Ázerbájdžán – Chorvatsko 0:0 (kon.) | Česko – Kazachstán 2:1 (kon.) | Nizozemsko – Island 0:1 (kon.)
Turecko – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Belgie – Bosna 3:1 (kon.) | Kypr – Wales 0:1 (kon.)
Izrael – Andorra 4:0 (kon.) | Bulharsko – Norsko 0:1 (kon.) | Itálie – Malta 1:0 (kon.)
konec
Bulharsko
0:1 (0:0)
Norsko
Čtvrtek 03.09.2015, 20:45 • Stadion Vasil Levski, Sofia • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Bulharsko prohrálo v domácím prostředí velmi důležité utkání s Norskem 0:1 a velmi si zkomplikovalo cestu do Francie!

    První poločas na Stadion Vasil Levski nenabídl žádnou ofenzivní podívanou. Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, nicméně se nedokázaly dostat přes dobré obrany. První vážnější šanci mělo domácí Bulharsko ze standardní situace, kterou zahrával Popov, Nyland byl však na svém místě! Závěr poločasu nabídl tvrdou hru, avšak žádné šance!

    První branku jsme viděli v 57. minutě, kdy si na centr Johansena naběhl Vegard Forren a poslal Nory do vedení! O deset minut měli dvě šance hostující Norové, kteří však ani jednu neproměnili. Bulharský tlak v závěru nepřišel, a tak norský tým vítězství udržel!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:38:28)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ani bulharský tým není v nastavení tak aktivní, jak si zřejmě fanoušci představovali. Bandalovski raději přihrál zpět k brankáři, a Norsko tak pravděpodobně dnes zvítězí!
     
    90+3
    Norský tým však zvládá konec utkání velmi zkušeně! Momentálně je míč u brankáře Nylanda, který s rozehrávkou hodně váhá. Domácí fanoušci ho odměnují pískotem ...
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména díky ošetřování Forrena a Stefana Johansena! Bulharsko tak má ještě čas!
     
    90
    Následně dostává žlutou kartu i Skjelbred, který se provinil nedovoleným zákrokem v souboji se střídajícím Rangelovem! Bulharský tým hlavně zajímá, kolik hlavní rozhodčí nastaví minut!
     
    89
    Na pravé straně velmi ostře zajel do souboje s Skjelbredem domácí Jordan Minev, a hlavní rozhodčí následně odpískal nedovolený zákrok! Minev měl ještě nějaké slovní připomínky, a dostává žlutou kartu!
     
    87
    Norové rovněž provádějí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází středopolař Stefan Johansen, který odvedl výborný výkon a má velký podíl na tom, že Norové momentálně vedou! Na jeho místo přichází Strandberg!
     
    86
    Centr stopera Alexandara Alexandrova za obranou norského týmu žádného z domácích hráčů nenašel, pro míč si došel gólman Nyland, který šetří čas!
     
    85
    Na druhé straně mohlo Norsko vstřelit rozhodující branku! Ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele Stefan Johansen, který pořádně vystašil bulharské fanoušky! Mitrev byl však na svém místě!
     
    84
    Bulhaři už se musejí spoléhat na to, co mají na hřišti. Trenté Ivajlo Petev už využil všechny možnosti ke střídání!
     
    83
    Bulhaři jsou v posledních minutách velmi aktivní, nicméně do zakončení se dostávají minimálně. Tentokrát se na pravé straně dokázal uvolnit Tonev, který posílal centr na zadní tyč. Vysoký gólman Nyland si však pro míč došel.
     
    82
    Zajímavý centr do vápna Norska poslal z levé strany střídající Todor Nedělev. Bulharský středopolař však ve vápně centrem nabíhajícího Rangelova nenašel a dvojice Hovland – Nordtveit situaci zvládla!
     
    81
    Velmi dlouhý výkop zvolil Božidar Mitrev, který hledal na útočné polovině střídajícího Rangelova. Bulharský útočník se však nechal předskočit Evenem Hovlandem, který s klidem poslal míč k brankáři Nylandovi.
     
    80
    Norský celek kontroluje míč na vlastní polovině, nicméně Bulhaři jsou velmi nervózní, a hodně vysoko napadají. Domácí se dočkali, neboť nákop Hovlanda nebyl přesný!
     
    78
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Georgi Milanov, přichází Todor Nedělev.
     
    77
    Zajímavou ránu z dobrých třiceti metrů vyslal Markus Henriksen. Záložník AZ mířil velmi dobře, nicméně gólman Božidar Mitrev předvedl výborný zákrok!
     
    76
    Ve středu hřiště se provinil ostrým nedovoleným zákrokem střídající Alexandar Tonev, který poslal k zemi Tomi Høgliho. Následnou standardní situaci rozehrál Stefan Johansen, jehož zakončení byl zblokováno na rohový kop.

    Jan Havlovic

    Branky: 57. Forren (Johansen)

    Karty:   45. I. Popov (BUL), 89. J. Minev (BUL) – 20. Høgli (NOR), 40. Tettey (NOR), 90. Skjelbred (NOR)


    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:14.
    Bulharsko: Mitrev – Bandalovski, A. Alexandrov, Bodurov, J. Minev – Manolev (61. Tonev), Djakov (C), Čočev, G. Milanov (78. Nedělev) – I. Popov, Micanski (68. Rangelov).
    Náhradníci: Makendžijev – Terziev, V. Minev, Ivan Ivanov, M. Alexandrov, Slavčev, Nedělev, Zlatinski, Rangelov, Christov, Tonev.

    Norsko: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren (75. Nordtveit), Høgli (C) – Samuelsen (65. Skjelbred), Tettey, Johansen (87. S. Strandberg), Berget – Søderlund, Henriksen.
    Náhradníci: Almenning Jarstein, Hansen – S. Strandberg, Aleesami, Linnes, Nordtveit, Valon Berisha, Ødegaard, Skjelbred, Jenssen, Nielsen, Veton Berisha.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri