránou DAC, Kubík tam centroval z pravej strany a Polaček mal vo vzduchu s loptou problémy, napokon ju pred čakajúcim Zreľákom na dvakrát kryl do svojich rukavíc.
     
    61
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Erik Čikoš, prichádza Marko Milinkovič.
     
    62
    Zaujímavý okamih, Marko Milinkovič podpísal novú zmluvu so Slovanom v utorok a už naskakuje do zápasu. Uvidíme, čo to pre Slovan v poslednej polhodine prinesie.
     
    63
    Štefánik vybojoval svojou aktivitou pri postrannej čiare rohový kop pre belasých, po následnom centri sa však hráči Slovana v šestnástke nepresadili, loptou odkopol Kwin.
     
    63
    Lapsusy Slovana v obrane, ani traja hráči nedokázali definitívne zastaviť prienik Štepanovského, napokon loptu sklzom odvrátil na roh Simovič.
     
    64
    Kombinácia DAC z rohu absolútne nevyšla, Štepanovský totiž vracal spoluhráčovi do narážačky, lopta však bola príliš prudká a skončila tak mimo ihriska.
     
    65
    Slovan mal k dispozícii štandardku, Štefánik skúsil už známy signál a centroval loptu napravo na Salátu, ktorý vracal hlavou do stredu šestnástky, tam zasiahol Polaček.
     
    66
    Milinkovič sa zaradil na svoj tradičný post v stredovej formácii, už aj vyslal niekoľko zaujímavých nahrávok. Zatiaľ sa zdá, že hru domácich mierne oživil.
     
    67
    Mészáros pekne prenikol po ľavej strane a presne pod seba prihral do šestnástky Peltierovi, ktorý strieľal pri bližšej žrdi, obranca pred Polačekom loptu zablokoval!
     
    68
    Marko Milinkovič a jeho strelecký pokus! Srbský záložník napriahol z 25 metrov a mieril to veľmi dobre, lopta ešte vo vzduchu zaplávala a Polaček ju s námahou vyrazil pri svojej pravej žrdi!
     
    68
    Žltú kartu dostáva Martin Poláček (FC DAC Dunajská Streda).
     
    69
    Na Milinkovičovi je vidno hlad po futbale, v strede poľa čisto obral o loptu Ljubičiča a založil útok svojho tímu,. akcia skončila pri nepresnom centri Peltiera.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava).
     
    71
    Nadšenie Slovana po príchode Milinkoviča na ihrisko je preč, teraz je hra znovu vyrovnaná, DAC drží loptu na svojich kopačkách, čo je veľmi dôležité pre utlmenie domácej snahy o tlak.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Ivan Sesar (FC DAC Dunajská Streda).
     
    73
    Štandardka DAC, po pretiahnutom centri na zadnú žrď hlavičkoval chrbtom k bráne Kwin, pred päťkou tam loptu nezasiahol Szarka a tak pri pravej žrdi kryl Krnáč.
     
    74
    Szarka je neúnavný, hrotový útočník DAC hrá dnes jednoducho naplno a veľmi dobre. Na hrote súperil s Gorositom o dlhý nákop, situáciu napokon vyriešil Krnáč.
     
    74
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Lester Peltier, prichádza Filip Ďuriš.
     
    75
    Štefánik bol faulovaný pred šestnástkou DAC, Slovan má k dispozícii veľmi zaujímavý priamy kop z cca 25 metrov a po dlhšej dobe môže ohroziť Polačeka!
     
    75
    Krásny futbalový okamih! Milinkovič loptu nádherne zakrútil do ľavého horného rohu, zdalo sa, že bude vyrovnané, Martin Polaček však predviedol krásnu robinzonádu a z priamo z vinkla loptu vytlačil na roh!
     
    76
    Po následnom rohu ďalší nebezpečný okamih a hlavička Salátu na prednej žrdi, vyzeralo to nebezpečne, lopta mierila tesne vedľa žrde.
     
    77
    Po štandardke DAC je odpísaný útočný faul Szarku, Krnáč tak okamžite zakladá útočnú akciu belasých. Tým sa povážlivo kráti čas, naopak, DAC smeruje k veľkej výhre...
     
    78
    Szarka sa najprv sťažoval po tvrdom vzdušnom súboji na polovici Slovana, faul to podľa Leška nebol. Následne vyslal dlhý pas dopredu Milinkovič, Ďuriš loptu napriek enormnej snahe nedobehol.
     
    79
    Milinkovič vyslal dlhý nákop na ľavú stranu šestnástky k Mészárosovi, ktorý si hodil loptu dopredu okolo vybiehajúceho Polačeka a po vzájomnom súboji padol na trávnik. Zdalo sa však, že brankár hostí zahral najprv loptu a o penaltový zákrok nešlo, čo potvrdil aj verdikt rozhodcu Leška.
     
    80
    Máme pred sebou poslednú 10-minútovku, Slovan sa začína ponáhľať a otvára obranu, predsa len, čas sa mu kráti. DAC však až na výnimky bráni priam ukážkovo.
     
    81
    Belasým to jednoducho nejde, Simovič poslal center do šestnástky, kde nemal ani jedného spoluhráča a preto s prehľadom zasiahol Polaček. DAC tak získalo ďalšie cenné sekundy, fans hostí nadšene povzbudzujú a ženú svoj tím za udržaním vedenia.
     
    82
    Slovanu presne chýbalo to, čo priniesol Milinkovič – pri čiare si obhodil obrancu a vyslal mäkkučký center na prednú žrď, kde Ďuriš aj za prispenia teču obrancu mieril tesne vedľa brány!
     
    83
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Štepanovský, prichádza Pappe Macou Sarr.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2462 divákov.
     
    84
    Hrá sa pred bránou Slovana, hostia tam získali loptu po dlhom nákope dopredu. Proti Gorositovi sa tam navyše presadzoval Szarka, domáci stopér si pomohol malou domov na Krnáča.
     
    85
    Mészáros prudko centroval pred bránu, kde sa presadzovali Ďuriš a Zreľák, Michalík loptu odkopol na roh, je tu jedna z možno posledných šancí pre Slovan.
     
    86
    Po centri z rohu hlavičkoval z hranice šestnástky Gorosito, mieril to síce pekne krížne k pravej žrdi, Polaček sa ale stihol presunúť a s prehľadom zasiahol.
     
    87
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Ivan Sesar, prichádza Peter Majerník.
     
    87
    Už je to zo strany Slovana trochu zúfalé, ďalší center po jednej z mnohých štandardiek totiž znovu kryl vybiehajúci Polaček. DAC pri lopte a zakladá útočnú akciu, samozrejme v menšom počte hráčov.
     
    88
    Hostia veľmi šikovne napádali rozohrávku belasých, tí s tým nerátali a tak loptu pod tlakom odkopli. Po následnom faule v strede ihriska je tu štandardka pre hostí. Tí sú k triumfu čoraz bližšie a bližšie.
     
    89
    Žltú kartu dostáva František Kubík (ŠK Slovan Bratislava).
     
    90
    Hostia po centri zo štandardky nazbierali cenné sekundy, až potom odovzdali loptu domácim futbalistom. Krnáč vykopáva od vlastnej brány, všetci Slovanisti smerujú pred bránu DAC.
     
    90
    Nejde to Slovanu, nejde. Center z ľavej strany nemal šancu na úspech, loptu odvrátil hneď prvý postavený obranca hostí.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Na hrote Slovana už dokonca aj Milinkovič, v súboji s Turňom vybojoval aspoň outové vhadzovanie. Hostia bránia so všetkými hráčmi, Slovan sa presadzuje len veľmi obtiažne.
     
    90+2
    Belasí predsa len prepasírovali loptu pred bránu DAC, kde z hranice šestnástky strieľal volejom v náročnej pozícii Milinkovič, napokon sa lopta stočila výrazne mimo ľavého horného rohu brány.
     
    90+3
    Vyvrcholenie domácej mizérie? Kubík v možno poslednej akcii neprihral na pár metrov Milinkovičovi a stratil loptu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec, Dunajská Streda si z Bratislavy odváža tri body za tesné víťazstvo 1:0! O výsledku rozhodla 3.min zápasu, kedy sa po chybe obrany Slovana dostal do samostatného úniku Štepanovský a svojmu bývalému klubu zasadil rozhodujúci úder. Slovan si vypracoval niekoľko šancí na vyrovnanie, blízko k nemu mali najmä Peltier a Milinkovič, dvakrát však skvele zasiahol Polaček. Ťažko jednoznačne skonštatovať, či si hostia tri body zaslúžili. Dá sa však povedať, že predviedli koncentrovaný výkon, bojovali zo všetkých síl a neurobili žiadnu veľkú chybu. Slovanu dnes niečo chýbalo, belasí nehrali v dobrom tempe, urobili množstvo zbytočných chýb a výkonom dnes nepotešili. Uvidíme, čo sa bude v Slovane diať, z troch domácich zápasov jari získal len bod. Hostia môžu byť maximálne spokojní a tešia sa so svojimi fanúšikmi.
     
    Ostaňte ešte s nami, o niekoľko minút vám naživo prinesieme dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Hodnotenie trénera hostí Tomislava Mariča:

    ,,Bol to veľmi napínavý zápas, museli sme dať čo najmenej priestoru silným individualitám Slovana. Toto moje mužstvo zvládalo celých 90 minút, mali sme aj trochu šťastia pri šanciach Slovana, skvele nás podržal Polaček. V druhom polčase sme hrali aj viac ofenzívne, aby sme sa nedostali pod tlak. Som absolútne spokojný so svojím mužstvom, presne týmto smerom musíme ísť aj ďalej."
     
    Hodnotenie trénera domácich Jozefa Chovanca:

    ,,Nám úvod zápasu vôbec nevyšiel, hneď sme inkasovali. Súper bol veľmi dobre organizovaný, veľa nám toho nedovolil a šance zázračne chytil Polaček. Prijali sme hru Dunajskej Stredy, bojovali sme, ale nestačilo nám to. Dnes nám zrejme nebolo súdené dať gól, stál proti nám výborne organizovaný súper, nezachytili sme tempo a neboli sme schopní ho zvyšovať."
     
    S konštatovaním, že Dunajská Streda si z Bratislavy vezie cenné a prekvapujúce víťazstvo, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:11:24)

    Tomáš Schügerl

    Branky: 3. Štepanovský

    Karty:   34. Peltier (SBA), 45. Simović (SBA), 70. Saláta (SBA), 89. Kubík (SBA) – 34. Michalík (DUN), 34. Turňa (DUN), 41. Szarka (DUN), 68. Poláček (DUN), 72. Sesar (DUN)


    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Čikoš (61. Milinkovič), Gorosito, Saláta (C), Jablonský (46. Niňaj) – Simović, Štefánik – Kubík, Mészáros, Peltier (74. Ďuriš) – Zreľák.
    Náhradníci: Perniš – Niňaj, Čermák, Lásik, Milinkovič, Ďuriš Tréner: Jozef Chovanec

    DAC 1904 Dunajská Streda: Poláček – Kwin Kwin, Szabó (C), Michalík, Turňa – Ljubicić, Sesar (87. Majerník) – Ujlaky (60. Brašeň), Štepanovský (83. Sarr), Ľupták – Szarka.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Krišto, Sarr, Sabler, Brašeň, Majerník Tréner: Tomislav Marič

    Rozhodčí: Leško – Benko, Lieskovský

    Diváci: 2462
    bahis siteleri