Čína – Nizozemsko 1:0 (kon.) | Pobř. slonoviny – Thajsko 2:3 (kon.) | Kanada – Nový Zéland 0:0 (kon.)
Austrálie – Nigérie 2:0 (kon.)
konec
Čína
1:0 (0:0)
Nizozemsko
Pátek 12.06.2015, 00:00 • Commonwealth Stadium, Edmonton, Alberta • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    NIZOZEMSKO
    Země tulipánu je považována za jednoho z favoritů skupiny A, který by měl jistě postoupit přímo z prvního, nebo druhého místa. K celkovým favoritkám na zisk titulu však svěřenkyně Rogera Reijnerse nepatří, avšak mohou překvapit!

    Přípravu na šampionát si Nizozemky okořenily hned čtveřicí přípravných duelů. Ten první odehrály Nizozemky na Islandu, kde po nepříliš vydařeném výkonu prohrály 1:2! Chuť si však spravily v následném zápase s Norskem, který porazily 3:2. Následovalo utkán, které se již hrálo ke konci května a bylo v rámci přípravy na samotný šamionát. Nizozemky si s chuťí zastřílely proti Estonsku a vyhrály 7:0! Generálka však nevyšla a Oranjes prohráli s Švédskem 1:2!

    Do šampionátu vstoupily Nizozemky zápasem s Novým Zélandem. Na zaplněném Commonwealth Stadium vedly hned od 33. minuty po brance Martensové a vedení již nepustily. Do turnaje tak vstoupily výborně a udělaly první krok za postupem do vyřazovací fáze!
     
    ČÍNA
    Čína nepatří mezi favority skupiny A, avšak je velmi pravděpodobné, že bude bojovat o třetí místo s Novým Zélendem. Letos na šampoionátu v Kanadě je možno postoupit do vyřazovací fáze i z třetího místa, nicméně ne na každý "třetí" tým se dostane!

    Čína odehrála před šamoponátem jediné přípravné utkání. Na začátku dubna se střetla s ženskou reprezentací Anglie. Utkání nabídlo pohledný fotbal, nicméně svěřenky Hao Weiové prohrály 1:2!

    Do samotného turnaje vstoupila reprezentace Číny utkáním s domácí Kanadou. Před vyprodaným Commonwealth Stadium byla na hráčkách Číny cítit nervozita, avšak dlouhou držely nadějnou remízu. V samotném nastavení se však trefila z pokutového kopu Sinclairová, která tak rozhodla o výhře Kanady 1:0! Čina tak nevstoupila do turnaje dobře a na cenné body nedosáhla. To se bude snažit odčinit v dnešním utkání s Nizozemskem.
     
    Příjemný již páteční večer! Fotbalové mistrovství světa žen v Kanadě je v plném prodou a ve skupinách se hrají již druhé zápasy. My se společně zaměříme na utkání Číny proti Nizozemsku. Úvodní výkop je naplánován v 0:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání měli fotbalistky "domácí" Číny. Jejich kombinace momentálně probíhá na útočné polovině. Nizozemky jsou však velmi dobře zformované.
     
    2
    Dovážný průnik podnikla na pravé straně Melisová, který se vyhnula Lui Shanshan a mířila do vápna. Míč si však předkopla a pro ten si došla Wang Fei!
     
    3
    Více ze hry mají zatím fotbalistky Číny, které momentálně kombinují na útočné polovině.
     
    4
    První střelu tohoto zápasu vyslala na branku van Veenendaalové Číňanka Han Peng. Její střela nebyl špatná, nicméně prolétla nad brankou Nizozemska.
     
    5
    U postranní čáry na levé straně si počínala výborně Liu Shanshanová, která poslal do vápna zajímavý centr, na ten si naběhla Wang Shansghan, avšak do zakončení se nedostala.
     
    6
    "Tulipány" konečně kombinují v klidu na vlastní polovině a jejich obrana si může lehce odpočinout.
     
    7
    Čína je od prvních minut aktivnější a Nizozemky mají velké problémy v obranné fázi. Ve středu dostala hodně prostoru Han Peng, kterou faulovala Melisová a Čína bude mít k dispozici standardní situaci!
     
    8
    Rozehrávka standardní situace v podání Číny byla velm vtipná. Dvojice hráček se srazila u míče a vypadalo to, že rozehrávka se bude opakovat. Do toho však naběhla Wang Lisi, která se opřela do míče a vyslala zajímavous střelu, která však skončila nad brankou.
     
    9
    Nizozemská stoperka van den Bergenová hledala svým dlouhým nákopem za obranou Melisovou. Na tu byl však míř příliš dlouhý!
     
    10
    Právě Melisová nyní podnikla krásný průnik středem hřiště. Během své cesty si obhodila dvě protihráčky a následně se pokoušela poslat míč do vápna. Její přihrávku srazila na rohový kop Zhao Rong.
     
    11
    Úvodní rohový kop zápasu nezpůsobil žádné nebezpečí a gólmanka Wang Fei míč vyboxovala. Následně se však po nedůslednosti čínských hráček dostal míč na nohu Martensové, jejíž volej skončil těsně vedle!
    Volej Martensové skončil těsně mimo
     
    12
    Z pravé straně poslal do vápna hodně zajímavý centr van Lunterenová, která hledala na malém vápně Melisovou. To se ji málem povedlo, avšak útočníce Nizozemska míč těsně nezasáhla!
     
    13
    Číňanky šli do rychlého protiútoku, konkrétně Wang Lisi, která ve vápně přenechala míč Tang Jiali. Ta se rozhodla tvrdě vystřelit, avšak její střela byla zablokována na rohový kop.
     
    14
    Centr Wang Lisi našel na zadní tyči volnou Tang Jiali, která však nedokázala zkoordinovat svůj pohyb a její hlavička branku Nizozemska neohrozila.
     
    15
    V prvním ofsajdu dnešního utkání se nacházela domácí Wang Shanshan. Pomezní rozhodčí to viděl velmi dobře a u míče budou Nizozemky.
     
    17
    Jak jsem již psal, úvod utkání vyšel daleko lépe činským fotbalistkám. Momentálně jsou domácí u míče na útočné polovině. Nizozemsko však zvládá obrannou hru výborně.
     
    18
    Do velmi slibné příležitosti se dostala Tang Jiali, která se již připravovala ke střele. Na poslední chvíli její střelu špičkou kopačky zablokovala Spitseová a Činá bude zahrávat rohový kop.
     
    19
    Rozehrávka rohového kopu Wang Lisi nevyšla, nicméně za vápnem se k míči dostala Zhao Rong, která si vynutila faul a Čína bude zahrávat volný přímý kop!
     
    20
    Tentokrát domácí fotbalistky žádné "fintičky" nevymýšlely a rovnou vystřelila Li Dongna. Její rána však letěla nad branku van Veenendaalové.
     
    22
    Hodně nepřesnostní bylo k vidění ve středu hřiště. Pod kontrolu dostala míč až van de Donková, která zakládá rychlý protiútok Nizozemska!
     
    23
    Výbornou práci odvedla útočnice Miedemaová, která došla až do vápna. Zde si krásně obhodila Zhao Rong a následně se dostávala ke střele, té však chyběla razance a navíc mířila mimo!
    Individuální akce Miedemaové
     
    24
    Nizozemsko mělo krátký záblesk kombinace na útočné polovině, nicméně teď již jsou u míče Číňanky, které kombinují na útočné polovině.
     
    25
    Do zakončení se nakonec dostala Ren Guixin. Její střela z hodně dlouhé vzdálenosti však van Veenendaalovou neohrozila a mířila mimo.
     
    26
    Martensová byla u postranní čáry dohraná Wang Lisi. Hlavní rozhodčí neváhala a odpískala nedovolený zákrok!
     
    27
    Volný přímý kop si vzala na starost Miedemaová, jejíž centr byl však hodně přetažený a skončil v rukavicích Wang Fei!
     
    28
    Krásnou individuální akci předvedla na levé straně Zhao Rong, která se "zasekávačkou" vyhnula protihráčce a pohotově vypálila! Gólmanka van Veenendaalová její pokus vyškrábla nad břevno!
    Střela Zhao Rong v brance neskončila
     
    29
    Rohový kop se Číňankám nevyvedl, nicméně domácí se před branku van Veenendaalové vrátili a z pravé strany střílela Hah Pengová. Gólmanka Nizozemska předvedla výborný zákrok a dokázala zasáhnout i proti následné hlavičce Ren Guixin!
    I další šance Číny brankou neskočila
     
    30
    Ve středu pole se provinila nedovoleným zákrokem Miedemaová, která to přehnala s důrazem a poslal k zemi Li Dongna.
     
    32
    Číňanky jsou zatím ve druhém poločase daleko lepší! Z levé strany posílala do vápna hodně zajímavý centr Liu Shanshanová. Ten byl přetažený, nicméně míč na zadní tyči zachytila Wang Lisi, která skončila na zemi po kontaktu s Hoogewoningovou. Penalta se však pískat nebude!
     
    33
    Nizozemky teď velmi vysokok napadali rozehrávku Číny, nicméně k zisku míče to nevedlo. Obrana Číny si vypomohla zpáteční přihrávkou ke gólmance Wang Fei!
     
    34
    Na útočné polovině se již dostávala k míči Wang Shanshan, avšak do souboje přilétla stoperka van den Bergová, která míč razantně odkopla do zámezí!
     
    35
    Další zajímavou střelu na branku vyslala středopolařka Tang Jiali. Její střela však van Veenendaalovou nezaskočila a míč lapila bez problémů.
     
    Držení míče - Čína 62% – Nizozemsko 38%
     
    37
    Na domácí kapitánku Wu Haiyan si teď vyšlápla Martensová, která šla do souboje velmi ostře. Míč nevybojovala, navíc však faulovala a Čína bude mít možnost opět zahrozit!
    Gólmanka van Veenenddalová měla zatím hodně práce, nicméně stále drží čisté konto!

     
    39
    Han Peng zavezla míč do vápna, kde na sebe natáhla dvojici protihráček a následně poslala míč k Ren Guixinové, která vystřelila z první. Její střela však směřovala nad branku!
     
    40
    Do rychlého protiútoku se opět dostávala Han Peng, avšak tentokrát na ni přihrávka byla příliš rychlá a pohotově zasáhla stoperka van den Bergová.
     
    41
    Hlavní rozhodčí teď zastavila svým hvizdem útočnou akci Nizozemska. V ofsajdovém postavení se totiž nacházela Martensová.
     
    42
    Boj o míč ve středu pole vyhrála Melisová, která udělala lehký oblouček a pokoušela se projít přes levou stranu. Zde však narazila na Wu Haiyan.
     
    43
    Nizozemky hrají velmi takticky v závěru poločasu. Kombinují na útočné polovině a dopředu se nikterak nehrnou. Čína však velmi vysoko a aktivně napadá.
     
    44
    Stoperka van den Bergová se dostala pod lehký tlak a poslala špatnou přihrávku. Tu zachytila Wang Shanshan, která z hodně velké vzdálenosti vypálila. Její rána však na branku nedošla, neboť byla zablokovaná.
     
    45
    První poločas skončil.
    Momentka z prvního poločasu

     
    První poločas nabídl překvapivě převahu Číny, která byla od úvodních minut aktivnější. První vážnější šanci jsme viděli až v 28. minutě, kdy se krásně uvolnila Zhao Rong, jejíž střelu však gólmanka Nizozemska vytáhla nad branku! O minutu později měla Čína další šanci, nicméně van Veenendaalová zachytala opět výborně!

    V prvním poločase jsme tak branku neviděli. Druhý poločas začne na Commonwealth Stadium přibližně v 1:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Právě začal druhý poločas zápasu Čína – Nizozemsko! Úvodní výkop druhé půle měly k dispozici fotbalistky Číny, které se ženou na útočnou polovinu.
     
    47
    Úvodní útok Číny do zakončení nedospěl, a tak jdou dopředu fotbalistky Nizozemska, které momentálně kombinují na pravé straně.
     
    48
    Wang Lisi se prohnala středem hřiště, navíc se jí podařilo předat míč na pravou stranu, kde se nacházela Wang Shanshan. Její tehcniká střela z hranice vápna však mířila mimo.
     
    49
    Útok Číny nyní skončil hodně brzo. Přihrávka Tan Ruyin na levou stranu pro Lui Shanshan byla hodně nepřesná.
     
    50
    Ani Nizozemky si však míče příliš dlouho neužily a do zakončení se tentokrát dostala Čína. Ze střední vzdálenosti vystřelila Tang Jiali, ale její střela byla zablokovaná.
     
    50
    Za odraženým míčem směřovala Melisová, kterou však křižovala Zhao Rong. Stoperka Číny nakonec raději zahrála míč na rohový kop.
     
    51
    Rozehrávka rohového kopu se nepovedla, nicméně Nizozemky se za vápnem míče zmocnily a akce pokračovala. Ve vápně si opět Zhao Rong nepřidělávala starosti a poslala míč na rohový kop.
     
    52
    Rohový kop si vzala na starost van der Gragtová, které se však rozehrávka nepovedla a na zadní tyči si míč v klidu zpracovala Lui Shanshanová.
     
    53
    Do obrovské šance se dostala Tang Jiali, která ve vápně zasekla míč, čímž se zbavila obránkyně a následně vystřelila. Brankářka van Veenendaalová, však míč vyrazila na rohový kop!
    Obrovská šance Tang Jiali
     
    54
    Rohový kop se Číně příliš nepovedl a centr Tan Ruyin odvrátila nizozemská obrana do bezpečí.
     
    57
    Čína provádí první střídání dnešního zápasu! Ze hřiště odchází Wang Shanshan, kterou nahrazuje Wang Shuang!
     
    58
    Na trávníku zůstala ležet Petra Hogewoningová, která si zřejmě ublížila při blokování střely Wang Lisi. Momentálně je u ní lékařský tým.
     
    59
    Tak i Nizozemsko střídá! Ze hřiště jde Petra Hogewoningová, která není schopna pokračovat ve hře. Na její místo nastupuje Merel van Dongenová!
     
    61
    Na druhé straně Spitseová vysunula van Lunterenovou, která však se střelou váhala a dostala se do ostrého úhlu. Její následná střela tak nenadělala Wang Fei žádné problémy!
     
    62
    Do nadějné pozice si nyní naběhla Han Peng, která mohla pálit z hranice vápna. Ke střele se však neodhodlala a nakonec vybojovala alespoň rohový kop.
     
    63
    Exekuce rohového kopu se ujala Wang Lisi, jejíž centr našel na přední tyči Ren Guixin. Po její hlavičce vyletěl míč do vzduchu, kde kralovala gólmanka van Veenendaalová, která míč lapil do rukavic.
     
    64
    Ve středu pole se provinila nedovoleným zákrokem Spitseová, která poslal k zemi Tang Jiali. Hlavní sudí Martínezová však zatím nemusela udělit ani jednu žlutou kartu!
     
    65
    Čína se velmi často dostává do zakončení! Teď to názorně předvedla Tang Jiali, která dostala trochu více prostoru ve středu pole a hned se dostala ke střele. Van Veenendaalová však míč lapila!
     
    66
    Na levé straně se aktivně zapojila do kombinace Lui Shanshanová, která oklamala van Lunterenovou a odcentrovala. Gólmanka Nizozemska šla ven z branky a míč chytila.
     
    67
    Tak teď měly Nizozemky obrovské štěstí! Tang Jiali se dostala k míči na hranici vápna, udělala kličku van den Bergové a tvrdě vypálila! Její střelu zastavilo až břevno!
    Tang Jiali trefila břevno!
     
    69
    Další velkou příležitsto měla opět Tang Jiali, která pálila z hranice vápna. Její střela mířila mimo!
     
    70
    Nizozemsko střídá podruhé! Ze hřiště odchází Tessel Middagová, na její pozici nastupuje Anoug Dekkerová, která by měla oživit útočnou hru Nizozemska.
     
    71
    I Čína se odhodlala ke druhému střídání! Velmi dobrý výkon dnes podala Ren Guixin, která právě odchází ze hřiště. Na posledních dvacet minut půjde na hřiště Ma Jun!
     
    73
    V posledních minutách je hra hodně vyrovnaná. Více ze hry mají Číňanky, které však zatím nejsou schopné vstřelit vedoucí branku.
     
    74
    Van den Bergová se ocitla pod tlakem Wang Shuang, která zasáhla míč rukou a následuje přerušení hry!
     
    75
    Z levé strany poslal do vápna zajímavý centr Miedemaová, míč však lapil gólmanka Wan Fei. Ve skluzu do ní však zajela Martensová a s gólmankou Číny to nevypadá dobře.
     
    76
    Tak Wang Fei je již po ošetření a vypadá to, že by měla pokračovat ve hře, nicméně se stále drží za bolavé rameno.
     
    77
    Na hranici vápna udělala hezkou kličku Melisová, která se však přes bránící Li Dongna ke střele nedostala. Následně byl odpískán útočný faul Miedemaové.
     
    78
    V posledních minutách jsou aktivnější Nizozemky, které jsou nastěhovány na útočné polovině a kombinují.
     
    79
    Na levé straně Martensová "vykoupala" Liu Shanshanovou a postupovala dál do vápna. Její přízemní centr však zachytila gólmanka Wang Fei.
     
    80
    Po pravé straně pláchla Martensová, která se vyhnula Li Donghna a nahrála na "desítku", kde stála Miedemaová. Její střela však mířila do středu branky, kde zasáhla Wang Fei!
    Střela Miedemaové brankou neskončila
     
    82
    Ve středu pole dostala hodně prostoru aktivní Han Peng, která neváhala a vystřelila! Van Veenendaalová mohla zůstat v klidu, neboť rána šla mimo!
     
    83
    Čína momentálně kombinuje na vlastní polovině a postupně se přesouvá na polovinu Nizozemek. Ty však hlídají remízu a dopředu se nikterak nehrnou.
     
    85
    Velký tlak mají čínské fotbalistky! Tang Jiali našla ve vápně úplně volnou střídající Wang Shuang, které však střela nesedla a míč poslala nad branku!
     
    86
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Lui Shanshan, přichází Lou Jiuahui.
     
    87
    Tak střídající Ma Jun je v poslední době hodně aktivní! Z levé strany přilétl centr od Li Dongna, na který si naskočila právě Ma Jun. Její hlavička však v brance neskončila.
     
    89
    Zápas se nám pomalu blíží ke konci! Můžeme být zvědaví, kolik minut hlavní rozhodčí nastaví!
     
    90
    Čína právě vstřelila branku!
    Tak Čína se přecijen dočkala! V samotném závěru se "domácí" prosazují! Tan Ruyin poslal z půlící čáry krásný pas za obranu, na který si naběhla WANG LISI, která velmi chytře překonává van Veenendalovou!
    Wang LISI - 1:0
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Nizozemky zahrávaly standardní situaci, jenže vysoký centr Melisové našel ve vápně pouze rukavice gólmanky Wang Fei!
     
    90+3
    Čína drží míč v dostatečné vzdálenosti od branky Wang Fei a už by to měla zvládnout!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    Obrovská radost činských fotbalistek!

     
    Dnešní utkání je u konce! Čína vyhrála důležité utkání nad Nizozemskem v poměru 1:0 a udržela si naději na postup!

    První poločas nabídl překvapivě převahu Číny, která byla od úvodních minut aktivnější. První vážnější šanci jsme viděli až v 28. minutě, kdy se krásně uvolnila Zhao Rong, jejíž střelu však gólmanka Nizozemska vytáhla nad branku! O minutu později měla Čína další šanci, nicméně van Veenendaalová zachytala opět výborně!

    Ve druhém poločase byla daleko lepší Čina. Hned v 53. minutě měla velkou příležitost Tang Jiali, která však nepřekonala van Veenendaalovou. V 67. minutě ta samá hráčka trefila břevno! Čína se dočkala až v samotném závěru! Tan Ruyin poslal do úniku Wang Lisi, která zajistila Číně důležitou výhru!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (02:39:18)

    Jan Havlovic

    Branky: 90. Lisi


    Čína: Wang Fei – Liu Shanshanová, Li Dongna, Zhao Rong, Wu Haiyan – Ren Guixin, Tan Ruyin – Han Peng, Tang Jiali, Wang Lisi – Wang Shanshan (57. Wang Shuan)
    Náhradníci: Zhang Yue, Pang Fengyue, Li Jiayue, Xu Yanlu, Ma Jun, Li Ying, Wang Shuang, Lei Jiahui, Gu Yasha, Zhang Rui, Zhao Lina

    Nizozemsko: van Veenendaal – Hogewoningová (59.van Dongenová), van den Bergová, van der Gragtová, van Lunterenová – Spitseová, van de Donková, Middagová – Martensová, Miedemaová, Melisová
    Náhradníci: Geurtsová, Dekkerová, Bitová, Janssenová, Hoogendijková, van Dongenová, van Erpová, Roordová, Lewerissaová, van de Sandenová, Christová

    Rozhodčí: Martínezová – Mara Arcanjová, Bejaranová
    bahis siteleri