Saint-Étienne – Bordeaux 1:1 (kon.) | Angers – Nantes 0:0 (kon.) | Guingamp – Lyon 0:1 (kon.)
Troyes – Nice 3:3 (kon.) | Caen – Toulouse 1:0 (kon.) | Rennes – Montpellier 1:0 (kon.)
konec
ESTAC Troyes
3:3 (1:3)
OGC Nice
Sobota 15.08.2015, 20:00 • Stade de l'Aube, Troyes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Neuvěřitelný zápas, který by měl být promítán všem pochybovačům o kvalitě francouzské kopané a měl by být povinný pro všechny, kdo tvrdí, že fotbal je nezáživný sport, kde dvaadvacet mužů kope do míče. Tento mač byl chloubou fotbalu a domácí na něj budou ještě hodně dlouho pyšní! Do druhé půle totiž Troyes šlo s deseti muži a dvougólovým deficitem a byť to dlouho vypadalo jasně, tak nejdříve vykřesal naději parádní ránou z dálky Camus, aby následně srovnal za minutu dvanáct Xavier! Domácí tak slaví, jako kdyby vyhráli Ligu mistrů, ale o tom je fotbal. Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji pěkný zbytek víkendu. (21:55:24)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Thiago XAVIER - 3:3
     
    90+3
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Opravdu moc a moc se omlouvám domácímu týmu, že jsem je asi před půl hodinou definitivně odepsal! THIAGO XAVIER si naskočil na parádní centr z tohoto přímáku a byť jej nohou nejprve poslal pouze do úžasně reagujícího Hassena, dorážku do prázdné brány už zvládl a poslal domácí do euforie!
     
    90+2
    Nastaveny jsou tři minuty a začaly hodně ostře, fauloval totiž Rafetraniaina a to hne několikrát za sebou, kromě žluté karty je tu i přímák z dobré pozice na centr.
     
    90
    Teď chtěli domácí po pádu Jeana penaltu, sudí ale podle očekávání zůstal chladný a nafilmovaný pád faulem neshledal.
     
    89
    Troyes se hodně snaží a za takový heroický výkon v deseti zaslouží pochvalu, ale Nice si to v posledních minutách zvládá pohlídat. Najde se ještě skulina v obraně hostů?
     
    88
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Vincent Koziello, přichází Albert Rafetraniaina.
     
    87
    Hodně odvážným bagem před vlastním vápnem se domácí dostali ze svízelné situace a už jdou opět vpřed, jenže Karabouému míč utekl do autu.
     
    85
    Ne a ne, Nice se prostě stále nemůže vymanit z tlaku a Troyes vždy ještě před půlkou získá míč zpátky, zatím ale domácí bránu Hassena nijak neohrozili.
     
    83
    Přijde mi, že bez Bean Arfy je hra Nice trochu bez nápadu a schopnosti udržet míč nebo udělat průnik, aby se hostům střídání francouzského středopolaře ještě nevymstilo.
     
    82
    Dopředu se hnal v odpovědi Germain, jenže míč si moc předkopl a domácí se prozatím ubránili.
     
    80
    A Troyes narostla křídla, teď jsou modří všude a Nice najednou není schopno delší dobu podržet míč.
    77. Fabien CAMUS - 2:3
     
    77
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla paráda! Domácí celek je zpátky v zápase! FABIEN CAMUS, který přišel do zápasu před ani ne deseti minutami! CAMUS dává gól z hodně velké dálky, když napřáhl k neočekávaně ráně a překonal bezmocně plachtícího Hassena.
     
    76
    Pi teď nepochodil ani s pokusem o individuální průnik, míč má gólman Hassen, který ho rozehrává ihned do strany.
     
    75
    V posledních minutách míč více drží domácí celek, jenže dostat se do vápna je pro něj nemožný úkol. Nice ani nemusí bránit ve velké počtu, stačí zodpovědný přístup.
     
    73
    Útočný faul si teď připsal Pléa, který se asi až moc tvrdě tlačil k míči ve vápně. Domácím ale útok dlouho nevydržel, budou pouze vhazovat.
     
    72
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hatem Ben Arfa, přichází Valentin Eysseric.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 3. Jean (Koné), 77. Camus (Karaboué), 90+3. Xavier – 6. Ben Arfa (pen.), 16. Pléa (Germain), 42. Le Marchand (Pléa)

    Karty:   5. Martins Pereira (TRY), 12. Mavinga (TRY), 12. Ayasse (TRY), 14. Court (TRY) – 45+2. Da Fonseca (NIC), 69. Ben Arfa (NIC), 90+2. Rafetraniaina (NIC)   32. Mavinga (TRY)


    ESTAC Troyes: Petrić – Martins Pereira, Koné, Saunier, Mavinga – Pi, Ayasse (70. Camus) – Court (57. Xavier), Darbion (62. Cabot), Karaboué – Jean.
    Náhradníci: Bernardoni – Xavier, Cabot, Camus, Ben Saada, Othom, Nivet.

    OGC Nice: Hassen – Traoré (22. K. Gomis), Baysse, Le Marchand, Da Fonseca – Seri, N. Mendy, Koziello (88. Rafetraniaina) – Ben Arfa (72. Eysseric) – Germain, Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – K. Gomis, Puel, A. Mendy, Eysseric, Rafetraniaina, Benrahma.

    Rozhodčí: Hamel – Plancon, Danizan
    ocianews.com